Diagnosticul de icter

Când un proces patologice interferează cu funcţionarea normală metabolismul şi excreţia de bilirubina doar descrise, icter poate fi rezultatul.

Icter este clasificat în trei categorii, în funcţie de pe care parte a mecanismului fiziologice patologia afectează. Cele trei categorii sunt:

Categoria Definiţie
Pre-hepatic Patologia are loc înainte de a ficatului.
Chistului Patologia este localizat în ficat.
Post-Hepatic Patologia este situat după conjugare a bilirubina în ficat.

Pre-hepatic

Rezultatelor de laborator includ:

  • Urină: nu bilirubina prezente, urobilirubin > 2 unităţi (cu excepţia sugarilor în cazul în care nu a dezvoltat florei intestinale).
  • Ser de crescut bilirubina unconjugated.
  • Kernicterus este asociat cu creşterea bilirubina

Chistului

Icter hepatice cauzele include hepatită acută, hepatotoxicitate şi boli hepatice alcoolice, prin care celulă necroză reduce capacitatea de ficatului a metaboliza şi excreta bilirubina care duc la acumularea o în sânge.

Mai puţin frecvente cauze includ primare biliary ciroza, Gilbert sindromul (o tulburare genetica de metabolism bilirubina care poate duce la icter uşoară, care se găseşte în aproximativ 5% din populație), Crigler-Najjar sindromul, Cancer metastatic şi Niemann-culegere bolii.

Icter văzut în nou-născuţi, cunoscut ca neonatale icter, este comun, care apar în aproape fiecare nou-născut ca hepatice mașini pentru conjugare și excreția de bilirubina nu complet matur până la vârsta de aproximativ două săptămâni.

Rezultatelor de laborator includ:

  • Urină: Conjugat bilirubina prezente, urobilirubin > 2 unităţi dar variabilă (cu excepţia copii). Kernicterus este o condiţie nu asociat cu creşterea bilirubina.

Post-hepatic

Post-hepatic icter, de asemenea, numit obstructivă icter, este cauzată de o întrerupere a drenarea de bilă în sistemul biliare.

Cauzele cele mai comune sunt gallstones din conductă de bilă comune şi pancreatic cancer în cap pancreasului. De asemenea, un grup de paraziţi cunoscut ca "ficat flukes" poate trăi din conductă de bilă comune, cauzând icter obstructivă.

Alte cauze includ stricturi comune bilă conductă, tricuspid biliare, carcinomul ductal, pancreatită și pancreatic pseudocysts. O cauză rară de icter obstructivă este sindromul Mirizzi lui.

Prezența scaune palid şi urină întuneric sugerează o cauza obstructivă sau post-hepatic ca fecalele normală a lua culoarea lor din pigmenți bilă.

De asemenea, pacienţii pot prezenta cu ascensor ser colesterolului, şi de multe ori se plâng de mâncărime severă sau "prurit".

Nu un test poate face distincție între diferitele clasificări de icter. O combinație de teste funcției hepatice este esenţial pentru a ajunge la un diagnostic.

Tabel de teste de diagnosticare
Funcţia de testare Icter pre-hepatic Icter hepatice Icter post-hepatic
Bilirubina totală Normal / crescut A crescut
Bilirubina conjugat cu A crescut Normală A crescut
Bilirubina unconjugated Normal / crescut Normală
Urobilinogen Normal / crescut Scăzut / negativ
Culoarea urină Normală Întuneric
Scaun culoare Normală PAL
Nivelurile de fosfatază alcalină Normală A crescut
Alanină transferază şi aspartat transferază niveluri A crescut
Bilirubina conjugat cu în urină Nu este prezent Prezent

Icter neonatale

Icter neonatale este de obicei inofensiv: această condiţie este des percepută la sugari în jurul a doua zi după naştere, durează până în ziua 8 în Naşteri normală sau în jurul Ziua 14 în nașterile prematură.

Bilirubina ser normal scade la un nivel scăzut fără orice intervenţie necesare: icter este probabil o consecinţă a ajustările metabolice şi fiziologice după naştere. În cazuri extreme, poate apărea o condiţie deteriorarea creierului, cunoscut ca kernicterus, care duce la invaliditate permanentă semnificative; există îngrijorări că această condiție a fost în creştere în ultimii ani datorită inadecvate de detectare şi de tratament neonatale hyperbilirubinemia.

O lumină Bili este adesea instrumentul utilizat pentru tratament timpuriu, care adesea constă în a expune copilul la fototerapie intensivă. Bilirubina conte este coborât prin intestinului şi urinare atât de regulate şi buna alaptari sunt deosebit de important.

Abordare diagnosticare

Cei mai mulţi pacienţi care prezintă cu icter va avea diferite modele previzibile de panou hepatice anomalii, deşi există variații semnificative.

Panoul hepatice tipică va include nivelurile sanguine de enzime găsit în primul rând din ficat, cum ar fi aminotransferases (ALT, AST) și fosfatază alcalină (ALP); Bilirubina (care provoacă icter); şi nivelurile de proteine, în special, conținutul total de proteine şi albumină. Alte teste de laborator primare pentru funcției hepatice include timpul GGT şi protrombină (PT).

Unor tulburări osoase şi inima poate duce la o creştere ALP şi aminotransferases, astfel încât primul pas în a diferenţia aceste probleme hepatice de este de a compara nivelurilor de GGT, care vor fi crescute numai în condiții ficatului-specifice.

Al doilea pas este diferențiază biliare (cholestatic) sau ficatul (hepatice) cauze de icter şi modificat rezultatele de laborator. Obicei de fostul indică un răspuns chirurgicale, în timp ce acesta din urmă obicei înclină spre un răspuns medicale.

ALP şi GGT nivelurile de obicei va creşte cu un model în timp ce AST şi ALT creşte într-un tipar separate. Dacă ALP (10–45) și GGT (18–85) nivelurile creşte proporţional aproximativ fel de mare ca la nivel ALT (10–45) şi AST (12–38), aceasta indică o problemă cholestatic.

Pe de altă parte, în cazul în care creşterea AST şi ALT este semnificativ mai mare decât și ALP GGT naştere, aceasta indică o problemă hepatice.

În cele din urmă, făcând distincție între cauzele hepatice de icter, compararea nivelurilor de AST şi ALT poate dovedi utile. AST nivelurile de obicei va fi mai mare decât ALT.

Aceasta rămâne în cazul tulburări hepatice cele mai cu excepţia pentru hepatita (virale sau hepatotoxic). Daune hepatice alcoolice pot vedea niveluri ALT destul de normale, cu AST 10 x mai mare decât ALT.

Pe de altă parte, dacă ALT este mai mare decât AST, aceasta este indicativă de hepatită. Niveluri de ALT şi AST nu sunt corelate precum şi gradul de afectarea ficatului, deşi picături rapidă în aceste niveluri de la un nivel foarte ridicat poate indica necroză severă. Nivelurile scăzute de albumină au tendinţa de a indica o condiţie cronică, în timp ce este normal în hepatita şi cholestasis.

Rezultatele de laborator pentru panouri hepatice frecvent sunt comparate prin amploarea acestor diferenţe, nu numărul pură, precum şi de raporturile lor.

Raportul AST:ALT poate fi un bun indicator dacă tulburare este daune hepatice alcoolice (10), o altă formă de afectarea ficatului (peste 1), sau hepatită (mai mic decât 1).

Bilirubina niveluri mai mare decât 10 x normală ar putea indica cholestasis neoplazice sau intrahepatic. Nivelurile inferioare de acest tind să indice hepatocellular cauze.

AST niveluri mai mare de 15 x tinde să indice daune hepatocellular acută. Mai mică decât această tind să indice obstructivă cauze. ALP niveluri mai mari decât 5 x normală au tendinţa de a indica obstrucţie, în timp ce niveluri mai mare decât 10 x normală poate indica induse de droguri (toxice) hepatită cholestatic sau citomegalovirus.

Ambele aceste condiții pot avea, de asemenea, ALT şi AST mai mare de 20 × normală. GGT nivelurile mai mare decât 10 x normale indică de obicei cholestasis. Nivelurile de 5-10 × tind să indice hepatitei virale.

Niveluri de mai puţin de 5 × normală au tendinţa de a indica toxicitate de droguri. Hepatită acută va avea ALT şi AST nivelurile de creştere 20–30 × normală (peste 1000), şi pot să rămână semnificativ crescute pentru câteva săptămâni. Toxicitate acetaminofen poate duce la niveluri ALT şi AST mai mare decât 50 x normală.

Lecturi suplimentare


Acest articol este licenţiat sub Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Se foloseşte material din Wikipedia este disponibil sub termenii Licenţei Creative Commons Attribution-ShareAlikearticol pe "icter" adaptat toate materialele utilizate la Wikipedia. Wikipedia ® sine este marcă înregistrată a Wikimedia Foundation, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post