Kohtelun painehaavoista (bedsores)

Tekijänä Dr. Ananya Mandal, MD

Paineen haavaumat esiintyvät potilaille, jotka ovat liikkumaton pitkän ajan tai kärsiä jatkuva paine alueen Venytys aika. Nämä ovat tunnetusti vaikea diagnosoida varhaisessa vaiheessa ja tunnetusti haastava käsitellä.

Haavaumat saavutettava haavoittuvuuden ihon punertava tai tumma värjääntymistä. Tässä vaiheessa kutsutaan vaiheen I ulcer. Ilman tunnistaminen ja käsittely, vaiheita II, III ja IV ulcer edetessä voi olla myös lihaksia, luut ja nivelet sekä osallistuu työhön keskeisemmin.

Lisäksi paineen haavaumat monimutkaistaa se esiintymistä muissa pitkällä aikavälillä sairaudet kuten diabeteksen, sydämen vajaatoiminta, aliravitsemus jne. Paineen haavaumat kohtelun tarvitsee näin näihin pohjana ehtojen käsittely.

Toinen tärkeä tekijä ehkäisyä, koska painehaavoista on vaikea käsitellä haavaumat paineen hallinnassa. Paineen haavaumat ehkäisemistä lomakkeiden tärkeänä osana johdon paine haavaumat.

Paineen haavaumat terapia tavoitteet

Paineen haavaumat terapia tavoitteena on (1-6):

 • Paineen kautta haavoittuvuuden ympäristötyypeistä poistaminen
 • Ympäröivän terveen ihon suojaaminen
 • Parantamaan organisaation sakoista ja sallii myönteisen ehto leipätekstiä luonnon parantavaa prosessia.
 • Tarjoaa kipua.
 • Poistaminen ja laukka tartuntojen
 • Kuolleiden ja nekroottisen kudoksia, joka vaikuttaa ulcer kanssa poistaminen
 • Hoitavia potilaan ohjausobjektin diabeteksen, korkean veren kolesteroli, aliravitsemus ja anemian jne.

Painehaavoista käsittely

Paine-ulcer vapautuu paine. Se tarkastetaan säännöllisesti muutoksia. Säännöllisesti sisäänrakennetun ja muiden bony prominences ja haavoittuvia sivustojen tarkastus on tärkeää. Terapiassa kipua, tuskaa relievers ja antibioottien kanssa käytetään.

Kastikkeet ja edistetään parantaminen

Erityinen käsittely sisältää sidontatarvikkeet, poistamalla vahingoittuneen ihon ja edistämisestä parantaminen.

Ne, joilla tartuntoja on antibioottien ja erityiset antibakteeriset sidontatarvikkeet tappaa bakteerien ja auttaa parantaminen.

Vanhemmat tyyppisiä viimeistelyaineella sideharso, parafiini sideharso ja yksinkertainen viimeistelyaineella Pad ei suositella. Paineen haavaumat tapauksissa määrätyn sidontatarvikkeet sisältävät hydrocolloids, hydrogels, vaahdot, elokuvien, alginaattikuiduiksi, pehmeä silikoneja:

 • Hydrogels – nämä ovat geeliä, joka säilyttää haavat kosteita ja puhdistukseen haavat Ohje.
 • Hydrocolloids – nämä ovat Haavalaastarit, joka muodostaa geelin päälle haavojen ja itse liitetty ympäröivän terveen ihon.
 • Solumuovien voidaan selviytyä ja säilyttää nestettä ja säilyttää ulcer kuiva ja auttaa parantaminen.

Esteen voiteet ei saa käyttää pinnallisia paineen haavaumat kanssa.

Muiden hoitomuotojen paineen haavaumat

Muiden hoitomuotojen sisältävät sähköiset kannustaminen, joka lähettää pieni jolts houkuttelemaan parantaminen.

Joskus kirurgiset soluterapia on suositeltavaa. Tämä sisältää kuolleiden ja vahingoittuneen ihon poistamista. Tätä kutsutaan debridement. Tämä tapahtuu leikkaaminen poissa alueilla kuolleiden kudosta. Debridement voidaan myös tehdä kudosta liuottamalla entsyymien avulla.

Suuri haavaumat ehkä laajemmat toiminnassa käytettäviä. Alueet, kun parantaminen voi myös vaatia kosmeettisia terapiassa ihon Vartteista muista terveitä osista parantavaa haavaumat pääomista laitoksen kanssa.

Painehaavoista ovat usein hidasta parantua jatkuvan haitallisia tekijöiden kuin paineen tai huono ravitsemus. C-vitamiini (500 mg kahdesti päivässä) on ajateltu vähentää paine ulcer pinta-ala ja sinkkisulfaatti (220 mg kolmesti päivittäin) auttaa myös haavojen parantaminen. Näitä täydennetään parannettu yleistä ravitsemus kanssa.

Painehaavoista ehkäisy

Paineen haavaumat voivat kehittää erittäin nopeasti etenkin joillakin ihmisillä. Paine-ulcer kehittäminen saattaa kestää jopa mahdollisimman lyhyt tunnin määräaikaa, jos henkilö ei voi siirtää jopa hyvin lyhyessä ajassa.

Kerran kehittyneiden haavaumat voi edetä pian syvempää kudosten ja voivat aiheuttaa kipua ja pidemmille sairaala.

Joissakin äärimmäisissä tapauksissa paineen haavaumat voi tulla, elämän uhkaavat. Vakavien infektioiden, kuten veren käsittelylaitosten tai Verenmyrkytys ja luun tartuntojen voidaan nähdä.

Tavoista estää haavaumat paine

Paineen haavaumat voi estää säännöllisesti valppaana ja tietoisuutta. Jotkin vaiheet paineen haavaumat ehkäisyyn kuuluvat:

 • Jatkuva liikkeet - jatkuvaa liikkuvuutta ja re-postitioning potilaan ansiosta aloilla, jotka ovat alttiita paineen haavaumat paineita. On syytä tallentaa muutokset kannan repositioning aikataulu.  Potilas ulcer kanssa on tehty siten, että ulcer estääkseen sen heikkeneminen ei ole paineen sijaitsee. Olisi oltava oikea esittämän ratkaisuehdotuksen ohjeet ja lying kantoja, hyvä asennon jalan tuki ja välineet estää paineen käyttöä.
 • Patjat ja tyynyt - nämä ovat erilaisia paine sores estämiseksi. Low-lentoliikenteen tappio vuodepaikkaa voidaan käyttää. Nämä mallit ovat vesitiiviitä, mutta absorboida ylimääräistä vettä. Jotkin näistä myös sykkiä ja levittää paine oscillate aika ajoin. On myös lentoliikenteen fluidized paikkaa. Tähän potilaan irrallaan päällystetty silikoni lasihelmi, joka on lämmitetty lentoliikenteen pakotettu keskuudessa niitä. Nämä vähentävät kitkaa sekä vaimentimella.
 • Säännöllisesti ihon arviointi - koko ihon olisi arvioitava säännöllisesti tarkistamaan ilmenemismuotoja paine ulcer kehittämistä. Asteikkojen ja työkaluja käytetään tunnistamaan varhaisessa vaiheessa muutoksia. Ilmaisimen merkkejä sisältävät ihon, joka ei ole Häivytys, Down to size, punainen korjaustiedostoja tai ihon, lämmin tai kylmä tai kova ihon korjaustiedostojen kanssa tai ilman paisuttamalla aiheutuneet vahingot.
 • Self care - säännöllisesti ihon tarkastus- ja asennon muutoksen rutiini on kehitetty potilaan hoidon antaja ja terveydenhuollon ammattilainen estää haavaumat avulla.
 • Ruokavalion - potilaiden kehotetaan syödä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion. Joitakin lisäyksiä voidaan määrätä, jos on puute. (1-6)

Tarkastelleet huhtikuussa Cashin-Garbutt, BA tutkinto erinomaisin tiedoin (Cantab)

Huomionosoitukset

Lähteet

 1. http://www.ncbi.NLM.nih.gov/PMC/Articles/PMC2912087/
 2. http://www.Nice.org.UK/nicemedia/PDF/CG029publicinfo.pdf
 3. http://www.royalfree.NHS.UK/pip_admin/docs/Pressure_sores_143.pdf
 4. http://www.Patient.Co.UK/Doctor/Pressure-Sores.htm
 5. http://OSP.Mans.edu.EG/tmahdy/papers_of_month/0708_Pressure_Sores.pdf
 6. http://www.ucop.edu/agrp/docs/la_ulcers.pdf

Last Updated: Aug 5, 2012

Advertisement

Comments

 1. Alfredo Alonso Alfredo Alonso Spain says:

  Gracias por la información!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post