Advertisement
Advertisement

Πνευματικότητα Διαλογισμός και Θρησκεία

Ο διαλογισμός έχει οριστεί ως: «αυτορύθμιση της προσοχής, στην υπηρεσία της αυτο-έρευνας, στο εδώ και τώρα."

Ο διαλογισμός μπορεί να ασκηθεί, ενώ το περπάτημα ή να κάνει απλές επαναλαμβανόμενες εργασίες. Το περπάτημα διαλογισμός βοηθά σπάσει τη συνήθη αυτόματη ψυχική κατηγορίες, "για να επανακτηθεί η πρωταρχική φύση των αντιλήψεων και των γεγονότων, εστιάζοντας την προσοχή σχετικά με τη διαδικασία, αγνοώντας τον σκοπό της ή τελικό αποτέλεσμα."

Μπαχάι Πίστη

Η Μπαχάι Πίστη διδάσκει ότι ο διαλογισμός είναι απαραίτητη για την πνευματική ανάπτυξη, παράλληλα με υποχρεωτική προσευχή και τη νηστεία. `Αμπντόλ-Μπαχά είναι εισηγμένες όπως λέει:

"Ο διαλογισμός είναι το κλειδί για το άνοιγμα των θυρών των μυστηρίων στο μυαλό σας Σε αυτή την κατάσταση ο ίδιος ο άνθρωπος περιλήψεις: στο ότι ο άνθρωπος τον εαυτό του κράτος αποσύρεται από όλα τα αντικείμενα έξω? Σε αυτό το υποκειμενικό διάθεση που είναι βυθισμένη στον ωκεανό της πνευματικής ζωής και να μπορέσει να αναπτυχθεί το. μυστικά των πραγμάτων-σε-οι ίδιοι. "

Αν και ποτέ ο ιδρυτής της Πίστης, ο Μπαχάολλα, που καθορίζεται κάποια συγκεκριμένη μορφή διαλογισμού, κάποιες Μπαχάι πρακτικές διαλογισμού. Μία από αυτές είναι η καθημερινή επανάληψη της φράσης Αραβικά Alláhu Άμπχα () (ο Θεός είναι πιο ένδοξη) 95 ώρες πριν από ablutions. Άμπχα έχει την ίδια ρίζα ως «Μπαχά (αραβικά: بهاء« μεγαλοπρέπεια »ή« δόξα »), τα οποία οι Μπαχάι θεωρούν ότι είναι το" Greatest Όνομα του Θεού ".

Βουδισμός

Βουδιστικός διαλογισμός είναι θεμελιωδώς ασχολείται με δύο θέματα: τη μετατροπή της το μυαλό και το χρησιμοποιεί για να εξερευνήσει τον εαυτό της και άλλα φαινόμενα.

Ο ιστορικός Βούδας ο ίδιος, Σιντάρτα Γκαουτάμα, ειπώθηκε για να έχει επιτύχει διαφωτισμού, ενώ διαλογισμό κάτω από ένα δέντρο Bodhi.

Στη μυθολογία βουδιστές, υπήρχαν είκοσι οκτώ Φο και όλα αυτά που χρησιμοποιούνται για να κάνουν διαλογισμό πνευματική πρόοδο. Οι περισσότερες μορφές του βουδισμού γίνει διάκριση μεταξύ δύο κατηγοριών πρακτικών διαλογισμού, Σαμάθα και Βιπάσανα, τα οποία είναι απαραίτητα για την επίτευξη Διαφωτισμού.

Το πρώτο αποτελείται από πρακτικές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας να επικεντρωθεί η προσοχή ενός pointedly? Το τελευταίο περιλαμβάνει πρακτικές που στοχεύουν στην ανάπτυξη διορατικότητα και τη σοφία μέσα να διακρίνουμε την αληθινή φύση της πραγματικότητας.

Η διαφοροποίηση μεταξύ των δύο τύπων των πρακτικών διαλογισμού δεν είναι πάντα σαφής, η οποία γίνεται εμφανής όταν μελετάμε την πρακτική, όπως anapanasati η οποία θα μπορούσε να πει κανείς για να ξεκινήσει ως μια πρακτική shamatha αλλά ότι περνά από διάφορα στάδια και καταλήγει ως Βιπάσσανα πρακτική.

Theravada βουδισμός δίνει έμφαση στην διαλογισμού ανάπτυξη της γνώσης και συναίσθησης (''Sati'', δείτε για παράδειγμα το''Satipatthana Sutta'') και η συγκέντρωση (samadhi'''', βλ.''kammatthana''), ως μέρος του Noble Οκταπλό Μονοπάτι , κατά την άσκηση του''Nibbana''(Nirvana).

Theravada Βουδισμός ήταν η αρχική πρακτική, και χρησιμοποιεί ένα ύφος της ατομικότητας κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός Ergo είναι τόσο η πορεία προς το νιρβάνα. Παραδοσιακά δημοφιλή θέματα διαλογισμού περιλαμβάνουν την αναπνοή (''anapana'') και στοργικής καλοσύνης (''mettā'').

Στο στυλ Βιπάσσανα του διαλογισμού είναι η ευαισθητοποίηση αρχικά επικεντρώθηκε στην αύξηση και τα οποία υπάγονται στην αναπνοή και στη συνέχεια (όταν η αναπνοή είναι σχεδόν αναστέλλεται και το μυαλό και την καρδιά ακόμα), είτε σε κάποια απλά σύμβολα (φλόγα ενός κεριού), μέρος του σώματος (αντίχειρα ή η άκρη του ), τη μύτη ή έννοια (με την προϋπόθεση οποιαδήποτε από αυτές είναι απίθανο να προκαλέσει συναισθηματική ή διανοητική διαταραχή).

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σχολείο του βουδιστικού διαλογισμού του 20ου αιώνα ήταν της Ταϊλάνδης Παράδοση δάσος το οποίο περιλαμβάνεται τέτοια αξιοσημείωτη επαγγελματίες του διαλογισμού ως Ajahn Thate, Ajahn Maha Bua και το Ajahn Chah.

Στα ιαπωνικά σχολεία Μαχαγιάνα, Tendai (Tien-τάι), συγκέντρωση καλλιεργείται μέσα από εξαιρετικά δομημένη τελετουργία. Ειδικά στην κινεζική Βουδισμό Τσαν σχολείο (το οποίο επεκταθεί σε Ιαπωνικά Ζεν, και της Κορέας σχολεία Seon), Ts'o Ch'an διαλογισμό και κοάν πρακτικές διαλογισμού επιτρέπουν έναν επαγγελματία να βιώσουν άμεσα την αληθινή φύση της πραγματικότητας (κάθε ένα από τα ονόματα των αυτά τα σχολεία προέρχεται από την σανσκριτική dhyana, και μεταφράζεται σε «διαλογισμό» στις αντίστοιχες γλώσσες). Η εσωτερική μετοχές αίρεση Shingon πολλά χαρακτηριστικά με τον Θιβετιανό Βουδισμό.

Ο Ιάπωνας ποιητής χαϊκού Μπασό είδε την ποίηση ως μια διαδικασία διαλογισμού που ασχολούνται με την τέχνη του περιγράφει τη σύντομη εμφάνιση του αιώνια εαυτού, της αιωνιότητας, υπό τις συνθήκες του κόσμου.

Θα πάρετε μια αίσθηση του σκοπού αυτής της ηθικής στο γράψιμό του κατά την έναρξη του κλασικού έργου του Δρόμοι Στενά στο βαθύ Βορρά. Σε μια πιο μοναχική και ίσως πιο βαθιά από ό, τι προσκύνημα Chaucer απεικονίζεται στο Canterbury Tales, Μπασό αντανακλά στη θνησιμότητα στην αναμιχθεί ποίησης και πεζογραφίας, όπως ο ίδιος ταξίδια βόρεια από το ιερό στο ιερό.

Θιβετιανό βουδισμό (Βατζραγιάνα) τονίζει τάντρα για τους ανώτερους επαγγελματίες του? Ως εκ τούτου, εναλλακτικό όνομα της Tantrayana Βουδισμού.

Πολλοί μοναχοί περνούν την ημέρα τους χωρίς να «διαλογισμό» σε μια αναγνωρίσιμη μορφή, αλλά είναι πιο πιθανό να ψάλλουν ή να συμμετάσχουν σε λειτουργία ομάδας. Σε αυτή την παράδοση, ο σκοπός του διαλογισμού είναι να αφυπνίσει τον ουρανό-όπως η φύση του νου, και να εισαγάγει τους επαγγελματίες για την πραγματική φύση του μυαλού: αμετάβλητη καθαρή επίγνωση, η οποία αποτελεί τη βάση όλης της ζωής και του θανάτου.

Kværne (1975: σελ. 164) σε εκτεταμένη συζήτηση του Σαχάτζα, αναλύεται η σχέση της εσωτερικότητας και εξωτερικότητας sadhana σε σχέση με μάνταλα ως εξής:

«... Εξωτερικές και εσωτερικές τελετουργικό sadhana αποτελούν δυσδιάκριτες σύνολο, και αυτή η ενότητα βρίσκει περισσότερες έγκυες έκφρασή της με τη μορφή της μάνταλα, τον ιερό περίβολο που αποτελείται από ομόκεντρους κύκλους, τετράγωνα και που για τον λόγο και τον εκπροσωπούν αδαμαντίνης αεροπλάνο να βρίσκεται σε την οποία η υποψήφια με τις επιθυμίες του Φο να καθοριστεί το ξετύλιγμα του τελετουργικού ταντρικές εξαρτάται από το μάνταλα? και όταν ένα υλικό μάνταλα δεν εργάζεται, ο έμπειρος προχωρεί στην κατασκευή ενός διανοητικά κατά τη διάρκεια της [διαλογισμού τους ". έμφυλη γλώσσα επισκευαστεί σε τετραγωνικά παρένθεση? πρώτο παράδειγμα που απασχολούνται «τον», το δεύτερο παράδειγμα "του"

''Το δώρο της εκμάθησης να διαλογίζεται είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας σε αυτή τη ζωή. Για αυτό είναι μόνο μέσω του διαλογισμού που μπορείτε να αναλάβετε το ταξίδι να ανακαλύψουμε την αληθινή φύση σας, και να βρουν τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη θα πρέπει να ζήσει και να πεθάνει, καλά. Ο διαλογισμός είναι ο δρόμος προς τη φώτιση''- Sogyal Ρίνποτσε,''Το βιβλίο του Θιβέτ των Συνθηκών Διαβίωσης και Dying''Έτσι, διαλογισμού διαδικασία από μόνη της δεν είναι αρκετή?. Δεν είναι μόνο ένα μέρος της διαδρομής. Με άλλα λόγια, στον Βουδισμό, σε συνδυασμό με την πνευματική καλλιέργεια, ηθική ανάπτυξη και σοφή κατανόηση είναι επίσης αναγκαία για την επίτευξη του υψηλότερου στόχου.

Έχει υποστηριχθεί ότι διαλογιστική παραδόσεις του Βουδισμού (η οποία είναι προγενέστερη της καταγράφεται γέννηση του Ιησού από 500 χρόνια και ήταν παρόντες στη Μικρά Ασία και την Αλεξάνδρεια κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιησού), επηρέασαν την ανάπτυξη ορισμένων πτυχών της χριστιανικής πίστης contemplative (Βουδισμού και του Χριστιανισμού).

Χριστιανισμός

Η Αγία Γραφή αναφέρει''σκέπτομαι''ή''διαλογισμό''περίπου είκοσι φορές, δεκαπέντε φορές στο βιβλίο των Ψαλμών και μόνο. Όταν η Βίβλος αναφέρει διαλογισμό, αναφέρει συχνά υπακοή στην επόμενη αναπνοή. Ένα παράδειγμα είναι το βιβλίο του Ιησού του Ναυή: "Μην αφήνετε αυτό το βιβλίο του Ν. αναχωρούν από το στόμα σας? Meditate σε αυτό μέρα και νύχτα."

Χριστιανικές παραδόσεις έχουν διάφορες διαλογιστικές πρακτικές. Αυτά περιλαμβάνουν Μοναστική παραδόσεις όπως Lectio Divina, Rosary διαλογισμοί, και ευχαριστιακή Λατρεία στο καθολικισμό ή την ησυχαστική παράδοση στην Ορθοδοξία Ανατολική οποία μπορεί να περιλαμβάνει απαγγελία της «Προσευχής του Ιησού».

Χριστιανικός διαλογισμός είναι το μεσαίο επίπεδο ένας ευρύτερος τριών χαρακτηρισμό στάδιο της προσευχής: αφορά περισσότερο τον προβληματισμό από το πρώτο επίπεδο φωνητικά προσευχή, αλλά είναι πιο δομημένο από τα πολλαπλά στρώματα της ενατένισης στον Χριστιανισμό. Άγιοι όπως ο Θωμάς Ακινάτης και Teresa της Avila τόνισαν τη σημασία του διαλογισμού στον Χριστιανισμό.

Χριστιανικός διαλογισμός είναι διακριτές και έρχεται σε αντίθεση με κοσμικές μορφές της ανατολικής διαλογισμό. A 1989 έγγραφο γενικά γνωστό ως''Όψεις του χριστιανικού διαλογισμού''ορίζεται η θέση της Αγίας Έδρας σε σχέση με τις διαφορές μεταξύ της χριστιανικής και της Ανατολικής μορφές του διαλογισμού.

Το έγγραφο, που εκδόθηκε ως ένα γράμμα σε όλους τους καθολικούς επισκόπους, τονίζει τις διαφορές μεταξύ της χριστιανικής και της Ανατολικής στοχαστικό προσεγγίσεις. Προειδοποιεί για τους κινδύνους που προσπαθούν να αναμιχθούν χριστιανικό διαλογισμό με τους εξ ανατολών προσεγγίσεις δεδομένου ότι θα μπορούσε να είναι τόσο συγκεχυμένες και παραπλανητικές, και μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια των βασικών Χριστοκεντρικό φύση του χριστιανικού διαλογισμού.

Ινδουισμός

Οι πρώτες σαφείς αναφορές σε διαλογισμό στη λογοτεχνία ινδουιστικό είναι στη μέση Upanishads και η Mahabharata, το οποίο περιλαμβάνει το Bhagavad Gita. Σύμφωνα με τον Κατακλυσμό Gavin, την προηγούμενη Brihadaranyaka Upanishad αναφέρεται σε διαλογισμό, όταν δηλώνει ότι «έχει γίνει ήρεμη και συγκεντρωμένη, που αντιλαμβάνεται τον εαυτό (''Atman'') μέσα στον εαυτό του".

Ράτζα Γιόγκα (μερικές φορές απλά αναφέρεται ως''Γιόγκα'') είναι ένας από τους ορθόδοξους έξι (''Αστικά'') σχολές της φιλοσοφίας ινδουιστές, εστιάζοντας σε διαλογισμό. ''Dhyana'', ή ο διαλογισμός, είναι η έβδομη από τις οκτώ άκρα της διαδρομής Ράτζα Γιόγκα όπως ερμηνεύθηκε από Patanjali στη γιόγκα Sutras του. Patanjali συνέστησε «διαλογισμό με τον Κύριο με το αντικείμενο», ως μέρος της πνευματικής πρακτικών (''sadhana'') που οδηγεί στο''samadhi'', ευτυχίας ή εσωτερική ειρήνη.

«Γιόγκα» Η λέξη προέρχεται από το σανσκριτικό yuj'''', που σημαίνει "για τον έλεγχο", "να ζυγό», «να ενώσει», και αναφέρεται σε τεχνικές και τις πειθαρχίες του ασκητισμού και του διαλογισμού που οδηγούν σε πνευματική εμπειρία. Οι πρακτικές της γιόγκα βοηθήσουν ο ένας για τον έλεγχο του νου και τις αισθήσεις, ώστε το εγώ μπορεί να ξεπεράσει και τον αληθινό εαυτό (''atman'') με εμπειρία, με αποτέλεσμα να''moksha''ή απελευθέρωση. Διαλογισμός στον Ινδουισμό δεν περιορίζεται σε κάποιο σχολείο ή αίρεση και έχει επεκταθεί πέρα ​​από Ινδουισμό προς τη Δύση.

Η επιρροή σύγχρονος υπερασπιστής του Ινδουισμού που πρώτος εισήγαγε Ανατολική φιλοσοφία στη Δύση στα τέλη του 19ου αιώνα, Σουάμι Βιβεκανάντα, περιγράφει τον διαλογισμό ως εξής:

"Ο διαλογισμός που έχει το άγχος μετά από όλες τις θρησκείες. Η κατάσταση διαλογισμού του μυαλού είναι που δηλώνονται από τον Γιόγκι να είναι η υψηλότερη κατάσταση στην οποία το μυαλό υπάρχει. Όταν το μυαλό μελετά το εξωτερικό αντικείμενο, παίρνει ταυτιστεί με αυτό, χάνει το ίδιο. Για να χρησιμοποιήσετε την παρομοίωση της παλιάς Ινδός φιλόσοφος: η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν ένα κομμάτι του κρυστάλλου, αλλά παίρνει το χρώμα του ό, τι είναι κοντά σε αυτό Ό, τι αγγίζει την ψυχή του ... που έχει να λάβει το χρώμα του Αυτή είναι η δυσκολία.. . Αυτό αποτελεί την δουλεία. "

Ισλάμ

Ένας μουσουλμάνος είναι υποχρεωμένος να προσεύχονται τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα: μία φορά πριν από την ανατολή, το μεσημέρι, το απόγευμα, μετά το ηλιοβασίλεμα, και μία φορά το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της προσευχής ενός μουσουλμάνου εστιάζει και στοχάζεται για τον Θεό από την απαγγελία του Κορανίου και τη συμμετοχή σε dhikr να επιβεβαιώσει και να ενισχύσει το δεσμό μεταξύ δημιουργού και δημιουργίας. Αυτό καθοδηγεί την ψυχή προς την αλήθεια. Όπως ο διαλογισμός έχει ως στόχο να συμβάλει στη διατήρηση αίσθηση της πνευματικής ειρήνης, στην απέναντι σε οποιονδήποτε προκλήσεις εργασία, κοινωνική ή οικογενειακή ζωή μπορεί να παρουσιάσει.

Οι πέντε καθημερινές πράξεις της ειρηνικής προσευχής είναι να χρησιμεύσει ως πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, μετατρέποντάς το, στην ιδανική περίπτωση, σε έναν ενιαίο και συνεχή διαλογισμό: ακόμη και ο ύπνος πρέπει να θεωρηθεί ως μια άλλη φάση, αλλά από ότι η σταθερή διαλογισμό .

Στοχαστικό ησυχίας λέγεται για να έχει μια ποιότητα της θεραπείας, και-στη σύγχρονη ορολογία-ενισχύοντας''''δημιουργικότητα. Η Ισλαμική προφήτης Μωάμεθ πέρασε συνεχείς περιόδους σε περισυλλογή και το διαλογισμό. Ήταν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αυτής πως ο Μωάμεθ άρχισε να δέχεται τις αποκαλύψεις του Κορανίου.

Μετά είναι τα στυλ, ή τα σχολεία, του διαλογισμού στη μουσουλμανική παράδοση:

  • ''Tafakkur''ή''tadabbur'', σημαίνει κυριολεκτικά τον προβληματισμό''μετά το σύμπαν'': αυτό θεωρείται ότι επιτρέπουν την πρόσβαση σε μια μορφή γνωστικής και συναισθηματικής ανάπτυξης που μπορούν να προέρχονται μόνο από το υψηλότερο επίπεδο, δηλαδή από το Θεό. Η αίσθηση από την παραλαβή της θείας έμπνευσης ξυπνά και ελευθερώνει τόσο καρδιά και διάνοια, που επιτρέπουν την εσωτερική ανάπτυξη, η οποία κατά τα φαινόμενα εγκόσμια λαμβάνει πράγματι από την ποιότητα του άπειρου. Μουσουλμανικές διδασκαλίες αγκαλιάσει τη ζωή ως δοκιμή της υποβολής κάποιου στο Θεό.
  • Διαλογισμός στην Sufi παραδόσεις βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από το φάσμα της μυστικιστικής ασκήσεις, οι οποίες ποικίλλουν από τη μια γενεαλογία στην άλλη. Οι τεχνικές αυτές, και ιδίως οι πιο τολμηρή, μπορεί να είναι, και συχνά έχουν στους αιώνες, μια πηγή διαμάχης μεταξύ των μελετητών. Μια ευρεία ομάδα ulema, οι οπαδοί του μεγάλου Al-Ghazzali, για παράδειγμα, έχουν σε γενικές γραμμές ήταν ανοικτή σε τέτοιες τεχνικές και τις μορφές της αφοσίωσης, ενώ μια άλλη τέτοια ομάδα, αυτούς που συμφωνούν με την τεράστια Ibn Taymiya, απορρίπτει και γενικά καταδικάζουν τέτοιες διαδικασίες ως είδη bid'ah (αραβικά: بدعة) ή απλή καινοτομία.

Πολυάριθμες Sufi δίνουν έμφαση παραδόσεις σε μια στοχαστική διαδικασία παρόμοια με γνωστική πτυχή της σε μία από τις δύο κύριες προσεγγίσεις για να βρεθεί στις παραδόσεις Βουδιστική: ότι από την τεχνική συγκέντρωση, με τη συμμετοχή υψηλής έντασης και μεγάλη ευκρίνεια ενδοσκόπηση. Στο Oveyssi-Shahmaghsoudi Sufi ώστε, για παράδειγμα, αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές, όπου muraqaba λαμβάνει τη μορφή tamarkoz, η τελευταία είναι μια περσική όρος που σημαίνει''συγκέντρωση''.

Ζαϊνισμός

Ο διαλογισμός είναι μια από τις βασικές πνευματικές πρακτικές που ανέλαβε η Ζαϊνιστές από την εποχή της πρώτης Tirthankar Κυρίου Rishabha. Όλα τα εικοσιτέσσερα Tirthankars να έχει ασκήσει βαθιά περισυλλογή πριν από την επίτευξη Διαφωτισμού. Εμφανίζονται όλα στην διαλογισμού στάσεις στις εικόνες ή είδωλα. Κύριος Mahaveer ασκείται βαθύ διαλογισμό για δώδεκα χρόνια και επιτυγχάνεται φώτιση.

Το αρχαιότερο Jain Canon (4ος αιώνας π.Χ.) περιγράφει τον διαλογισμό του Mahavira πριν από την επίτευξη kevala Jnana:

Η παραίτηση από την εταιρεία του συνόλου των ιδιοκτητών όποιος και αν είναι, δεν διαλογίζονταν. Ερωτηθείς, ο ίδιος δεν έδωσε καμία απάντηση? Πήγε, και δεν παραβιάζουν το σωστό δρόμο. (AS 312) Σε αυτά τα μέρη ήταν ο σοφός Sramana για δεκατρία ολόκληρα χρόνια? Που διαλογιζόταν μέρα και νύχτα, ασκώντας τον εαυτό του, ανενόχλητοι, σθεναρά. (AS 333) Και Mahavira διαλογίστηκε (επιμονή) σε ορισμένες στάση του σώματος, χωρίς τη μικρότερη κίνηση? Που διαλογίζονταν σε ψυχική συγκέντρωση στις (τα πράγματα) πιο πάνω, κάτω, δίπλα, απαλλαγμένο από τις επιθυμίες. Ο διαλογίστηκε ελεύθερη από την αμαρτία και την επιθυμία, που δεν συνδέεται με ήχους ή χρώματα? Αν και εξακολουθεί να αποτελεί πλανιόνται θνητός (khadmastha), περιπλανήθηκε περίπου, και ποτέ δεν ενήργησε απερίσκεπτα. (AS 374 - 375)

Μετά από περισσότερα από δώδεκα χρόνια αυστηρότητα και διαλογισμού, Mahavira μπει στην κατάσταση της Jnana Kevala ενώ κάνει Shukla dhayana, η υψηλότερη μορφή του διαλογισμού:

Ο Σεβάσμιος Ασκητική Mahavira περάσει δώδεκα χρόνια αυτός ο τρόπος ζωής? Κατά το δέκατο τρίτο έτος του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού, κατά το τέταρτο δεκαπενθήμερο, το φως (δεκαπενθήμερο) του Vaisakha, για δέκατη ημέρα του κάλεσε Suvrata, στο Muhurta ονομάζεται Vigaya, ενώ το φεγγάρι ήταν σε συνδυασμό με την asterism Uttaraphalguni, όταν η σκιά είχε στράφηκε προς τα ανατολικά, και το πρώτο μετά ήταν πάνω, έξω από την πόλη Grimbhikagrama, στη βόρεια όχθη του ποταμού Rigupalika, στον τομέα της Samaga ιδιοκτήτη, σε ένα βόρειο-ανατολική κατεύθυνση από ένα παλιό ναό, όχι μακριά από ένα δέντρο Σαλ, σε θέση οκλαδόν με ενωμένα τα τακούνια εκθέτοντας τον εαυτό του με τη θερμότητα του ήλιου, με τα γόνατα υψηλό και το κεφάλι χαμηλά, σε βαθύ διαλογισμό, στη μέση του αφηρημένου διαλογισμού, έφτασε στη Νιρβάνα, την πλήρη και πλήρη, η απρόσκοπτη, ανεμπόδιστη, άπειρη και η υπέρτατη γνώση και διαίσθηση, που ονομάζεται Kevala.

Η Ζαϊνιστές χρησιμοποιούν τη λέξη Samayika, μια λέξη στην Prakrit γλώσσα προέρχεται από τη λέξη Samay (χρόνος), η οποία χαρακτηρίζει την πρακτική του διαλογισμού. Ο στόχος της Samayika είναι να ξεπεράσουμε την καθημερινή εμπειρία του να είσαι "αλλάζει συνεχώς" ανθρώπινο ον, Jiva, και επιτρέπουν την ταύτιση με το "αμετάβλητη" την πραγματικότητα στο γιατρό, το Άτμα. Αν η παρούσα στιγμή του χρόνου αυτή θεωρείται ότι είναι ένα σημείο ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, Samayika σημαίνει πλήρη επίγνωση, σε εγρήγορση και σε συνειδητή εκείνη τη στιγμή, που βιώνουν την πραγματική φύση του ατόμου, Άτμα, που θεωρείται κοινά για όλα τα έμβια όντα. Για να ζήσουν σε samayik ονομάζεται ζει στο παρόν. Η Samayika αποκτά ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια Paryushana, μια ειδική οκτώ ή δέκα ημερών (ανάλογα με την αίρεση) που ασκείται από την Ζαϊνιστές. Ένας από τους κύριους στόχος της Samayika είναι να ενσταλάξει την ποιότητα του αταραξία. Ενθαρρύνει να είναι σταθερά πνευματικά σε εγρήγορση. Samayaika εφαρμόζεται σε όλες τις αιρέσεις Jain και τις κοινότητες.

Σε Uttarādhyayana Sutra, Mahavira εξηγεί τα διάφορα οφέλη του διαλογισμού:

Acharya Mahaprajna, το 10ο επικεφαλής της Jain Swetamber αίρεσης Terapanth, διατύπωσε ένα καλά οργανωμένο σύστημα διαλογισμού γνωστή ως διαλογισμό preksha στη δεκαετία του 1970. Με αυτό, ο ίδιος ανακάλυψε εκ νέου τον Jain τεχνικές διαλογισμού διατίθεται σε αρχαίες γραφές Jain.

Το σύστημα αποτελείται από την αντίληψη του την αναπνοή, το σώμα, τα ψυχικά κέντρα, ψυχική χρώματα, της σκέψης και των διαδικασιών περισυλλογής που μπορεί να κινήσει τη διαδικασία της προσωπικής μεταμόρφωσης. Μερικά σημαντικά θέματα ενατένιση είναι - παροδικότητα, μοναξιά, ευπάθειας. Στόχος της είναι η επίτευξη και καθαρισμού στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξης. Η τακτική πρακτική θεωρείται για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να δημιουργήσουν την αντοχή να αντισταθούν κατά της γήρανσης, της ρύπανσης, τους ιούς, τις ασθένειες. Πρακτική Ο διαλογισμός είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής των μοναχών της θρησκείας.

Η''kayotsarg μέθοδος''βρίσκεται για να είναι πολύ χρήσιμη από πολλές Ζαϊνιστές. Είναι η διαδικασία της πλήρους χαλάρωσης με υψηλό βαθμό αυτογνωσίας.

Ενατένιση είναι μια πολύ παλιά και σημαντική τεχνική διαλογισμού. Ο ασκούμενος διαλογίζεται βαθιά στις λεπτές γεγονότα. Στο''agnya vichāya'', ένα σκέφτεται πάνω σε επτά γεγονότα - η ζωή και εκτός του κλάδου ζωής, η εισροή, δουλεία, διακοπή και κατάργηση της''κάρμα''και η τελική επίτευξη της απελευθέρωσης. Στο''apaya vichāya'', ένα σκέφτεται για το λάθος ιδέες ενός ενδίδει σε και που αναπτύσσεται τελικά δικαίωμα διορατικότητα. Στο''vipaka vichāya'', ένα αντανακλά τις οκτώ βασικές αιτίες ή τύποι''κάρμα''. Στο''sansathan vichāya'', όταν κάποιος σκέφτεται για την απεραντοσύνη του σύμπαντος και τη μοναξιά της ψυχής.

Υπάρχει μια σειρά από τεχνικές διαλογισμού, όπως η''pindāstha-dhyana, padāstha-dhyana, rūpāstha-dhyana, rūpātita-dhyana, savīrya-dhyana'', κλπ. Στο''padāstha dhyana''ένα εστιάζει σε Mantras'''' . Για παράδειγμα, στην Τορά, ο πατριάρχης Ισαάκ περιγράφεται ως μετάβαση "לשוח" (''lasuach'') στον τομέα-ένας όρος κατανοητό από όλους τους σχολιαστές ως κάποιου είδους την πρακτική του διαλογισμού (Γένεση 24:63), πιθανώς προσευχή.

Ομοίως, υπάρχουν ενδείξεις σε όλη την Tanach (η εβραϊκή Βίβλος) ότι ο διαλογισμός ήταν στο επίκεντρο των προφητών.

Νέα Εποχή διαλογισμό όπως εφαρμόζεται από τις αρχές του χίπις θεωρείται για τις τεχνικές της συνίσταται στην κάλυψη των νου και απελευθερώνοντας τον εαυτό του από την συνειδητή σκέψη. Αυτό συμβαίνει συχνά με τη βοήθεια από επαναλαμβανόμενες φωνάζοντας ενός μάντρα ή εστιάζοντας σε κάποιο αντικείμενο.

Πολλές νέες ομάδες Age συνδυάζει τη γιόγκα με διαλογισμό, όπου ο έλεγχος του νου και την αναπνοή λέγεται ότι είναι το υψηλότερο γιόγκα.

Στο Zen συνομιλίες Γιόγκα Aaron Hoopes του διαλογισμού ως μια λεωφόρο για να αγγίξετε την πνευματική φύση που υπάρχει μέσα στον καθένα μας.

Ανάμεσα στις τεχνικές διαλογισμού που προσδιορίζονται ως «Νέας Εποχής» είναι Sahaja Yoga, Υπερβατικού Διαλογισμού, Φυσικών ανακούφιση από το στρες, 5Rhythms, Διαλογισμός μετάδοσης, και Theta Healing.

Sikhism

Στο Sikhism, τις πρακτικές των Simran και Nam Japō ενθαρρύνει ήσυχο διαλογισμό. Αυτό εστιάζει την προσοχή του ατόμου για το ιδιότητες του Θεού. Σιχ πιστεύουμε ότι υπάρχουν 10 «πύλες» για το σώμα? «Πύλες» είναι μια άλλη λέξη για το «chakras», ή ενεργειακά κέντρα. Το πιο πάνω επίπεδο ενέργειας ονομάζεται η δέκατη πύλη ή dasam dwar. Όταν κάποιος φτάσει αυτό το στάδιο, μέσα από τη συνεχή διαλογισμό πρακτική γίνεται συνήθεια που συνεχίζεται, ενώ το περπάτημα, μιλώντας, τρώγοντας, ξύπνιος, ακόμα και στον ύπνο. Υπάρχει μια ξεχωριστή γεύση ή γεύση όταν ένα διαλογιστή φτάσει αυτό τον σπουδαίο στάδιο του διαλογισμού, ως ένας από τις εμπειρίες απόλυτη γαλήνη και ηρεμία μέσα και έξω από το σώμα.

Οι οπαδοί της θρησκείας Σιχ, επίσης, πιστεύουν ότι η αγάπη έρχεται μέσω του διαλογισμού στο όνομα του Κυρίου από διαλογισμός φέρνει στο νου μόνο μέχρι τα θετικά συναισθήματα τον εαυτό του στην οποία απεικονίζονται μέσω των δράσεών μας. Το πρώτο γκουρού των Σιχ, Guru Nanak Dev Ji κήρυξε την ισότητα όλων των ανθρωπότητα και τόνισε τη σημασία που ζουν τη ζωή ενός ιδιοκτήτη, αντί να περιφέρεται γύρω από ζούγκλες διαλογισμό, το τελευταίο των οποίων είναι μια δημοφιλής πρακτική κατά τη χρονική στιγμή. Ο γκουρού κήρυξε ότι μπορούμε να επιτύχουμε την απελευθέρωση από τη ζωή και το θάνατο, ζώντας μια εντελώς φυσιολογική οικογενειακή ζωή και διαδίδοντας την αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από τη θρησκεία.

Στη θρησκεία των Σιχ, κίρταν, αλλιώς γνωστή ως τραγουδώντας τους ύμνους του Θεού θεωρείται ως μια από τις πιο επωφελείς τρόποι για συνενοχή διαλογισμό, και το πολύ κατά κάποιο τρόπο πιστεύεται ότι είναι ένας διαλογισμός με τον ένα.

Ταοϊσμός

Ταοϊσμός περιλαμβάνει μια σειρά από διαλογισμού και στοχαστική παράδοση, λέγεται ότι έχουν τις αρχές τους που περιγράφονται στο''Ι Τσινγκ'',''Τάο Τε Τσινγκ'',''Chuang Tzu''και''Tao Tsang''ανάμεσα σε άλλα κείμενα. Το πλήθος των σχολείων σχετικά με Qigong, Neigong, εσωτερική αλχημεία, Daoyin και Zhan Zhuang είναι μια μεγάλη, ποικίλη σειρά της αναπνοής-κατάρτισης πρακτικές βοήθεια του διαλογισμού με μεγάλη επιρροή στην κινεζική αργότερα Βουδισμό και με μεγάλη επιρροή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και την κινεζική καθώς και ορισμένες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες. Η κινεζική πολεμική τέχνη T'ai Chi Ch'uan είναι το όνομά του από το γνωστό εστίαση για ταοϊστική και Νεο-Κομφούκιου διαλογισμό, το Τάι Τσι T'u, και είναι συχνά αναφέρεται ως «διαλογισμός εν κινήσει».

«Η''''Guanzi δοκίμιο« Neiye »内 业 (Inward κατάρτιση) είναι η παλαιότερη λάβει εγγράφως σχετικά με το θέμα της καλλιέργειας των ατμών και τεχνικές διαλογισμού. Το δοκίμιο ήταν πιθανότατα σύνθεσή της κατά την Jixia Ακαδημία Qi στα τέλη του τετάρτου αιώνα π.Χ. "

Συχνά ταοϊστική εσωτερικές πολεμικές τέχνες, ειδικά Tai Chi Chuan θεωρηθεί ως κίνηση διαλογισμού. Μια συνηθισμένη φράση είναι «κίνημα σε ακινησία" αναφέρεται σε ενεργητική κίνηση στην παθητική Qigong και διαλογισμού, ταοϊστική? Με το αντίστροφο είναι «ακινησία στην κίνηση", μια κατάσταση της ψυχικής ηρεμίας και περισυλλογής στο τάι τσι μορφή.

Άλλο

Ο διαλογισμός, σύμφωνα με Jiddu Krishnamurti

Jiddu Κρισναμούρτι χρησιμοποίησε τον όρο «διαλογισμός» να σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από την πρακτική του κάθε συστήματος ή μεθόδου για τον έλεγχο του νου, ή να επιτευχθεί συνειδητά ένα συγκεκριμένο στόχο ή κατάσταση: «Ο άνθρωπος, προκειμένου να ξεφύγει από τις συγκρούσεις του, έχει εφεύρει πολλές μορφές του διαλογισμού. Αυτές ήταν με βάση την επιθυμία, θα, και την ώθηση για την επίτευξη, και συνεπάγονται σύγκρουση και μια προσπάθεια να φθάσουν. Αυτή η συνειδητή, εσκεμμένη προσπάθεια είναι πάντα εντός των ορίων ενός κλιματισμό νου, και σε αυτό δεν υπάρχει ελευθερία. Όλες οι προσπάθειες να διαλογίζεται είναι η άρνηση του διαλογισμού. Διαλογισμός είναι η κατάληξη της σκέψης. Τότε και μόνο τότε ότι υπάρχει μια διαφορετική διάσταση η οποία είναι πέρα ​​από το χρόνο. "

Για Κρισναμούρτι, ο διαλογισμός ήταν choiceless ευαισθητοποίηση στην παρούσα:''Όταν μαθαίνετε για τον εαυτό σας, να δείτε τον εαυτό σας, να παρακολουθήσετε τον τρόπο που τα πόδια, πώς τρώτε, τι λέτε, το κουτσομπολιό, το μίσος, η ζήλια - εάν γνωρίζετε όλα αυτά σε σας, χωρίς καμία επιλογή, που αποτελεί μέρος του διαλογισμού. "

Διαλογισμός με χάντρες

Πολλές θρησκείες έχουν τη δική χάντρες προσευχής τους. Τα περισσότερα κομπολόγια και Χριστιανικό προσευχητάρια αποτελούνται από μαργαριτάρια ή χάντρες που συνδέονται μεταξύ τους από μια κλωστή. Η Ρωμαιοκαθολική κομπολόι είναι μια σειρά των σφαιριδίων, που περιέχει πέντε σετ με δέκα μικρές χάντρες. Κάθε σειρά δέκα χωρίζεται από ένα άλλο σφαιρίδιο. Ο Ινδός Japa mala έχει 108 χάντρες, όπως επίσης σε Ζαϊνισμός, όπως επίσης και η βουδιστική juzu. Η μουσουλμανική mishbaha έχει 99 χάντρες. Προσευχές και συγκεκριμένα διαλογισμούς της κάθε θρησκείας είναι διαφορετικά και υπάρχουν θεολογικούς λόγους για τον αριθμό των σφαιριδίων. Κομπολόγια μπορεί να έρθει σε διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχέδια. Ωστόσο, ο κεντρικός στόχος, που είναι να προσευχόμαστε επανειλημμένα και να διαλογίζεται, είναι το ίδιο σε όλες τις θρησκείες που τα χρησιμοποιούν ως εργαλείο προσευχή.

Περισσότερες Πληροφορίες


Αυτό το άρθρο είναι υπό την άδεια Creative Commons License Attribution-ShareAlike . Χρησιμοποιεί υλικό από το Wikipedia άρθρο για την " Διαλογισμός "Όλο το υλικό προσαρμοσμένο χρησιμοποιείται από την Wikipedia είναι διαθέσιμα υπό τους όρους της Creative Commons Attribution-ShareAlike License . Βικιπαίδεια ® η ίδια είναι ένα σήμα κατατεθέν της Wikimedia Foundation, Inc

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
  1. Surya Das Surya Das India says:

    Meditation is not religion, not spirituality it’s a technology of upgrading the mind that can enrich one’s life, including one’s religious life. Spirituality is an emotion. Religion is an obligation. This statement by itself shows just how far lost this guy and most Religious people are. When you are born into this world you don't have a religion but you do have spirit.

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post