Är Vad en Hysterectomy?

En hysterectomy är den kirurgiska borttagningen av livmodern som utförs vanligt av en gynekolog. Hysterectomyen kan vara slutsumman (som tar bort förkroppsliga, fundusen och halsen av livmodern; ofta kallat ”avsluta” eller partiskt (borttagning av det livmoder- förkroppsligar men lämna den cervical stubben som kallas också ”supracervical”). Det är det mest gemensam utförda gynekologiska kirurgiska tillvägagångssättet.

Enligt Medborgare Centrera för Vård- Statistik, av de 617.000 hysterectomiesna som också utförs i 2004, involverad 73% den kirurgiska borttagningen av ovariesna. I Förenta staterna kan 1/3 av kvinnor förväntas att ha en hysterectomy av ålder 60. Det finns för närvarande beräknat 22 miljon folk i Förenta staterna som har genomgått detta tillvägagångssätt. Ett genomsnitt av 622.000 hysterectomies om året har utförts för det förgångna årtiondet.

Borttagning av livmodern framför det tålmodiga oförmöget för att uthärda barn (som gör borttagning av ovaries och äggledarear) och ändrar henne som är hormonal, jämnar betydligt, så kirurgin rekommenderas normalt för endast några specifika omständigheter:

  • Bestämda typer av reproduktiva systemcancer (livmoder-, cervical, ovarian) eller tumors
  • Som en förebyggande behandling för de med endera en stark familjhistoria av reproduktiva systemcancer (speciellt bröstcancer i samverkan med mutationen BRCA1 eller BRCA2) eller som del av deras återställning från sådan cancer
  • Sträng och intractable endometriosis (tillväxt av det livmoder- fodrar utanför det livmoder- hålet) och/eller adenomyosis (en bilda av endometriosis, var det livmoder- fodrar har fullvuxet in i och ibland till och med den livmoder- väggmuskulaturn), efter farmaceutiska eller andra kirurgiska alternativ har evakuerats
  • Postpartum att ta bort endera ett strängt fall av placentapraeviaen (en placenta som endera har bildat över eller insida födelsekanalen), eller placentaaccretaen (en placenta som har fullvuxet och till och med väggen av livmodern att fästa sig in i till andra organ) såväl som en räddningsplanka i fall att av överdriven postpartum blödning
  • För transmen, som del av deras genusövergång
  • För stränga utvecklings- handikapp

Även Om hysterectomyen utförs vanligt för fibroids (godartad tumor-något liknande tillväxtinsida livmodern sig själv som göras upp av muskel- och connectivesilkespapper), är konservativa alternativ i behandling tillgängliga manipulerar by vem är utbildade och kompetent på alternativ. Det är brunnen - som dokumenteras i medicinsk litteratur som myomectomyen, kirurgisk borttagning av fibroids med rekonstruktion av livmodern, har utförts för över ett århundrade.

Livmodern är ettsvars- reproduktivt könsorgan och ovariesjordbruksprodukter majoriteten av estrogen och progesterone som är tillgänglig i genetiska kvinnlig av den reproduktiva åldern.

Några kvinna Servar vård- utbildningsgrupper liksom de Bilda Resurserna för Hysterectomyen och sökanden att informera allmänheten om de många följderna och alternativen till hysterectomyen, och det viktigt fungerar att de kvinnliga organen har allt alltigenom en kvinna liv.

Hysterectomyen utförs vanligt för allvarligt villkorar och är högt effektiv, i att kurera de, villkorar.

De Maine Kvinna Vård- Studie av 1994 som följs för 12 månader, tajmar ungefärligt 800 kvinnor med bäcken- liknande gynekologiska problem (smärta, urin- livmoder- prolapse för incontinence tack vare, sträng endometriosis, överdriven menstrual blödning, stora fibroids, smärtsamt samlag), runt om halva av som hade en hysterectomy och en halva, som inte gjorde av. Studien grundar att en väsentlighet numrerar av de som hade en hysterectomy hade markerat förbättring i deras hysterectomy för tecken efter såväl som viktig förbättring i deras total- läkarundersökning och mental hälsa ett år ut från deras kirurgi. Studien avslutade det för de som har intractable gynekologiska problem, som inte hade reagerat till non-kirurgiskt ingripande, hysterectomyen kan vara välgörande till deras total- vård- och wellness.

mer Ytterligare Läsning


Denna artikel licenseras under den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Den använder materiellt från den Wikipedia artikeln på ”Hysterectomy,” All som materiellt anpassat som används från Wikipedia, är tillgängligt under benämner av den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Wikipedia® sig själv är ett registreringsvarumärke av Wikimediaen Fundament, Inc.

Last Updated: Sep 16, 2014

Read in | English | Português | 한국어 | Nederlands | Svenska | Polski
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post