Är Vad Acne?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Acne eller pimples är en flå villkorar, att påverkar vanligt tonåringar eller tonåringar, men kan påverka en individ på någon ålder. Den leder till fläckar och kokar över flå av vända mot, panna, hånglar, tillbaka och bröstkorgen.

Fläckarna kan spänna från pormaskar, och whiteheads, som är milda och smärtfria till stränga bölder eller pustules, som förvärras och var-fylls med intensivt, smärtar.

Pubescent pojke med acne på hans panna.
Pubescent pojke med acne på hans panna.

Varför uppstår acne?

Acne är mest rimlig att orsakas ändringar i hormon jämnar tack vare under pubertet. Denna är resonera, därför den påverkar tonåringar mer, än andra åldersgruppar.

De med oljigt flår är mer känslig till framkallande acne. Körtlar i flå på pubertet frigör en oljig vikt som är bekant som sebum. Denna sebum är tjock och kan kvarteret de små porna i flå som hår växer till och med. Dessa kallas hårfollicles.

Detta blytak till bildande av pormaskar och whiteheads. Dessa hårfollicles, när de blockeras, kan få infekterade med bakterier leda till acne.

Påverkas Vem?

Acne är ärftlig och ses till inkörda familjer. Hormonal ändringar under pubertet och under det menstrual cyklar, eller havandeskap kan lönelyften riskera av att få acne.

Banta, då sexuell aktivitet förbinds inte till acne. Acne är mycket vanligt i tonåringar, och mer ung vuxen människa och nästan 80% av folk mellan 1 och 30 kan få acne på något pekar.

Bland flickor ses det mest gemensam - sett mellan åldrarna av 14 och 17 och bland pojkar det är mest gemensam - mellan åldrar 16 och 19 år.

Tecken kan komma och gå men verka att förbättra med ålder. Endast omkring 5% av kvinnor och 1% av manar har acne över åldern av 25.

Diagnos och behandling

Det är det viktigast Att Hålla den fria flårengöringen och oljan kliver, i förhindrande och behandling av acne. De upprörda områdena såväl som områdena som är benägna till acnebehov att tvätta sig två gånger en dag med en mild tvål eller cleanser. Flå bör inte skuras. Detta kan irritera det tunnare överträffar lagrar av flå som leder till inflammation.

Det finns flera krämar, lotions och salvor som kan användas för acne. Detta är inte ett curable villkorar, och, när tecknen är borta, är de rimliga att gå tillbaka. Acne, som påverkar bröstkorgen och baksida, kan behöva att behandlas med antibiotikummar och ordinerade starkare krämar.

Granskat vid April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Källor

  1. http://www.nhs.uk/conditions/Acne/Pages/Introduction.aspx
  2. http://www.fda.gov/downloads/ForConsumers/ConsumerUpdates/UCM197220.pdf
  3. http://www.cumc.columbia.edu/student/health/pdf/A/Acne.pdf
  4. http://www.dermatology.svhm.org.au/sec%20school/acne.pdf
  5. http://uhs.berkeley.edu/home/healthtopics/PDF%20Handouts/acne.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Oct 7, 2014

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post