Lupus och graviditet

Idag kan de flesta kvinnor med vargen säkert blivit gravid. Med lämplig medicinsk vård, kan du sänka risken för graviditet och leverera en normal, frisk baby. Dock måste du noggrant planera din graviditet. Din sjukdom bör vara under kontroll eller eftergift i 12 månader innan du får gravida. Hitta en förlossningsläkare (OB) som är erfaren i hanteringen av riskfyllda graviditeter och som kan arbeta nära med din primära HCP. Planera din leverans på ett sjukhus som kan hantera högriskmaterial patienter och ge den specialiserad vård du och ditt barn kan behöva. Prata med din läkare om vilka läkemedel som är säkra att ta medan gravida.

Kvinnor med vargen kan möta vissa problem under graviditeten. Medan överstrålningar inte orsakas av graviditet, uppstå facklor som utvecklas ofta under det första eller andra kvartalet eller under de första få månader efter leverans. De flesta överstrålningar är mild och enkelt behandlade med små doser av Kortikosteroider. En annan komplikation är pre-eclampsia. Om du utvecklar detta allvarliga villkor, har du en plötslig ökning i blodtryck, protein i urinen, eller båda. Detta är ett allvarligt tillstånd som kräver omedelbar behandling och du kan behöva leverera ditt spädbarn tidigt.

Barn som föds till kvinnor med vargen har ingen större chans av fosterskador eller utvecklingsstörning än barn som föds till kvinnor utan lupus. Som din graviditet fortskrider, din OB kommer att regelbundet kontrollera baby's heartbeat och tillväxt med sonograms (en maskin som skapar bilder av ditt barns organ). Även om förlossning för din baby tidigt (rop) utgör en fara för barnet, kan de flesta problem behandlas framgångsrikt på ett sjukhus som specialiserar sig på vård av för tidigt nyfödda. Ca 3% av barn som föds till mödrar med Vargen kommer ha neonatal vargen.

Amma ditt barn är säkert för mödrar med vargen. Om du är på mediciner och amning, prata med din leverantör om hur medicinen kan påverka din baby.

Det kan vara svårt att avgöra skillnaden. Du kanske har symptom från att vara gravid som du misstar för vargen symtom. Här är bara några problem som kan orsaka förvirring:

  • Huden. Medan gravida, kan du ha röd Palmer och en rash. Lupus kan också orsaka en rash.

  • Lederna. Lupus kan orsaka artrit och graviditet kan orsaka skada i din lederna.

  • Lungorna. Det kan vara svårt för dig att andas om du har vargen. Graviditet kan också orsaka en korta andetag och hyperventilation.

Prata med din leverantör av hälso-och sjukvård om hur du ser skillnaden mellan de fysiska ändringar som du har under din graviditet och symptom på vargen.


Ytterligare läsning

Last Updated: Jul 27, 2009

Advertisement

Comments

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post