Skitsofrenia

Skitsofrenia on psykiatrinen diagnoosi, joka kuvaa mielenterveyshäiriöiden ominaista poikkeavuuksia käsitys tai todellisuuden. Käsitys vääristymät voivat vaikuttaa kaikkien aistit, mukaan lukien näköpiirissä, istunnossa, maku, haju ja koskettamalla, mutta useimmat yleisesti ilmeinen äänimerkki aistinharhoja, vainoharhainen tai omituinen harhoihinsa tai Hebefreeninen puheen ja ajattelu merkittäviä sosiaalisille tai luustovaurioita kanssa. Oireiden ilmaantumisen ilmenee yleensä nuorena aikuisena, noin 0.4–0.6 prosenttia väestölle, kanssa. Diagnoosi on potilaan omaan ilmoitukseen perustuvia kokemusten perusteella ja havaittu ongelma. Laboratorion testausta varten skitsofrenia on parhaillaan olemassa.

Tutkimukset viittaavat siihen, että genetics varhaisessa vaiheessa ympäristön neurobiology, psykologinen ja sosiaalinen prosessit ovat tärkeitä maksuihin perustuvia tekijät; joitakin virkistys ja lääkemääräystä huumausaineiden näkyvät aiheuttaa tai pahentaa oireita. Nykyinen psykiatrinen tutkimus keskittyi neurobiology rooli, mutta yhtenä luonnonmukaisen syy ei löytynyt. N oireiden useita mahdollisia yhdistelmiä on keskustelua onko taudinmääritys edustaa yhden rappeutumissairauden tai useista erillisistä oireitaan. Tästä syystä Eugen Bleuler ilmaisua tauti schizophrenias (monikko) kun hän loi nimi. Huolimatta sen Etymologia skitsofrenia ei ole sama kuin Dissosiatiivinen identiteettihäiriö, aiemmin tunnettu useita persoonallisuushäiriö tai jaa personality, joihin se on ollut virheellisesti sekoittaa.

Skitsofreeniseen yksilöiden johdonmukaisesti löytyi mesolimbic koulutusjakson aivojen toimintaa lisääntynyt Dopamiini. Kohtelun saaristoalueen on antipsychotic lääkitystä; huumeiden toimii ensisijaisesti estämällä Dopamiini toimintaa. Antipsychotics kertaisia ovat yleisesti alemmat kuin niiden käytön vuosikymmentä. Psykoterapia ja ammatillisen ja sosiaalinen kuntoutus on myös tärkeää. Useamman vakavissa tapauksissa - jos kohdistuu riski itselle ja muille - tahattomien sairaalahoidon voi olla tarpeen, vaikka sairaalan oleskelua ovat harvemmin, ja lyhyemmäksi kuin ne olivat edellisen aikoina.

Yleistilaan ajatuksen vaikuttaa pääasiassa kognitio, mutta se myös yleensä osaltaan krooninen ongelma ja tunteiden ongelmia. Skitsofrenia, joilla todennäköisesti on muita (comorbid) edellytykset, mukaan lukien tärkeimpien masennus ja ahdistuneisuus sairaudet; huume elinajan esiintyminen on noin 40 prosenttia. Sosiaalisia ongelmia, kuten pitkän aikavälin työttömyyden, köyhyyden ja kodittomuus, ovat yleisiä. Lisäksi yleistilaan vammaisten keskimääräinen elinajanodote on 10-12 vuotta vähemmän kuin ne ilman, lisääntynyt fyysistä terveyttä ja itsemurhan siirtonopeuden.

Reeve
St. Elizabeth sairaalaan. Ward Retreat 1 huone seinään. Verkkojakeluprosessissa potilaan, vaarantamalla tapauksessa dementia precox [praecox?]; PIN-tunnuksen tai seinä, kärki takki Paintin buff väri, päällekkäisiä noudatetun yhteydessä brick punainen takki Paintin ottaminen pois Paintin määritelkää fingernail. Kuvien symboloivan tapahtumat potilaan viime elämään ja edustavat mielenterveyden regressio mieto valtion. Undated, mutta todennäköisesti 1900-luvun.

Skitsofrenia ilmenee yhtä uroksille ja naaraille, vaikka yleensä näkyy aiemmin miesten - puhkeamista piikin iät ovat 20–28 vuotta uroksille ja naaraille 26–32 vuotta. Maksukyvyttömyyden lapsuudessa on paljon harvinaisempia, kuten puhkeamista lähi - tai vanhuus on. -Yksilöiden osuuden odotetaan kohdata taudin milloin tahansa elämässään - skitsofrenia käyttäneiden yleisesti ottaen huomioon 1 %. Kuitenkin 2002 järjestelmällinen arviointi monissa tutkimuksissa todettu ainakin kerran käyttäneiden osuus 0,55 %. Vastaanotettu viisauden, joka skitsofrenia ilmenee maailmanlaajuinen Yhdysvaltalaiset, huolimatta sen levinneisyys vaihtelee eri puolilla maailmaa, maiden sisällä ja paikallinen ja naapuruuspolitiikan tasolla. Yksi erityisen vakaa ja replikoitavaksi havainto on ollut kytkennät kaupunkialueiden ympäristön ja skitsofrenia diagnosointiin, tekijät kuten huumeiden käyttämisen jälkeen, etniseen ryhmään ja yhteiskunnallisen ryhmän kokoa asuvien on onnistuttu varten. Skitsofrenia tiedetään olevan merkittävä syy vammaisuuteen. 1999 Tutkiminen 14 maiden aktiivisen psykoosi oli paremmuusjärjestykseen kolmannen-useimmat-käytöstä-ehdon jälkeen Neliraajahalvaus ja dementia ja paraplegia ja sokeutuminen.

Skitsofrenia kaltaiset oireyhtymä tilit ovat oletettavasti harvinaisia historialliset tietueen 1800-luvun lopulla, ennen vaikka irrationaalisen, lukukelvoton tai valvomaton ongelma raporttien olivat yhteisen. On ollut tulkinta Muinaisen Egyptin Ebers-papyrus lyhyt muistiinpanot voi merkitse skitsofrenia, mutta muut arvioon ei ehdottivat minkäänlaista yhteyttä. Antiikin Kreikan ja Rooman kirjallisuus tarkastelun ilmoittivat, että vaikka psykoosi oli kuvattu, ei ollut huomioon skitsofrenia perusteet täyttävät ehdon. Outo psykoottisia vakaumusta ja samanlainen kuin jotkin skitsofrenia oireet toimintamallit ilmoitettiin arabiankielinen lääketieteellistä ja psykologista kirjallisuus keskiaika aikana. Canon of Medicine esimerkiksi Avicenna kuvattu muistuttavien jonkin verran skitsofrenia, jota hän kutsui Junun Mufrit (vakavia hulluutta), jotka hän erottaa muiden lomakkeissa hulluutta (Junun) kuten mania, raivotaudin ja manic depressive psykoosi oireet ehdon. Kuitenkaan ei edellytys muistuttavien skitsofrenia ei saatettu yhtään Şerafeddin Sabuncuoğlu Imperial kirurgian, suuria islamilaisen lääketieteellisen oppikirja 1400-luvulta. Koska rajoitettu historiallisten todisteiden, skitsofrenian (haittaohjelmien sellaisena, kuin se on tänään) voi olla moderni ilmiö tai vaihtoehtoisesti se voi on ollut peittää, historialliset kirjoituksia liittyvät käsitteet, kuten Melankolia tai Mania-laajennuksen.

Yksityiskohtaisen asia raportin 1797 koskevat James Tilly Matthews ja asiakkaat mukaan Phillipe Pinel julkaistu 1809, pidetään usein skitsofrenia lääketieteen ja psyykkisten häiriöiden kirjallisuus mahdollisimman pian tapauksissa. Skitsofrenia oli ensin 1853 Bénédict Morel kuvaamat erillisten oireyhtymä vaikuttavat ja nuorten aikuisten, niin kutsuttua démence précoce (kirjaimellisesti "varhainen dementia'). Aikavälillä dementia praecox käytettiin vuonna 1891 mukaan Arnold poiminta asia psykoottisen häiriön-raportissa. 1893 Emil Kraepelin käyttöön dementia praecox ja mielialahäiriö (ilmaisua manic masennus ja myös unipolar ja Bipolaarinen masennus) välinen laaja uusi ero mielenterveysongelmien luokituksessa. Kraepelin uskoivat, että dementia praecox oli ensisijaisesti taudin aivot ja erityisesti lomakkeen dementia, erottaa muiden dementia, kuten Alzheimerin taudin, lomakkeiden, joka yleensä tapahtuu myöhemmin elämässä. Kraepelin: n luokituksen saatujen hitaasti hyväksymistä. Olivat vastustaa termiä "dementia" huolimatta tapauksissa hyödyntämisen ja se korvataan kuten nuorten insanity vianmääritys jotkin puolustus käyttöä.

Wordin skitsofrenia - joka kääntää karkeasti kuin "osittaminen mielessä" ja on peräisin Kreikan juuret schizein (σχίζειν, "jaettavaksi") ja phrēn, phren-(φρήν, φρεν-, "mielessä") - Eugen Bleuler oli loi vuonna 1908 ja oli tarkoituksena on kuvata oikeushenkilö, ajattelu, muistin ja käsitys välinen erottelu. Bleuler kuvattu tärkeimmät oireet kuin 4 A: n: litistetty vaikuttavat, Budweiser, alentunut yhteenliittymän ideoita ja ambivalenssi. Bleuler ymmärtäneet, että sairaus ei ollut dementia joitakin hänen parantaa potilaiden sijaan heikkeni ja ehdotti näin ollen aikavälillä skitsofrenia sen sijaan.

Aikavälillä skitsofrenia yleisesti ymmärtänyt väärin tarkoittaa, että vaikuttaa henkilöiden on "split personality". Vaikka jotkut ihmiset skitsofrenia diagnosoidaan voi kuulla äänensä ja saattaa ilmetä erillisiä korkean kuin äänet, skitsofrenia ei liity erillisiä useita käsittelevän korkean tason työryhmän kesken henkilön. Sekaannusta rekisteröidessä osittain Bleuler n aikavälillä skitsofrenia (kirjaimellisesti "Jaa" tai "shattered mielessä") merkityksessä. Termi "split personality" tarkoitetaan ensimmäisen tunnetut väärinkäyttö oli artiklan mukaan runoilija T. S. Eliot vuonna 1933.

1900-Luvun alkupuoliskolla skitsofrenia katsottiin olevan perinnöllisistä vika ja allergikoille oli Eugeniikka monissa maissa. Satoja tuhansia olivat steriloitu kanssa tai ilman lupaa - Natsi-Saksan, Yhdysvallat ja Scandinavian maiden enemmistön. Pitkin tulee muiden kanssa, jossa lukee "henkisesti kelpaamattomiksi" monet skitsofrenia diagnosoidaan olivat murhattiin "Aktion T4" Natsi-ohjelmassa.

1970-Luvun alkupuolella useita intoa, joka lopulta johti toiminnallisia perusteita käyttää tänään alainen oli skitsofrenia diagnostiset kriteerit. Kävi ilmi jälkeen 1971 US-UK Diagnostic tutkimuksen skitsofrenia oli uhkaamalla paljon enemmän Yhdysvalloissa kuin Euroopassa. Tämä johtui osittain looser diagnostiset kriteerit Yhdysvalloissa, jossa käytetään DSM-II-käsikirjan, omaksuttuja Euroopassa ja sen ICD-9. David Rosenhan 1972 tutkimuksen, insane paikoissa perustuu sane otsikon alla Science lehdessä totesi, että Yhdysvalloissa skitsofrenia diagnoosi ei usein subjektiivinen ja epäluotettavia. Nämä olivat johtaa ei ainoastaan skitsofrenia diagnoosin tarkistamisesta, mutta koko DSM-käsikirjan tarkistamisesta, DSM-III julkaisun 1980 tuloksena tekijät. 1970-Luvulta yli 40 diagnostisten myöntämisperusteita skitsofrenia on ehdottanut ja arvioidaan.

Neuvostoliiton skitsofrenia taudinmääritys on käytetty myös poliittisia tarkoituksia varten. Näkyvästi Neuvostoliiton psykiatri Andrei Snezhnevsky luotu ja edistettävä, lisää erittelyn perusteista päätettäessä sluggishly toimintaprioriteetit skitsofrenia. Tämä diagnoosi käytettiin häpäistä ja imprison pikaisesti samalla mahdollisesti kiusallista kokeiluversion tutkimustodistus poliittisten toisinajattelijoiden. Käytäntö oli alttiina Westerners lukumäärällä Neuvostoliiton toisinajattelijoita ja 1977 World Psychiatric Association tuomitsi Neuvostoliiton käytännön kuudennen World Congress psykiatrian osoitteessa. Sen sijaan, että puolustaa hänen piilevän lomakkeen skitsofrenia aiheutti toisinajattelijoiden vastustaa järjestelmän teoria, Snezhnevsky rikkoi kaikki kosketuksissa länteen vuonna 1980 ulkomailla kunniakonsuleista positioiden hänen erotessaan.

Sosiaalinen leimautuminen on todettu merkittävä este potilaiden hyödyntämistä skitsofrenia kanssa. Suuri, edustavan näytteen 1999 tutkimuksesta, amerikkalaiset % 12.8 uskoi, että yksilöiden skitsofrenia olivat "erittäin todennäköisesti", tehdä jotain väkivaltaisten muita vastaan, ja 48,1 prosenttia sanoi, että ne olivat "jonkin verran todennäköisesti". Yli 74 prosenttia sanoi, että ihmiset skitsofrenia kanssa olivat "erittäin pysty" tai "ei pysty lainkaan" tehdä päätöksiä koskevat niiden käsittely ja 70.2 % sanoi samaa rahaa hallinta päätösten. Psykoosi kuin väkivaltaisten yksilöiden käsitys on yli kaksinkertaistunut levinneisyyden 1950, mukaansa yhden meta-analyysi.


Huomionosoitukset


Tuottaa ja Abstracted tiedoista osoitteessa NIAMS, CDC, NIH, FDA, Wikipedia (Creative Commons Attribution-ShareAlike License)

Last Updated: Sep 29, 2009

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post