Advertisement

Mikä on Periodontitis?

Periodontitis ('' peri'' = ympärille, '' odont'' = hampaiden,-'' itis'' = tulehdusta) viittaa numero Eturauhasen tautien Parodontium - eli kudosten, joita ympäröi ja tukea hampaiden. Periodontitis tapahtuu asteittain alveolar luiden ympärille hampaiden ja jos vasemmalle käsittelemättömät, voi johtaa hampaiden loosening ja myöhemmin tappio. Periodontitis aiheutuu mikro-organismi, joka noudattaa ja the hammas pintojen kanssa liian aggressiivinen immuunivasteeseen vastaan nämä mikro-organismi kasvaa. Periodontitis taudinmääritys on sijoittautunut tarkastelemalla pehmeä hartsi kudosten ympärille hampaiden näytteenotin ja radiographs visuaalisen analysoimalla luun tappiota noin hampaiden määrän. Periodontitis kohtelun asiantuntijat ovat periodontists; niiden kentän kutsutaan "Parodontologia" ja "periodontics".

Krooninen Periodontitis, yleisin taudin, kehittyvät melko hitaasti, ja siitä tulee yleensä kliinisesti ilmeistä aikuisiän. Aggressiivista Periodontitis on harvinaisempia lomakkeen, mutta kuten sen nimikin, kehittyvät entistä nopeammin ja tulee kliinisesti ilmeistä nuoruusiässä. Vaikka periodontitis eri lomakkeet ovat kaikki aiheuttamien mikro-organismi- ja mycotic-tulehdusten, taudin voima vaikuttavat monet eri tekijät. Tärkeää "riskitekijät" Sisällytä savuttomia, huonosti määräysvallassa diabeteksen ja perityt (perinnöllinen).

Periodontitis epidemiologia

Periodontitis on hyvin yleinen ja pidetään laajalti maailmanlaajuisesti, hammaslääkärin lahoamisesta jälkeen ja Yhdysvalloissa toiseksi yleisin taudin on levinneisyys 30-50 prosenttia väestöstä, mutta vain noin 10 % on vakavia muotoja.

Tutkimukset löytyi etniseen alkuperään ja periodontal sairauksien välinen kytkentä. Yhdysvalloissa Afrikan amerikkalaiset ovat periodontal verrattuna Latinalainen yksilöiden sekä eurooppalaisen syntyperän ihmiset Hispanic taudin levinneisyys on korkeampi. Israelin populaatiossa, Yemenite, yksilöiden Pohjois-Afrikan, Aasian ja Välimeren alueen alkuperä on suurempi periodontal taudin levinneisyys kuin Euroopan syntyperän henkilöitä. ja bakteerien matriisin pihka-rivillä kutsutaan Plakki. Toiset vastaajista pelkäävät, huono ravitsemus ja pohjana lääketieteellisen kysymyksiä, kuten diabeteksen. Uusi FDA hyväksytty sormen nick testit käytetään hammaslääkärin toimistojen tunnistamiseksi ja näytön mahdollisia maksuihin perustuvia syitä hartsi taudin kuten diabeteksen potilaille. Jotkut ihmiset Ientulehdus etenee periodontitis - gingival kuidut, erillään hampaiden ja vakiinnuttaminen yhdentyneessä sulcus, hartsi kudosten hävittämiseksi kutsutaan periodontal tasku. Subgingival mikro-organismi (ne, jotka pihka-rivin alapuolella) colonize periodontal taskut ja edelleen aiheuttaa tulehdusta hartsi kudosten ja asteittainen luun tappio. Esimerkkejä toissijainen Etiologia olisi asioita, joita määritelmän mukaan aiheuttaa mikrobijärjestelmien muistolaatta keskittymisen, kuten palauttamisen pyyhkäisyalan huomioon ottamiseksi ja root läheisyys.

Jos vasemmalle häiriöttä, mikrobijärjestelmien kilpi calcifies lomakkeen calculus, jota kutsutaan yleisesti sakkauttamisen nopeuttamiseksi. Calculus ja hartsi-rivin alapuolella on poistettava kokonaan hampaiden hygieenikko tai hammaslääkäri käsitellä Ientulehdus ja periodontitis. Vaikka ensisijainen syy Ientulehdus ja periodontitis on mikrobijärjestelmien muistolaatta, joka noudattaa hampaiden pinnan, ovat monet muut muokkaaminen tekijät. Erittäin vahva riskitekijä on yksi perinnöllinen. Useita ehtoja ja tautien, mukaan lukien Downin oireyhtymä, diabeteksen ja muita tauteja, jotka vaikuttavat yksi vastustuskyky tartunnan myös lisätä alttiutta periodontitis.

Toinen tekijä, joka tekee periodontitis vaikeaa taudin opiskella on, että ihmisten vastaanottavan vastaus voi vaikuttaa myös alveolar luu-resorption. Bakteeri-mycotic loukata vastaus isännän määräytyy pääasiassa genetics; kuitenkin immuuni kehittäminen voi olla joitakin rooli vastaanottorajat.

Periodontitis oireet

Alkuvaiheessa periodontitis on hyvin vähän oireet ja monet yksityishenkilöt, taudin on edistynyt huomattavasti ennen kuin he hakeutuvat hoitoon.

Oireet voivat olla seuraavat:

 • Sidekalvon tai verenlaskuun kumit harjaamalla hampaita, käyttämällä hammaslanka tai tutkimushanketta kova elintarvikkeiden (esimerkiksi omenat) (vaikka tämä saattaa ilmetä jopa Ientulehdus, jos ei katoa liite)
 • Magâ, hartsi toistuu
 • Pahanhajuinen hengitys, tai huono hengenvetoon ja pysyviä metallisen maku suuhun
 • Gingival taantuman, tuloksena ilmenee pidennysosan hampaita. (Tämä saattaa myös aiheuttaa raskas lastauspaikasta harjaamalla tai ominaista hampaiden harjalla.)
 • Deep taskut hampaiden ja (taskut ovat sivustoja, jos liite on hävitetty vähitellen kollageenin hävittäminen entsyymeillä tunnetaan '' collagenases'') kumit välillä
 • Irrallisia munia hampaita, myöhemmässä vaiheessa (tosin Tämä saattaa ilmetä muista syistä)

Potilaiden olisi ymmärtää, että gingival tulehdus ja luiden hävittämisestä ovat suurelta osin kivuton. Näin ollen ihmiset voi virheellisesti olettaa tuskaton verenlaskun jälkeen hampaita puhdistus on merkityksetöntä, vaikka tämä saattaa olla oire kyseisen potilaan malleina periodontitis.

Periodontitis ehkäisy

Päivittäinen suun hygieniatoimenpiteitä periodontal taudin ehkäisemiseksi erityisesti:

 • Harjaamalla oikein säännöllisin väliajoin (vähintään kahdesti päivässä), yritetään suora hammasharja potilaan kanssa harjaksiin, hartsi-rivi, auttaa häiritä bakteeri-mycotic kasvu- ja subgingival muistolaatta muodostumisen alapuolella.
 • Flossing päivittäin ja käyttämällä interdental harjat (jos hampaiden välillä on riittävän suuri tila), sekä kunkin vuosineljänneksen viimeisen hampaiden Viisaudenhammas, takana puhdistus.
 • Käyttämällä saa lisätä mitään antiseptistä Suuvesi. Klooriheksidiini glukonaatti perustuu Suuvesi yhdistettynä huolellinen suun hygienian voi laattavalun Ientulehdus, vaikka ne voi peruuttaa kaikki liitteen hävikki johtuu periodontitis.
 • Käyttämällä "pehmeä" Bluetooth-sivellin vahingon estämiseksi Hammaskiille ja herkkä kumit.
 • Periodontal tarjottimet avulla voit ylläpitää hammaslääkäri määrätty elämäntapaan taudin lähteellä. Tarjottimet käyttö mahdollistaa jäämään paikkaan tarpeeksi kauan läpäisykyky biofilms mikro-organismi keskittyneet lääkitystä.
 • Säännöllisten hammaslääkärin perusteella ja ammatillinen hampaita puhdistus tarvittaessa. Hammaslääkärin lääkintäviranomaisen palvella valvoa henkilön suun hygienian menetelmiä ja liitteen ympärille hampaita tasot, tunnistaa periodontitis ajoissa varhaiset merkit ja seurata vastauksen käsittelyä.

Yleensä hampaiden hygienists (tai hammaslääkärien) käyttää erityisten välineiden puhdistaminen (debride) hampaita alla gumline ja häiritä kasvava alla gumline kilpi. Tämä on standardi kohtelun estämiseksi mitään vakiintunutta periodontitis edistymistä. Tutkimukset osoittavat, että sen jälkeen, kun tällaisia ammattimainen puhdistus (periodontal debridement), mikrobijärjestelmien kilpi yleensä kasvavat takaisin tasot jälkeen tietoja 3–4 kuukauden pre-cleaning. Näin ollen teoriassa, puhdistusta 3–4 kuukauden välein voidaan odottaa myös estää periodontitis alkuperäisen puhkeamiseen. Kuitenkin julkaistu tutkimus analyysi on raportoinut vähän näyttöä joko tukemiseksi tämä tai väliajoin, jossa tämä pitäisi ilmetä.

Sen sijaan on suositellut, että hammaslääkärin lääkintäviranomaisen väli on määritettävä erikseen kunkin potilaan välillä 3-24 kuukauden välein.

Potilaan periodontal valtion jatkuvaan vakauttamiseen kuitenkin riippuu suurelta osin, jos ei ensisijaisesti, sekä potilaan suun hygienian kotona tien. Päivittäinen suun hygienian ilman periodontal taudin ei voida voittaa, varsinkin, jos potilas on laaja periodontal taudin historia.

Periodontal taudin ja hampaiden tappio liittyvät syövän lisääntyneen riskin.

Osallistuva syy voi olla alhainen seleeni ruokavaliossa:

"Tulokset osoittivat, että seleeni on vahvin liitos tekstiilikankaat eläintautiin alhaisen riskin lisääntyi 13 taitto."

Periodontitis käsittely

kuvaa alempi vasemman neljännes, exhibiting yleisessä muodossa vakavia luun tappio 30-80 prosenttia hampaita. Punainen viiva kuvaa olemassa olevien luun taso olisi keltainen viiva kuvaa, jossa ien oli alun perin (1-2 mm luullisen edellä), etukäteen periodontal sairauksien potilaalle. Vaaleanpunainen nuoli, oikealle, viittaa '' furcation osallistuminen '' tai tarpeeksi luun paljastaa sijainti, jossa molar yksittäisten juuret alkaa yhden pääkansion; rintaosan haarautuvat tappio Tämä on merkki Lisäasetukset periodontal taudin. Sininen nuoli, keskellä, näyttää enintään 80 % luun tappio hampaiden # 21 ja kliinisesti, tämä hampaiden näytteillä brutto liikkuvuutta. Lopuksi, peach soikio, aggressiivista luonteen kanssa mitä periodontal tautia yleisesti vaikuttaa leuanalussylkirauhasen etuhammasta vasemmalle, Kohokohdat. Koska niiden juuret ovat yleensä sijaitsee hyvin lähellä toisiaan mahdollisimman vähän interproximal luun kanssa ja koska niiden sijainti suuhun, kun muistolaatta ja calculus keskittyminen on eniten sylki yhdistämistä, leuanalussylkirauhasen anteriors kärsivät suhteettoman. Jaa punainen viiva kuvaa vaihtelevassa luun siipikarjatiloja, joka osaltaan epämääräinen alueen lopullisen luun korkeus.

Onnistuneen periodontal kohtelun kulmakivi alkaa erinomainen suun hygienian perustamisesta. Tämä sisältää kahdesti päivittäinen harjaamalla kanssa päivittäistä flossing. Myös interdental harjalla, (joita kutsutaan likiarvo sivellin) käyttö on hyödyllistä, jos hampaiden välisen tilan avulla. Henkilöt, joilla on liikuntarajoite ongelmia, kuten artriitti voi etsiä suun hygienian vaikeaksi, ja ne voivat vaatia useammin ammatillista huolellisuutta ja/tai hierontalaitteet ngipin sivellin käyttöä. Henkilöiden kanssa periodontitis on ymmärtää, että se on krooninen Eturauhasen taudin ja elinikäisen altistusohjelmaa erinomainen hygienian ja ammattimaiseen huoltoon hoidon Hammaslääkäri ja hygieenikko tai periodontist on säilytettävä haavoittuvuuden hampaita.

Alkuperäinen terapiassa: Mikrobijärjestelmien kilpi ja calculus poisto on tarpeen vahvistaa periodontal terveyttä. Periodontitis käsittely ensimmäisessä vaiheessa liittyy, ei-kirurgiset puhdistus alla gumline menettelyä kutsutaan skaalaus ja debridement. Aiemmin Root höylä oli käytetty (poistaminen cemental kerroksen sekä calculus). Tämän menettelyn liittyy poistamaan mekaanisesti muistolaatta ja calculus alle gumline erikoistunut curettes käyttöä, ja ne voivat vaatia useita käyntien ja Puudutus asianmukaisesti loppuun. Alkuperäinen skaalaus ja pääkansion höyläykseen se voidaan myös tarpeen mukauttaa eston vuoksi (vianselvitysmenettelyt) estämään liiallista voimaa hampaita alennettua luun tuella. Voi myös olla tarpeen täydentää muita hammaslääkärin tarpeet kuten korvaavan karkea, muistolaatta retentive palautukset, avaa yhteystiedot hampaiden ja muut uhkaamalla ensimmäinen arviointi vaatimusten välinen sulkeminen.

Ymmärrettävä: Useita kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ei-kirurgiset skaalaus ja pääkansion höylä on yleensä onnistunut periodontal tasku syvyydessä ei ole suurempi kuin 4-5 mm '' (katso artikkelit 1981 RV, Int J Periodontics loput Dent, Stambaugh tai Waerhaug J, J Periodontol, 1978)''. On tarpeen hammaslääkäri tai hygieenikko suorittaa ymmärrettävä 4 – 6 viikkoa sen jälkeen, kun alkuperäinen skaalaus ja pääkansion höyläykseen, määrittääkseen, jos käsittely onnistui tasku syvyydet vähentämisessä ja tuhoamisessa tulehdusta. On todettu, tasku syvyyksiin, jotka jäävät jälkeen alkuperäisen terapia suurempi kuin 5-6 mm kanssa yhteydessä koestaminen verenlaskun ovat suuntaa-antavia jatkuvan aktiivisen taudin ja hyvin todennäköisesti näyttää edelleen luun tappio ajan mittaan. Tämä on erityisen totta molaarinen hampaiden sivustojen joissa furcations (alueiden välillä juuret) ovat altistuneet.

Periodontal kirurgia: Jos-kirurgiset terapiassa löytyy ovat hävinneet hallinta taudin toiminnan merkkejä, periodontal kirurgian voidaan tarvita lopettaa asteittain luun tappio ja menetti luun mahdollisuuksien regenerate. On olemassa monia kehittyneitä periodontitis, mukaan lukien avoimet laskusiivekkeiden debridement, luinen kirurgian, samoin kuin ohjattu kudosten uudistaminen ja luun varttaminen käsittelyssä käytettävien kirurgiset lähestymistapoja. Periodontal kirurgian tavoitteena pääsyä lopullisen calculus poistamisen ja bony sääntöjenvastaisuudet, jotka ovat seurausta taudin prosessi vähentää mahdollisimman paljon taskut kirurgiset hallinta. Pitkän aikavälin tutkimukset ovat osoittaneet, että kohtalaisen Lisäasetukset periodontitis usein kirurgisia käsiteltyjen tapausten on pienempi ajan mittaan jaottelu edelleen ja kun yhdistettynä jälkeinen huoltoon altistusohjelmaa on onnistuttu pysäyttäminen lähes hampaiden tappio lähes 85 prosenttia potilaille (Kaldahl WB, periodontal terapiassa pitkän aikavälin arviointi: II. Eritteleminen sivustojen käyttöolosuhteita. J Periodontol. Helmikuu 1996; 67 (2): 103-8. ja Hirschfeld L, Wasserman B. Hampaiden tappio 600 pitkän aikavälin tutkimus käsitellään periodontal potilaille. J Periodontol. 1978 Voi; 49 (5): 225-37.

Ylläpito: Kun onnistunut periodontal hoito on saatu päätökseen, kanssa tai ilman leikkausta, meneillään altistusohjelmaa "periodontal ylläpito" on pakollinen. Tähän liittyy säännöllisesti checkups ja yksityiskohtaiset puhdistusta 3 kuukauden välein estää periodontitis aiheuttaa mikro-organismi sikakannan uusiminen ja haluat tiiviisti näyttölaitteen vaikuttaa hampaita siten, että varhaiseksi käsittelemiseksi voidaan renderoidut Jos taudin toistuu. Yleensä periodontal taudin olemassa takia huono muistolaatta ohjausobjektin, siis jos brushing tekniikoita ei muuteta, periodontal toistuminen on todennäköistä

Periodontitis ennuste

Hammaslääkärien ja hampaiden hygienists "mitata" periodontal taudin käyttämällä periodontal näytteenottimen-laitetta. Tämä on ohut "mittauslaitteen muistilta" joka on varovasti sijoitetaan kumit ja hampaiden välistä tilaa, ja myöhästynyt pihka-rivin alapuolella. Jos näytteenottimen voi liukastua yli 3 millimetriä pituus pihka-rivin alle, potilaan sanotaan "gingival tasku" ympärille että Bluetooth on. Tämä on hieman harhaanjohtava, koska tahansa syvyys on pohjimmiltaan tasku, joka puolestaan on määritetty sen syvyys eli, 2 mm taskussa tai 6 mm tasku. Yleisesti on hyväksytty taskut ovat self-cleansable (kotona, potilaan hammasharja), jos ne ovat 3 mm tai vähemmän perusteellisesti. Tämä on tärkeää, koska jos tasku, joka on syvempi kuin 3 mm hampaiden ympärille, at-home hoito eivät ole riittäviä puhdistaa tasku ja ammatillista huolellisuutta olisi pyrittävä. Tasku-syvyydet saavuttavat 6-7 mm: n syvyyttä, käsi välineiden ja käyttää hammaslääkärin ammattilaisten cavitrons voi ei ulotu tarpeeksi syvästi tasku mikrobijärjestelmien muistolaatta, joka aiheuttaa gingival tulehduksen putsaa. Tällaisessa tilanteessa luullisen tai että hampaiden ympärille kumit kirurgisia laskemissääntöjä tai on aina tulehdus, mitkä ovat todennäköisesti aiheuttaa enemmän luun menettämisen että hampaiden ympärille. Lisää tapa lopettaa tulehtuminen olisi subgingival antibiootteja saaneiden (kuten minocycline) tai jonkinlainen gingival kirurgian käyttää taskut syvyydessä ja ehkä jopa muuttaa tasku-syvyydet siten, että ne tullut syvyys 3 tai vähemmän mm ja jälleen voidaan asianmukaisesti puhdistaa potilaalle kotona tai hänen hammasharja kanssa potilaalle.

Jos potilaan on 7 mm tai syvempää taskut niiden hampaita ympärille, sitten ne olisivat todennäköisesti riskin mahdollisen hampaiden tappio vuoden aikana. Jos tämä periodontal ehto ei ole yksilöity ja potilas on edelleen sitten tietämätön taudin asteittain luonne, vuotta myöhemmin, ne voivat olla yllättynyt, että jotkin hampaita tulee vähitellen löysä ja ehkä joskus uuttaa vakavan tartunnan tai jopa kipua.

Sri Lankan teetä trabahadór-tutkimuksen tahansa suun hygienian toiminnan puuttuminen noin 10 prosenttia kärsivät vakavia periodontal taudin nopeaa menettämiseen liitetiedosto (> 2 mm vuodessa). 80 % kärsivät lievän tappion (1-2 mm vuodessa) ja loput 10 prosenttia ei aiheutuisi mitään tappio.

Periodontitis vaihtoehtoisia hoitomuotoja

Periodontitis on virallistettava suhde subgingival calculus (sakkauttamisen nopeuttamiseksi). Kaikki menettelyn ensimmäinen vaihe on poistaa calculus hartsi viiva-kohdassa kuin se taloa tuhoavat anaerobinen mikro-organismi, joka kuluttaa luu-, hartsi- ja cementum (sidekudos) Elintarvikealan.

Useimmat vaihtoehtoisia "at-home" hartsi tautien hoidot liittyä, suonensisäinen antimikrobisista ratkaisuja, kuten Vetyperoksidi, periodontal taskut kapeita työskenteleville tai suullinen irrigators kautta. Tämän prosessin häiritsee anaerobinen mikro-organismi pesäkkeitä ja tehokkaasti vähentämään infektioiden ja turvotusta, kun käytetään päivittäin. Näytettäviä potioneita ja elixirs, joita on kaupallisesti saatavana määrä, jotka ovat toiminnallisesti vastaavan vetyperoksidia; vain huomattavasti korkeampi kustannuksin. Näiden käsittelyjen kuitenkin käsitellä calculus kokoonpanojen, ja ovat näin ollen lyhytikäiset, kuten anaerobinen mikro-organismi pesäkkeiden uudistavat nopeasti ja sen calculus ympäristössä.

Osoitettu uusi kenttä tutkimuksen calculus kokoonpanojen olennaisempi tasolla. Jättää liian vähän subgingival calculus muodostumisen ytimessä kasvava muistolaatta kokoonpanojen suoritinaikaa pois yhteisön alhaisin jäsenet, jotka calcify saman muodon suolat kalsiumfosfaatti ja alkuperäinen, luonnonmukaisesta bacilli koon. Kalsiumfosfaatti suolat (toisin kuin kalsiumfosfaatti, hampaiden ensisijainen osa) ovat arvoja ja hampaiden pintojen kautta sähköstaattisten vetovoima kiinni. Pienempi, vapaa irrallisen kalsiumfosfaatti suola hiukkasia yhtä vetävät puoleensa samoilla alueilla ovat ylimääräisiä calcified vertailuryhmien, kasvava calculus kokoonpanojen kuin unorganized vielä vahva, "tiili ja laasti" matriiseihin. Mikroskooppinen tyhjätilan calculus kokoonpanojen talo uuden anaerobinen mikro-organismi, kuten ylhäällä "sairastuneista kerros".

Koska subgingival calculus kehittämistä pääsyy on arvoja vetovoima, se oli hypothesized että oppositely ladattu hiukkasia ympärille kokoonpanot käyttöönotto voi chelate kalsiumfosfaatti suola osat pois matriisin siten tosiasiallisesti subgingival calculus kokoonpanojen koon pienentäminen.

Tätä varten sequestering agentti-ratkaisu koostuu osittain natrium natriumtripolyfosfaatilla (NTPF) ja natriumfluoridiliuosta (ilmaiseksi -1) oli testattu potilaan kanssa burnished ja uuden subgingival calculus syvyydellä 6 mm. Potilas toimitettujen käyttämällä suullinen irrigator kerran päivässä kuusikymmentä päivää ratkaisu. Tämän testin tulokset olivat kaikki calculus kokoonpanojen opiskeli onnistuneen poistamista. Tämän testin toteutti subgingival siirrettävien verisuonten kameran (Perioscope) riippumattoman periodontist.

Tämä uusi, Vaihtoehtoinen käsittely lupaus on pidettävä subgingival calculus lahdella konsertti: perinteisen periodontal käsittelyistä. Tällä tavalla periodontitis voi ohjata potilaan kanssa parhaillaan tulee toimia yhteistyössä potilaan ja hammaslääkärin professional hammaslääkärin terveyttä täydellistä palauttamista.

Koirien ja kissojen Periodontitis Periodontitis

Periodontal tauti on todettu koirien yleisin taudin ja vaikuttavat yli 8 kymmenen koirilla kolmen vuoden ikä ja vanhemmat. Koirien periodontal taudin levinneisyys kasvaa iän, mutta myös vähentää yhä ruumiinpaino; sen vuoksi lelu ja pienoiskoossa rotujen enemmän vakavasti vaikuttaa. Systeeminen taudin voi kehittää, koska kumit ovat hyvin vascular (ole hyvä veren tarjonnan). Veren suorittavat nämä anaerobinen mikro-organismi veren stream kautta silloin he ovat sitten suodatettu pois munuaiset ja maksa. Kun maksan tai munuaisten poistaa ne sitten colonize että erityisesti urut, kehittää microabscesses. Veren kautta matkalla mikro-organismi voi myös liittää sydän-venttiilit tuloksena kasvullisen Endokardiitti (tartunnan sydän venttiilit). Muita tauteja, jotka voivat johtua periodontitis sisältää krooninen keuhkoputken tulehdus ja keuhkofibroosi


Tässä artikkelissa on lisensoitu Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Se käyttää ainetta Wikipedian artiklan "Periodontitis" kaikki aines mukautettu käytetään Wikipedia on käytettävissä lisenssillä Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Itse Wikipedia ® on Wikimedia-säätiön, Inc: n rekisteröity tavaramerkki

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post