Behandling av press magesår (bedsores)

Av Dr. Ananya Mandal, MD

Press magesår forekommer i pasienter som er immobile for en lang periode eller lide en vedvarende Press over et område av huden for en strekning av tid. Disse er vanskelig å diagnostisere tidlig og svært utfordrende å behandle.

Magesår begynner som en mørk eller rødaktig misfarging av berørte huden. Denne fasen kalles fase I av ulcer. Som utvikler ulcer seg uten gjenkjennings- og behandling til fase II, III og IV, kan det være dypere engasjement inkludert muskler, bein og ledd også.

Press magesår, i tillegg er komplisert ved tilstedeværelse av andre langsiktige lidelser som diabetes, hjertesvikt, underernæring osv. Behandling av press magesår dermed behov for behandling av disse underliggende betingelsene.

En annen viktig faktor i behandling av press ulcers inne forebygging siden Press ulcers er vanskelig å behandle. Forebygging av press magesår danner en viktig del av administrasjonen av press magesår.

Mål av therapy av press magesår

Mål av therapy av press ulcers er (1-6):

 • Fjerning av presset over berørte området eller områdene
 • Beskytte de omkringliggende sunn hud
 • Å forbedre kroppens immunitet og tillater en gunstig betingelse i kroppen til å forenkle naturlig helbredende prosess.
 • Gir smertelindring
 • Fjerne og herding infeksjoner
 • Fjerning av død og necrotic vev som er berørt med ulcer
 • Behandle pasienten å control diabetes, høyt blod Kolesterol, underernæring og anemi osv.

Behandling av press magesår

Press ulcer er frigjort Press. Det inspiseres regelmessig for endringer. Vanlige re-positioning og inspeksjon av andre bony prominences og sårbare områder er viktig. Terapi for smerte med smerte tabletter og antibiotika brukes.

Dressings og fremme healing

Bestemt rehabilitering omfatter dressings, fjerne skadet hud og promotering av helbredelse.

De med infeksjoner må antibiotika og spesielle anti-bakterielle dressings å drepe bakterier og hjelpe i healing.

Eldre typer dressing med gasbind, parafin gasbind og enkel dressing pads anbefales ikke. Dressings foreskrevet i tilfeller av press magesår inkluderer hydrocolloids, hydrogels, skum, filmer, Alginater, myke silicones:

 • Hydrogels – dette er gels som holde sårene fuktig og hjelpe rengjøring sårene.
 • Hydrocolloids – dette er selvklebende dressings som danner en gel over såret og knyttet seg til omkringliggende sunn hud.
 • Skum kan brukes til å absorbere og beholde væske og holde ulcer tørr og hjelpe i healing.

Barriere kremer bør ikke brukes med overfladiske Press magesår.

Andre behandlinger for Press magesår

Andre behandlinger inkluderer elektrisk stimulering som sender bittesmå støt å indusere helbredelse.

Noen ganger surgical terapi anbefales. Dette omfatter fjerning av død og skadet hud. Dette kalles debridement. Dette gjøres ved å kutte unna områder av død vev. Debridement kan også gjøres ved hjelp av vev dissolving enzymer.

Store magesår må kanskje mer omfattende operative terapi. Områder etter helbredelse kan også kreve kosmetisk terapi med hud grafts fra andre sunn deler av kroppen kan plasseres over de helbredende magesår.

Press ulcers er ofte tar lang tid å helbrede, på grunn av fortsatte negative faktorer som press eller underernæring. Vitamin C (500 mg to ganger daglig) er trodde å redusere overflaten av press sår og sink-sulfat (220 mg tre ganger daglig) likeledes hjelper inne sår lege. Disse er supplert med forbedret generell ernæring.

Forebygging av press magesår

Press magesår kan utvikle veldig fort spesielt i noen individer. Utviklingen av et press sår kan ta selv kort tid som en time Hvis personen ikke å flytte for selv svært kort tid.

En gang utviklet magesår mai fremgangen snart til dypere vev og kan føre til smerte og lengre sykehuset opphold.

I ekstreme tilfeller, kan Press magesår bli liv truende. Alvorlige infeksjoner som blod forgiftning eller sepsis og bein infeksjoner kan ses.

Måter å hindre Press magesår

Press magesår kan forebygges ved vanlig årvåkenhet og bevissthet. Noen trinn i forebygging av press magesår inkluderer:

 • Kontinuerlig bevegelser - kontinuerlig bevegelse og re-postitioning av pasienten avlaster trykket på områder som er utsatt for Press magesår. Det bør være en repositioning timeplan for å registrere endringene i posisjon.  En pasient med en ulcer er laget til å ligge på en slik måte at det er ikke noe press på ulcer å hindre sin forverres. Det bør være råd om riktig sittende og lyver posisjoner, god holdning, foten og bruk av utstyr for å unngå Press.
 • Madrasser og puter - disse er av forskjellige typer å hindre trykksår. Lav-air tap senger kan brukes. Dette er vanntett, men Absorberer overflødig vann. Noen av disse kan også yrer og pendle fra tid til annen for å redistribuere Press. Det er også Air-fluidized senger. Her flyter pasienten på silikon belagt glassperler som har oppvarmet air tvunget blant dem. Disse redusere friksjon og skråstilling.
 • Vanlig hud vurdering - hele huden bør vurderes regelmessig for å se etter tegn på Press ulcer utvikling. Skalerer og verktøy brukes til å registrere tidlig endringer. Noen fortelle tale signs inkludere rød lapper av hud som ikke visne, blisters, eller skader på huden patcher hud, varm eller kjølig eller hardt med eller uten hevelse.
 • Self vare – vanlig hud inspeksjon og holdning endre rutine er utviklet av pasienten ved hjelp av hans eller hennes omsorg giver og helsepersonell profesjonelle å hindre magesår.
 • Diet - pasienter rådes til å spise en sunn og balansert kosthold. Enkelte kosttilskudd kan være foreskrevet Hvis det er en mangel. (1-6)

Gjennomgått av April Cashin-Garbutt, BA Hons (Cantab)

Videre lesning

Kilder

 1. http://www.NCBI.NLM.nih.gov/PMC/articles/PMC2912087/
 2. http://www.nice.org.uk/nicemedia/PDF/CG029publicinfo.PDF
 3. http://www.royalfree.NHS.uk/pip_admin/docs/Pressure_sores_143.PDF
 4. http://www.Patient.co.uk/Doctor/Pressure-sores.htm
 5. http://OSP.Mans.edu.eg/tmahdy/papers_of_month/0708_Pressure_Sores.PDF
 6. http://www.ucop.edu/agrp/docs/la_ulcers.PDF

Last Updated: Aug 5, 2012

Advertisement

Comments

 1. Alfredo Alonso Alfredo Alonso Spain says:

  Gracias por la información!

The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post