Skizofrénia

Skizofrénia pszichiátriai diagnózis, szellemi zavar jellemzi a rendellenességek befoglalása az a felfogás, vagy a valóság kifejezés leíró. Felfogás torzulások befolyásolhatják az minden öt érzék, beleértve a látvány, a tárgyalás, a íz, a szag és a érint, de a legtöbb közösen, mert az auditív hallucinációk paranoid vagy bármilyen bizarr delusions és zavarosnak tűnik beszéd, gondoltam, jelentős társadalmi és foglalkozási zavar. Tünetek általában körülbelül 0.4–0.6 %-a, az érintett lakosság a fiatal felnőttkori fordul elő. Diagnózis a beteg jelentésű tapasztalatok alapján, és a tapasztalt probléma. Nem laboratóriumi vizsgálat skizofrénia jelenleg létezik.

Tanulmányok arra utalnak, hogy genetics, korai környezet neurobiológiát tanít, pszichológiai és szociális eljαrαsok az járulékfizetésen pillérre; néhány szabadidős és a vényköteles gyógyszereket jelennek meg, vagy rontja a tüneteket. Aktuális pszichiátriai kutatás középpontjában a neurobiológiát tanít szerepét, de nem egyetlen ökológiai ok talált. A tünetek sok lehetséges kombinációinak jelenti is, ha a diagnózis egyetlen zavar vagy különálló szindrómák számos vita van. Ebből az okból Eugen Bleuler nevezik a betegség az schizophrenias (számú) Ha azt coined nevét. A fekvése ellenére skizofrénia megegyezik nem disszociatív, korábbi nevén a több személyiség zavar vagy split személyiséggel, amelyekkel ez van már tévesen confused személyiség.

A mesolimbic út az agy tevékenység megnövekedett dopamin következetesen Skizofrén egyének található meg. Kezelés alapja antipsychotic gyógyszeres kezelés; az ilyen típusú kábítószer leverő a dopamin tevékenység elsősorban működik. Antipsychotics az adagokat alacsonyabbak általában használatuk korai évtizedek. Pszichoterápia és a szakmai és társadalmi rehabilitáció is fontosak. Súlyosabb esetekben - veszély esetén saját és mások - lehet, hogy a nem kórházi ápolás szükséges, bár gyakoriak a kórházi tartózkodások számát és rövidebb, mint volt a korábbi időkben.

A zavar úgy vélik, főként a kognitív érinti, de általában is hozzájárul a krónikus probléma-val viselkedés és érzelem. Skizofrénia emberek valószínűleg további (comorbid) conditions, beleértve a nagy depresszió és a szorongás rendellenességek; az élettartam substance abuse előfordulása körülbelül 40 %-át. Társadalmi problémák, mint például a hosszú távú munkanélküliség, a szegénység és a hajléktalanság, gyakoriak. Ezenkívül az emberek a zavar átlagos élettartama, 10-12 éves kevesebb, mint a nélkül, köszönhetően a nagyobb fizikai egészségügyi problémák és a magasabb öngyilkossági ráta.

Reeve
Szent Erzsébet Kórház. Ward Retreat 1 szoba falán. Kézzel nem fogható utánzatok a beteg, a zavar esetén demencia precox [praecox?]; PIN-kód vagy körmünket a fém, a fali, festék buff-szín téglavörös kabátot, festés, adókon kabátot kaparós Paint használt. Képek mentális regressziós enyhe szerinti jelent, és a beteg korábbi életében események szimbolizálja. Undated, de valószínűleg early 20th century.

Skizofrénia történik egyenlő hím és nőstény, bár általában tűnik a férfiak - súlyosságát csúcs korú 20–28 év férfiak és 26–32 éves nőstény. A gyermekkori megjelenése nem sokkal ritkább, van közel vagy öregségi kialakulását. -Személyek aránya várható, hogy a betegség életében bármikor - skizofrénia életprevalenciája 1 %-os gyakran adják meg. Azonban a számos tanulmány 2002, rendszeres felülvizsgálatának 0,55 %-os életprevalenciája található. Ellenére a kapott bölcsesség, skizofrénia világszerte hasonló arányban következik annak előfordulása az országokon belül, és a helyi és a szomszédsági szinten világszerte változik. Egy különösen stabil és többszörözhetővé volt egy városi környezetben és skizofrénia diagnózis, tényezők, mint például a kábítószer használata után is, az etnikai csoport és a társadalmi csoport méretét társítása az ellenőrzés. Skizofrénia fogyatékosság fő okának is ismert. Aktív pszichózis 14 ország 1999 vizsgálat után a quadriplegia és a demencia és paraplegia és vakság volt sorakoztatott a harmadik legnagyobb letiltása feltétel.

Számlák skizofrénia-szerű-szindróma az gondolat, hogy a kell az 1800-as évek előtt történelmi rekord az ritka, bár irracionális, érthetetlen vagy ellenőrizetlen viselkedés jelentések is. Az értelmezés, hogy rövid jegyzeteket az ókori egyiptomi Ebers-papirusz összeállíthatók a skizofrénia, de más vélemények nem javasolták, hogy minden kapcsolat volt. Ókori görög és római irodalom felülvizsgálata utaltak, hogy bár a pszichózis ismertettek, nem az a feltétel, skizofrénia kritériumainak figyelembe. Bizarr pszichotikus hiedelmek, és a viselkedés hasonlít a skizofrénia tüneteket a középkorban arab orvosi és pszichológiai irodalom jelentettek. Orvosi Canon például Avicenna leírását az a feltétel, valamivel a skizofrénia, amelyet ő Junun Mufrit (súlyos őrület), amelyet ő különböztetni madness (Junun) egyéb formái például mania, a veszettség és a manic árleszorító pszichózis tünetei hasonlítanak. Şerafeddin Sabuncuoğlu Imperial sebészet, egy nagy iszlám orvosi tankönyv a 17th-century azonban semmilyen feltétel nem hasonlítanak a skizofrénia jelentettek. Tekintettel a korlátozott történelmi bizonyítékok, skizofrénia (uralkodó, mint amilyen ma) modern jelenség, vagy emellett azt is is elhomályosítja a történeti írások kapcsolatos fogalmak, mint például a melancholia vagy a mania.

1797 Vonatkozó ügyben részletes jelentést James Tilly Matthews, és számlák Phillipe Pinel közzé 1809, gyakran tekintik skizofrénia, az orvosi és a pszichiátriai irodalomban legkorábbi eseteit. Skizofrénia először nevezni egy különálló szindróma, tinédzserek és fiatal felnőttek által Bénédict Morel 1853-ban, démence précoce (szó szerint "korai demencia") nevezik. A ciklus demencia praecox használt 1891-ben Arnold, válassza ki a pszichotikus rendellenességek esetén jelentésében. 1893-Ban Emil Kraepelin vezetett be a széles körű új megkülönböztetése a mentális rendellenességek osztályozása demencia praecox és kedélybetegség (ezeket nevezik a mániás depresszió, és többek között a unipolar és a kétpólusú depresszió). Kraepelin úgy vélte, hogy demencia praecox volt, elsősorban az agy, és különösen az elmezavar, dementia, mint például az Alzheimer-kór, egyéb formái, az élet későbbi szakaszában általában előforduló különböztetni űrlap betegség. Kraepelin's besorolása lassan szerzett elfogadását. A kifejezés „demencia"esetek ellenére, hasznosítás és az egyes védelmi léptetni, mint például a serdülő őrület diagnózisok, felhasználását vitató kifogásait volt.

A word - nagyjából fordítja le, mint "a tudat részekre osztásával", és a görög gyökerek schizein (σχίζειν, "hogy") és a phrēn származik, phren-(φρήν, φρεν-, "mind") by Eugen Bleuler 1908-ban szót és szánták, írja le a függvény a személyiség, a gondolkodás, a memória és a felfogás közötti elkülönítése. Bleuler leírt 4 fő tünetek A: összeolvasztott érinti, az autizmus, csökkent az ötletek és a ambivalenciára. Bleuler rájött, hogy a betegség nem egy elmezavarban, néhány jobb betegei helyett romlott, és ezért inkább az a ciklus skizofrénia javasolt.

A ciklus skizofrénia gyakran félreértik, azt jelenti, hogy az érintett személyek "split személyiséggel" van. Bár néhány ember skizofrénia diagnosztizált meghallgathatja a hangot, és tapasztalhatnak a distinct személyiség, hangok, skizofrénia nem jelent meg, hogy a személy distinct több személyiség között. A félreértés részben köszönhetően a Bleuler a ciklus skizofrénia (szó szerint "split" vagy "összetört mind") értelmében. A kifejezés jelent a "split személyiséggel" volt a költő, T. S. Eliot cikke, 1933-ban első ismert visszaélés.

A huszadik század első felében skizofrénia tekinthető örökletes rendellenességnek, valamint szenvedők eugenika sok országban vonatkoznak. Több száz, több ezer volt sterilizáltak, vagy anélkül beleegyezése - a náci Németország, az Egyesült Államok és a skandináv országok többsége. "Szellemileg alkalmatlan" feliratú másokkal együtt sok skizofrénia diagnosztizált meggyilkolták a náci "Művelet T4" programban.

Az 1970-es évek elején a skizofrénia diagnosztikai kritériumai a vita, ami a működési feltételeket, ma használt vezetett számos tárgyát képezte. Világossá vált a hogy skizofrénia diagnosztizálták, Amerikában Európában sokkal nagyobb mértékben 1971 USA-Egyesült Királyság-diagnosztikai vizsgálat után. Ez volt részben betudható lazább diagnosztikus kritériumok, az USA-ban, a DSM-II kézikönyv használt elütő színnel Európa és az ICD-9. Lapjában közzétett tudományos cím alatt a sane insane helyen David Rosenhan 1972-tanulmány megállapította, hogy az USA-ban skizofrénia diagnózisa gyakran szubjektív és nem megbízható. Ezek voltak a vezető nem csak skizofrénia diagnózisának felülvizsgálata, de az egész DSM-kézikönyv felülvizsgálatáról, 1980-ban a DSM-III a kiadványban eredő tényezők. Az 1970-es évek óta több mint 40 diagnosztikus kritériumok, a skizofrénia javasolt és értékelni.

A Szovjetunióban skizofrénia diagnózisa is használták ki politikai célokra. A kiemelkedő szovjet pszichiáter Andrej Snezhnevsky hoz létre, és támogatni egy további sub-classification a napnyi skizofrénia halad. A diagnózis rontja, és gyorsan eltekintsenek a potenciálisan zavaró próba során a másként gondolkodó bebörtönzését használták. A gyakorlat volt kitéve nyugatiak számos a szovjet magyarázat a disszidensek letartóztatására és az 1977-ben a World Psychiatric Association, a hatodik World Congress a pszichiátria elítélte a szovjet gyakorlat. Sokkal inkább, mint a védelmében saját elmélet, hogy a skizofrénia látens formájában okozott véget vetését, annak érdekében, hogy a rendszer engedélyezi, Snezhnevsky tört a kapcsolatot a Nyugattal 1980-ban által külföldön saját tiszteletbeli tisztségek feladása.

Társadalmi megbélyegzés skizofrénia felfedezett egyik legnagyobb akadálya a betegek beszedése. Egy nagy, reprezentatív mintáján 1999-tanulmány, az amerikaiak 12,8 %-os úgy vélte, hogy skizofrénia egyének voltak "valószínűleg" valamit erőszakos mások, és 48,1 % azt mondta, "kissé valószínűleg" voltak, hogy. Több mint 74 % azt mondta, hogy skizofrénia emberek voltak-e a "nem nagyon képes", vagy "egyáltalán nem képes" döntések kezelés, illetve] szerinti 70.2 % mondta azonos pénzt gazdálkodásra vonatkozó döntések. Az egyének, erőszakos pszichózis felfogás több mint megkétszereződött az előfordulás az 1950-es évek óta egy meta-elemzését.


További olvasnivalók


Származó, és a NIAMS, a CDC, NIH, FDA, Wikipédia (aCreative Commons Attribution-ShareAlike License) található információk Abstracted

Last Updated: Sep 29, 2009

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post