Τι είναι το Έμπολα;

Έμπολα είναι ο ιός Ebolavirus (EBOV), μια ιογενή γένος και η νόσος του Έμπολα hemorrhagic των χοίρων (EHF), μια ιογενή των χοίρων hemorrhagic (VHF). Υπάρχουν τέσσερις αναγνωρισμένων είδη στο γένος ebolavirus, που έχουν μια αριθμός συγκεκριμένες φυλές. Ο '' ιός Ζαΐρ '' είναι το είδος τύπου, το οποίο είναι επίσης η πρώτη ανακαλύφθηκε και την πιο θανατηφόρα. Micrographs ηλεκτρονίων αποδεικνύουν μακριές ίνες, χαρακτηριστική της ιογενούς οικογένειας Filoviridae. Ο ιός παρεμβαίνει με τα endothelial κελιά, η εσωτερική επιφάνεια της αίματος σκαφών και η πήξη της επένδυσης. Καθώς οι τοίχοι αγγείο καταστραφεί και η αιμοπετάλια είναι σε θέση να πήξεως, ασθενείς υποκύψει στις hypovolemic σοκ. Έμπολα μεταδίδεται μέσω σωματικών υγρών. Έκθεση του δέρματος και των επιπεφυκότων μπορεί επίσης να οδηγήσουν τη μετάδοση, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Έμπολα εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1976 στο Ζαΐρ. Αυτό, ωστόσο, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ασαφή μέχρι το 1989 με ένα ευρέως δημοσιοποιούμενες εστίας στο Reston.

Έμπολα Ετυμολογία

Το όνομα του ιού μετά την κοιλάδα του ποταμού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ), που είναι κοντά στην τοποθεσία της πρώτης εστίας αναγνωρίζεται το 1976, σε ένα νοσοκομείο αποστολής που εκτελούνται από τη Φλαμανδική καλογραιών.

Έμπολα ταξινόμηση

Γενών '' Ebolavirus'' και '' Marburgvirus'' είχε αρχικά χαρακτηριστεί ως το είδος του γένους τώρα ανύπαρκτους '' Filovirus''. Τον Μάρτιο του 1998, σπονδυλωτών υποεπιτροπής ιού που προτείνονται στο πλαίσιο της Διεθνούς Επιτροπής για ταξινόμηση των ιών (ICTV) για να αλλάξετε το γένος '' Filovirus'' σε '' Filoviridae'' οικογένειας με δύο συγκεκριμένα γένη: '' Έμπολα-like viruses'' και '' Marburg-like viruses''. Η πρόταση αυτή εφαρμόστηκε στην Ουάσιγκτον από τον Απρίλιο του 2001 και στο Παρίσι από τον Ιούλιο του 2002. Το 2000, μια άλλη πρόταση έγινε στην Ουάσινγκτον για να αλλάξετε το "-όπως ιούς" σε "-ιού" αποτέλεσμα της σημερινής '' Ebolavirus'' και '' Marburgvirus''.

Τα ποσοστά της γενετικής αλλαγής είναι εκατό φορές πιο αργή από γρίπης στον άνθρωπο, αλλά με το ίδιο μέγεθος της ηπατίτιδας β. η χρήση αυτών των συντελεστών, η Ebolavirus και η Marburgvirus εκτιμάται ότι διίσταντο χιλιάδες χρόνια πριν.

Ζαΐρ ιού (ZEBOV): '' ιού Ζαΐρ '', πρώην ονομάζεται '' ιός έμπολα Ζαΐρ '', έχει το υψηλότερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων-υπόθεση, έως 90% σε κάποιες επιδημίες, με μέσο όρο υπόθεση ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων περίπου το 83% πάνω από 27 χρόνια. Έχουν υπάρξει περισσότερες εστίες '' Ζαΐρ ebolavirus'' από οποιοδήποτε άλλο είδος. Η πρώτη εστία έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 1976 στο Yambuku. Mabalo Lokela, δάσκαλος 44 ετών, έγινε το πρώτο κρούσμα. Τα συμπτώματα αυτά ελονοσία και κινίνη μετέπειτα ασθενείς που έλαβε. Πρώτη μετάδοση πιστεύεται ότι οφείλεται να ξαναχρησιμοποιήσετε της βελόνας για την έγχυση του Lokela χωρίς αποστείρωση. Επόμενη μετάδοση ήταν επίσης εξαιτίας της έλλειψης εμπόδιο νοσοκόμων και τη μέθοδο παραδοσιακών ταφή προετοιμασία, η οποία συνεπάγεται πλύσης και καθαρισμού γαστρεντερικό σωλήνα.
Σουδάν ebolavirus (SEBOV): Ο ιός ήταν το δεύτερο είδος του Έμπολα αναδυόμενες ταυτόχρονη από τον ιό του '' Ζαΐρ ''. Ήταν πίστευε ότι προέρχονταν μεταξύ των εργατών του εργοστασίου βαμβακιού στο Nzara, Σουδάν, με την πρώτη περίπτωση που αναφέρθηκαν ως ένας εργαζόμενος που εκτίθενται σε ένα δυναμικό φυσικών ταμιευτήρα. Οι επιστήμονες σε δοκιμή όλα τα ζώα και τα έντομα απαντώντας σε αυτό, Ωστόσο, καμία δοκιμή θετικά για τον ιό. Ο μεταφορέας είναι ακόμη άγνωστη. Η έλλειψη εμπόδιο νοσηλευτική διευκολύνεται η εξάπλωση της νόσου. Παρουσιάστηκε το πιο πρόσφατο ξέσπασμα τον Μάιο του 2004. 20 επιβεβαίωσε αναφέρθηκαν στο Yambio County, Σουδάν, περιπτώσεις με πέντε θανάτους που προκύπτουν. Τα μέσα ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων για ήταν 54% το 1976, 68% το 1979 και 53% το 2000 και το 2001.
Reston ebolavirus (REBOV): ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας του ιού Simian hemorrhagic των (SHFV), το καβούρι-φαγητό μακάκοι από εργαστήρια Hazleton (σήμερα Covance), το 1989. Μετά την αρχική εμφάνιση στο Reston, προέκυψε στο Φιλιππίνες, Ιταλία Σιένα, Τέξας, και μεταξύ των χοίρων στις Φιλιππίνες. Παρά το καθεστώς του ως ενός οργανισμού επιπέδου 4, είναι μη παθογόνος για τους ανθρώπους που είναι ωστόσο επικίνδυνη αντίστοιχης νόσου των πιθήκων.
Ακτή του Ελεφαντοστού ebolavirus (CIEBOV): επίσης αναφέρεται ως '' ebolavirus στην Ακτή του Ελεφαντοστού '' και '' Tai ebolavirus'', πρώτα ανακαλύφθηκε μεταξύ χιμπαντζήδες από το σύμπλεγμα δομών Tai στην Ακτή του Ελεφαντοστού, Αφρική, από την 1η Νοεμβρίου 1994. Necropsies έδειξε αίματος μέσα στην καρδιά να είναι καφέ, δεν προφανή σήματα, θεωρήθηκε σχετικά με τα όργανα και μία νεκροψία που εμφανίζεται πνεύμονες, συμπληρώνεται με το αίμα. Μελέτες των ιστών που λαμβάνονται από το χιμπαντζήδες έδειξε αποτελέσματα παρόμοια με ανθρώπινες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των εστιών Έμπολα 1976 στο Ζαίρ και στο Σουδάν. Όσο περισσότερο νεκρή χιμπαντζήδες ανακαλύφθηκαν, με πολλές δοκιμές θετικά σε Έμπολα χρησιμοποιώντας τεχνικές της μοριακής βιολογίας. Πιστεύεται ότι η πηγή της μόλυνσης είναι το κρέας μολυσμένο Δυτική Red Colobus πιθήκους, στις οποίες οι χιμπαντζήδες θηράματα. Ένας από τους επιστήμονες που εκτελούν το necropsies για το μολυσμένο χιμπαντζήδες αναθέσει Έμπολα. Ανέπτυξε συμπτώματα όμοια με της dengue των χοίρων περίπου μια εβδομάδα μετά τη νεκροψία και μεταφέρθηκε στην Ελβετία για θεραπεία. Αυτή ήταν νοσηλευτεί μετά από δύο εβδομάδες και είχε ανακάμψει πλήρως έξι εβδομάδες μετά την μόλυνση.
Bundibugyo ebolavirus: στις 24 Νοεμβρίου του 2007, το Υπουργείο Υγείας της Ουγκάντα επιβεβαίωσε την εμφάνιση κρούσματος Έμπολα στη συνοικία Bundibugyo. Μετά την επιβεβαίωση των δειγμάτων που δοκιμάζονται από τα εθνικά εργαστήρια αναφοράς για τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη CDC, η παγκόσμια οργάνωση υγείας επιβεβαιώνεται η παρουσία του τα νέα είδη. Στις 20 Φεβρουαρίου 2008, το Υπουργείο Ουγκάντα ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της επιδημίας σε Bundibugyo με το τελευταίο άτομο έχει μολυνθεί λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2008. Υπάλληλοι της Ουγκάντας επιβεβαίωσε συνολικά 149 περιπτώσεις αυτό νέα είδη Έμπολα, με 37 θανάτων που αποδίδονται στα το στέλεχος (24.83%).

Έμπολα Virology

Δομή

Ηλεκτρόνιο micrographs μέλη του γένους '' Ebolavirus'' δείχνουν να έχουν την χαρακτηριστική δομή που μοιάζει με το νήμα της ένα filovirus. EBOV VP30 είναι περίπου 288 αμινοξέα μακρά. Το virions είναι σωληνωτούς σε γενική μορφή, αλλά μεταβλητή στο γενικό σχήμα και ενδέχεται να εμφανίζεται ως το κλασικό shepherd's απατεώνας ή eyebolt, ως ένα '' U'' ή '' 6'', ή επιστρωμένος, εγκύκλιο, ή διακλαδισμένης. Ωστόσο, οι εργαστηριακές τεχνικές καθαρισμού, όπως η φυγοκέντρηση, μπορεί να συμβάλει σε ορισμένα από αυτά. Virions είναι, γενικά, 80 nm σε διάμετρο, με ένα bilayer λιπιδικό σταθεροποίηση του glycoprotein που έργων από 7 έως 10 nm μακρά αιχμές από την επιφάνεια. Είναι μεταβλητού μήκους, συνήθως περίπου 800 nm, αλλά Μαΐου είναι έως και 1000 nm μακρά. Στο κέντρο της το virion είναι μια δομή που ονομάζεται '' νουκλεοκαψίδια '', η οποία έχει συσταθεί από την helically-πληγή ιογενή γονιδιωματικής RNA Συμπλοκοποιημένος με τις πρωτεΐνες NP, VP35, VP30 και L. Έχει διάμετρο 80 nm και περιέχει ένα κεντρικό κανάλι του 20 έως 30 nm σε διάμετρο. Virally κωδικοποίηση glycoprotein (GP) αιχμές είναι 10 nm μακρά και 10 nm εκτός υποβάλει σχετικά με του εξωτερικού ιογενή φακέλου από το virion, που προέρχεται από την κυτταρική μεμβράνη του κεντρικού υπολογιστή. Μεταξύ του φακέλου και νουκλεοκαψίδια, στο χώρο των λεγόμενων μήτρα, βρίσκονται τις ιογενείς πρωτεΐνες, VP40 και VP24.

Γονιδίωμα

Κάθε virion περιέχει ένα μόριο γραμμική, single-λανθάνον, αρνητική-έννοια RNA, νουκλεοτίδια 18,959 να 18,961 σε μήκος. Το terminus 3′ δεν είναι polyadenylated και δεν είναι προσαρμοσμένες στο τέλος 5′. Διαπιστώθηκε ότι 472 νουκλεοτίδια, από το τέλος 3' και 731 νουκλεοτίδια από το άκρο 5' επαρκούν για αναπαραγωγή. Αυτό κωδικούς για επτά δομικές πρωτεΐνες και μία μη δομικών πρωτεϊνών. Η σειρά γονίδιο είναι 3′ - ηγέτης - NP - VP35 - VP40 - GP/ΣΣΑ - VP30 - VP24 - L - ρυμουλκούμενο - 5′- το leader και το ρυμουλκούμενο είναι μη-μεταγραφή περιοχές που μεταφέρουν σημαντικό σήματα για να ελέγχουν την μεταγραφή, αναπαραγωγής και συσκευασία των γονιδιωμάτων ιογενή σε νέα virions. Το γονιδιωματικής υλικό από μόνη της δεν είναι λοιμώδη, επειδή ιογενή πρωτεΐνες, μεταξύ αυτών RNA το εξαρτώνται από RNA πολυμεράσης, είναι αναγκαίο να μεταγράψει ιογενή γονιδιώματος σε mRNAs, καθώς και για την αναπαραγωγή του γονιδιώματος ιογενή.

Αναπαραγωγή

Οι ιοί δεν καλλιεργεί μέσω της κυτταρικής διαίρεσης, επειδή δεν πρόκειται για κελιά (acellular) · αντί για αυτό, που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα και τον μεταβολισμό ενός κελιού υποδοχής να παράγει πολλαπλά αντίγραφα του εαυτού τους, και να τους συγκεντρώνει στο κελί.

Έμπολα επιδημιολογία

Φυσικών ταμιευτήρων

Μεταξύ του 1976 και του 1998, από 30.000 θηλαστικών, πτηνών, ερπετά, αμφιβίων και αρθρόποδα που συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα από το ξέσπασμα περιφέρειες, δεν '' Ebolavirus'' δεν έχει ανιχνευθεί εκτός από ορισμένες γενετικού υλικού που βρέθηκαν σε έξι τρωκτικά ('' Mus setulosus'' και '' Praomys'') και ένα shrew ('' Sylvisorex ollula'') που συλλέχθηκαν από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο ιός εντοπίστηκε στα σφάγια γορίλες, χιμπατζήδες και duikers κατά τη διάρκεια των εστιών το 2001 και το 2003, η οποία αργότερα έγινε η πηγή των ανθρώπινων λοιμώξεων. Ωστόσο, στην υψηλή θνησιμότητα από προσβολή σε αυτά τα είδη τους καθιστά απίθανο ως ένα φυσικό δεξαμενή. Φρουτοφάγα χειρόπτερα ήταν γνωστό ότι βρίσκονται στο εργοστάσιο βαμβάκι του οποίου απασχολούνταν περιπτώσεις ευρετήριο για τις εστίες του 1976 και το 1979 και αυτές επίσης έχουν αναμιχθεί σε Marburg μολύνσεις από το 1975 και 1980. Η απουσία κλινικά σημεία κατά αυτά τα γραφεία τεχνικής βοήθειας είναι χαρακτηριστικό είδους ταμιευτήρα. Σε μια έρευνα 2002–2003 1.030 ζώων, τα οποία περιλαμβάνονται 679 νυχτερίδες από τη Γκαμπόν και της Δημοκρατίας του Κονγκό, 13 φρουτοφάγα χειρόπτερα βρέθηκαν να περιέχουν '' Ebolavirus'' RNA. Από το 2005, τρία είδη φρούτων bat ('' Hypsignathus monstrosus'', '' Epomops franqueti'' και '' Myonycteris torquata'') έχουν αναγνωριστεί ως φορείς του ιού, ενώ εξακολουθούν να παραμένουν asymptomatic. Αυτές πιστεύεται ότι είναι φυσική υποδοχής ειδών ή ταμιευτήρα, του ιού.

Reston ebolavirus — σε αντίθεση με τους αφρικανούς εταίρους — είναι μη παθογόνοι, μη θανατηφόρο στον άνθρωπο. Αυτό έχει τεκμηριωθεί χιμπατζήδες και χοιροειδών- Παρόλο που η υψηλή θνησιμότητα στους πιθήκους, και με την πρόσφατη εμφάνιση χοίρων, τους καθιστά απίθανο φυσικών ταμιευτήρων.

Μετάδοση

Φρουτοφάγα χειρόπτερα απόθεσης εν μέρει τρώγεται φρούτα και χαρτοπολτού, χερσαίων θηλαστικών όπως γορίλες και duikers ζωοτροφών σχετικά με αυτά τα νεκρά φρούτα. Αυτή η αλληλουχία γεγονότων αποτελεί έμμεσο μέσω μεταφοράς από το φυσικό κεντρικό υπολογιστή σε ζωικούς πληθυσμούς, που είχαν οδηγήσει στην έρευνα προς την ιογενή ρίχνει στο το σάλιο χειρόπτερων. Παραγωγή φρούτων, συμπεριφορά των ζώων, καθώς και άλλους παράγοντες που διαφέρουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και τόπους που μπορεί να οδηγήσει σε επιδημικές εκρήξεις στους πληθυσμούς ζώων. Μετάδοση μεταξύ των φυσικών ταμιευτήρων και των ανθρώπων είναι σπάνιες και εστίες είναι συνήθως ανιχνεύσιμα σε μία περίπτωση ευρετήριο όταν ένα άτομο χειρίστηκε το σφάγιο γορίλας με ασημί ράχη, χιμπαντζήδων ή duiker. Ο ιός στη συνέχεια person-to-person, απλώνεται ειδικά μέσα στις οικογένειες, νοσοκομεία, και κατά τη διάρκεια ορισμένων mortuary τελετουργικά όπου καθίσταται πιο πιθανό η επαφή μεταξύ των ιδιωτών.

Ο ιός έχει επιβεβαιωθεί πρέπει να διαβιβάζονται μέσω υγρά. Μετάδοση μέσω της προφορικής έκθεσης και επιπεφυκότων έκθεσης είναι πιθανό, που επιβεβαιώθηκαν σε μη ανθρώπινες πρωτεύοντα θηλαστικά. Filoviruses δεν είναι φυσικά μεταδίδεται από αεροζόλ. Αποτελούν, ωστόσο, άκρως μολυσματική ως κατάλληλο για αναπνοή 0,8-1.2 micron κυστιδίων σε εργαστηριακές συνθήκες, λόγω της αυτό πιθανά οδός μόλυνσης, αυτοί οι ιοί έχουν ταξινομηθεί ως βιολογικά όπλα της κατηγορίας Α.

Όλες οι επιδημίες του Έμπολα έχουν συμβεί σε συνθήκες διαπραγματεύσεις νοσοκομείο, όπου οι πρακτικές της βασικής υγιεινής και υγιεινής είναι συχνά είτε πολυτελείας ή είναι άγνωστη θυρωρούς και όπου διαθέσιμου βελόνες και κλιβάνους είναι διαθέσιμο ή είναι πάρα πολύ ακριβό. Σύγχρονα νοσοκομεία με αναπτήρες βελόνες και γνώσεις βασικής υγιεινής και εμπόδιο νοσηλευτική τεχνικές, Έμπολα έχει εξαπλωθεί ποτέ σε μεγάλη κλίμακα. Σε μεμονωμένες ρυθμίσεις όπως σε καραντίνα νοσοκομείο ή ένα απομακρυσμένο χωριό, τα περισσότερα θύματα έχουν μολυνθεί από λίγο μετά από την πρώτη περίπτωση της λοίμωξης είναι παρούσα. Η γρήγορη αρχή των συμπτωμάτων από τη στιγμή που η ασθένεια γίνεται μεταδοτική στο άτομο διευκολύνει την αναγνώριση των ασθενών προσώπων και περιορίζει την ικανότητα ενός ατόμου να εξαπλωθεί η ασθένεια από το ταξίδι. Επειδή οι οργανισμοί του αποθανόντος είναι ακόμη λοιμώδη, ορισμένων ιατρών έπρεπε να λάβει μέτρα σωστά διάθεσης πτωμάτων με ασφαλή τρόπο παρά τις τοπικές παραδοσιακές ταφή τελετουργίες.

Επιπολασμός

Εστίες Έμπολα, με την εξαίρεση των Reston ebolavirus, κυρίως έχουν περιορισθεί στην Αφρική. Ο ιός συχνά καταναλώνει πληθυσμού, κυβερνήσεις και ιδιώτες απαντήσετε γρήγορα καραντίνας την περιοχή και την έλλειψη δρόμους και μεταφοράς — βοηθά να περιέχουν την εστία της νόσου.

Εμβόλια με επιτυχία προστάτευσαν μη ανθρώπινες πρωτεύοντα θηλαστικά, ωστόσο στους έξι μήνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού που κατέστησε αδύνατη σε μια επιδημία. Για να επιλύσετε αυτό το θέμα, το 2003 το εμβόλιο χρησιμοποιώντας ένα adenoviral (ADV) διανυσματικά μεταφέρουν τις πρωτεΐνες του "Συλλέκτη" Έμπολα ελέγχθηκε στο καβούρι-φαγητό μακάκοι. Τους πιθήκους ήταν υπό αμφισβήτηση τον ιό είκοσι οκτώ ημέρες αργότερα, και παρέμεινε ανθεκτικά. Το 2005, ένα εμβόλιο που βασίζεται σε εξασθενημένου ανασυνδυασμένο φυσαλιδώδης στοματίτιδα ιού (VSV) διάνυσμα μεταφέρουν τον Έμπολα glycoprotein ή το Μάρμπουργκ glycoprotein με επιτυχία προστατεύονται μη ανθρώπινες πρωτεύοντα, άνοιγμα κλινικών δοκιμών στον άνθρωπο. Οκτωβρίου η μελέτη ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμή του σε άνθρωπο δίνοντας τρεις εμβολιασμοί πάνω από τρεις μήνες τη δυνατότητα εμφάνιση με ασφάλεια, να προκαλέσει την ανοσολογική απάντηση. Άτομα που ακολουθήθηκαν για ένα έτος, και το 2006 μια μελέτη δοκιμές μια ταχύτερη ενεργεί, μόνον εμβόλιο shot άρχισε. Η μελέτη αυτή ολοκληρώθηκε το 2008.

Συμπτώματα

Η περίοδος επώασης μπορεί να κυμαίνονται από 2 έως 21 ημέρες, αλλά είναι συνήθως 5 έως 10 ημέρες. Συμπτώματα είναι ποικίλοι και εμφανίζονται συχνά ξαφνικά. Αρχική συμπτώματα περιλαμβάνουν την υψηλή των χοίρων (τουλάχιστον 38.8 ° C, 101.8 ° F), σοβαρές πονοκέφαλο, μυς, κοινή, ή κοιλιακό πόνο, σοβαρή αδυναμία, εξάντληση, sore λαιμό, ναυτία, ζαλάδα, εσωτερικές και εξωτερικές αφαίμαξη. Πριν από υπόνοιες για την εμφάνιση κρούσματος, αυτά τα πρόωρα συμπτώματα εύκολα λάθος για την ελονοσία, κοιλιακό τύφο, δυσεντερία, γρίπης ή διαφόρων βακτηριακών λοιμώξεων, που είναι όλα πολύ πιο συνηθισμένη και αξιόπιστα λιγότερο θανατηφόρα.

Πρόοδο Έμπολα ενδέχεται να του προκαλέσει πιο σοβαρά συμπτώματα, όπως διάρροια, σκούρα ή αιματηρών κόπρανα, vomiting αίματος, κόκκινα μάτια λόγω του distension και αιμορραγία του sclerotic arterioles, petechia, maculopapular εξάνθημα και purpura. Άλλες, δευτερεύουσες συμπτώματα περιλαμβάνουν hypotension (χαμηλή πίεση του αίματος), hypovolemia και tachycardia. Η εσωτερική αφαίμαξη προκαλείται από μια αντίδραση μεταξύ του ιού και της αιμοπετάλια που παράγει ένα χημικό προϊόν που θα κόβεται-μέγεθος κελιού τρύπες σε τριχοειδή τοίχους.

Μερικές φορές, εσωτερικές και εξωτερικές αιμορραγία από στομίων, όπως η μύτη και στόμα, ενδέχεται επίσης να παρουσιαστεί, καθώς και από την-έχει επουλωθεί τραυματισμών όπως με βελόνα-διάτρηση τοποθεσίες. Ιός έμπολα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των λευκών αιμοσφαιρίων και αιμοπετάλια, διακοπή πηκτικότητας. Περισσότερο από το 50% των ασθενών θα αναπτύξει κάποιο βαθμό hemorrhaging.

Διάγνωση

Μεθόδων διάγνωσης του Έμπολα περιλαμβάνουν δοκιμές δείγματα σάλιο και ούρα. Έμπολα γίνεται διάγνωση με δοκιμή ποσοτικός προσδιορισμός ImmunoSorbent Enzyme-Linked (ELISA). Αυτή η μέθοδος διάγνωσης έχει παραχθεί ενδεχομένως διφορούμενα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μη-εστία καταστάσεις. Μετά Reston, και σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει η αρχική δοκιμή, Dr. Karl Τζόνσον από τη CDC δοκιμή San Blas Ινδιάνων της Κεντρικής Αμερικής, που δεν ιστορικό Έμπολα μόλυνσης, και παρατηρήθηκε κάποιο θετικό αποτέλεσμα του 2%. Αργότερα άλλους ερευνητές σε δοκιμή ορός από αυτόχθονες Αμερικανοί στην Αλάσκα και διαπιστώθηκε ανάλογο ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων. Για να αντιμετωπίσει τις εσφαλμένες θετικές αναγνωρίσεις, μια πιο περίπλοκη δοκιμή που βασίζονται στο σύστημα ELISA αναπτύχθηκε από Tom Kzaisek σε USAMRIID, η οποία αργότερα βελτιώθηκε με Immunofluorescent αντισωμάτων ανάλυση (IFA). Ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της serosurvey μετά από Reston. Οι δοκιμές αυτές δεν είναι διαθέσιμες στο εμπόριο.

Θεραπεία

Δεν υπάρχει τυπική θεραπεία για την hemorrhagic των χοίρων Έμπολα. Θεραπεία είναι κυρίως υποστηρικτικό και περιλαμβάνει ελαχιστοποίηση των παρεμβατικών διαδικασιών, εξισορρόπηση η ηλεκτρολύτες, και, δεδομένου ότι οι ασθενείς έχουν συχνά αφυδάτωση, Αντικατάσταση χαμένων πήξη παράγοντες για να σταματήσει η αιμορραγία, διατήρηση επίπεδα οξυγόνου και αίματος και επεξεργασίας των περιπλοκών ιών. Convalescent πλάσματος (συντελεστές από εκείνους που επέζησαν ιός έμπολα) δείχνει την υπόσχεση θεραπεία της ασθένειας. Ribavirin είναι αναποτελεσματική. Ιντερφερόνης επίσης ότι είναι αναποτελεσματικές. Πίθηκοι, διαχείριση της ανασταλτικό της πήξη (rNAPc2) έδειξε κάποια οφέλη, προστατεύοντας το 33% των μολυσμένων ζώων από μια συνήθως 100% (για πιθήκους) θανάσιμη μόλυνση (Ωστόσο, αυτό τον ενοφθαλισμό δεν λειτουργεί στον άνθρωπο). Στις αρχές του 2006, οι επιστήμονες στο USAMRIID ανακοίνωσε ένα ποσοστό 75% ανάκτησης μετά την μόλυνση τέσσερις Ρήσος μαϊμούδων '' Ebolavirus'' και τη διαχείριση των Morpholino antisense ναρκωτικών. Ανάπτυξη βελτιωμένων των Morpholino, οι αντιαγγελιαφόρων συνεζευγμένη με κελί διεισδυτική πεπτίδια βρίσκεται εν εξελίξει.

Πρόγνωση

Hemorrhagic των χοίρων Έμπολα είναι πιθανώς θανατηφόρο και περιλαμβάνει μια σειρά από συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των χοίρων, εμετός, διάρροια, γενικευμένη πόνο ή δυσφορία και μερικές φορές Εσωτερικών και εξωτερικών αφαίμαξη. Το διάστημα του χρόνου από την εμφάνιση συμπτωμάτων σε θάνατο είναι συνήθως μεταξύ 2 και 21 ημερών. Από τη δεύτερη εβδομάδα του μόλυνσης, είτε θα defervesce οι ασθενείς (η πανώλη των θα μειωθούν) ή υφίστανται συστημική αποτυχία multi-organ. Ποσοστά θνησιμότητας είναι συνήθως υψηλή, με την ανθρώπινη υπόθεση-ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων κυμαίνονται από 50–89%, ανάλογα με το είδος ή την ιογενή στέλεχος. Η αιτία θανάτου είναι συνήθως λόγω της αδυναμίας σοκ, όργανο ή hypovolemic.

Έμπολα άλλα ζώα

Εστίες Έμπολα μεταξύ των ανθρώπινων πληθυσμών καταλήγουν γενικά από το χειρισμό μολυσμένων πτωμάτων αγρίων ζώων. Μειώσεις σε πληθυσμούς ζώων προηγείται γενικά εστίες μεταξύ των ανθρώπινων πληθυσμών. Αυτές έχουν οδηγήσει σε 2003 επιτήρησης των ζωικών πληθυσμών προκειμένου να προβλέψει και να αποφευχθούν οι εστίες Έμπολα.

Εστίες Έμπολα έδειξαν 88% παρατηρήθηκε μείωση Χιμπαντζής πληθυσμούς το 2003.

Reston ebolavirus, η οποία δεν προηγούμενη εστία στην Αφρική και είναι μη παθογόνων στον άνθρωπο, πρόσφατα έχουν αναγνωρισθεί σε πληθυσμούς χοίρων στις Φιλιππίνες· Αυτή η ανακάλυψη υποδηλώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί από και, ενδεχομένως, πριν από την αρχική ανακάλυψη του Reston ebolavirus το 1989 μεταξύ των πιθήκων.

Έμπολα ιστορία

Εμφάνιση

Ebolavirus προέκυψε πρώτα το 1976 στο κρουσμάτων hemorrhagic των χοίρων Έμπολα στο Ζαίρ και στο Σουδάν. Το στέλεχος του Έμπολα που ξέσπασε στο Ζαΐρ έχει ένα από τα υψηλότερα υπόθεση ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων ανθρώπινη παθογονικότητας ιούς, περίπου το 90%, με τα ποσοστά θανατηφόρων ατυχημάτων-υπόθεση στο 88% το 1976, 59% το 1994, 81% το 1995, 73% το 1996, το 2001-2002, το 80% και 90% το 2003. Το στέλεχος που ξέσπασε αργότερα στο Σουδάν έχει μια περίπτωση ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων περίπου 50%.

Ενώ η διερεύνηση εστίας Simian των hemorrhagic (SHFV) τον Νοέμβριο του 1989, ένα ηλεκτρόνιο microscopist από USAMRIID ανακάλυψε παρόμοια σε εμφάνιση με Έμπολα σε δείγματα ιστών που λαμβάνονται από καβουριών-φαγητό μακάκων που εισάγονται από τις Φιλιππίνες, την Hazleton εργαστήρια Reston filoviruses. Λόγω της η δυνατότητα καταστροφής του ιού της υπόνοιας και προηγουμένως ασαφή, η έρευνα γρήγορα προσέλκυσε την προσοχή.

Δείγματα αίματος που ελήφθησαν από 178 ζώων δείκτες χειρισμού κατά το περιστατικό. Αυτών, seroconverted τελικά έξι ζώων δείκτες χειρισμού. Όταν τα στοιχεία χειρισμού συμβάντων απέτυχε να γίνει άρρωστος, στη CDC κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός είχε μια πολύ χαμηλής παθογένειας για τον άνθρωπο.

Τόσο στις Φιλιππίνες όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμία προηγούμενες περιπτώσεις μόλυνσης, και κατόπιν περαιτέρω απομόνωση ήταν το συμπέρασμα είναι ένα άλλο είδος του Έμπολα ή ένα νέο filovirus ασιατικής καταγωγής και με το όνομα '' Reston ebolavirus'' (REBOV) μετά από τη θέση του συμβάντος.

Πρόσφατες περιπτώσεις

Το 1992, τα μέλη της Ιαπωνίας Aum Shinrikyo λατρεία θεωρείται χρησιμοποιώντας Έμπολα ως όπλο τρόμου. Ο ηγέτης τους Shoko Asahara, οδήγησε περίπου σαράντα μέλη Ζαΐρ με το πρόσχημα της προσφοράς ιατρική βοήθεια στα θύματα Έμπολα σε μια πιθανή προσπάθεια να αποκτήσει ένα δείγμα του ιού. Λόγω του του ιού υψηλά ποσοστά νοσηρότητας, είναι ένα δυναμικό παράγοντα για βιολογικό πόλεμο.

Δεδομένου του θανατηφόρου χαρακτήρα του Έμπολα και, δεδομένου ότι δεν εγκεκριμένου εμβολίου μεταχείρισης υπάρχει διαθέσιμη ή, ταξινομείται ως παράγοντα επίπεδο 4 βιοασφάλεια, καθώς και ενός παράγοντα βιοτρομοκρατίας κατηγορίας Α από τα κέντρα πρόληψης και ελέγχου νόσων. Έχει τη δυνατότητα να είναι weaponized για χρήση σε βιολογικό πόλεμο. Η αποτελεσματικότητα ως βιολογικά όπλα έχει παραβιαστεί από την ταχεία δυνάμενων όπως ασθενείς γρήγορα πεθάνει πριν αυτά είναι ικανά να αποτελεσματικά εξάπλωσης της μετάδοσης μολυσμάτων.

Η προσοχή που συγκεντρώθηκαν από την εστία της νόσου στα Reston σας ζητείται αύξηση δημοσίου συμφέροντος, οδηγούν στη δημοσίευση των πολυάριθμων αμερικανικά έργα.

Το BBC αναφέρει ότι, σε μια μελέτη που εμφάνιση συχνών κρουσμάτων Έμπολα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο των 5.000 γοριλών.

Από την 30 Αύγουστος 2007, 103 άτομα (100 ενήλικες και τρία παιδιά) είχαν μολυνθεί από μια εικαζόμενη των χοίρων hemorrhagic εστίας στο το χωριό των Kampungu, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το ξέσπασμα άρχισαν μετά τις κηδείες των δύο αρχηγών χωριό και αρρώστησε 217 άτομα σε τέσσερα χωριά. Η παγκόσμια οργάνωση υγείας έστειλε μια ομάδα να λαμβάνονται δείγματα αίματος για ανάλυση και επιβεβαίωσε ότι πολλές από τις περιπτώσεις που είναι το αποτέλεσμα του '' Ebolavirus''. Του Κονγκό, η τελευταία μεγάλη Έμπολα επιδημία νεκρούς 245 το 1995 στο Kikwit, περίπου 200 μίλια από την εστία εκδήλωσης Αυγούστου 2007.

Στις 30 Νοεμβρίου 2007, το Υπουργείο Υγείας της Ουγκάντα επιβεβαίωσε την εμφάνιση κρούσματος Έμπολα στη συνοικία Bundibugyo. Μετά την επιβεβαίωση των δειγμάτων που δοκιμάζονται από τα εθνικά εργαστήρια αναφοράς για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα κέντρα ελέγχου της νόσου, την παγκόσμια οργάνωση υγείας επιβεβαιώσει την παρουσία της μια νέα είδη '' Ebolavirus'', η οποία τώρα έχει ονομαστεί Bundibugyo. Η επιδημία έλαβε επίσημη τέλος στις 20 Φεβρουαρίου 2008. Ενώ διήρκεσε, αναφέρθηκαν 149 περιπτώσεις το νέο στέλεχος και 37 εκείνων που οδήγησαν σε θανάτους.

Μια International Symposium να εξερευνήσετε περιβάλλοντος και filovirus, κελί συστήματος και filovirus αλληλεπίδρασης, και filovirus μεταχείριση και πρόληψη είναι να πραγματοποιηθεί στο κέντρο Culturel Français, Libreville, Γκαμπόν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου 2008. Ο ιός που εμφανίστηκε στη Νότια επαρχία Kasai δυτικά στις 27 Νοεμβρίου 2008, και το αίμα του και σκαμπό δείγματα είχαν αποσταλεί στα εργαστήρια στη Γκαμπόν, η Νότιος Αφρική για την αναγνώριση.

Μια μυστηριώδης ασθένεια που έχει σκοτωθεί έντεκα και να μολυνθεί είκοσι άτομα σε Νότια Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει διαπιστωθεί ότι ο ιός έμπολα. Γιατροί χωρίς σύνορα εκθέσεις 11 θανάτους από την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 στην επαρχία Kasai δυτικά της στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Λέγεται ότι μια περαιτέρω αντιμετωπίζονται 24 περιπτώσεις. Τον Ιανουάριο του 2009, Αγκόλα κλείσουν μέρος τους σύνορα με το ΚΟΝΓΚΌ να αποτραπεί η εξάπλωση του Έμπολα.

Στις 12 Μαρτίου 2009, ένας επιστήμονας αγνώστων 45 ετών γυναίκα από τη Γερμανία τρύπησαν κατά λάθος το δάχτυλό με μια βελόνα που χρησιμοποιούνται για να εισάγει Έμπολα lab ποντίκια. Είχαν γράψει μια πειραματική εμβολίου ποτέ πριν χρησιμοποιούνται στους ανθρώπους. Δεδομένου ότι η μέγιστη περίοδος για μια εστία κατά τη διάρκεια περιόδου 21 ημερών επώασης της Έμπολα έχει περάσει από την 2 Απρίλιος 2009, αυτή έχει δηλωθεί υγιεινά και ασφαλή. Εξακολουθεί να είναι ασαφές το κατά πόσον αυτή ποτέ στην πραγματικότητα είχε μολυνθεί από τον ιό.


Αυτό το άρθρο έχει αδειοδοτηθεί από την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Χρησιμοποιεί υλικό από την Wikipedia άρθρο για την "Έμπολα" προσαρμοσμένο όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το Wikipedia είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Βικιπαίδεια ®, η ίδια είναι σήμα κατατεθέν της το Ίδρυμα Wikimedia, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post