Är Vad Influensa?

Influensa som ses gemensamt till som influensan, är en smittsam sjukdom som orsakas av RNAvirus av familjen Orthomyxoviridae (influensavirusen), som påverkar fåglar och däggdjur.

De mest allmänningtecknen av sjukdomen är kyla, feber, den öm halsen, muskelplågor, den stränga huvudvärken som hostar, tröttar ut svagheten/, och generalen förorsakar obehag. Den Öm halsen, feber och hostor är mest frekventerar tecken.

I allvarligare fall orsakar influensa lunginflammation, som kan vara dödlig, bestämt för barn och åldringen. Även Om den är ofta förvirrad med andra influensa-något liknande illnesses, speciellt är orsakas allmänningförkylningen, influensa en strängare sjukdom än allmänningförkylningen och av en olik typ av viruset.

Influensa kan jordbruksprodukternauseaen och att spy, bestämt i barn,

Typisk överförs nysar influensa till och med lufta av hostor eller och att skapa ærosoler som innehåller viruset. Influensa kan också överföras av direktkontakten med fågelspillning eller nasala secretions eller till och med kontakt med kontaminerat ytbehandlar.

Luftburna ærosoler har tänkts för att orsaka mest infektioner, även om vilket hjälpmedel av överföringen är viktigast, inte är absolut klar. Frekventera räcker tvagning förminskar riskera av infektion, Som viruset kan inactivateds av tvål.

Influensaspridningar runt om världen i säsongsbetonade epidemier och att resultera i dödarna av between och bemannar varje år, upp till miljoner i några pandemicår.

I genomsnitt dog 41.400 folk varje år i Förenta staterna mellan 1979 och 2001 från influensa.

Tre influensapandemics uppstod i det 20th århundradet och dödade tiomiljontals folk, med varje av dessa pandemics som orsakades av det utseendemässigt av ett nytt, anstränger av viruset hos människor.

Ofta anstränger dessa nytt syns när existerande spridningar för en influensavirus till människor från annan djurart, eller, när en existerande människa anstränger väljer upp nya gener från en virus som smittar vanligt fåglar eller pigs.

Ett avian anstränger namngiven H5N1 lyftte bekymmer av en ny influensapandemic, efter den dök upp i Asien i 90-tal, men den har inte evolved till en bilda som är den spridningar lätt mellan folk.

I April 2009 anstränger en ny influensa evolved att kombinerade gener från människa, pig och fågelinfluensa som dubbas initialt ”swineinfluensa” och också bekant som influensa A/H1N1 som dykas upp i Mexico, Förenta staterna och flera andra nationer.

Den Vård- Organisationen för Världen förklarade officiellt utbrott för att vara en pandemic på Juni 11, 2009. WHOEN är förklaringen av en pandemic jämnar 6 var en indikering av spridning, inte stränghet, anstränga som har faktiskt en lägre dödlighet, klassar än vanligt influensautbrott.

Vaccinations mot influensa är vanligt fallen fört folk i framkallade länder och till brukad höna.

Det mest allmänningmänniskavaccinet är det trivalent influensavaccinet (TIV) som innehåller renat, och inactivated materiellt från virus- tre anstränger. Typisk inkluderar detta vaccin materiellt från två virusunderordnad typ för influensa A, och en virus för influensa B anstränger.

TIVEN bär inget riskerar av överföring av sjukdomen, och den har mycket låg reactivity. Ett vaccin som formuleras för ett år, kan vara ineffektivt i efter året, sedan influensaviruset evolves snabbt, och nytt anstränger byter ut snabbt de äldre.

Antiviral droger kan vara van vid festinfluensa, med neuraminidaseinhibitors som är bestämt effektiva.

Uttrycka ”Influensa” kommer från den menande ”påverkan” för det Italienska språket och ser till orsaka av sjukdomen; initialt denna tillskrivade sjuka till unfavorable astrologiska påverkan.

Ändringar i medicinsk tanke ledde till dess ändring till ”influensa del freddo”, menande ”påverkan av förkylningen”.

Uttrycka ”influensa” var först använt på engelskt i 1743, då den adopterades, med en anglicized pronunciation, under ett utbrott av sjukdomen i Europa.

Arkaiskt benämner för influensa inkluderar ”epidemisk katarr”, ”grippe” (från Franskan), ”svettas sjukdom” och ”Spansk feber” (bestämt för influensapandemicen 1918 anstränga).

mer Ytterligare Läsning


Denna artikel licenseras under den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Den använder materiellt från den Wikipedia artikeln på ”Influensa,” All som materiellt anpassat som används från Wikipedia, är tillgängligt under benämner av den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Wikipedia® sig själv är ett registreringsvarumärke av Wikimediaen Fundament, Inc.

Last Updated: Oct 8, 2014

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post