Διάγνωση και τη θεραπεία πασσάλων (Haemorrhoids)

Από Dr Ananya Mandal, MD

Haemorrhoids ή πασσάλων μπορούν να διαγνωστούν με έναν γενικό γιατρό ή ένας χειρούργος. Πιο συχνά οι ασθενείς αισθάνονται ελάχιστα ή καθόλου συμπτώματα που επιλύσει μόνη της ή μετά τη χρήση πάνω από το μετρητή κρέμες ή πηκτών για τον πόνο που είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία.

Ωστόσο, εάν υπάρχει είναι αφαίμαξη, πόνο ή άλλες πιο σοβαρά συμπτώματα στραγγαλισμού η συνθήκη πρέπει να αξιολογούνται με χειρούργος λεπτομερώς και άλλες αιτίες αιμορραγία από τον πρωκτό αποκλειστεί. Αξιοσημείωτες μεταξύ αυτών είναι, αφενός, του καρκίνου άνω και κάτω τελεία ως δύο πασσάλων και άνω και κάτω τελεία κίνδυνο καρκίνου αυξάνεται με την ηλικία. 1-7

Διάγνωση πασσάλων

Διάγνωση πασσάλων περιλαμβάνει:

 • Λεπτομερή ιστορία - αυτό περιλαμβάνει ιστορία παρόμοια κατάσταση μεταξύ στην οικογένεια, ιστορία εδώ και καιρό διαρκούς δυσκοιλιότητα, βήχα, ηπατοπάθεια ή πρωκτικό συνουσία μακροπρόθεσμα. Αυτές αυξάνουν τον κίνδυνο γρήγορα πασσάλων.

 • Ασθενής ζητείται εάν υπάρχει πρόσφατη απώλεια βάρους, αλλαγή κινήσεων του εντέρου, αλλαγή στο χρώμα του κόπρανα, αφαίμαξη ή βλέννας κόπρανα ή πόνο.

 • Ασθενής εξετάζεται διεξοδικά. Κατά βάρος, παχύσαρκα, εγκύων και εκείνων με πρωκτικό μολύνσεις ή ascitis βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο πασσάλων. Εξετάζονται οι προϋποθέσεις αυτές.

 • Anus του ασθενούς και το ορθό έντερο εξετάζεται λεπτομερώς. Αυτό πραγματοποιείται από την ψηφιακή εξέταση του ορθού. Η γιατρού πρώτα lubricates άλογα το πρωκτικό κανάλι χρησιμοποιώντας μια τοπική anethetic κρέμα ή πηκτής και στη συνέχεια, εισάγει απαλά ένα gloved δάχτυλο να αισθάνονται ότι εάν υπάρχει οποιαδήποτε δυσφορία εντός το ορθό και γύρω από τον πρωκτό.

 • Proctoscopy - αυτή είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση ενός μέσου που ονομάζεται το protoscope που είναι ένα κοίλο σωλήνα με ένα φως στην άκρη. Το μέσο είναι έχουν λιπανθεί με ένα τοπικό αναισθητικό πήγμα και να εισαχθεί το ορθό. Τα εσωτερικά τοιχώματα της το ορθό είναι ορατό με το όργανο.

 • Μια βιοψία μπορεί να ληφθεί, ενώ εκτελείται μια proctoscopy. Μια μικρή περιοχή είναι anesthetized και ένα bit του ιστού λαμβάνεται από τις πληγείσες περιοχές. Αυτό ιστών στη συνέχεια βάφονται σε μια διαφάνεια και εξέτασε με μικροσκόπιο. Αυτό γίνεται για να εξετάσει την παθολογία και να αποκλείσουμε άλλες ασθένειες, όπως καρκίνο του εντέρου.

Μεταχείριση των πασσάλων

Ορισμένες επεξεργασίες πασσάλων περιλαμβάνουν:

 • Πασσάλων δεν μπορεί να παράγει συμπτώματα σε πολλά άτομα ανά πάσα. Τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθεί με ειδικές αιτίες όπως η εγκυμοσύνη, δυσκοιλιότητα κ.λπ. Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά κρέμες και gels διαθέσιμες εξωχρηματιστηριακές σε φαρμακεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και discomfort και την ανακούφιση φαγούρα γύρω από τον πρωκτό.

 • Πρώτη θεραπειών προσανατολίζεται προς κάνοντας κόπρανα μαλακό και ευκολία δυσκοιλιότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με συμπεριλαμβανομένων αδιάλυτη ινών ημερησίως τουλάχιστον 25-30 g. Αυτό περιλαμβάνει σιτηρών, Ολόκληροι κόκκοι, φρούτα και λαχανικά. Αυτό ινών δεν απορροφώνται από τον οργανισμό και διέρχεται από το έντερο φαίνεται καθιστώντας μαλακό. Ασθενής συνιστάται να πίνουν τουλάχιστον 6-8 γυαλιά ύδατος κάθε μέρα και να αποφευχθεί η καφεϊνούχων ποτών όπως το τσάι, τον καφέ και Κόλα.

 • Αυτο- και καταγωγής περίθαλψης περιλαμβάνει αποφυγή χειροτερέψουν να περάσει κόπρανα, χρήση ένυγρο χαρτί υγείας ή μωρών αντί για ξηρά χαρτί υγείας σε καθαρό για την πρόληψη της erosions και την αφαίμαξη και θερμού διαποτισμού για το κάτω μέρος που ονομάζεται Sitz λουτρά για να απαλύνει τον πόνο και διόγκωση των σκαφών αίματος.

 • Επί φαρμάκων που μετρητή περιλαμβάνουν κρέμες, πηκτών, αλοιφές και υπόθετα. Αυτές διευκολύνουν τον πόνο και την φλεγμονή και numb την περιοχή. Αυτοί οι τύποι των φαρμάκων, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για 5-7 ημέρες σε μια εποχή.

 • Εκείνους με σοβαρές φλεγμονή μπορεί να επιβληθεί η κρέμα corticosteroid. Αυτές είναι οι ορμόνες που διευκολύνουν την φλεγμονή. Αυτά ωστόσο μπορεί να κάνει το δέρμα γύρω από το πρωκτό ασθενέστερη και λεπτότερο και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για πάνω από μια εβδομάδα κάθε φορά.

 • Φάρμακα πόνο και καθαρκτικά προβλέπονται για να ανακουφίσουν. NSAIDs (μη στεροειδή αντιφλεγμονόδεις ναρκωτικά όπως μπορεί, Ibuprofen κ.λπ.) μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Καθαρκτικά μπορεί να είναι αυτές που αποτελούν αυξημένη χύμα, συμπεριλαμβανομένων των πιτύρων, ispaghula κ.λπ., και σκαμπό Μαλακτήρας φάρμακα. Αυτές χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν δυσκοιλιότητα.

Εμφάνιση χρωματικών ζωνών για τη θεραπεία των πασσάλων

Στη διαδικασία αυτή του δευτέρου και τρίτου βαθμού haemorrhoids αντιμετωπίζονται χρησιμοποιώντας ένα στενό συγκρότημα ελαστική που τοποθετείται γύρω από τη βάση του το haemorrhoid να διακόψω την προσφορά αίματος. Το haemorrhoids πέφτουν συνήθως εντός επτά ημερών από έχοντας την επεξεργασία.

Η διαδικασία εκτελείται στον τομέα της περίθαλψης ημέρα και συνήθως συνοδεύεται από ελαφρά πόνο ή ενοχλήσεις. Ασθενής συνήθως είναι κατάλληλα για την κοινή του ή την εργασία την επόμενη ημέρα.

Περισσότερους ασθενείς δεν δείτε ή να αισθάνονται τους haemorrhoids απόθεση καθώς περνάει σε η τουαλέτα. Ωστόσο, εάν υπάρχει κάποια απαλλαγή βλέννας εντός μιας εβδομάδας από τη διαδικασία, αυτό σημαίνει ότι τον σωρό μειώθηκαν.

Επιπλοκές περιλαμβάνουν αφαίμαξη, μολύνσεις ή καρδιακά προβλήματα και αυτές είναι σπάνιες και εύκολα υφίστανται επεξεργασία.

Sclerotherapy για τη θεραπεία των πασσάλων

Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση για την εμφάνιση χρωματικών ζωνών. Σε αυτή την θεραπεία μια ισχυρή λύση χημικών εγχύεται τα σκάφη του αίματος από τον σωρό. Αυτό numbs τον πόνο καθώς και hardens ιστούς των η haemorrhoid που οδηγεί δημιουργία μια πληγή.

Το haemorrhoid μπορεί να λάβει 4 έως 6 εβδομάδες να συρρικνώνονται εντελώς και να shrivel. Ασθενείς μπορεί να συνεχιστεί κανονική δραστηριότητα σε μια ημέρα.

Υπερύθρων θεραπεία

Υπό αυτό το πρίσμα υπερύθρων χρησιμοποιείται για πήξεως τα σκάφη του αίματος από τον σωρό που αποτελούν αντικείμενο ντάμπινγκ. Μία ή δύο ξεσπάσματα της υπέρυθρες ακτίνες φωτός μπορεί να αποκοπεί από την κυκλοφορία των πασσάλων μικρό βαθμό έναν ή δύο.

Άλλων θεραπειών περιλαμβάνει καύση τον σωρό χρησιμοποιώντας πήξεως (cryotherapy) ή λέιζερ θεραπείας.

Χειρουργική θεραπεία για πασσάλων

Βαθμού τρεις τέσσερις εσωτερικής πασσάλων ίσως χρειαστεί χειρουργική θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει το haemorrhoidectomy, που είναι μια λειτουργία για να καταργήσετε τον σωρό. Αυτό πραγματοποιείται μετά από αποτυχία του εμφάνιση χρωματικών ζωνών ή sclerotherapy για να διευκολύνουν τον σωρό.

Αυτή η λειτουργία εκτελείται υπό την γενική αναισθησία και ασθενών μπορεί να χρειάζονται νοσοκομείο παραμονής για περίπου μια εβδομάδα. Αυτή η θεραπεία είναι συνήθως θεραπευτικών και πασσάλων δεν επιστρέφουν εφόσον κατάλληλα προληπτικά lifestyle μέτρων.

Ένα άλλο χειρουργική θεραπεία είναι συρραφή ή haemorrhoidopexy. Αυτή είναι η εναλλακτική λύση να haemorrhoidectomy. Σε αυτό τον σωρό συρράφεται στο τοίχωμα του άλογα το πρωκτικό κανάλι. Αυτό διακόπτει την προσφορά αίματος και μειώνει το μέγεθός τους. Αυτό είναι προτιμάτε για κρεμαστή πασσάλων.

Ορισμένοι ασθενείς είναι σχεδιασμένο Haemorrhoidal αρτηρία συνδετικό χαρακτήρα (HALO) (γνωστό και ως transanal haemorrhoidal dearterialisation). Σε αυτήν τη ροή του αίματος για τον σωρό περικόπτεται. Μια ειδική υπερήχων οργάνου που ονομάζεται Ντόπλερ καθετήρα χρησιμοποιείται για να μάθετε τις μεγάλες αρτηρίες που προμηθεύουν τον σωρό. Μία φορά εντοπίστηκαν αυτά εκ μέρους και συνδεδεμένους. Αυτό αποκλείει την παροχή αίματος να τον σωρό και συρρικνώνεται τους πάνω από μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Η χειρουργική είναι λιγότερο επώδυνες και δείχνει έγκαιρη είσπραξη από άλλες διαδικασίες.

Αναθεωρείται από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Πηγές

 1. http://www.NHS.uk/Conditions/Haemorrhoids/Pages/what-happens-Page.aspx
 2. http://www.royalfree.NHS.uk/pip_admin/docs/haemorrhoidectomy_1086.pdf
 3. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/pubmedhealth/PMH0001337/
 4. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/Haemorrhoids-(Piles).htm
 5. http://uhs.Berkeley.edu/Home/healthtopics/PDF%20Handouts/Hemorrhoids.pdf
 6. http://www.fascrs.org/Files/Hemorrhoids.pdf
 7. http://www.BBC.Co.uk/Health/physical_health/Conditions/haemorrhoids1.shtml

Last Updated: Sep 4, 2012

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post