Advertisement

Mitä ovat trooppisiin tautien?

Trooppiset taudit ovat tauteja, jotka ovat suuri tai trooppiset ja subtrooppiset alueiden yksilöllinen. Tautien on pienempi yleine Lauhkean ilmaston asianmukaisesti osittain kylmä kausi, joka ohjaa hyönteisten väestön pakottamalla lepotilan esiintymää. Hyönteiset, kuten mosquitoes ja lentää on ylivoimaisesti yleisin sairauksien harjoittaja tai vektori. Nämä hyönteisten voi suorittaa loinen, bakteeria tai virus, joka on ihmisiin ja eläimiin tarttuvaa. Useimmiten tauti tarttuu hyönteinen "vianselvitysmenettelyt", joka aiheuttaa toimittaminen tarttuvan taudinaiheuttajan nahanalaisine veren vaihdon avulla. Rokotteet eivät ole käytettävissä jokin tässä luetelluista taudeista.

Ihmisten etsintään trooppisten sademetsien, metsäkadon, nouseva maahanmuutto ja lisääntynyt kansainvälinen lentoliikenteessä ja muiden trooppisten alueiden matkailua on johtanut lisääntynyt esiintyvyyden tällaisia tauteja.

Trooppinen taudin erityisohjelma tutkimuksen ja koulutuksen trooppisten sairauksien (TDR)

Vuonna 1975 Yhdistyneiden Kansakuntien lasten rahaston, Yhdistyneiden Kansakuntien kehitysohjelma, Maailmanpankki ja Maailman terveysjärjestön perustetun tutkimus ja koulutus, trooppisten sairauksien (TDR) Laiminlyödyt tartuntataudit, jotka vaikuttavat suhteettomasti huono ja kaupankäyntiolosuhteet populaatiot kehittämisessä Afrikan, Aasian, Keski-Amerikan ja Etelä-Amerikassa alueiden keskittyä erityisohjelma. Nykyinen TDR taudin Portfolion sisältää seuraavat tapahtumat:

Chagasin tauti (myös kutsuttu American trypanosomiasis) on loistulehdusten sairaus, josta ilmenee erityisesti Etelä-Amerikan Amerikassa. Patogeenisten laivameklarin on nimetty Trypanosoma cruzi flagellate protozoan.

Unitauti tai tulugán sairaus on loistulehdusten taudin aiheuttaman alkueläimet kutsutaan trypansomes. Unitauti vastuussa kaksi ovat Trypanosoma brucei gambiense ja Trypanosoma brucei rhodesiense.Nämä loisten tilastoihin Tsetsekärpäset

Leishmaniaasi Leishmaniaasia-suvun protozoan loisten aiheuttamia ja lähetettyjen tiettyjen lajien hiekka fly vianselvitysmenettelyt.

Spitaali(tai Hansen tauti) on krooninen tarttuvien tautien aiheuttamien Mycobacterium leprae. Spitaali on ensisijaisesti granulomatous taudin ääreishermoista ja dossa; mucosa ihon vaurioita ovat ensisijainen ulkoisen oirekoodi. Vasen käsittelemätön spitaali voi olla asteittaista, aiheuttaa pysyvän vahingoittumista ihon, hermoihin, raajojen ja silmät. Päinvastoin kuin suosittu toteutukselle spitaali ei aiheuta kehon osien laskevan yksinkertaisesti ja se eroaa tzaraath, malady ja heprean kirjoitukset kuvattu aiemmin käännetty Englanti spitaali.

P filariasis on säikeen kaltaiset loistulehdusten filarial madot kutsutaan sukkulamatojen matoja, kaikki lähetettävät mukaan mosquitoes aiheuttamien loistulehdusten tauti. LOA sopimuskirjeessä on toisen filarial loinen Hirvieläimet fly toimittamat. ympäri maailmaa tartunnan saaneiden 120 miljoonaa ihmistä. Se on tekemien yli puolet vakavin endeeminen alueiden väestö. Helpoimmin oire on Romanialaislasten adoptointi: paksuuntuminen ihon ja pohjana olevia kudoksia.

Malarian aiheuttamat Protozoan loisten naisten Anopheles mosquitoes toimittamat ne ovat veren-syöttölaitteet. Tauti aiheuttaa Plasmodium-suvun lajit. Malarian Viruksella 300-500 miljoonaa ihmistä vuosittain, tappaminen yli miljoona.

Jokisokeus tai joen sokeus on maailman toisen johtava tarttuvan syy sokeuden. Se aiheutuu Onchocerca volvulus, loistulehdusten matoviruksen. Se toimitetaan black-fly vianselvitysmenettelyt kautta. Madot leviävät koko laitoksen ja kun he kuolevat, he aiheuttaa kovaa kutinaa ja vahva immuniteetti vastineen, joka voi tuhota kudosten, kuten silmän lähistöllä. Tämä loinen tartunnan saaneiden tällä hetkellä noin 18 miljoonaa ihmistä. Noin 300000 sokaisemia sitä ylituotantokapasiteettia.

Skistosomiaasi kutsutaan myös schisto tai etana kuume on loistulehdusten taudin aiheuttaman useiden lajien Laakamadot alueilla, joissa makean veden etanoita, jotka voivat suorittaa loinen. Yleisin siirto on kahluuvarusteet tai järvissä, lammikoissa ja muiden elinten vettä, jossa etanat ja loinen Uinti. Yli 200 miljoonaa ihmistä tartunnan saaneiden Skistosomiaasi.

Sukupuoliteitse

TB/HIV: N yhteistartuntojen

Tuberkuloosi(lyhennettä TB) on keuhkot tai muiden kudosten infektion, joka on erittäin haittaohjelmien maailman kanssa kuolleisuus yli 50 % Jos käsittelemättömät. Se on tartuntataudin, lähettämien aerosolien expectorant Yskä, Aivastaminen, puhua, suudella, tai sylkeä. Yli kolmannes maailman väestöstä on saanut tartunnan TB-bakteeria.

Trooppinen taudin Laiminlyödyt trooppiset taudit

Laiminlyödyt trooppiset taudit ovat:

TaudinAmmattitautitapauksen
HakamatoAncylostoma duodenale ja Necator americanus
TrichuriasisPiiskamadot trichiura
TreponematosesTreponema pallidum endemicum Treponema pallidum pertenue, Treponema pallidum pallidum Treponema pallidum carateum
Buruli ulcerI-Mycobacterium ulcerans
Ihmisten UnitautiTrypanosoma brucei, Trypanosoma gambiense
DracunculiasisDracunculus medinensis
LeptospiroosiLeptospira
StrongyloidiasisStrongyloides stercoralis
Elintarvikkeiden kautta tarttuvien trematodiasesTiehytmadot
NeurocysticercosisTaenia solium
ScabiesSarcoptes scabiei
Flavivirus-tulehdustenKeltakuume virus, Länsi-Niilin viruksen, virus uhreille, Puutiaisaivokuume virus

Eräät trooppiset taudit ovat hyvin harvinaisia, mutta se voi ilmetä äkillinen epidemiat, kuten sikaruton Ebola-hemorrhagic, Lassakuume ja Marburgin-virus. On satoja eri trooppiset taudit, jotka ovat vähemmän tunnettu tai harvinaisempia, mutta että, on kuitenkin tärkeää kansanterveyden.

Trooppinen taudin suhteen ilmastonmuutoksen trooppiset taudit

Tropics niin sanottu "eksoottisten" tautien on huomattava pitkään sekä matkailijoille, kehysohjelma, jne., sekä lääkäreitä. Yksi ilmeinen syy on, että kaikki aikana kuuma ilmasto vuoden ja rains suurempi määrä vaikuttaa suoraan jalostukseen syistä, suurempi numero ja lajikkeen luonnollinen altaiden ja eläintautien, joka voi tarttua ihmisiin (zoonoosin), mahdolliset hyönteisten vektorit sairauksien suurin luku muodostaminen. On mahdollista myös korkeampia lämpötiloja voidaan puolesta taudinaiheuttajien sekä sisä- että ulkopuolella biologisten organismien replikoinnin. Sosiaalis-taloudellisten tekijöiden voi olla myös toimintoa, koska useimmat maailman köyhimpien Kansakuntien ovat tropics. Trooppinen maissa, kuten Brasiliassa, joka on parannettu niiden sosiaalis-taloudelliseen tilanteeseen ja sijoitetaan hygieniaa, kansanterveyden ja tarttuvien tautien torjunta ovat saavuttaneet dramaattinen tulokset poistamista tai Pienennä monta endeeminen trooppisten sairauksien niiden alueella.

Maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen lämpeneminen aiheuttamia kasvihuoneilmiötä ja maailmanlaajuisen lämpötilan johtuva lisäys aiheuttavat trooppisten sairauksien ja vektorit levitä korkeampi korkeuksissa vuoristoisilla alueilla ja korkeampi leveyspiirien, jotka olivat aiemmin säästyneet, Southern Yhdysvaltojen kuten, Välimeren alueen jne. Esimerkiksi Costa Rican Monteverde cloud-toimialuepuuryhmässä, ilmaston lämpeneminen käytössä Chytridiomycosis, trooppisten taudin kukoistaa ja näin pakottaa yhteisöön väheni amfibiolentokoneen populaatiot Monteverde Harlequin sammakko. Täällä ilmaston lämpeneminen esille vuoristoiseen pilvi muodostumista korkeudet ja näin tuotettujen pilvipeitto, joka helpottaisi optimaalisen edellytykset epätoivotun taudinaiheuttajan, B. dendrobatidis.

Trooppisten sairauksien ehkäisy ja trooppisten sairauksien hoito

Strategioiden mahdollistavilla trooppiset taudit ovat esimerkiksi:

  • Imetään kosteikkojen hyönteiset ja muut vektorit populaatiot vähentämiseksi.
  • Hyönteisten ja/tai hyönteisten Karkotteet soveltaminen) strategisen pinnalle kuten: vaatteet, ihon, rakennusten, hyönteisten elinympäristöjen ja Sänky verkkoja.
  • Kulambô päälle vähentämään nighttime siirto, koska tiettyjen trooppisten mosquitoes lajien syötteen pääasiassa yöllä vuode (tunnetaan myös nimellä "sängyssä netto") käyttöä.
  • Kuopat vettä ja/tai veden suodatus, veden suodattimia tai vedenkäsittely veden tablettien vapaa loisten juomaveden kanssa käyttöä.
  • Kehitystä ja edistää taudin sakoista rokotteiden käyttö.
  • Plasmassa pre-exposure ennaltaehkäisyn (ennen altistumista ympäristön ja/tai vektorin taudin ehkäisemiseksi).
  • Plasmassa post-exposure ennaltaehkäisyn (ja estää taudin ympäristön ja/tai vektorin altistumisen jälkeen).
  • Plasmassa käsittely (voit käsitellä taudin tartuntaa tai saastuntaa jälkeen).
  • Avustaminen endeeminen alueiden taloudellista kehitystä. Esimerkiksi tarjoamalla käyttöön tehokkaampia ja tuottavampia maatalouden investointeja Mikrolainoja. Tämä puolestaan auttaa oleskelukulut maatalouden tulee kannattavampaa, ja nämä voitot voivat käyttää paikallisen väestön tautien ehkäisyn ja verrokkieläimiä alentaa köyhyyden lisähyötyä.

Tässä artikkelissa on lisensoitu Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Se käyttää ainetta Wikipedian artiklan "Trooppinen taudin" kaikki aines mukautettu käytetään Wikipedia on käytettävissä lisenssillä Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Itse Wikipedia ® on Wikimedia-säätiön, Inc: n rekisteröity tavaramerkki

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post