Παραλλαγές ναρκισσισμός

Theodore Millon προσδιόρισε πέντε παραλλαγές της narcissist. Αυτός εξερευνά εταιρική ηγετών υψηλού προφίλ (όπως Al Dunlap και Robert Allen) που προτείνει ο Επίτροπος, έχουν κυριολεκτικά ένα μόνο πράγμα στο μυαλό τους: κέρδη.

Σύμφωνα με το Downs, τέτοια περιορισμένη εστίαση στην πραγματικότητα μπορεί να δώσει θετικά βραχυπρόθεσμα οφέλη, αλλά τελικά αυτό θα σύρετε προς τα κάτω μεμονωμένους εργαζόμενους καθώς και ολόκληρες επιχειρήσεις.

Προτείνεται εναλλακτικές σκέψης και εξετάζονται ορισμένες επιχειρήσεις που τώρα αξιοποιώντας αυτές τις επιλογές. Θεωρίες του Downs είναι σχετικά με εκείνα που έχουν προταθεί από Victor Hill στο βιβλίο του, εταιρικό ναρκισσισμός λογιστικών επιχειρήσεων Αυστραλίας.

Διαπολιτισμική ναρκισσισμός

Lachkar περιγράφει τα φαινόμενα του διαπολιτισμική ναρκισσισμός έτσι:

"η διαπολιτισμική narcissist φέρνει στη νέα χώρα του ένα ορισμένο ποσό των εθνικιστικών περηφάνεια που κατέχει σε μια αδυσώπητη. Ο αρνείται να προσαρμοστούν και θα πάει μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσουμε την αίσθηση της ειδικής ταυτότητας. Διαπολιτισμική narcissists συχνά ηχοσυστήματα με οριακές γυναίκες, οι οποίες τείνουν να idealize και να mesmerized οι άνδρες από έναν άλλο πολιτισμό."

Πολιτιστική ναρκισσισμός

Σε Η κουλτούρα του ναρκισσισμός, Christopher Lasch ορίζει μια κουλτούρα ναρκισσιστική ως μία στην οποία κάθε δραστηριότητας και η σχέση ορίζεται από την ηδονιστικού ανάγκη να αποκτήσουν τα σύμβολα του πλούτου, αυτό να γίνει η μοναδική έκφραση των άκαμπτων αλλά κρυφή, κοινωνικής ιεραρχίες. Είναι μια κουλτούρα όπου ο φιλελευθερισμός υπάρχει μόνο στο μέτρο που αυτό εξυπηρετεί μια κοινωνία των καταναλωτών, και ακόμη και τέχνης, σεξ και θρησκεία χάνει την εξουσία τους απελευθερωτική.

Σε αυτές μια κοινωνία σταθερή ανταγωνισμού, μπορεί να υπάρχουν δεν τους Συμμάχους, και λίγη διαφάνεια. Οι απειλές για εξαγορές από κοινωνική σύμβολα είναι τόσο πολυάριθμες, ποικίλες και συχνά ακατανόητη, που σκοτεινό και το κρυφό, καθώς και της ανταγωνιστικότητας, γίνεται τρόπο ζωής. Οποιαδήποτε πραγματική έννοια της Κοινότητας υπονομεύεται — ή ακόμη και καταστρέφονται — την αντικατάστασή του από εικονικό ισοδύναμα ότι αγωνιζόμαστε, μάταια, να συνθέσουν μια αίσθηση Κοινότητας.

Καταστροφικές ναρκισσισμός

Καταστροφικές ναρκισσισμός περιγράφει κάποιον που συνεχώς εκθέματα πολυάριθμες και έντονη χαρακτηριστικά που συνήθως σχετίζεται με την παθολογική narcissist αλλά έχει λιγότερα χαρακτηριστικά από παθολογική ναρκισσισμός.

Μεταξύ των δύο φύλων ναρκισσισμός

Μεταξύ των δύο φύλων ναρκισσισμός είναι μια σχετικά καινούργια έννοια, που αναφέρεται από Dr. Gerald Schoenwolf, με αμφότερα τα αρσενικά και τα θηλυκά.

Η ιδέα βασίζεται σε θεωρίες του Φρόιντ πέος ζήλια και την αγωνία ευνουχισμός. Κυρίως ότι ένα over-emphasis ή over-perception μεταξύ των δύο φύλων και τη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων στην παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε υποτίμηση ή μια over-valuation του φύλου αργότερα στη ζωή.

Dr. Schoenwolf προτείνει, ειδικότερα, ότι η εμφάνιση της προσωπικότητας φεμινιστικής, με έχουν κάποια χαρακτηριστική γεννητική-κεντρική προβολές και ναρκισσισμός γυναικείο φύλο είναι συνώνυμα.

Ομάδα ναρκισσισμός

Ομάδα ναρκισσισμός περιγράφεται σε ένα βιβλίο του 1973 από ψυχολόγος Έριχ που προέρχονται από.

Κακοήθεις ναρκισσισμός

Κακοήθεις ναρκισσισμός, ένας όρος πρώτα νεολογισμό σε ένα βιβλίο του Έριχ που προέρχονται από το 1964, ένα σύνδρομο που αποτελείται από ένα σταυρό η φυλή η διαταραχή ναρκισσιστική προσωπικότητα, η διαταραχή προσωπικότητας αντικοινωνική, καθώς και παρανοϊκό χαρακτηριστικών. Το κακοήθεις narcissist διαφέρει από διαταραχή προσωπικότητας ναρκισσιστική το την κακοήθη narcissist προέρχεται υψηλότερα επίπεδα της ψυχολογικής ηδονή από επιτεύγματα διαχρονικά (επιδείνωση έτσι η διαταραχή). Επειδή το κακοήθεις narcissist εμπλέκεται περισσότερο σε αυτό ψυχολογικές ηδονή, είναι apt να αναπτύξουν την αντικοινωνική, το παρανοϊκό και οι διαταραχές της προσωπικότητας του schizoid. Ο όρος κακοήθεις προστίθεται ο όρος narcissist να υποδείξετε ότι άτομα με αυτή η διαταραχή τείνουν να επιδεινωθεί κατά τους ώθηση στοιχείων ελέγχου και τις επιθυμίες τους στο χρόνο.

Ιατρική ναρκισσισμός

Ιατρική ναρκισσισμός είναι ένας όρος που πλάθεται από John Banja στο βιβλίο του "Ιατρική σφάλματα και ιατρική ναρκισσισμός".

Μπάνια ορίζει "ιατρική ναρκισσισμός" ως την ανάγκη των επαγγελματιών της υγείας για να διατηρήσετε τους αυτο-εκτίμηση οδηγεί στον συμβιβασμό, αποκάλυψης σφάλμα για τους ασθενείς.

Στο βιβλίο του διερευνά τα ψυχολογικής, ηθικής και νομικά αποτελέσματα των ιατρικών σφαλμάτων και την έκταση στην οποία πρέπει να διεκδικούν συνεχώς την ικανότητά τους να προκαλέσουν διαφορετικά ικανή να, και ακόμη και έκτακτη, επαγγελματίες να πέσουν σε παγίδες ναρκισσιστική.

Ισχυρίζεται ότι:

'' ".. .most επαγγελματίες της υγείας (στην πραγματικότητα, περισσότεροι επαγγελματίες των τυχόν ομοίους) λειτουργεί σε καλλιέργεια μια αυτο που αποπνέει αρχή, ελέγχου, γνώσεις, ικανότητα και σεβασμό. Πρόκειται για το narcissist σε όλους μας — μας φοβούνται εμφάνιση χαζός ή ανίκανη. "''

Phallic ναρκισσισμός

Wilhelm Reich για πρώτη φορά τον τύπο phallic ναρκισσιστική προσωπικότητα, με υπερβολικά υψηλές αυτοπεποίθησης. Το άτομο είναι ελιτίστικο, μια ανώτερη, θαυμασμό "κοινωνική αναρριχητή", επιδιώκοντας, self-promoting, bragging και είναι εξουσιοδοτημένα από κοινωνική επιτυχία.

Πρωταρχικό ναρκισσισμός

Ψυχίατρος Ernst Simmel ορίζεται αρχικά πρωταρχικό ναρκισσισμός το 1944. Θεμελιώδη διατριβή της Σίμελ είναι ότι το πιο πρωτόγονο στάδιο της λιμπιντικής ανάπτυξης δεν την προφορική, αλλά η gastro-εντερική. Στόμα και πρωκτό είναι απλώς πρέπει να θεωρούνται ως τα τερματικού τμήματα της βιολογικής αυτήν τη ζώνη. Σίμελ όρους την ψυχολογική κατάσταση της Προγεννητική ύπαρξη «αρχέγονου ναρκισσισμός». Είναι το αγενές στάδιο της pre-ego, όμοια με το αναγνωριστικό. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει πλήρης μετριάσουν τα ένστικτα repose, εκδηλώθηκε σε ποσότητες λιποθυμία. Satiation της gastro-εντερική ζώνης, ο εκπρόσωπος του το ένστικτο αυτοάμυνας, μπορεί να επαναφέρει την αυτή πλήρη μετριάσουν τα ένστικτα repose, που, υπό συνθήκες παθολογική, μπορούν να γίνουν στόχος του το ένστικτο.

Αντίθετα με Lasch, Bernard Stiegler υποστηρίζει στο βιβλίο του, '' ενεργώντας από '', ότι καπιταλισμό των καταναλωτών είναι στην πραγματικότητα καταπατά τις αποκαλεί αρχέγονου ναρκισσισμός, χωρίς την οποία δεν είναι δυνατόν να επεκταθεί η αγάπη σε άλλους.

Σεξουαλική ναρκισσισμός

Σεξουαλική ναρκισσισμός έχει περιγραφεί ως μια εγωκεντρικός μοτίβο σεξουαλικής συμπεριφοράς, που περιλαμβάνει τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση και μια φουσκωμένα αίσθηση της σεξουαλικής ικανότητα και σεξουαλικής δικαίωμα. Επιπλέον, η σεξουαλική ναρκισσισμός είναι το ερωτικό συνεχή ενασχόληση με εκδήλωσης· ως μια υπέροχη εραστή μέσω μια επιθυμία να συγχωνεύσετε σεξουαλικά με μια κατοπτρική εικόνα του εαυτού μας. Σεξουαλική ναρκισσισμός, επινοημένο από τον David Farley Hurlbert, είναι μια δυσλειτουργία οικειότητα στην οποία σεξουαλικής εκμεταλλεύεται ασκούνται, εν γένει υπό μορφή extramarital Υποθέσεων, σε υπεραντιστάθμιση για χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανικανότητα να βιώσουν αλήθεια οικειότητα. Αυτό προκαλεί το μοτίβο πιστεύεται ότι είναι πιο κοινό στους άνδρες παρά σε γυναίκες και έχει δεμένα ενδοοικογενειακής βίας στους άνδρες και της σεξουαλικής εξαναγκασμός σε ζευγάρια. Hurlbert ισχυρίζεται ότι φύλο είναι ένα φυσικό βιολογικών δίνεται και, επομένως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος εθισμού. Αυτός και συνάδελφοί του επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε σεξουαλικής τοξικομανίας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια λανθασμένη για ό, τι είναι στην πραγματικότητα σεξουαλικής ναρκισσισμός ή σεξουαλική compulsivity.

Πνευματική ναρκισσισμός

Πνευματική ναρκισσισμός περιγράφει commit πνευματικούς λάθη που μετατρέπει την επιδίωξη της πνευματισμό σε ένα κτίριο ego και σύγχυση, τη δημιουργία εγχείρημα. Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι εγώ ανάπτυξη έρχεται σε αντίθεση με την πνευματική πρόοδο.

Περαιτέρω ανάγνωση


Αυτό το άρθρο έχει αδειοδοτηθεί από την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Χρησιμοποιεί υλικό από την Wikipedia άρθρο για την "ναρκισσισμός" προσαρμοσμένο όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το Wikipedia είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Βικιπαίδεια ®, η ίδια είναι σήμα κατατεθέν της το Ίδρυμα Wikimedia, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post