Advertisement

Hva er tropiske sykdommer?

Tropiske sykdommer er sykdommer som er utbredt i eller unik for tropiske og subtropiske områder. Sykdommer er mindre utbredt i tempererte klima, skyldes delvis til forekomsten av kalde årstid, som styrer insektvoks befolkningen ved å tvinge dvalemodus. Insekter som mosquitoes og flyr er langt de fleste vanlig sykdommen transportøren eller vektorgrafikk. Disse insekter kan bære en parasitt, bakterie eller virus det er smittsomme til mennesker og dyr. Oftest sykdommen overføres ved et insekt "bite", som fører til overføring av smittekilde gjennom utveksling av subcutaneous blod. Vaksiner er ikke tilgjengelige for noen av de sykdommer som er oppført her.

Menneskelige utforskning av tropical rainforests, avskoging, stigende innvandring og økt internasjonal flytrafikken og andre turisme til tropiske regioner har ført til en økt forekomst av slike sykdommer.

Tropiske sykdommer spesielt program for forskning og opplæring i tropiske sykdommer (TDR)

I 1975 forente nasjoners barne Fund, FNs utviklingsprogram, Verdensbanken og Verdens helseorganisasjon etablert spesielle programmet for forskning og opplæring i, som tropiske sykdommer (TDR) å fokusere på forsømte smittsomme sykdommer som uproporsjonalt påvirke fattige og marginalisert befolkningsgrupper i utviklingsland regioner i Afrika, Asia, Sentral-Amerika og Sør-Amerika. Gjeldende TDR sykdom porteføljen inneholder følgende oppføringer:

Chagas sykdom (også kalt amerikansk trypanosomiasis) er en parasitic sykdom som forekommer i Amerika, spesielt i Sør-Amerika. Dens pathogenic agenten en flagellate protozoan kalt Trypanosoma cruzi.

Sovesyke eller sovepose sykdom er en parasitic sykdom, forårsaket av protozoa kalt trypansomes. To som er ansvarlig for Sovesyke er Trypanosoma brucei gambiense og Trypanosoma brucei rhodesiense.Disse parasittene overføres ved hjelp av Tsetsefluer

Leishmaniasis forårsaket av protozoan parasitter av slekten Leishmania og overføres ved bitt av enkelte arter av sand fly.

Spedalskhet(eller Hansen's sykdom) er en kronisk smittsomme sykdommer forårsaket av Leprabasill. Spedalskhet er primært en granulomatous sykdom i eksterne nerver og mucosa av øvre luftveier; huden lesjonene er det primære eksterne symptomet. Venstre ubehandlet, kan spedalskhet være progressiv, forårsaker permanent skade huden, nerver, lemmer og øyne. I motsetning til populær oppfatning, spedalskhet forårsake ikke kroppsdeler å falle, og det er forskjellig fra tzaraath, den gang redusert sykdommen beskrevet i hebraisk-skriftene og tidligere oversatt til engelsk som spedalskhet.

Lymphatic filariasis er en parasitic sykdom forårsaket av tråd-lignende parasitic filarial ormer kalt nematode ormer, alle overføres ved mosquitoes. LOA loa er en annen filarial parasitt som overføres av hjort-fly. 120 millioner mennesker er infisert over hele verden. Det er gjennomført over halvparten av befolkningen i de mest alvorlige endemisk områdene. Det mest merkbare symptomet er elephantiasis: en thickening i huden og underliggende vev.

Malaria forårsaket av en Protozoan parasitter som overføres av kvinnelige Malariamygg mosquitoes, som de er blod-forer. Sykdommen er forårsaket av arter av slekten Plasmodium. Malaria infiserer 300-500 millioner mennesker hvert år, dreper mer enn 1 million.

Elveblindhet eller river blindhet er verdens andre ledende smittsomme årsak til blindhet. Det er forårsaket av Onchocerca Tarmslyng, en parasitic orm. Det er overført gjennom bitt av en knott. Ormene spredt over hele kroppen, og når de dør, de forårsake intens kløe og et sterk immunsystem svar som kan ødelegge i nærheten vev, for eksempel øyet. Om 18 millioner mennesker er nå infisert med denne parasitt. Omtrent 300.000 blindet irreversibelt av den.

Bilharzia også kjent som schisto eller snegl feber, er en parasitic sykdom forårsaket av flere arter av Flatormer i områder med ferskvann snegler, som kan bære parasitten. Det er den mest vanlige formen for overføring av wading eller bade i innsjøer, dammer og andre organer vann som inneholder snegler og parasitten. Mer enn 200 millioner mennesker over hele verden er infisert av bilharzia.

Seksuelt overførte infeksjoner

TB/HIV-coinfection

Tuberkulose(forkortet til TB), er en bakteriell infeksjon av lungene eller andre vev, som er svært utbredt i verden, med dødelighet over 50% hvis ubehandlet. Det er communicable sykdom, overføres av aerosol slimløsende fra hoste, NYSE, snakke, kysse eller spytte. Over en tredjedel av verdens befolkning er blitt infisert av TB bakterie.

Tropiske sykdommer andre neglisjert tropiske sykdommer

Ekstra forsømte tropiske sykdommer inkluderer:

SykdomCausative Agent
HookwormAncylostoma duodenale og Necator americanus
TrichuriasisTrichuris trichiura
TreponematosesTreponema pallidum pertenue, Treponema pallidum endemicum, Treponema pallidum carateum, Treponema pallidum pallidum
Buruli ulcerMycobacterium ulcerans
Menneskets SovesykeTrypanosoma brucei, Trypanosoma gambiense
DracunculiasisDracunculus medinensis
LeptospirosisLeptospira
StrongyloidiasisStrongyloides stercoralis
Foodborne trematodiasesIkter
NeurocysticercosisTaenia solium
ScabiesSkabbmidd
Flavivirus infeksjonerGul feber virus, West Nilen virus, dengue virus, Flåttbårne hjernebetennelse virus

Noen tropiske sykdommer er svært sjeldne, men kan oppstå i plutselige epidemier, for eksempel Ebola hemorrhagic feber, Lassa feber og Marburg-viruset. Det er hundrevis av forskjellige tropiske sykdommer som er mindre kjente eller sjeldne, men som likevel har betydning for folkehelsen.

Tropiske sykdommer forhold av klima til tropiske sykdommer

De såkalte "eksotiske" sykdommer i tropene har lenge vært notert både av reisende, oppdagelsesreisende, etc., så vel som av leger. En åpenbar årsak er at det varme klimaet stede under alle året og større volum av regner direkte påvirke dannelsen av avl grunn, større antall og rekke naturlige reservoarer og dyresykdommer som kan overføres til mennesker (Zoonose), det største antallet mulige insektvoks vektorer av sykdommer. Det er også mulig at høyere temperaturer kan favorisere replikeringen av pathogenic agenter både innenfor og utenfor biologiske organismer. Sosioøkonomiske faktorer kanskje også i operasjonen, siden de fleste av de fattigste landene i verden er i tropene. Tropiske land som Brasil, som har forbedret deres sosio-økonomisk situasjon og investert i hygiene, offentlig helse og bekjempe av smittsomme sykdommer har oppnådd dramatiske resultater i forhold til eliminering eller redusere av mange endemisk tropiske sykdommer på deres territorium.

Klimaendringer, global oppvarming forårsaket av drivhuseffekt, og den påfølgende økningen i den globale temperaturen, forårsaker tropiske sykdommer og vektorer å spre seg til høyere høyder i fjellrike områder, og til høyere bredder som ble tidligere spart, for eksempel sørlige USA middelhavsområdet, etc. For eksempel i Monteverde cloud forest i Costa Rica aktivert global oppvarming Chytridiomycosis, en tropisk sykdom, til å blomstre og dermed tvinge til nedgang Amfibier populasjoner av Monteverde Harlequin frosk. Her, global oppvarming reist høyder av orographic sky-formasjonen, og dermed produsert skydekke som ville gjøre det lettere for optimal vekst vilkår for involvert pathogen, B. dendrobatidis.

Tropisk sykdom forebygging og behandling av tropiske sykdommer

Noen av strategier for kontroll tropiske sykdommer inkluderer:

  • Drenering wetlands å redusere populasjoner av insekter og andre vektorer.
  • Påføring av insecticides og/eller insektvoks repellents) til strategisk overflater som: klær, hud, bygninger, insektvoks habitater og seng garn.
  • Bruk av en Myggnetting over en seng (også kjent som en "seng net") for å redusere nighttime overføring, siden enkelte arter av tropiske mosquitoes feed hovedsak på natt.
  • Bruk av vann brønner, og/eller vann filtrering, vann filtre eller vannbehandling med vann tabletter å produsere drikkevann gratis av parasitter.
  • Utvikling og bruk av vaksiner for å fremme sykdom immunitet.
  • Pharmacologic pre-exposure prophylaxis (for å unngå sykdommen før eksponering for miljø og/eller vektor).
  • Pharmacologic post-exposure prophylaxis (for å forhindre sykdom etter eksponering for miljø og/eller vektor).
  • Pharmacologic behandling (for å behandle sykdommen etter infeksjon eller infestation).
  • Assistere med økonomisk utvikling i endemisk regioner. For eksempel ved å gi microloans aktivere investeringer i mer effektive og produktive landbruk. Dette i sin tur kan hjelpe eksistens oppdrett å bli mer lønnsomt, og disse fortjeneste kan brukes av lokale befolkninger for sykdom forebygging og behandling, med fordelen av å redusere fattigdom rangere.

Denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Den bruker materiale fra Wikipedia-artikkel om "Tropiske sykdommer" alt materiale tilpasset brukes fra Wikipedia er tilgjengelig under betingelsene i Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Wikipedia ® seg selv er et registrert varemerke for Wikimedia Foundation, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post