Är Vad Förlamningen?

Förlamningen är den färdiga förlusten av muskeln fungerar för en eller flera muskelgrupper. Förlamningen kan orsaka förlust av känsla eller förlust av rörlighet i det upprörda området.

Förlamningen kunde lokaliseras eller generaliseras, eller den kan följa ett bestämt mönstrar. Mest förlamningar som orsakas av nervsystemskada (dvs. ryggmärgskador) är konstant i natur; emellertid finns det bildar av den periodiska förlamningen, inklusive sömnförlamning, som orsakas av annat dela upp i faktorer.

Djurriket

Många djurart använder att paralysera toxins till tillfångataganderovet, kringgår predation eller båda. Ett välkänt exempel är tetrodotoxinen av fiskart liksom ”Takifugu rubripes”, de famously dödliga pufferfishna av den Japanska fuguen. Denna toxin fungerar vid bandet till natrium kanaliserar i nervceller som förhindrar de riktiga cellerna, fungerar. Endödlig dos av denna toxin resulterar i tillfällig förlamning. Denna toxin är också närvarande i många annan art som spänner från paddor till nemerteans.

Ett Annat intressant bruk av förlamningen i den naturliga världen är uppförandet av någon art av waspen. Att avsluta det reproduktivt cykla, paralyserar förlägger den kvinnliga waspen ett rovobjekt liksom en gräshoppa och det i henne bygga bo. Hon lägger därefter ägg i det lamma kryp, som slukas av larvaena, när de kläcker. Många ormar ställer ut också kraftiga neurotoxins som kan orsaka kortvarig förlamning eller död.

Förlamningen kan ses i avel av hundkapplöpning som är chondrodysplastic. Dessa hundkapplöpning har kort stavelse lägger benen på ryggen och kan också ha kort stavelse tystar ned. Deras materiella intervertebral diskett kan calcify och bli mer bräcklig. I sådan fall kan disketten brista, med materiell ändelse för diskett, upp i den ryggrads- kanalen eller att brista mer sido till pressen på ryggrads- nerver. En minderårig brister kan endast resultera i paresis, men en ha som huvudämne brister kan orsaka nog skada för att klippa av din cirkulation. Om inget tecken av smärtar kan eliciteds, bör kirurgi utföras inom 24 timmar av incidentet, för att ta bort den materiella disketten, och att avlösa pressa på ryggmärgen. Efter 24 timmar går ned riskera av återställningen snabbt, sedan med fortsatt pressa, ryggmärgsilkespappret försämras och dör.

En Annan typ av förlamningen orsakas av en fibrocartilaginous blodpropp. Detta är ett mikroskopiskt lappar av den materiella disketten som bryter av och blir inkvarterad i en ryggrads- artär. Betjänad av Nerver artären ska matrisen, när de är fråntagna, ge första erfarenh.

Den Tyska Herden är speciellt benägen till framkallning av degenerative myelopathy. Denna är en försämring av nerver i ryggmärgen, start i den senare delen av binda med rep. Hundkapplöpningen så påverkat ska blivet gradvist svagare i det hind lägger benen på ryggen, som nerver dör av. Slutligen lägger benen på ryggen deras hind blivet onyttigt. De ställer ut ofta också fecal och urin- incontinence. Som sjukdomen fortskrider, flyttningen för paresisen och för förlamningen gradvist framåtriktat. Denna sjukdom påverkar också andra stora avel av hundkapplöpning. Den misstänkas för att vara ett autoimmune problem.

Katter med en hjärta mumlar kan framkalla blodproppar som reser till och med artärer. Om en koagulering är stor nog till artärer för kvarteret ett eller båda femoral, kan det finnas hind lägger benen på ryggen förlamning, därför att ha som huvudämnekällan av blodflöde till det hind lägger benen på ryggen blockeras.

mer Ytterligare Läsning


Denna artikel licenseras under den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Den använder materiellt från den Wikipedia artikeln på ”Förlamning,” All som materiellt anpassat som används från Wikipedia, är tillgängligt under benämner av den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Wikipedia® sig själv är ett registreringsvarumärke av Wikimediaen Fundament, Inc.

Last Updated: Sep 15, 2014

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post