Vérszegénység, okoz

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Vérszegénység a vért, a hemoglobin kis mennyiségben miatt okozott. Hemoglobin egy fehérje, vér a különböző szövetek oxigén tárolja.

Vérszegénység három fő mechanizmusai

Vannak három fő mechanizmusok, amelyek a vérszegénység. Ezek közé tartozik –

  • Túlzott vér veszteség
  • Vörösvérsejtek csökkent gyártása
  • Vörösvérsejtek túlzott megsemmisítése

Vérszegénység, okoz

Okok változhat, ezek a mechanizmusok belül. (1-7)

Vérszegénység túlzott vér csökkenése miatti

Elvéreztetés, műtét vagy sérülés esetén a többletet miatt a vérszegénység vezethet.

Egy probléma-val a vér clotting képesség, mint a betegek vérzékenység is okozhat, túlzott elvéreztetés, és vérszegénység vezethet.

További lassú és hosszú távú vér elvesztése, mint a bélrendszer vérzés származó tacrolimusnál (IBD csirkék), vagy a székletürítés rákot okozhat az anémia is.

Sok esetben a kivéreztetés a gyomorban fekély lehet vas hiányosság vérszegénység okát.

Gyomor fekélyek, hogy belled a fájdalom relievers nevezett Nonsteroidal anti-inflammatory drugs (szerek) mint az aszpirin, Ibuprofen stb okozhatja.

A nők a nehéz menstrual időszakokat lehet vér elvesztés okát, a vérszegénység. Túlzott vér veszteség vas hiányosság vérszegénység vezet.

Vörösvérsejtek csökkent gyártása

Ez akkor fordulhat elő a aplasztikus vérszegénység. Ez a feltétel a csontvelő esetén nem elegendő a vörösvérsejtek. Ezt okozhatják a vírusos fertőzés, vagy bizonyos mérgező vegyi anyagokra, a sugárzás vagy a gyógyszeres kezelés (például az antibiotikumok, a antiseizure a kábítószerek és a rák kezelés) való kitettség.

Apstic vérszegénység néhány gyerekkori daganatos betegségek leukémia, mint csakúgy, mint a néhány krónikus betegségek, a csontvelő azon képességét, hogy a vérsejtek befolyásoló okozhatja.

Vérszegénység csecsemők általánosan következhet. Mielőtt a baba születése oxigén az anya hemoglobin és a vörösvérsejtek keresztül a placenta, amely összeköti a gyerek az anya a magas szintű van felszerelve.

Után a gyermek született hemoglobin általában folyadékszintje, hogy egy kis pont, körülbelül 2 hónaposnál idősebb. Ezt nevezik a normális vérszegénység gyermekcipőben jár. Ez általában javítja maga kezelés nélkül, a csecsemő szerv hamarosan elindul, hogy vörösvérsejtek saját.

Vas étrendjében hiányosság ahhoz vezet, hogy az RBC-termelés csökkent. A vas-hiányosság vérszegénység vérszegénység fázishoz okozza.

Hemoglobin-termelés alapvető fontosságú a vas. Vas hiányosság vérszegénység, szegény étrendi vas-bevitelt vagy vas túlzott mértékű veszteség miatt a testből okozhatja. A lányok közben pubertás, akik csak most kezdődik, hogy a menstrual időszakok túlzott vér veszteség és vas hiányosság vérszegénység veszélyeztetettek.

Vörösvérsejtek túlzott megsemmisítése

Ez a csoport a feltételek nevezzük hemolitikus erősítették. Hemolytic vérszegénység vörösvérsejtek megsemmisített idő előtt következik be.

Általában az RBC él 120 napig. Az időtartam lerövidíti a csontvelő válik a szervezet igényeinek való képtelen a ez vezet a vérszegénység.

Hemolytic erősítették örökölt lehet, például thalassemia, a glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6PD)-elégtelenség és a Sarlósejtes anémia.

Sarlósejtes anémia a vérszegénység, leggyakrabban megtalálható a ember afrikai örökség súlyos formájában.

Minden 625 afrikai-amerikai gyermekek ki körülbelül 1 a vérszegénység képernyővel született. Ez a hemoglobin űrlapok hosszú rúd, amikor ez ad fel az oxigén és, amelyek meghatározzák, hogy a vörösvérsejtek sarló alakú. Ez vezet a vörösvérsejtek, hemoglobin és az anémia krónikusan alacsony szint idő előtti megsemmisülése.

Thalassemia általában a mediterrán, az afrikai és a Délkelet-ázsiai örökség embert érint. Itt a hemoglobin, rendellenes és rövid életű vörösvérsejtek rendellenes eredményez. A megsemmisített vörösvérsejtek vezethet a bőr és a létfontosságú szervekben vas-lerakódás nőtt.

Glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz (G6PD) hiányosság a hímek afrikai örökség is érinti.

E vagy nem teszi elég G6PD enzim vörösvérsejtek vagy az enzim, előállított, rendellenes és működésképtelen. Bizonyos stressz, illetve a gyógyszer az emberek ezt a hiányosságot a vörösvérsejtek súlyos rombolás vezethet.

Bizonyos feltételek mellett a vérszegénység kockázata fokozott vezethet

Ez magában foglalja a terhesség vörösvérsejtek és vas fokozott igény esetén. Krónikus vese betegség, rhematroid arthritis, gyulladásos megbetegedések is vas hiányosság vérszegénység alakul ki.

Más feltételek, mint a oesophagitis, a fekélyek a gyomorban, a Bilharziózis (egy élősködők által okozott fertőzés) vagy más Parazita okozta fertőzések, mint a hookworm fertőzések, a véradás és a rák egyes fajtái vérszegénység vezethet.

Cukorbetegek vese betegség általában hatással van. Sérült vesék nem állítanak elő a elég a hormon, hogy szabályozza a piros vér sejt termelési erythropoietin (EPO-K). Ez vezethet a vérszegénység.

Felszívódási zavarok akkor fordul elő, ha a szervezet nem tudja elnyelni a tápanyagok, mint a vas, a vitamin B12 és a szükséges egészségügyi hemoglobin és az RBC-felhalmozással folates. Felszívódási zavarok cöliákia vagy sebészeti része a gyomor és a belek eltávolítását követően tekinthetők meg.

Vízitorma

B12-vitamin elégtelenség és helyettesítése a folát hiányosság étrendi hiányosság, valamint bizonyos autoimmun feltételek mint következménye lehet.

Vészes vérszegénység B12-vitamin hiány pótlására az Egyesült Királyságban leggyakoribb oka.

Vészes vérszegénység autoimmun állapotban. Ez azt jelenti, hogy az immunrendszer támadások a sejteket a testben saját.

B12-Vitamin általában elnyeli a nevezett belső tényezők, az étrendi B12 vitamin tulajdonít, és lehetővé teszi, hogy a gyomorban az elnyelt fehérje felhasználásával.

Vészes vérszegénység ahhoz vezet, hogy a belső tényezők megsemmisítése által a szervezet védekező rendszere. A-vitamin-B12 és helyettesítése a folát hiányosság gyakran látott, a terhes nők, az idősek.

Szerk. április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Mi a vérszegénység?
Vérszegénység tünetek
Vérszegénység diagnózis
Vérszegénység kezelések

Források

  1. http://www.NHS.uk/Conditions/anaemia-Iron-Deficiency-/Pages/causes.aspx
  2. http://www.NHS.uk/Conditions/anaemia-vitamin-B12-and-folate-Deficiency/Pages/causes.aspx
  3. http://www.NHS.uk/Conditions/Sickle-Cell-anaemia/Pages/causes.aspx
  4. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/anaemia1.shtml
  5. http://www.cdph.ca.gov/healthinfo/healthyliving/childfamily/Documents/MO-AGB-anemiairondefhandout.PDF
  6. http://www.anemia.org/patients/Information-Handouts/Iron-Deficiency/
  7. http://KidsHealth.org/Parent/Medical/heart/anemia.html#

Last Updated: Jul 4, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post