Advertisement

Asztma

Asztma olyan betegség, amely hatással van a tüdőbe. A leggyakrabban használt hosszú távú betegség, gyermekek, de van asztma, túl. Asztma okoz ismételt epizód epizódokat, folyós, mellkasi szorító érzés, és éjszakai és kora reggel köhögés; e epizód exacerbations vagy a támadások is nevezik. Exacerbations súlyának enyhe és közötti életveszélyes. A gyakoriság és az asztmás tünetek súlyossága gyógyszeres kezelés alkalmazásával, és az asztma támadások környezeti kiváltó expozíció csökkentésével csökkenthető.

Körülbelül 20 millió amerikai van asztma, és körülbelül 300 millió ember világszerte. 7 Millió közel a gyermekek. Sok gyermek kórokozón asztma, a tini év. Minden évben 5000 halnak meg asztma. Asztma ellát-hoz fuss a családban.

Asztma krónikus gyermekkori betegségek egyik fő oka a gyermekkori fogyatékosság,-vezető és egy hatalmas terhet helyez az érintett gyermekek és családtagjaik tanulni, hogy korlátozzák a gyermek játszanak, és akár aludni. Gyermekek miss mintegy 13 millió iskolai nap évente asztma miatt.

Az asztmás 28 százaléka nagyobb mértékű mértéknél, a fehérek feketék megállapítása. Fekete gyerekek a asztma, die 500 százalék fehér gyermekek mértékét, és a 250 %-os ápoltak.

A légutakra burkoló gyulladása asztma jelentős tényező. Gyulladás okozza az immunrendszert. Az immunrendszer feladata annak érdekében, hogy megvédje a szervezet azokat a dolgokat, hogy tekinti a kül- és a károsító ellen-például a baktériumok, vírusok, por, vegyi anyagok. Igen, ez speciális sejtekhez küld e dolgok által érintett szervei. Ezek a sejtek engedje fel a vegyi anyagok, amelyek a gyulladás vagy duzzadástól, idegen anyag vagy anyagok és elpusztítani őket körül.

A védelmi mechanizmus a testünk ugyan a gyulladás a rossz időpontban történik, vagy a körül marad, miután már nem szükségesek, ha a káros lehet.

A tüdő irritáló légi légzési használnak, mert megy keresztül, mint például a baktériumok, vírusok, pollens, és porok, minden nap, minden nap, hogy alakult a módon kezelni ezeket a dolgokat, és általában gyulladásos választ nem fordul elő.

De a tüdőben asztma emberek airways érzékenyebbek sok ezeket a dolgokat, és az immunrendszert, ezek az emberek a overreacts sejtek és más vegyi anyagoknak a airways a sokféle felengedésével.

Ezek a sejtek a airways okoz a következő módosításokat:

  • A belső burkolatok a Airways duzzadt vagy elzáródik (gyulladást), így kevesebb helyet foglal a Váltás a levegő szempontjából.
  • A a airways körülvevő izmok szigorítani, amely szűkíthető még airways. (Ezt nevezik bronchospazmusnak.)
  • A airways a nyálkát-mirigyek eredményezhet, amely további blokkolja a airways, a vastag nyálkát rengeteg.

Ezek a változások megnehezíti az lélegezni. Ezek továbbá, hogy köhögés és a wheeze és a légzés, érzem.

Asztma emberek fejleszthet a folyamatos gyulladása, amit ideiglenes tákolmány a airways super szenzitív. Ennek eredményeként amennyiben a gyulladás nem hőkezelik, minden alkalommal, amikor a airways ki vannak téve, hogy az asztma eseményindítók, a gyulladás nő, és várhatóan tünetek. (Ezt nevezik hörgők hyperresponsiveness.)

Gyulladása ilyen fontos szerepet játszik az asztma, mert a legtöbb ember asztmával való bánásmód magában foglalja, véve medicine hosszú ideig, csökkentését és ellenőrzését, minden nap.

Asztma a krónikus betegségek, cukorbetegség, és a magas vérnyomás. Ez azt jelenti, hogy miután fejlesztése az asztma, valószínűleg megvan a egy életre. Ez nem gyógyítható. Még akkor is, ha ez nem okozza a jelenségeket, még akkor is, amikor az érzés csak finom, az asztma még és bármikor kilebegtetés is.

Graphic1
Asztma szenvedők baj légzés miatt bírnak a saját bronchioles, a tüdő, a bal felső sarokban látható egy példája a nyitott airways airways csökkentéséhez. Krónikus asztmás (alsó, bal oldalon), gyulladás ciklusait ismételni kár, és javítása a légi átépítési és fibrózis ólom-, kollagén buildup- és más olyan anyagok, a bronchioles.

Krónikus állapot, mint az asztma a napi figyelmet igényel. Attól függően, hogy mennyire súlyos a asztma, is tartalmazhat, a légzés és a véve medicine figyelemmel, minden nap, még akkor is, ha a tünetek nem rendelkezik. Ügyelve az asztma részt kell vennie egy rutin az életét, mint a felügyelet és a cukorbetegség vagy a vérnyomás gyógyszerek véve vannak a e krónikus.

Orvosok még mindig nem tudom mi okozza, hogy néhány ember asztma kialakulásához. Azt hiszem, hogy a sok különböző genetikai és a környezeti tényezők szerepet.

Kutatók keményen dolgozik a felelős gének azonosítása. Azt is haladtak az egyéb tényezőt, amit úgy tűnik, az egyik vezető asztma fejlődéséhez- vagy esetleg fejlesztése az asztma elleni védelmet.

A legfontosabb tényező az asztma kidolgozásában valószínűleg atópia. Ez az örökölt a tendencia, hogy allergiás. Így családod emberek volna allergiák, akkor is örökölt a tendencia, hogy az allergiás és asztma kialakulásának esélyét nagyobbak, mint az átlagos.

Kutatók is kezdenek annak érdekében, hogy lásd, hogy bizonyos irritáló való kitettség mikor nagyon fiatal szerepet játszhatnak asztma kidolgozásában. Ha van egy család történelem-ból asztma, vagy az allergiák és az anya volt kitéve bizonyos irritáló, mint például a dohányfüst, amikor terhes, lehet nagyobb valószínűséggel asztma fejlesztése.

Egyes beltéri allergének a korai gyermekkorban való kitettség is a fontos szerepet játszhatnak, a asztma kidolgozásában. Sok helyen house por atkák való kitettség jelenik meg, annak érdekében, hogy ezt a hatást. Egyéb beltéri allergének, asztma fejlesztésében fontos szerepet játszhatnak például a macska dander, a csótány ürülék és a humusz.

Ingerlő hatású, egyes vegyi anyagok vagy anyagok, a munkahelyi expozíciós növelheti a munkahelyi asztma kialakulásának esélyét.

Élünk és dolgozunk, az Egyesült Államokban ma módjának megváltoztatására is erősítheti meg a minimalizálni a kitett allergének és irritáló. Például, mi most sokkal több időt töltenek zárt térben, mint régebben, és már van nekünk csökkentett szellőzés és energiatakarékos munkahelyek. Ez is tölti alá, allergének és az irritáló belül.

Kutatók is találtak az asztma és az elhízás közötti kapcsolat. Néhány úgy gondolja, hogy elhízott, hogy lehet esélyét fejlesztése az asztma, míg mások úgy érvelnek, hogy asztma emberek nem lehet elég aktív-e, és ennek eredményeként, ezek válik túlsúlyossá. Ez egy olyan hibát, amely most vizsgálandó.

A másik oldalon az érme orvosi kutatás azok a tényezők, hogy úgy tűnik, hogy minket elleni védekezés fejlesztése az asztma határozott meg. Például azt hiszem, hogy kevésbé valószínű, hogy az asztma kialakítása lehet-e a kitett bizonyos típusú fertőzések és a környezet első, vagy két, az élet során. Például a kutatások azt mutatták, hogy sok gyermek, aki nőnek fel, vagy a közeli, és ki vannak téve a baromfi, illetve az állatállomány valószínűleg kevésbé asztma és allergia. Ugyanez igaz a gyerekek, akik idősebb testvére, két vagy több, vagy azok első hat hónapja során részt vesz a napközi jelenik meg.

Ez a felfedezés vezetett, az elmélet, hogy a nyugati életmód-higiéniai és közegészségügyi hangsúlyt-a megélhetési feltételek változása és a korai gyermekkorban fertőzések egy általános csökkenést eredményezett. Sok fiatal gyerekek már nem a környezeti expozíció és a fertőzések, hogy az elmúlt években nem azonos típusú tapasztalat. Ez érinti az immunrendszer kidolgozása során nagyon korai gyermekkorban, és növelheti az atópia és asztma kialakulásának esélye. Ez különösen igaz azokra, akik ezt a vizsgálatot vagy ezeknek a feltételeknek az egyik közeli családtagokat.

Ez az elmélet nevezik a „higiéniai hipotézis." Ez segít megmagyarázni, miért asztma volt az elmúlt években növekedést.


További olvasnivalók

Last Updated: Jul 17, 2009

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post