Τι είναι η ηπατίτιδα Β;

Ηπατίτιδα b είναι μια ασθένεια που προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας Β (HBV) που προσβάλλει το συκώτι hominoidae, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, και προκαλεί μια φλεγμονή ονομάζεται ηπατίτιδας. Αρχικά γνωστή ως "ορού ηπατίτιδας", η ασθένεια προκάλεσε επιδημίες σε μέρη της Ασίας και της Αφρικής, και είναι ενδημικός στην Κίνα. Περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα, έχουν μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β. Μετάδοσης του ιού της ηπατίτιδας Β προκύπτει από την έκθεση σε μολυσματικές αίματος ή σωματικών υγρών που περιέχουν αίματος.

Schematic of hepatitis B virus
Σχεδιάγραμμα του ιού της ηπατίτιδας b

Το 2004, υπάρχουν περίπου 350 εκατομμύρια HBV μολυσμένα άτομα σε όλο τον κόσμο. Εθνικές και περιφερειακές επικράτηση κυμαίνεται από πάνω από 10% στην Ασία από το 0,5% κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Ευρώπης. Διαδρομές μόλυνσης περιλαμβάνουν κάθετης μετάδοσης (όπως μέσω τοκετού), πρώιμη ζωή οριζόντιας μετάδοσης (δαγκώματα, αλλοιώσεις και συνήθειες υγιεινής), καθώς και ενηλίκων οριζόντιας μετάδοσης (σεξουαλική επαφή, ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών).

Η κύρια μέθοδος μετάδοσης αντικατοπτρίζει την επικράτηση της χρόνιας HBV μόλυνσης σε μια δεδομένη ζώνη. Σε χαμηλό επιπολασμό τομείς όπως των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών και Δυτικής Ευρώπης, κατάχρηση ναρκωτικών έγχυσης και απροστάτευτες φύλο είναι πρωτεύον μεθόδων, αν και άλλοι παράγοντες μπορεί επίσης να είναι σημαντικό.

Μέτρια επικράτηση εκτάσεις που περιλαμβάνουν την Ανατολική Ευρώπη, Ρωσία, και την Ιαπωνία, όπου 2 έως 7% του πληθυσμού της χρόνια έχει προσβληθεί, εξάπλωση της ασθένειας είναι κυρίως στα παιδιά. Σε υψηλό επιπολασμό τομείς όπως η Κίνα και η Νοτιοανατολική Ασία, μετάδοση κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι η πιο κοινή, αν και σε άλλους τομείς της υψηλής endemicity όπως η Αφρική, μετάδοσης κατά την παιδική ηλικία αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Η επικράτηση της χρόνιας HBV μόλυνση σε περιοχές υψηλού endemicity είναι τουλάχιστον 8%.

Η οξεία ασθένεια προκαλεί φλεγμονή του ήπατος, εμετός, ο ίκτερος έχουν πολλαπλασιαστεί και — σπάνια — θανάτου. Χρόνιες ηπατίτιδα b τελικά ενδέχεται να προκαλέσουν κίρρωση του ήπατος και καρκίνο του ήπατος — μια θανατηφόρα ασθένεια με πολύ κακή απάντηση στην τρέχουσα χημειοθεραπεία. Η μόλυνση είναι μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό.

Ηπατίτιδας b είναι μια hepadnavirus —'' ΗΕΡΑ '' από '' hepatotrophic'' και '' dna'' επειδή πρόκειται για έναν ιό DNA σωματιδίου ιού, (virion) αποτελείται από ένα φάκελο εξωτερική λιπιδικό και έναν πυρήνα icosahedral νουκλεοκαψίδια αποτελούνται από πρωτεΐνες. Το νουκλεοκαψίδια περικλείει την ιογενή DNA και ένα πολυμεράσης DNA που έχει αντίστροφη transcriptase δραστηριότητα. Ο εξωτερικός φάκελος περιέχει ενσωματωμένο πρωτεϊνών που είναι ιογενείς δεσμευτικά του και εισόδου, ευαίσθητα κύτταρα. Ο ιός είναι ένα από τα μικρότερα σε φάκελο ζώων ιούς με διάμετρο virion 42 nm, αλλά pleomorphic μορφές υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένων των filamentous και σφαιρικό φορείς που λείπει ένα πυρήνα. Σωματίδια αυτά δεν λοιμώδη και αποτελούνται από το λιπιδικό και πρωτεϊνών που αποτελεί τμήμα της επιφάνειας του του virion, που ονομάζεται το επιφανειακό αντιγόνο (HBsAg) και παράγεται σε υπέρβαση κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ιού.

This transmission electron micrograph (TEM) revealed the presence of hepatitis B virions. The large round virions are known as Dane particles.
Αυτό εντυπωσιακότερο ηλεκτρονίων μετάδοσης (TEM) αποκάλυψε η παρουσία της ηπατίτιδας Β virions. Το μεγάλο στρογγυλό virions είναι γνωστές ως Δανός σωματίδια. Εικόνα πίστωση: CDC / Dr. Erskine Palmer

Η παλαιότερη εγγραφή μιας επιδημίας που προκαλούνται από τον ιό της ηπατίτιδας Β έγινε από Lurman το 1885. Εστίας της ευλογιάς, που παρουσιάστηκε στη Βρέμη το 1883 και 1,289 ναυπηγείο εργαζομένων εμβολιάστηκαν με λεμφικού από άλλα άτομα. Μετά από μερικές εβδομάδες, και μέχρι να οκτώ μήνες αργότερα, 191 των εμβολιασμένων εργαζομένων αρρώστησαν με ο ίκτερος έχουν πολλαπλασιαστεί και ήταν διαγνωστεί ότι πάσχει από ηπατίτιδα ορού. Άλλοι εργαζόμενοι που είχε πάθει με διαφορετικές παρτίδες λεμφικού παρέμεινε υγιή. Lurman του Βίβλος, θεωρούνται πλέον ως ένα κλασικό παράδειγμα της επιδημιολογικής μελέτης, απέδειξε ότι έχουν μολυνθεί λεμφικού η εστία εκδήλωσης. Αργότερα, αναφέρθηκαν πολλές παρόμοιες εστίες μετά την εισαγωγή, το 1909, περίπτωση βελονών που χρησιμοποιούνται, και πιο σημαντικό να επαναχρησιμοποιηθούν, για τη διαχείριση των Salvarsan για τη θεραπεία της σύφιλης. Ο ιός δεν ανακαλύφθηκε μέχρι το 1965 όταν Baruch Blumberg, στη συνέχεια, να εργάζονται σε τα εθνικά ινστιτούτα της υγείας (Ν.Ι.Η), ανακάλυψε το αντιγόνο Αυστραλία (αργότερα γνωστή ως το επιφανειακό αντιγόνο της ηπατίτιδας Β ή HBsAg) στο αίμα των αυστραλιανό αυτοχθόνων. Παρόλο που ένας ιός είχε έχει υπόνοιες ότι από την έρευνα που δημοσιεύθηκε από την MacCallum, το 1947, D.S. Dane και άλλων ανακάλυψε τα σωματίδια ιού το 1970 με ηλεκτρονική μικροσκοπία. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε ήδη διαδοχικές του γονιδιώματος του ιού της, και η πρώτη εμβολίων ήταν υπό δοκιμή.

Γονιδίωμα

Το γονιδίωμα του HBV αποτελείται από κυκλική DNA, αλλά είναι ασυνήθιστο διότι το DNA δεν είναι πλήρως double-λανθάνον. Το ένα άκρο του το πλήρες μήκος σκέλος είναι συνδεδεμένο με την ιογενή πολυμεράσης DNA. Το γονιδίωμα είναι νουκλεοτίδια 3020–3320 εδώ και καιρό (για την μεγάλου μήκους σκέλος) και 1700–2800 νουκλεοτίδια εδώ και καιρό (για τη μικρού μήκους-σκέλος). Την αρνητική-έννοια, (μη-κωδικοποίηση), είναι συμπληρωματικό προς την ιογενή mRNA. Η ιογενής DNA βρίσκεται στον πυρήνα σύντομα μετά την προσβολή του κελιού. Το DNA εν μέρει double-λανθάνον αποδίδεται πλήρως double-λανθάνον με ολοκλήρωση της the (+) έννοια κλώνο και αφαίρεση της ένα μόριο πρωτεϊνών από το σκέλος έννοια (-) και μια σύντομη ακολουθία RNA από the (+), έννοια σκέλος. Μη-κωδικοποίηση βάσεις απομακρύνονται από τα άκρα της δέσμης έννοια (-) και επανασυνδεθούν τα άκρα. Υπάρχουν τέσσερα γνωστά γονίδια που κωδικοποιήθηκε από το γονιδίωμα, η οποία ονομάζεται C, X, P και S. Η πρωτεΐνη πυρήνα είναι κωδικοποιημένο για από γονίδιο C (HBcAg) και την έναρξη κωδικόνιο προηγείται ένα ανάντη στο πλαίσιο AUG έναρξη κωδικόνιο από την οποία παράγεται το pre-core πρωτεΐνης. HBeAg παράγεται από πρωτεολυτικά επεξεργασίας της pre-core πρωτεΐνης. Το DNA πολυμεράσης κωδικοποιείται από γονίδιο σ. γονίδιο s είναι το γονίδιο που τους κωδικούς για το επιφανειακό αντιγόνο (HBsAg). Το γονίδιο HBsAg είναι ένα πολύ ανοιχτό ανάγνωση πλαίσιο αλλά περιέχει τρεις στο πλαίσιο "Έναρξη" (ATG) codons που χωρίζουν το γονίδιο σε τρεις ενότητες, pre-S1, pre-S2 και S. Λόγω της τις πολλαπλές codons έναρξη, πολυπεπτίδια τριών διαφορετικών μεγεθών ονομάζεται μεγάλο, μεσαίο και μικρό (pre-S1 + pre-S2 + S, pre-S2 + S ή S) που παράγονται. Η λειτουργία της πρωτεΐνης για κωδικοποιηθεί από γονίδιο x δεν είναι πλήρως κατανοητοί.

Αναπαραγωγή

Τον κύκλο ζωής του ιού της ηπατίτιδας b είναι περίπλοκη. Ηπατίτιδα b είναι μία από τις λίγες γνωστούς ιούς μη-αντιρετροϊικά που χρησιμοποιούν αντίστροφη μεταγραφή ως μέρος της διαδικασίας αναπαραγωγής. Ο ιός κέρδη είσοδο στο κελί, σε σύνδεση με ένα άγνωστο δέκτη στην επιφάνεια του κελιού και η οποία εισάγεται από Ενδοκυττάρωση. Επειδή ο ιός πολλαπλασιάζει μέσω RNA από ένα ένζυμο υποδοχής, ιογενή γονιδιωματικής DNA έχει μεταφερθεί κυττάρου από πρωτεΐνες κεντρικού υπολογιστή που ονομάζεται chaperones. Το εν μέρει διπλή λανθάνον ιογενή DNA στη συνέχεια γίνεται πλήρως διπλή λανθάνον και να μετατραπεί σε συνδεδεμένες με ομοιοπολικούς κλειστό κυκλική DNA (cccDNA) που λειτουργεί ως ένα πρότυπο για την μεταγραφή των τεσσάρων ιογενή mRNAs. Η μεγαλύτερη mRNA, (που είναι μεγαλύτερο από το γονιδίωμα ιογενή), χρησιμοποιείται για να κάνετε τη νέα αντίγραφα του γονιδιώματος και να καταστεί η πρωτεΐνη πυρήνα capsid και την ιογενή πολυμεράσης DNA. Αυτές οι τέσσερις ιογενή πρακτικά υποστούν πρόσθετες εργασίες και να virions τους απογόνους φόρμας που έχουν κυκλοφορήσει από το κελί ή επέστρεψε τον πυρήνα και re-cycled να παράγουν ακόμα περισσότερα αντίγραφα. Η μακρά mRNA κατόπιν μεταφέρονται πίσω στο κυτταρόπλασμα όπου η πρωτεΐνη p virion synthesizes DNA μέσω δραστηριοτήτων αντίστροφη transcriptase.

Οροτύπων

Ο ιός διαιρείται σε τέσσερα μεγάλα οροτύπων (adr, adw, Στράνρερ, ayw) με βάση την αντιγονικής epitopes σχετικά με τις πρωτεΐνες του φακέλου, καθώς και σε οκτώ γονότυπους (A-H), σύμφωνα με την συνολική νουκλεοτιδίων ακολουθία παραλλαγή του γονιδιώματος. Γονότυπους χρησιμοποιούνται στον εντοπισμό η εξέλιξη και η μετάδοση του ιού και έχουν ξεχωριστή γεωγραφική κατανομή. Διαφορές μεταξύ των γονότυπων επηρεάζει η σοβαρότητα της νόσου, φυσικά και ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ επιπλοκές, και της αντιμετώπισης της επεξεργασίας και, ενδεχομένως, ο εμβολιασμός.

Περαιτέρω ανάγνωση


Αυτό το άρθρο έχει αδειοδοτηθεί από την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Χρησιμοποιεί υλικό από την Wikipedia άρθρο για την "ηπατίτιδα B" προσαρμοσμένο όλο το υλικό χρησιμοποιείται από τη Wikipedia είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Βικιπαίδεια ®, η ίδια είναι σήμα κατατεθέν της το Ίδρυμα Wikimedia, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post