Μεταχείριση των πίεση έλκος (έλκη)

Από Dr Ananya Mandal, MD

Πίεση έλκος προκύψει σε ασθενείς που είναι ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να υφίστανται διαρκή πίεση πάνω από μια περιοχή του δέρματος, για ένα τμήμα του χρόνου. Αυτά είναι δύσκολο να διαγνώσετε νωρίς και εμφανώς αποτελεί πρόκληση για τη θεραπεία.

Το έλκος του στομάχου ξεκινήσει έναν κοκκινωπό ή σκούρο αποχρωματισμός του επηρεάζονται δέρματος. Αυτή η φάση ονομάζεται στάδιο της το έλκος. Κατά την εξέλιξη του έλκος χωρίς διάγνωση και θεραπεία για τα στάδια II, III και IV, μπορεί να υπάρχουν ουσιαστικότερη συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων των μυών, τα οστά και αρθρώσεις καθώς και.

Πίεση έλκος του στομάχου, επιπλέον, είναι περίπλοκη από την παρουσία των άλλων μακροπρόθεσμα διαταραχών όπως διαβήτη, καρδιακή, τον υποσιτισμό κ.λπ. Επομένως, η μεταχείριση των πίεση έλκος πρέπει μεταχείρισης από αυτές τις υποκείμενες συνθήκες.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην διαχείριση της πίεσης έλκος στα πρόληψη δεδομένου ότι έλκος πίεση είναι δύσκολο να θεραπευθούν. Πρόληψη της πίεσης έλκος αποτελεί σημαντικό τμήμα της διαχείρισης του πίεση έλκος.

Στόχοι της θεραπείας της πίεσης έλκος

Στόχοι της θεραπείας της πίεσης έλκος είναι (1-6):

 • Κατάργηση της πίεσης κατά τη διάρκεια του επηρεάζονται περιοχή(ές)
 • Προστασία της γύρω υγιές δέρμα
 • Βελτίωση της ασυλίας του οργανισμού και επιτρέπει μια ευνοϊκή προϋπόθεση στο Σώμα για να διευκολύνει το φυσικό επούλωση διαδικασία.
 • Παροχή ανακούφιση του πόνου
 • Κατάργηση και τη θεραπεία λοιμώξεων
 • Κατάργηση των νεκρών και νεκρωτικών ιστών που επηρεάζονται με το έλκος
 • Θεραπεία του ασθενούς ελέγχου διαβήτη, χοληστερόλη αίματος υψηλό, τον υποσιτισμό και αναιμία κτλ.

Μεταχείριση των πίεση έλκος

Η πίεση έλκος ελευθερώνεται πίεσης. Αυτό θα επιθεωρείται τακτικά για αλλαγές. Τακτικές re-positioning και η επιθεώρηση των άλλων οστέινη ηλιακές και ευάλωτα τοποθεσίες είναι σημαντικό. Θεραπεία για τον πόνο με πόνο relievers και αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται.

Σάλτσες και την προώθηση της διόρθωσης

Ειδική επεξεργασία περιλαμβάνει επίδεσμοι, κατάργηση κατεστραμμένο δέρματος και προώθηση της διόρθωσης.

Αυτοί με μολύνσεις πρέπει αντιβιοτικών και ειδική αντιβακτηριακές επίδεσμοι να σκοτώσει βακτήρια και να βοηθήσει στην επούλωση.

Δεν συνιστάται η παλαιότερων τύπων του επιδέσμου με αραχνοΰφαντος, αραχνοΰφαντος παραφίνης και ταμπόν απλή επίδεσμο. Σάλτσες που προβλέπεται σε περιπτώσεις πίεση έλκος περιλαμβάνουν hydrocolloids, hydrogels, αφροί, ταινίες, αλγινικό, μαλακό σιλικόνες:

 • Hydrogels – πρόκειται για πηκτών που τηρούν οι πληγές υγρή και να βοηθήσει τον καθαρισμό τις πληγές.
 • Hydrocolloids – πρόκειται για Συγκολλητικοί επίδεσμοι, που αποτελεί ένα πήγμα πάνω από την πληγή και επισυνάπτεται η ίδια η περιβάλλουσα υγιές δέρμα.
 • Αφροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφήσει και να διατηρούν υγρού και να διατηρεί το έλκος ξηρά και να βοηθούν στην επούλωση.

Φράγμα κρέμες δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με επιφανειακές πίεση έλκος.

Άλλες θεραπείες για πίεση έλκος

Άλλων θεραπειών περιλαμβάνει ηλεκτρική διέγερση που αποστέλλει μικροσκοπικό κραδασμών για την προσέλκυση διόρθωσης.

Συνιστάται μερικές φορές χειρουργική θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει κατάργησης του δέρματος νεκροί και είναι κατεστραμμένο. Αυτό ονομάζεται debridement. Αυτό γίνεται από μακριά περιοχές του τεμαχισμού των νεκρών ιστών. Debridement μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας ιστών διάλυση ένζυμα.

Μεγάλο έλκος ίσως χρειαστεί πιο εκτεταμένη διατακτικό θεραπείας. Οι περιοχές μετά την επούλωση μπορούν επίσης να απαιτούν καλλυντικά θεραπειών με εμβολιασμένα δέρμα από τα άλλα υγιές μέρη του Σώματος που τοποθετείται πάνω από την επούλωση έλκος.

Πίεση έλκος καθυστερούν συχνά να θεραπεύσουν, λόγω της συνεχούς δυσμενείς παράγοντες όπως η πίεση ή κακή διατροφή. Πιστεύεται ότι βιταμίνης C (δύο φορές την ημέρα με 500 mg) για τη μείωση της επιφάνειας της πίεσης έλκος και θειικός ψευδάργυρος (θριαμβολογήσω καθημερινά 220 mg) επίσης βοηθά στην επούλωση πληγή. Αυτά συμπληρώνονται με βελτιωμένη γενική διατροφή.

Πρόληψη της πίεσης έλκος

Πίεση έλκος μπορούν να αναπτύξουν πολύ γρήγορα, ειδικά σε ορισμένα άτομα. Ανάπτυξη ενός έλκος πίεση μπορεί να λάβει ακόμη και ως σύντομο χρονικό διάστημα μια ώρα, αν το πρόσωπο δεν είναι σε θέση να μετακινήσετε για ακόμη και για ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Μία φορά ανεπτυγμένες το έλκος του στομάχου μπορεί να εξελιχτεί σύντομα σε βαθύτερο ιστούς και μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και μεγαλύτερες διαμονές νοσοκομείο.

Σε ακραίες περιπτώσεις, έλκος πίεση μπορεί να γίνει απειλεί τη ζωή. Σοβαρή λοιμώξεων, όπως δηλητηρίαση αίματος ή σήψη και οστά μολύνσεις μπορεί να θεωρηθεί.

Τρόποι να αποτραπεί η πίεση έλκος

Έλκος πίεση μπορεί να εμποδίζεται από τακτική επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση. Ορισμένα βήματα στην πρόληψη της πίεσης έλκος περιλαμβάνουν:

 • Συνεχείς μετακινήσεις - συνεχής κυκλοφορία και re-postitioning του ασθενούς ανακουφίζει από την πίεση στους τομείς που είναι ευάλωτα σε πιέσεις έλκος. Πρέπει να υπάρχει ένα repositioning χρονοδιάγραμμα για να καταγράψει τις αλλαγές στην θέση.  Γίνεται μια ασθενή με μια έλκος βρίσκονται κατά τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία πίεση για την μάστιγα για την αποτροπή της επιδείνωσης. Θα πρέπει να υπάρχει συμβουλές σχετικά με τη σωστή συνεδρίαση και το πόδι του που θέσεις, καλή στάση, την υποστήριξη και τη χρήση εξοπλισμού για την πρόληψη της πίεσης.
 • Στρώματα και τα μαξιλάρια - αυτά είναι διαφόρων τύπων για την αποτροπή έλκη πίεση. Low-αέρα απώλεια κρεβάτια μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτά είναι αδιάβροχο αλλά απορροφούν το επιπλέον νερό. Ορισμένα από αυτά, επίσης, να pulsate και να oscillate από καιρό σε καιρό για να τον ανακατανείμετε πίεση. Υπάρχουν, επίσης, Air-fluidized κλίνες. Εδώ ο ασθενής αιωρείται σχετικά με σιλικόνη επιχρισμένα γυάλινα σφαιρίδια που έχουν θερμανθεί αέρα που ανάγκασε μεταξύ τους. Αυτά μείωση της τριβής και κλίσης.
 • Δέρμα τακτική αξιολόγηση - το σύνολο δέρμα πρέπει να αξιολογείται τακτικά για να ελέγξετε για ενδείξεις ανάπτυξης έλκος πίεση. Κλίμακες και εργαλεία χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση της πρόωρης αλλαγές. Κάποιες ενδείξεις ενδεικτικό περιλαμβάνει κόκκινο ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα του δέρματος που δεν εξαφανίζονται, φουσκάλες, ή ζημίες για το δέρμα, θερμά ή ψυχρά ή σκληρό patches δέρματος, με ή χωρίς οίδημα.
 • Self περίθαλψη - δέρμα τακτική επιθεώρηση και ρουτίνα αλλαγή στάσης αναπτύχθηκε από τον ασθενή με τη βοήθεια της την περίθαλψη εκείνον που προσφέρει και το υγειονομικής περίθαλψης professional για την αποτροπή έλκος.
 • Διατροφή - ασθενείς συνιστούμε να τρώνε ένα υγιεινό και διαφοροποιημένο διαιτολόγιο. Εάν υπάρχει έλλειψη είναι δυνατό να προβλέπεται κάποια συμπληρώματα. (1-6)

Αναθεωρείται από Απριλίου Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Περαιτέρω ανάγνωση

Πηγές

 1. http://www.ncbi.NLM.NIH.gov/PMC/articles/PMC2912087/
 2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/PDF/CG029publicinfo.pdf
 3. http://www.royalfree.NHS.uk/pip_admin/docs/Pressure_sores_143.pdf
 4. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/pressure-Sores.htm
 5. http://OSP.Mans.edu.EG/tmahdy/papers_of_month/0708_Pressure_Sores.pdf
 6. http://www.ucop.edu/agrp/docs/la_ulcers.pdf

Last Updated: Aug 5, 2012

Advertisement

Comments

 1. Alfredo Alonso Alfredo Alonso Spain says:

  Gracias por la información!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post