Advertisement

Mik azok a trópusi betegségek?

Trópusi betegségek azok a betegségek, gyakori vagy a trópusi és szubtrópusi régiók egyedi. A betegségek elterjedtek kevesebb a mérsékelt égövben kellő részben a hideg évszak, amely kényszeríti a téli álom a rovarok lakosság előfordulását. Például a szúnyogok, majd a rovarok messze a leggyakoribb betegségek hordozói, vagy vektoros. E rovarokkal is végezhetik, parazita, baktérium és vírus ez minden emberre és állatra fertőző. Leggyakrabban a betegség átvitele egy rovar "harap", ami a fertőző kórokozó szubkután vér cseréje révén történő átvitelét. Az itt felsorolt betegségek elleni vakcinák nem érhetők el.

Az ilyen betegségek megnövekedett élelmiszerforráshoz emberi feltárása a trópusi esőerdők, az erdőirtás, a növekvő bevándorlás és a megnövekedett nemzetközi légi közlekedés és a más trópusi régiókban turizmusról vezetett.

Trópusi betegségek különleges program kutatási és képzési trópusi betegségek (TDR)

1975-Ben az Egyesült Nemzetek Szervezetének a gyermekek alap, az ENSZ fejlesztési programja, a Világbank és az egészségügyi Világszervezet megállapította, a kutatás és a képzés a trópusi betegségek (TDR) kell összpontosítania az elhanyagolt fertőző betegségek, amelyek aránytalanul nagy mértékben sújtják a fejlődő régiók az afrikai, ázsiai, Közép-Amerika és Dél-Amerika kirekesztett szegényeknek és a népesség speciális program. TDR-betegség jelenlegi portfólió tartalmaz, a következő bejegyzéseket:

CHAGAS betegség (is nevű amerikai trypanosomiasis) egy parazita okozta megbetegedés Amerikában, különösen a Dél-Amerikában. A kórokozója egy flagellate protozoan nevű Trypanosoma cruzi.

Táborozás-betegség, afrikai trypanosomiasis , vagy egy parasitic disease, trypansomes nevű protozoonok okozta. Afrikai trypanosomiasis felelős két pedig Trypanosoma brucei gambiense Trypanosoma brucei rhodesiense.Ezek élősködők továbbítja a Cecelégy

Leishmaniasis Leishmania nemzetség Protozoon élősködők által okozott, és bizonyos fajok homok fly harap továbbít.

Lepra(vagy Hansen-kór) Mycobacterium leprae okozta krónikus fertőző betegség. Leprosy pedig elsősorban a a perifériás idegek granulomatous betegség mucosa a felső légutak; bőr elváltozásai külső elsődleges tünete. Bal kezeletlen, leprosy fokozatos, a bőr, az idegek, a végtagok és a szemek maradandó károkat okozó lehet. Ellentétben a népszerű kialakításához, a lepra ne okozzon testrészek, egyszerűen leeshetnek, és eltér a tzaraath, a találtak a héber szentírások le, és a lefordított angol, mint a Lepra.

Minden filariasis egy parasitic disease néven fonalféreg férgek, minden továbbított, a szúnyogok szál-szerű parasitic filarial féreg okozta. Loa loa egy másik, a szarvas fly által továbbított filarial parazita. 120 millió ember a világon fertőzöttek. Ez a lakosság több mint fele a legsúlyosabb endémiás területeken végzik. A leginkább tünet a elephantiasis: a megvastagodása a bőr és a mögöttes szövetek.

Malária egy női Maláriaszúnyogok szúnyogok, által továbbított Protozoon élősködők által okozott, a vér-vezetékeket is. A a betegség által okozott Plasmodium nem fajai. Malária fertőzi 300-500 millió ember minden évben több mint 1 millió gyilkos.

Onchocerciasis , vagy a folyó vakság oka a világ második vezető fertőző vakság. Onchocerca volvulus, parazita féreg okozza. Ez át a fekete légy falat. A féreg terjedését a szervezetbe, és amikor meghalnak, okoznak, intenzív viszketés és szövet, mint például a szem közeli is elpusztítsa erős immunrendszer választ. Jelenleg körülbelül 18 millió ember fertőzött e parazita. Körülbelül 300.000 van már visszafordíthatatlan elvakulva azt.

Bilharziózis is ismert, mint a schisto vagy a csiga láz, egy parasitic disease, Laposférgek, édesvízi csiga, a parazita végző területeken több faj által okozott. Átviteli leggyakoribb forma, wading vagy tavak, tavak és egyéb víztestek a csiga, illetve a parazitát tartalmazó úszás. Több mint 200 millió ember a Bilharziózis-mal fertőzöttek.

Szexuális úton terjedő fertőzések

TB és a HIV-coinfection

Tuberkulózis(TB rövidítése), van egy baktériumok fertőzés, a tüdő és más, rendkívül elterjedt a világ halálozás több mint 50 %-át, ha a kezeletlen. Ez valamely fertőző betegség, által megküldött expectorant a köhögés az aeroszol, sneeze, beszélni, kiss, vagy leköpte. A világ népességének több mint egyharmada a TB baktérium által fertőzött.

Más trópusi betegségek elhanyagolt trópusi betegségek

További elhanyagolt trópusi betegségek a következők:

BetegségCausative Agent
HookwormAncylostoma duodenale , és a tej americanus
TrichuriasisTrichuris trichiura
TreponematosesA Treponema pallidum pertenue, a Treponema pallidum endemicum, a Treponema pallidum carateum, a Treponema pallidum pallidum
Buruli, fekélyMycobacterium ulcerans
Emberi afrikai trypanosomiasisTalajszennyezés, Trypanosoma gambiense
DracunculiasisDracunculus medinensis
LeptospirózisA Leptospira
StrongyloidiasisStrongyloides stercoralis
Foodborne trematodiasesTrematoda
NeurocysticercosisTaenia solium
RühösségÉlősködő atka Sarcoptes scabiei
Flavivirus fertőzésekSárgaláz vírus, a nyugat-nílusi vírus, a dengue-vírus, a kullancs-encephalitis vírus.

Egyes trópusi betegségek nagyon ritkák, de hirtelen járványok, mint például az Ebola incidenciája vérzéses láz, Lassa-láz és a Marburg vírus is bekövetkezhet. Vannak több száz, különböző trópusi betegségek kevésbé ismert, vagy a ritkább, de, mindazonáltal jelentősége van a közegészségügyre.

Trópusi betegségek kapcsolatban a trópusi betegségek éghajlat

Az úgynevezett „egzotikus"betegségek a tropics hosszú figyelhetők meg, mind travelers, felfedezők, stb, valamint orvosok. Nyilvánvaló oka, hogy minden során jelen meleg éghajlat az év, és a nagyobb volumenű esőzések közvetlenül érinti költőhelyeik nagyobb számát és természetes tartályok és állatbetegségek, átvihető az emberekre (zoonózis), a legnagyobb számú lehetséges rovarok vektorok betegségek kialakulásának. -A ' lehetséges is hogy a hőmérsékletek is favor replikációját, kórokozók, mind azon kívül biológiai szervezetek. Társadalmi-gazdasági tényezőket is lehet művelet, mivel a legszegényebb országok a világ legtöbb a tropics. Trópusi országokból, mint Brazília, amely javult a társadalmi-gazdasági helyzetükre és befektetett higiéniai, egészségügyi és a fertőző betegségek elleni küzdelemmel a megszüntetése jelentős eredményeket értek vagy a területükön számos endemikus trópusi betegségek csökkenésével.

Az éghajlatváltozás globális felmelegedés az üvegházhatást és a globális hőmérséklet ebből eredő növekedése okozta okoznak, trópusi betegségek és a kórokozó-átvivők igyekszik a hegyvidéki régiókban a magasabban fekvő tájak éghajlatát és nagyobb szélességet, hogy volt korábban, például a Dél-Egyesült Államok, a Földközi-tenger térségében, stb. Például az erdőben Monteverde felhő, Costa Rica, globális felmelegedés engedélyezett Chytridiomycosis, a trópusi betegségek virágzását és így történő csökkenése kétéltű populációk a Monteverde Harlequin béka. Itt a globális felmelegedés emelni a magasságok orografikus felhő-felhalmozás, és így előállított felhő fedezésére, amelyek megkönnyíthetik az optimális növekedés feltételei a alkalmatlan kórokozó, B. dendrobatidis.

Trópusi betegségek megelőzésére és trópusi betegségek kezelésére

Trópusi betegségek ellenőrzésére vonatkozó stratégiák a következők:

  • Miközben a vizes élőhelyek, annak érdekében, hogy csökkentsék a rovarok és az egyéb támadási pontot.
  • Rovarirtó-és/vagy rovarok riasztószerek alkalmazása) a stratégiai felületeken, például: ruházat, a bőr, a épületek, a rovarok élőhelyek és az ágy a hálókat.
  • A szúnyogháló, egy ágy (más néven a "bed nettó") annak érdekében, hogy csökkentse az éjszakai átviteli, mivel bizonyos fajok a trópusi szúnyogok főleg éjszaka felett használatát.
  • Víz kutak, és/vagy a víz szűrés, a víz-szűrők vagy a víz tabletták ivóvíz előállításához víz élősködők szabad víz kezelés alkalmazása.
  • Fejlesztési és annak érdekében, hogy elősegítse a betegség mentelmi vakcina használatát.
  • Szöveti pre-exposure megelőzéshez (elkerülése érdekében betegség vektor és/vagy környezeti expozíció előtt).
  • Szöveti posztexpozíciós Profilaxis (betegségek megelőzése, a környezet, illetve a vektoros expozíció után).
  • Szöveti kezelés (betegség kezeljük a fertőzés vagy a fertőzés után).
  • Az endemikus régiók gazdasági fejlődésének támogatása. Például az microloans, hogy hatékonyabb és eredményesebb mezőgazdasági beruházások biztosításával. Ez pedig hozzájárulhat tartózkodási vált a nyereséges gazdálkodás, és a helyi lakosság e nyereségek használható, és a kezelést, azzal a további előnyös, a szegénység csökkentése.

Ez a cikk a Creative Commons Attribution-ShareAlike Licensefelel meg. Anyagot használ fel, a Wikipedia cikk a "Trópusi betegségek" minden anyag igazítani a Wikipedia használt a Creative Commons Attribution-ShareAlike Licensefeltételei mellett használható. Wikipedia ®, maga is a Wikimedia Foundation, Inc. bejegyzett védjegye.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post