Κολπική Μαρμαρυγή (ΚΜ)

Η κολπική μαρμαρυγή ή κολπική μαρμαρυγή, είναι η πιο συχνή αρρυθμία. Μια αρρυθμία είναι ένα πρόβλημα με την ταχύτητα ή τον ρυθμό του καρδιακού παλμού. Μια διαταραχή στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς, προκαλεί AF και άλλους τύπους αρρυθμίας.

AF συμβαίνει όταν ταχεία, αποδιοργανωμένο ηλεκτρικά σήματα σε δύο άνω θαλάμων της καρδιάς, που ονομάζεται οι κόλποι, να τους αναγκάσει να συρρικνωθεί πολύ γρήγορα και ακανόνιστα (αυτό λέγεται μαρμαρυγή). Ως αποτέλεσμα, πισίνες αίμα στα αίθρια και δεν διοχετεύονται πλήρως σε δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς, που ονομάζεται οι κοιλίες. Όταν συμβαίνει αυτό, άνω και κάτω θαλάμους της καρδιάς δεν συνεργάζονται όπως θα έπρεπε.

Συχνά, οι άνθρωποι που έχουν AF μπορεί να μην αισθάνονται καν τα συμπτώματα. Ωστόσο, ακόμη και όταν δεν προσέξει, AF μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε πολλούς ασθενείς, ιδιαίτερα όταν ο ρυθμός είναι εξαιρετικά ταχύς, AF μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στήθος, καρδιακή προσβολή ή καρδιακή ανεπάρκεια. AF μπορεί να εμφανισθούν σπάνια ή κάθε τώρα και τότε, ή μπορεί να γίνει ένα επίμονο ή μόνιμο καρδιακό ρυθμό που διαρκεί για χρόνια.

Κατανόηση Ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς

Η καρδιά έχει ένα εσωτερικό ηλεκτρικό σύστημα που ελέγχει την ταχύτητα και το ρυθμό του καρδιακού παλμού. Με κάθε κτύπο της καρδιάς, ένα ηλεκτρικό σήμα μεταδίδεται από την κορυφή της καρδιάς προς τα κάτω. Καθώς ταξιδεύει, το σήμα προκαλεί την καρδιά να συμβάσεως και το αίμα αντλιών. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με κάθε νέα κτύπο της καρδιάς.

Κάθε ηλεκτρικό σήμα ξεκινά σε μια ομάδα κυττάρων που ονομάζονται το φλεβόκομβο, ή sinoatrial (SA) κόμβος. Ο κόμβος Α.Ε. βρίσκεται στο δεξιό κόλπο, που είναι στην πάνω δεξιά θάλαμο της καρδιάς. Σε μια υγιή καρδιά ενήλικα σε κατάσταση ηρεμίας, ο κόμβος Α.Ε. πυρκαγιές στα ανοικτά ένα ηλεκτρικό σήμα για να ξεκινήσει μια νέα κτύπο της καρδιάς 60 έως 100 φορές το λεπτό. (Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι βραδύτερη σε πολύ ταιριάζει αθλητές.)

Από τον κόμβο SA, το ηλεκτρικό σήμα που ταξιδεύει μέσα από ειδικές διαδρομές προς τα δεξιά και αριστερά αίθρια. Αυτό προκαλεί την αιθρίων μέχρι την ανάθεση και το αίμα αντλιών σε δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς, οι κοιλίες. Το ηλεκτρικό σήμα κινείται έπειτα κάτω σε μια ομάδα κυττάρων που ονομάζεται κολποκοιλιακός (ΚΚ) κόμβος, που βρίσκεται μεταξύ των κόλπων και των κοιλιών. Εδώ, το σήμα επιβραδύνει λίγο, ώστε ο χρόνος να τελειώσει ventricles πλήρωση με αίμα.

Το ηλεκτρικό σήμα αφήνει, στη συνέχεια, ο κόμβος AV και ταξιδεύει κατά μήκος ενός μονοπατιού που ονομάζεται δέσμη Του. Αυτή η οδός χωρίζεται σε ένα δικαίωμα σκέλους και ένα αριστερό σκέλους. Το σήμα κατεβαίνει αυτών των υποκαταστημάτων στις κοιλίες, αναγκάζοντάς τους να συνάπτουν συμβάσεις και το αίμα αντλιών έξω στους πνεύμονες και το υπόλοιπο σώμα. Οι κοιλίες στη συνέχεια να χαλαρώσετε, και η διαδικασία αρρυθμία αρχίζει ξανά από την αρχή στον κόμβο SA.

Η κατανόηση των ηλεκτρικό πρόβλημα για την Κολπική Μαρμαρυγή

Στην κολπική μαρμαρυγή, ηλεκτρικό σήμα της καρδιάς αρχίζει σε ένα διαφορετικό μέρος της τους κόλπους ή το κοντινό πνευμονικές φλέβες και διεξάγεται κανονικά. Το σήμα δεν ταξιδεύει μέσω των κανονικών οδών, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόλπο σε μια ταχεία, ανοργάνωτο τρόπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει οι κόλποι να κερδίσει πάνω από 300 φορές το λεπτό σε ένα χαοτικό τρόπο. Γρήγορη, ακανόνιστη, και ασυντόνιστες ξυλοδαρμό Το κόλπο λέγεται μαρμαρυγή.

Η ανώμαλη σήμα από τις πλημμύρες κόμβο Α.Ε. την AV κόμβο με ηλεκτρικά ερεθίσματα. Ως αποτέλεσμα, οι κοιλίες και να αρχίσουν να νικήσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, ο κόμβος AV δεν μπορεί να διεξάγει τα σήματα στις κοιλίες τόσο γρήγορα όσο την άφιξή τους, έτσι ακόμα κι αν οι κοιλίες μπορεί να χτυπάει πιο γρήγορα από το κανονικό, δεν είναι ξυλοδαρμός τόσο γρήγορα όσο τα αίθρια. Το κόλπο και κοιλία πια νικήσει κατά συντονισμένο τρόπο, δημιουργώντας μια γρήγορη και ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός. Στην κολπική μαρμαρυγή, οι κοιλίες μπορεί να χτυπά μέχρι και 100 με 175 φορές το λεπτό, σε αντίθεση με την κανονική τιμή των 60 έως 100 παλμούς το λεπτό.

Όταν συμβαίνει αυτό, το αίμα δεν διοχετεύονται στο κοιλίες τόσο καλά όσο θα έπρεπε να είναι, και το ποσό του αίματος που αντλούνται από τις κοιλίες βασίζεται στην τυχαιότητα της κολπικής beats. Στην κολπική μαρμαρυγή, αντί για τον φορέα που παραλαμβάνει μια σταθερή, τακτική ποσότητα του αίματος από τις κοιλίες, λαμβάνει ταχεία, μικρές ποσότητες και περιστασιακή τυχαία, μεγαλύτερα ποσά, ανάλογα με το πόσο αίμα έχουν εισρεύσει από τους κόλπους στις κοιλίες με κάθε χτύπο.

Τα περισσότερα από τα συμπτώματα της κολπικής μαρμαρυγής είναι σχετικές με το πόσο γρήγορα η καρδιά χτυπάει. Σε περίπτωση που τα φάρμακα ή την ηλικία επιβραδύνει το ρυθμό της καρδιάς, η επίδραση των παράτυπων κτυπά ελαχιστοποιείται.

Last Updated: Jul 15, 2009

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post