Advertisement
Advertisement

Σπονδυλολίσθηση Συμπτωματολογία

Τυπικές φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν σε ένα άτομο με σπονδυλολίσθηση θα είναι μια γενική δυσκαμψία της πλάτης και τη θέσπιση αυστηρότερων το μπλοκάρει, με αποτέλεσμα την αλλαγή τόσο στάση και τη βάδιση. Η στάση θα δώσει τυπικά την εντύπωση ότι το άτομο γέρνει προς τα εμπρός ελαφρώς και / ή ότι πάσχουν από λόρδωση. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις, ο βηματισμός του ατόμου μπορεί να αλλάξει για να δώσει την εμφάνιση της περισσότερο από ένα "waddle" από μια βόλτα, όπου το άτομο περιστρέφεται τη λεκάνη περισσότερο λόγω της μειωμένης κινητικότητας στην μπλοκάρει. Ένα αποτέλεσμα της αλλαγής στο βάδισμα είναι συχνά μια αξιοσημείωτη ατροφία στον γλουτιαίων μυών λόγω της έλλειψης χρήσης.

Ένα άτομο που πάσχουν από σπονδυλολίσθηση θα δοκιμάσει συνήθως γενικευμένη πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, μαζί με διαλείπουσα σοκ της σκοποβολής αρχίζει πόνο στο γλουτό που ταξιδεύουν προς τα κάτω στο πίσω μέρος του μηρού ή / και της κνήμης. Ισχιαλγία που εκτείνεται κάτω από το γόνατο και μπορεί να γίνει αισθητό στα πόδια. Μερικές φορές τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τσούξιμο και το μούδιασμα. Καθισμένος και προσπαθώντας να σηκωθεί μπορεί να είναι επίπονη και δύσκολη. Ο βήχας και το φτέρνισμα μπορεί να εντείνει τον πόνο. Το άτομο μπορεί να έχει σημειωθεί μια «ολίσθηση αίσθηση" κατά τη μετακίνησή τους σε όρθια θέση. Η αύξηση του επιπέδου δραστηριότητας, για ένα άτομο βιώνει τον πόνο αυτού του τύπου, είναι πιθανό να προκαλέσουν το άτομο να βιώσει μια αύξηση στα επίπεδα πόνου στην ημέρα (ες) σε συνέχεια της δραστηριότητας που οφείλεται σε φλεγμονή των μαλακών ιστών, η οποία μετριάζεται με μειωμένη δραστηριότητα ή / και ξεκούραση.

Low-Grade Ίσθμια Σπονδυλολίσθηση

Οι ασθενείς με συμπτωματική χαμηλού βαθμού (<ολίσθηση 50%) Ίσθμια σπονδυλολίσθηση συνήθως παρόντες με δραστηριότητα σε σχέση οσφυαλγία και συχνά με συμπτώματα radicular επίσης, αλλά παρά το μεγάλο αριθμό των ατόμων με ακτινολογικά στοιχεία της Ίσθμια σπονδυλολίσθηση, πολύ λίγα από αυτά γίνονται συμπτωματική ή απαιτούν θεραπείας.

Επιπλέον, η αιτία του πόνου σε ασθενείς με Ίσθμια σπονδυλολίσθηση παραμένει ασαφής. Η πρώτη θεωρία της παραγωγής πόνου ήταν τμηματική αστάθεια με υπερβολική μετάφραση προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια της κάμψης. Αυτή η ιδέα ήταν λογικό από τη μηχανική άποψη, όπως το ελάττωμα pars εξαλειφθεί πρωτογενούς συγκράτησης του σπονδυλικού σώματος να διαβιβάσει τη μετάφραση, το κατώτερο κοινό πτυχή. Αυτή η θεωρία έχει τώρα έχει αξιολογηθεί από πολλούς ακτινογραφικές μελέτες, τις οποίες καμία δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν υπερβολική μετάφραση προς τα εμπρός, ως κοινό χαρακτηριστικό των Ίσθμια σπονδυλολίσθηση. Μια πιο σύγχρονη θεωρία της γενιάς του πόνου είναι υπερβολική ένταση στο δακτύλιο των κατώτερων δίσκου και τρήματος στένωση στο επίπεδο της ολίσθησης. Η υπερβολική δακτυλιοειδή ένταση είναι επίσης μηχανικά λογική όπως χωρίς τον περιορισμό των κατώτερων αρθρώσεις έκφανση? Ο δίσκος έχει τόσο αντισταθεί διατμητικών δυνάμεων από την ολίσθηση και συμπιεστικές δυνάμεις από τη μάζα του σώματος. Ωστόσο, αυτή η θεωρία δεν εξηγεί γιατί μερικοί ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα, ενώ πολλοί άλλοι δεν κάνουν, δεδομένου ότι τα κατώτερα δίσκους όλων των ασθενών με Ίσθμια σπονδυλολίσθηση υπόκεινται σε παρόμοιες δυνάμεις. Τρήματος στένωση θεωρείται επίσης να διαδραματίζουν κάποιο ρόλο, αλλά μακροχρόνιες μελέτες για την έκβαση της χειρουργικής επέμβασης έχουν δείξει ότι πολλοί ασθενείς έχουν φτωχά αποτελέσματα μετά αποσυμπίεση μόνο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, οι χειρουργοί έχουν υποστηρίζει το συνδυασμό της αποσυμπίεσης και σύντηξης. Μια πρόσφατη εμβιομηχανική μελέτη της κάμψης επέκταση ακτίνες Χ σε ασθενείς με σπονδυλολίσθηση Ίσθμια και υγιών μαρτύρων βρέθηκε παράδοξη κίνηση στο επίπεδο της ολίσθησης στο 46% των ασθενών και 0% των ελέγχων χωρίς πόνο στην πλάτη. Παράδοξη κίνηση δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν σε περιπτώσεις σπονδυλολίσθηση, αλλά ο ρόλος του στην συμπτωματικές και ασυμπτωματικές ασθενής είναι ασαφής.

High-Grade Ίσθμια Σπονδυλολίσθηση

Υψηλής ποιότητας Ίσθμια σπονδυλολίσθηση και των δυσπλαστικών σπονδυλολίσθηση θεωρούνται ως ξεχωριστές κλινικές οντότητες από χαμηλού βαθμού Ίσθμια μπόλια. Οι υψηλής ποιότητας μπόλια ορίζονται ως εκείνες με μεγαλύτερη από 50% μετατόπιση προς τα εμπρός. Αυτά τα μπόλια επίσης συνοδεύεται από ένα σημαντικό ποσό οσφυοϊερή κύφωση, η οποία είναι προς τα εμπρός κάμψη της σπονδυλικής L5 σώματος πάνω από το ακρωτήριο του ιερού. Στρογγυλοποίηση του ιερού σώματος και τραπεζοειδή παραμόρφωση του L5 είναι επίσης κοινά χαρακτηριστικά. Υψηλής ποιότητας μπόλια είναι πολύ πιο σπάνια από τα χαμηλής ποιότητας ολισθήσεις, που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% του συνόλου των Ίσθμια ολισθήματα, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία παρόντες κατά την εφηβεία, οι περισσότερες κατά τα πρώτα χρόνια της εφηβείας.

Σε αντίθεση με χαμηλού βαθμού ολισθήσεις, πολλοί ασθενείς εμφανίζουν χωρίς πόνο. Αντ 'αυτού συμπτώματα όπως σωματική δυσμορφία, νευρολογικές ανωμαλίες, σφιχτό μπλοκάρει, και ανωμαλίες στο βάδισμα είναι συχνά ο λόγος για διαβούλευση. Η φυσική ιστορία του υψηλού βαθμού σπονδυλολίσθηση είναι επίσης εντελώς διαφορετικές από εκείνες με χαμηλής ποιότητας μπόλια. Η πλειοψηφία των χαμηλής ποιότητας μπόλια είναι ασυμπτωματικοί και δεν προχωρούν παρελθόν αρχική παρουσίαση του ασθενούς. Προοπτικές μελέτες σε παιδιά με χαμηλού βαθμού μπόλια έχουν αποδείξει ότι μία φορά την ολίσθηση συμβαίνει, σπάνια επιδείνωση της κατάστασης, ακόμα και μετά από 40 + χρόνια παρακολούθησης. Ωστόσο, η υψηλού βαθμού μπόλια κάνουν συνεχίσει να προοδεύει σε πολλές περιπτώσεις και είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλέσει πόνο. Μία μελέτη φυσικής ιστορίας από μια σουηδική ερευνητή, Saraste, διαπίστωσαν ότι περίπου το 60% των ασθενών με μπόλια μεγαλύτερο από 15 mm (η οποία είναι περίπου το ένα Meyerding βαθμού 2 ή μεγαλύτερου) είχαν επίμονα καθημερινά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων τόσο πόνο στην πλάτη και ριζοπάθεια. Η χαμηλής ποιότητας ανακριβειών μελέτη Saraste ήταν συμπτωματική σε μόνο 10% των ασθενών.

Ορισμένες περιπτώσεις κάνει τελικά η πρόοδος για την ολοκλήρωση spondyloptosis και την πρόληψη της εξέλιξης είναι ο πρωταρχικός στόχος της χειρουργικής επέμβασης για την υψηλής ποιότητας μπόλια. Γιατί χαμηλού βαθμού μπόλια τείνουν να μην την πρόοδο και γιατί ορισμένες ολισθήσεις τελικά γίνει σοβαρή δεν είναι γνωστή. Υπήρξαν λίγες μακροπρόθεσμες μελέτες παρακολούθησης σε ασθενείς με υψηλού βαθμού σπονδυλολίσθηση που δεν υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση. Harris και Weinstein αναφερθεί σε έντεκα ασθενείς μετά από μέση παρακολούθηση 18 ετών, τα οποία είχαν μεγαλύτερο από 50% ολίσθησης και δεν έχουν τη χειρουργική επέμβαση. Τριάντα έξι τοις εκατό των ασθενών ήταν ασυμπτωματικοί, το 55% των ασθενών είχε σχετικά ήπια συμπτώματα, και μόνο ένας (9%) ήταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα ήταν όλοι σε θέση να εργαστούν και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αν και χρειάστηκε να κάνουμε αλλαγές στον τρόπο ζωής τους. Κανένας ασθενής δεν ανέπτυξε κεραυνοβόλο σύνδρομο equina cauda, ​​σοβαρά νευρολογικά συμπτώματα, ή ακράτεια. Σαράντα πέντε τοις εκατό των ασθενών είχαν κάποια νευρολογικές ανωμαλίες σε εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων αδυναμία, παραισθησίες, καθώς και μειωμένη βαθιά τενόντια αντανακλαστικά. Τα συμπτώματα των ασθενών σχετίζονταν κυρίως με ήπια έως μέτρια νευρολογικά συμπτώματα, μυϊκή αδυναμία, ειδικά τους κοιλιακούς μυς, αδράνεια /-προσδιορισμού, η παχυσαρκία, η έλλειψη της σπονδυλικής κινητικότητας, καθώς και στην καθυστερημένη ανάπτυξη της εκφυλιστικής σκολίωσης με πλάγιες listhesis (κάποια δυσμορφία που συνδέονται με την προχωρημένη οστεοαρθρίτιδα της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης). Οι ασθενείς στη μελέτη αυτή ήταν μια ομάδα από τους 21 ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε κλασσική οπίσθια σπονδυλοδεσία interlaminar από L4 να S1 για σοβαρή γλιστρήσει τους. Η χειρουργική θεραπεία οι ασθενείς ήταν λιγότερο συμπτωματική με 57% την υποβολή εκθέσεων δεν έχει συμπτώματα και δεν υπάρχουν περιορισμοί, το 36% την υποβολή εκθέσεων ήπια συμπτώματα, και 5% την υποβολή εκθέσεων σοβαρή symptoms12. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του οπίσθιου σύντηξη interlaminar ήταν φτωχότερες από ό, τι νεότερο οπισθοπλάγιου και περιφερειακή τεχνικές χρησιμοποιούνται σήμερα. Ασθενείς με οπίσθιο μόνο συγχωνεύσεις τείνουν να έχουν μεγαλύτερη πρόοδο της σπονδυλολίσθηση τους μετά από χειρουργική επέμβαση και περισσότερο πόνο επίσης.

Εκφυλιστικές σπονδυλολίσθηση

Σε αντίθεση με Ίσθμια σπονδυλολίσθηση, εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση δεν σχετίζεται με ένα νευρωνικό τόξο ελάττωμα, που σημαίνει ότι η μετάφραση προς τα εμπρός του σπονδυλικού σώματος προκαλεί επίσης μείωση του κεντρικού σπονδυλικού σωλήνα στο επίπεδο της ολίσθησης. Αντίθετα, ασθενείς με Ίσθμια spondyolisthesis σχεδόν παγκοσμίως έχουν τη διεύρυνση του κεντρικού σπονδυλικού σωλήνα στο επίπεδο της ολίσθησης. Αυτή η στένωση του καναλιού στην εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση έχει ονομαστεί το «φαινόμενο δαχτυλίδι πετσέτα", ένα επεξηγηματικό περιγραφή ως ένα φαντάζεται τον σπονδυλικό σωλήνα ως μια σειρά από κρίκους για πετσέτες με ένα από τα δαχτυλίδια ολισθαίνει προς τα εμπρός σε σύγκριση με τους άλλους. Το κλασικό symptomology των ασθενών με συμπτωματική εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση είναι παρόμοιες με αυτές με συμπτωματική οσφυϊκή σπονδυλική στένωση? Η οποία μπορεί να είναι είτε neuorgenic χωλότητα ή ριζοπάθεια (είτε μονομερείς ή διμερείς ριζοπάθεια), με ή χωρίς οσφυαλγία.

Νευρογενή χωλότητα πιστεύεται ότι προκύπτει από το κεντρικό στένωση κανάλι που επιδεινώνεται από την listhesis (προς τα εμπρός ολίσθηση). Τα κλασικά συμπτώματα της νευρογενούς χωλότητα είναι διμερείς (και τα δύο πόδια) οπίσθιο πόνος στα κάτω άκρα που επιδεινώνεται με τη δραστηριότητα, αλλά είναι ανακουφισμένος από την καθιστή ή προς τα εμπρός κάμψη.

Περισσότερες Πληροφορίες


Αυτό το άρθρο είναι υπό την άδεια Creative Commons License Attribution-ShareAlike . Χρησιμοποιεί υλικό από το Wikipedia άρθρο για την « Σπονδυλολίσθηση "Όλο το υλικό προσαρμοσμένο χρησιμοποιείται από την Wikipedia είναι διαθέσιμα υπό τους όρους της Creative Commons Attribution-ShareAlike License . Βικιπαίδεια ® η ίδια είναι ένα σήμα κατατεθέν της Wikimedia Foundation, Inc

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post