Αιτίες της epiglottitis

Από Dr Ananya Mandal, MD

Epiglottitis ή η μόλυνση και η φλεγμονή του ο epiglottis μπορεί να επηρεάσει ενήλικες και παιδιά που είναι ομοειδή.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι περισσότερο συνηθισμένο στα παιδιά και είναι σπάνιο μεταξύ ενηλίκων με κανονικά λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Με την άνοδο του εμβολιασμού κατά της γρίπης των Haemophilus τύπου β εκεί είναι μείωση του αριθμού των περιπτώσεων σε όλο τον κόσμο.

Αιτίες της epiglottitis

Αιτία οργανισμών των epiglottitis περιλαμβάνουν Haemophilus influenzae τύπος b (Hib) · ομάδα μια βήτα-αιμολυτική streptococcus και ούτω καθεξής. (1-5)

Β influenzae Haemophilus (Hib)

Σε παιδιά περισσότερες από 90% περιπτώσεις οφείλονται Haemophilus influenzae τύπος b (Hib).

Μετά από το ίδρυμα της μαζικής εμβολιασμού τους αριθμούς που έχουν μολυνθεί με Hib έχουν μειωθεί.

Hib μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο epiglottitis, αλλά επίσης πνευμονία ή πνευμόνων μόλυνσης και μηνιγγίτιδα ή fevers του εγκεφάλου.

Τα Hib βακτήρια απλώνονται με παρόμοιο τρόπο σε ιούς της γρίπης. Με τη μόλυνση μπορούν να εξαπλωθούν τον ιό όταν βήχα ή sneeze. Αυτό συμβαίνει μέσω το μικροσκοπικό κυστιδίων σάλιο και βλέννας που περιέχουν τον ιό που έχουν κυκλοφορήσει στον αέρα.

Αυτές οι σταγόνες επίσης να μολύνουν επιφάνειες και αντικείμενα. Αγγίζουν τα μολυσμένα αντικείμενα και να αγγίζουν το πρόσωπο και το στόμα με ίδια χέρια μπορεί να οδηγήσει μετάδοσης της λοίμωξης.

Ομάδα μια βήτα-αιμολυτική streptococcus

Αυτή τη στιγμή, η πιο κοινή identified οργανισμών που προκαλεί epiglottitis σε παιδιά είναι ομάδα μια βήτα-αιμολυτική streptococcus, πνευμονιόκοκκου, Klebsiella, Pseudomonas, κ.λπ.

Στο newborns με ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα μύκητες και μαγιά όπως Candida μπορεί επίσης να προκαλέσει epiglottitis.

Περιπλοκή της μόλυνσης από croup

Epiglottitis μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ως επιπλοκή croup μόλυνσης.

Croup είναι προσβολή του λάρυγγα (φωνή πλαίσιο) και της τραχείας (windpipe). Προσβολή μπορούν να μεταδοθούν στα καθώς και το epiglottis. Αυτό είναι συνηθισμένο σε παιδιά.

Προκαλέσει σε ενήλικες

Στους ενηλίκους, η περισσότερο επηρεάζει στο αιτία της οξείας epiglottitis είναι Haemophilus influenzae δει σε περιπτώσεις 25%. Haemophilus parainfluenzae, πνευμονιόκοκκου, αφαίρεσης πάγου και καθαρισμού της ομάδας a στρεπτοκόκκων είναι αιτία οργανισμών στις περισσότερες από τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Αιτίες των epiglottitis που δεν είναι λοιμώδη

Αιτίες των epiglottitis που δεν είναι λοιμώδη περιλαμβάνουν ζημία λόγω εγκαύματα του λαιμού π.χ. στη φιάλη διατροφή βρεφών, εξωτερική οργανισμός κατάποσης (για παράδειγμα παιδιά που αποκοπή σε ένα μπουκάλι ΚΓΠ ή άλλα μικρά αντικείμενα), σε ανθρώπους που καπνίζουν κρακ και μαριχουάνα.

Εγκαύματα μπορούν επίσης να προκύψουν από χημικές ουσίες κατά λάθος κατάποση ή χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή θεραπεία πάνω από το κεφάλι και το λαιμό για τύπους καρκίνου.

Ζημία του λαιμού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε epiglottitis.

Edited by Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Τι είναι η epiglottitis;
Epiglottitis συμπτώματα
Epiglottitis διάγνωση
Epiglottitis θεραπείες

Πηγές

  1. http://www.Patient.Co.uk/Health/Epiglottitis.htm
  2. http://www.NHS.uk/Conditions/Epiglottitis/Pages/causes.aspx
  3. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/epiglottitis2.shtml
  4. http://www.UTP.edu.Co/~maternoinfantil/Infecciones%20del%20tracto%20respiratorio%20en%20ni%F1os.pdf
  5. http://www.sharinginhealth.CA/conditions_and_diseases/epiglottitis.html

Last Updated: Jul 6, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post