Kezelés nyomás fekélyek (bedsores)

Által Dr. Ananya társaság a Mandal, MD

Nyomás fekélyek fordulnak elő, a betegeknél, akik hosszú ideig illetve folyamatos nyomás szenvedni bőr területe az idő egy stretch. Ezek a nehéz felismerni, korai és közismerten kihívást jelentő kezeljük.

A fekélyek kezdődik, mint a vöröses vagy sötét elszíneződés, az érintett bőr. Ebben a fázisban az úgynevezett szakaszban azt a fekély nélkül. Nélkül felismerésének és kezelésének szakaszára, II., III. és IV fekély előrehaladtával mélyebb bevonását, beleértve az izmok, a csontok és az ízületek is előfordulhatnak.

Nyomás fekélyek ezen túlmenően olyan bonyolult jelenléte más hosszú távú tünetek, mint a szívelégtelenség, a cukorbetegség, a alultápláltság stb. Nyomás fekélyek kezelés így kell e alapjául szolgáló feltételek kezelése.

Egy másik fontos tényező a nyomás fekélyek megelőzésében, mivel a nyomás fekélyek nehezen kezeljük kezelését. Megelőzés nyomás fekélyek nyomás fekélyek kezelése fontos részét képezi.

Nyomás fekélyek terápiás célokat

Terápia nyomás fekélyek célkitűzései (1-6):

 • A nyomás alatt az érintett terület(EK) eltávolítása
 • A környező egészséges bőr védelme
 • A testület mentelmi javítása, és lehetővé teszi a kedvező helyzetben a szervezet természetes gyógyító folyamat megkönnyítése érdekében.
 • Nyújtó fájdalomcsillapítás
 • Eltávolítása, és a gyógyító fertőzések
 • Halott és necrotic szövetek, a fekély az érintett eltávolítása
 • A páciens kezelésére a to ellenőrzés a cukorbetegség, a magas vér koleszterin, az alultápláltság és a vérszegénység stb.

Nyomás fekélyek kezelése

A nyomás miatt nyomás felszabadul. Azt is rendszeresen ellenőrizni a módosítások. Rendszeres re-positioning és egyéb csontos prominences, és a veszélyeztetett területek vizsgálata fontos. Fájdalom fájdalom relievers és antibiotikumok terápiás használják.

Kötszerek, és a gyógyulás előmozdítása

Egyedi elbánás magában foglalja a kötszerek, eltávolítja a sérült bőrön, és a gyógyulás előmozdítása.

A fertőzések kell antibiotikumok és különleges antibakteriális kötszerek, megölni baktériumok, és segít a gyógyulást.

Régebbi típusú, kötszer, géz, paraffin ragtapaszok, a gézkötés és egyszerű kötéssel Egérpadok használata nem ajánlott. Előírt esetekben nyomás fekélyek kötszerek közé tartozik a hydrocolloids, hydrogels, habok, filmek, alginát, puha szilikon:

 • Hydrogels – ezek a gélek, tartsa a sebek nedves, és segít-ban takarítás a sebeket.
 • Hydrocolloids – ezek a ragtapaszok, gélt képezi a SEB felett, és a csatolt maga a környező egészséges bőr.
 • Habok használhatók befogadására, és megőrzi a folyadék, és tartsuk szárazon a fekély, és segít a gyógyulást.

Gát krémek nem használható felületi nyomás fekélyek.

Egyéb kezelések nyomás fekélyek

Egyéb kezelések által küldött, hogy gyógyító rángatás apró fellépő elektromos stimuláció közé tartozik.

Néha sebészeti terápiás ajánlott. Ez magában foglalja a halott és a sérült bőr eltávolítását. Ezt nevezik debridement. Ez befejeződött, elhalt szövetben daraboló elraktározás területenként. Debridement is végezhető enzimek feloldására szövet felhasználásával.

Előfordulhat, hogy a nagy fekélyek szélesebb körű operatív terápia. Miután, healing területek azt is, hogy a bőr oltványok, egyéb gyógyító fekélyek át kell helyezni a szervezet egészséges részének kozmetikai terápia.

Nyomás fekélyek gyakran lassúak miatt továbbra is kedvezőtlen tényezők, mint a nyomás, illetve rossz tápanyag gyógyítani. C-vitamin (naponta kétszer 500 mg) a, nyomás fekély felületének csökkentése és cink-szulfátot (220 mg naponta háromszor) segít a wound healing. Ezek kiegészítik továbbfejlesztett általános táplálkozás.

Nyomás fekélyek megelőzése

Nyomás fekélyek alakulhatnak ki, nagyon gyors, különösen az egyes emberek. A nyomás fekély fejlesztési mint egy óra alatt még a rövid időt vehet igénybe, ha a személy nem tud még egy nagyon rövid ideig.

Egyszer a fejlett, a fekélyek is hamarosan előrelépés, hogy mélyebb szövetek és fájdalom és hosszabb kórházi tartózkodások számát vezethet.

Szélsőséges esetekben a nyomás fekélyek válhat, életveszélyes. Súlyos fertőzések, mint a vér ételmérgezés vagy sepsis, és a csont fertőzések is látott.

Ways-hoz megakadályoz a nyomás fekélyek

Nyomás fekélyek meg kell akadályozni a rendszeres éberségre és a tudatosság. Néhány lépést nyomás fekélyek megelőzése terén a következők:

 • Folyamatos mozgások - folytonos mozgással és re-postitioning a páciens enyhíti a nyomást fekélyek érzékeny területekre nehezedő nyomást. Helyzetben, a változtatások rögzítéséhez repositioning ütemtervet kell.  Fekély rendelkező betegek számára oly módon, hogy nem nyomás nehezedik megelőzésére, annak súlyosbodása miatt történik. Helyes ülés tekintetében a tanácsadás kell lennie, és hazug pozíciókat, a jó testtartás, gyalogos támogatása és a megelőzésére a nyomástartó berendezések használata.
 • Matracok és párnák - ezek a különböző típusú nyomástartó sebek megakadályozása érdekében. Alacsony-levegő veszteség ágyak is használhatók. Ezek vízhatlan de elnyelni a felesleges vizet. Néhány ilyen is pulsate, és újra elosztja a nyomás, hogy időről időre oszcillálnak. Vannak ágyak légi fluidized. Itt a beteg lebeg-on kell melegíteni közöttük erőltetett légi bevonatú szilikon üveggyöngyöt. Ezek a súrlódás és a Nyírás csökkentése.
 • Rendszeres bőr értékelése - A teljes bőr rendszeresen ellenőrizni jeleit nyomás fekély fejlesztése érdekében kell értékelni. Mérlegek és eszközök a korai változásainak kimutatására használják. Bizonyos visszajelző jelek közé tartozik a bőr, amit nem fade, hólyagok, piros folt, vagy a bőrre, meleg vagy hideg vagy kemény bőr foltok vagy anélkül puffasztással károsodása.
 • A betegek és az ellátás giver, illetve egészségügyi professional fekélyek megakadályozására segítségével fejleszti a self care - rendszeres bőr ellenőrzés és a testtartás változás rutin.
 • Étrend - betegek számára értesítette, enni egészséges és kiegyensúlyozott étrend. Néhány az díjkiegészítés lehet előírni, ha a hiányosság. (1-6)

Reviewed by április Cashin-Garbutt, BA kitüntetéses (Cantab)

További olvasnivalók

Források

 1. http://www.NCBI.NLM.nih.gov/PMC/articles/PMC2912087/
 2. http://www.Nice.org.uk/nicemedia/PDF/CG029publicinfo.PDF
 3. http://www.royalfree.NHS.uk/pip_admin/docs/Pressure_sores_143.PDF
 4. http://www.Patient.Co.uk/Doctor/pressure-Sores.htm
 5. http://OSP.Mans.edu.EG/tmahdy/papers_of_month/0708_Pressure_Sores.PDF
 6. http://www.ucop.edu/agrp/docs/la_ulcers.PDF

Last Updated: Aug 5, 2012

Advertisement

Comments

 1. Alfredo Alonso Alfredo Alonso Spain says:

  Gracias por la información!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post