Advertisement

Τι είναι το Periodontitis;

Periodontitis ('' peri'' = περίπου, '' odont'' = δόντι,-'' itis'' = φλεγμονή) αναφέρεται σε μια σειρά φλεγμονώδεις νόσους που επηρεάζουν το periodontium - δηλαδή, οι ιστοί που τις περιβάλλουν και υποστηρίζει τα δόντια. Periodontitis συνεπάγεται προοδευτική απώλεια το φατνιακό οστό γύρω από τα δόντια, και εάν δεν θεραπευθεί αριστερά, μπορεί να οδηγήσει σε loosening και η επακόλουθη απώλεια δόντια. Periodontitis προκαλείται από μικροοργανισμός που τηρούν και να μεγαλώσει το δόντι του επιφανειών, μαζί με μια υπερβολικά επιθετική ανοσολογική αντίδραση κατά αυτά μικροοργανισμός. Διάγνωση του periodontitis είναι εγκατεστημένος εξετάζοντας τους ιστούς μαλακό κόμμι γύρω από τα δόντια με ένα καθετήρα και ακτινογραφίες, από την οπτική ανάλυση, να καθοριστεί το ποσό της απώλειας των οστών γύρω από τα δόντια. Ειδικοί στην αντιμετώπιση των periodontitis είναι periodontists- το πεδίο τους είναι γνωστή ως "periodontology" και "periodontics".

Χρόνιας Periodontitis, η πιο συνηθισμένη μορφή της ασθένειας, προχωρεί σχετικά αργά, και συνήθως γίνεται κλινικώς προφανές στην ενήλικη ζωή. Επιθετική Periodontitis είναι μια μορφή πιο σπάνιες, αλλά όπως υποδηλώνει το όνομα, να προχωρήσει πιο γρήγορα και να σταθεροποιηθεί κλινικώς εμφανής στην εφηβεία. Παρόλο που οι διάφορες μορφές periodontitis όλα προκαλούνται από μικροοργανισμός και mycotic λοιμώξεις, διάφορους παράγοντες επηρεάζουν τη σοβαρότητα της νόσου. Σημαντικό "παράγοντες κινδύνου" περιλαμβάνουν το κάπνισμα, κακώς ελεγχόμενες διαβήτη και μεταβιβαζόμενα επιδεκτικότητας (γενετικής).

Periodontitis επιδημιολογία

Periodontitis είναι πολύ συνηθισμένο και θεωρείται ευρέως ως η δεύτερη πιο κοινή ασθένεια παγκοσμίως, μετά από οδοντικής φθοράς, και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιπολασμού της τάξης του 30-50% του πληθυσμού, αλλά μόνο το 10% έχει σοβαρές μορφές.

Μελέτες διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ εθνοτικής καταγωγής και τις periodontal ασθένειες. Στις ΗΠΑ, Αφροαμερικανοί έχουν μια υψηλότερη επικράτηση της periodontal νόσου σε σχέση με Λατινικό άτομα καθώς και άτομα μη-ισπανικής Ευρωπαϊκής καταγωγής. Στον ισραηλινό πληθυσμό, άτομα Yemenite, Βόρειο Αφρική, Ασίας ή Μεσογείου προέλευσης έχουν υψηλότερη επικράτηση της periodontal νόσου από ιδιώτες από ευρωπαϊκό καταγωγή. και βακτηριακή μήτρα στη γραμμή κόμμι, ονομάζεται οδοντική πλάκα. Λοιποί συνεισφέροντες είναι κακή διατροφή και η υποκείμενη ιατρικά θέματα όπως ο διαβήτης. Νέες δοκιμές Νικ εγκεκριμένο από FDA δάχτυλο χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική γραφεία για την αναγνώριση και την οθόνη των ασθενών για πιθανών αιτιών ούλων ασθενειών όπως ο διαβήτης. Σε μερικούς ανθρώπους, Ουλίτιδα συνεχίζει να periodontitis - με την καταστροφή της το gingival ίνες, οι ιστοί κόμμι χωριστά από τα νύχια και με δόντια εμβαθυνθεί αντιπροσωπεύει, ονομάζεται ένα periodontal τσέπης. Subgingival μικροοργανισμός (εκείνα που υπάρχουν κάτω από τη γραμμή κόμμι) αποικίσει periodontal τσέπες και προκαλεί περαιτέρω φλεγμονή της κόμμι ιστών και προοδευτική οστά απώλεια. Παραδείγματα δευτερεύοντα αιτιολογία θα αυτά τα πράγματα που, εξ ορισμού, προκαλούν συσσώρευση microbic πλάκα, όπως η αποκατάσταση οχήματός τους και ρίζας εγγύτητας.

Εάν η αριστερά ανενόχλητοι, microbic πλάκα calcifies σε μορφή λογισμό, το οποίο συνήθως ονομάζεται τρυγίας. Λογισμός πάνω και κάτω από τη γραμμή κόμμι πρέπει να καταργηθούν εντελώς από την οδοντιατρική υγιεινολόγος ιατρό ή οδοντίατρο για τη θεραπεία της Ουλίτιδα και periodontitis. Αν και η πρωταρχική αιτία τόσο των Ουλίτιδα όσο και των periodontitis είναι η microbic τοποθετήσεως που είναι προσκολλημένο στην επιφάνεια των δοντιών, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που προβαίνει σε τροποποιήσεις. Ένα πολύ ισχυρό παράγοντα κινδύνου είναι γενετικής φύσεως ευαισθησία του. Διάφορες συνθήκες και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων Ντάουν σύνδρομο, του διαβήτη και άλλες νόσους οι οποίες επηρεάζουν την αντοχή σε μόλυνση επίσης αύξηση της επιδεκτικότητας σε periodontitis.

Ένας άλλος παράγοντας που καθιστά periodontitis μια δύσκολη ασθένεια για τη μελέτη είναι ότι η απόκριση του ανθρώπινου ξενιστή μπορεί επίσης να επηρεάσει την απορρόφηση φατνιακό οστό. Υποδοχής απάντηση στην βακτηρίων-mycotic προσβολή προσδιορίζεται κυρίως από γενετική, Ωστόσο, ανοσολογική ανάπτυξης μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο στην ευαισθησία.

Periodontitis συμπτώματα

Στα πρώτα στάδια, periodontitis έχει πολύ λίγες συμπτώματα και σε πολλά άτομα η νόσος έχει προχωρήσει σημαντικά πριν ζητούν θεραπεία.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ερυθρότητα ή αφαίμαξη των κόμμεα ενώ βούρτσισμα δόντια, χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα ή δάγκωμα σε σκληρό τροφίμων (π.χ. μήλων) (αν και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στο Ουλίτιδα, όπου δεν υπάρχει συνημμένο απώλεια)
 • Κόμμι πρήξιμο που επαναλαμβάνεται
 • Δύσομος, ή κακή αναπνοή και μια επίμονη μεταλλική γεύση
 • Gingival ύφεση, με αποτέλεσμα εμφανούς επιμήκυνσης των δοντιών. (Αυτό μπορεί επίσης να προκληθεί από βαρέα παρέδωσε τη βοήθεια ψήκτρας ή με μια δύσκαμπτη δόντι πινέλου.)
 • Γενναιόδωρη πολιτική μεταξύ τα δόντια και τα κόμμεα (τσέπες είναι τοποθεσίες όπου το συνημμένο έχει καταστραφεί σταδιακά από ένζυμα καταστρέφουν το κολλαγόνο, τα οποία είναι γνωστή ως '' collagenases'')
 • Χαλαρά δόντια, στα μεταγενέστερα στάδια, (αν και αυτό μπορεί να συμβεί για άλλους λόγους καθώς και)

Οι ασθενείς θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η gingival φλεγμονή και τα οστά καταστροφή είναι σε μεγάλο βαθμό ανώδυνη. Ως εκ τούτου, άνθρωποι μπορεί να εσφαλμένα υποθέτουν ότι ανώδυνη αφαίμαξη μετά τα δόντια καθαρισμού είναι ασήμαντη, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα επιρροή periodontitis στην εν λόγω ασθενούς.

Πρόληψη των Periodontitis

Καθημερινή στοματικής υγιεινής μέτρα για την πρόληψη της νόσου periodontal περιλαμβάνουν:

 • Βούρτσισμα σωστά (τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως) σε τακτική βάση, με τον ασθενή που προσπαθούν να κατευθύνουν τη οδοντόβουρτσα τρίχες κάτω από το κόμμι-γραμμή, για να διακόψει την ανάπτυξη βακτηρίων-mycotic και το σχηματισμό subgingival πλάκα.
 • Flossing καθημερινά και χρησιμοποιώντας interdental πινέλα (εάν υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος μεταξύ δόντια), καθώς και τον καθαρισμό πίσω από το τελευταίο δόντι, το Φρονιμίτης, σε κάθε τρίμηνο.
 • Χρησιμοποιώντας ένα αντισηπτικό στοματικό. Στοματικό γλυκονικό με βάση Χλωρεξιδίνη σε συνδυασμό με την προσεκτική στοματικής υγιεινής ενδέχεται να θεραπεύει Ουλίτιδα, αν και δεν είναι δυνατό να αντιστρέψουν την κάθε συνημμένο απώλεια λόγω της periodontitis.
 • Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο δόντι «ήπια» για να αποφεύγεται η φθορά δοντιών σμάλτο και ευαίσθητα κόμμεα.
 • Χρήση periodontal κασέτες να διατηρήσει φάρμακα οδοντίατρος-που προδιαγράφεται στην πηγή της ασθένειας. Η χρήση των κασετών επιτρέπει τα φάρμακα να παραμείνει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να διαπεράσει το biofilms όπου ο μικροοργανισμός θα βρεθούν.
 • Τακτικού οδοντιατρική έλεγχου και επαγγελματική δόντια καθαρισμού όπως απαιτείται. Οδοντιατρική εξετάσεις χρησιμεύουν για την παρακολούθηση του ατόμου στοματικής υγιεινής μεθόδους και επίπεδα του συνημμένου γύρω από τα δόντια, προσδιορίζει κάθε πρώιμα σημάδια της periodontitis και την παρακολούθηση της απόκρισης σε θεραπεία.

Συνήθως dental hygienists (ή τους οδοντιάτρους) χρησιμοποιούν ειδικά μέσα για τον καθαρισμό (debride) τα δόντια κάτω από την gumline και διαταράσσουν κάθε πινακίδα καλλιέργειας κάτω από το gumline. Αυτή είναι μια τυπική θεραπεία για την αποτροπή κάθε περαιτέρω πρόοδο των καθιερωμένων periodontitis. Μελέτες δείχνουν ότι μετά από την εν λόγω μιας επαγγελματικής καθαρισμού (periodontal debridement), microbic πλάκα, που τείνουν να αυξηθεί πίσω στο pre-cleaning μετά από τα επίπεδα σχετικά με 3 έως 4 μήνες. Ως εκ τούτου, θεωρητικά, καθαρισμών κάθε 3 έως 4 μήνες είναι δυνατόν να εμποδίζουν επίσης την αρχική εκδήλωση της periodontitis. Ωστόσο, ανάλυση του δημοσιευμένα ερευνητικά έχει αναφερθεί λίγα στοιχεία είτε να υποστηρίξει αυτό ή τη συχνότητα με την οποία αυτό πρέπει να συμβεί.

Αντίθετα, αυτό τάσσεται υπέρ της ότι το χρονικό διάστημα μεταξύ οδοντιατρική εξετάσεις θα πρέπει να καθορίζεται ειδικά για κάθε ασθενή μεταξύ κάθε 3 έως 24 μήνες.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη σταθεροποίηση του periodontal κράτους του ασθενή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι κυρίως, για του ασθενούς στοματικής υγιεινής στο σπίτι, καθώς και στο δρόμο. Χωρίς την καθημερινή στοματικής υγιεινής, periodontal νόσου δεν θα αντιμετωπιστούν, ειδικά αν ο ασθενής έχει ένα ιστορικό εκτεταμένη periodontal νόσου.

Periodontal ασθένεια και δόντι απώλεια σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.

Συνεισφέροντα αιτία μπορεί να είναι χαμηλής σελήνιο και διατροφή:

"Αποτελέσματα έδειξε ότι η σελήνιο είχε την ισχυρότερη Ένωση με νόσου μαστίχα, με χαμηλά επίπεδα αύξηση του κινδύνου από 13 δίπλωση".

Periodontitis θεραπεία

απεικονίζει τα δόντια του το κάτω αριστερό τεταρτημόριο, exhibiting γενικευμένη σοβαρές οστά απώλεια 30-80%. Η κόκκινη γραμμή απεικονίζει το υφιστάμενο επίπεδο των οστών, ότι η κίτρινη γραμμή απεικονίζει όπου το gingiva ήταν αρχικά (1-2 mm πάνω από το οστό), πριν από τον ασθενή ανάπτυξη periodontal νόσου. Το ροζ βέλος, δεξιά, σημεία της συμμετοχής μιας '' furcation'', ή για την απώλεια αρκετά οστά για να αποκαλύψετε τη θέση στην οποία οι μεμονωμένες ρίζες της μια γομφίος να αρχίσουμε να υποκατάστημα από τον κορμό της ενιαίας ρίζας, Αυτό είναι ένα σύμβολο για προχωρημένους periodontal νόσου. Το μπλε βέλος, στη μέση, δείχνει μέχρι 80% οστά ζημία σε δόντι # 21 και κλινικώς, αυτό δόντι εκτεθεί ακαθάριστο κινητικότητας. Τέλος, το peach οβάλ, να του αριστερά, αναδεικνύει την επιθετική φύση με την οποία periodontal ασθένεια πλήττει γενικά υπογναθικό κοπτήρες. Επειδή οι ρίζες τους είναι γενικά βρίσκεται πολύ κοντά στην άλλη, με ελάχιστη interproximal κόκαλα, και επειδή τους θέση στο στόμα, όπου πινακίδα και λογισμός συσσώρευσης είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της συγκέντρωσης των σάλιο, υπογναθικό anteriors υποφέρουν υπερβολικά. Η διαίρεση στην κόκκινη γραμμή απεικονίζει διάφορες πυκνότητες των οστών που συμβάλλουν σε μια ασαφή περιοχή του ύψους του οριστικού οστά.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχής θεραπεία periodontal ξεκινά με τη θέσπιση καλή στοματική υγιεινή. Αυτό περιλαμβάνει δύο φορές καθημερινή βούρτσισμα με ημερήσια flossing. Επίσης, η χρήση ενός interdental πινέλου (ονομάζεται υποκατάστατης τιμής-πινέλο) είναι χρήσιμο εάν χώρο μεταξύ των δοντιών επιτρέπει. Άτομα με προβλήματα επιδεξιότητα όπως αρθρίτιδας ενδέχεται να βρείτε στοματική υγιεινή είναι δύσκολο και ενδέχεται να απαιτούν τη συχνότερη επαγγελματική περίθαλψης ή/και τη χρήση ένα πινέλο powered δόντι. Άτομα με periodontitis πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ασθένεια φλεγμονωδών και δια βίου σταδιακή εξαιρετική υγιεινής και συντήρησης επαγγελματικών περίθαλψης με οδοντίατρος/υγιεινολόγος ή periodontist είναι απαραίτητη για τη διατήρηση επηρεάζονται τα δόντια.

Αρχικές θεραπεία: Αφαίρεση microbic πλάκα και λογισμός είναι αναγκαίο να καθιερωθούν periodontal υγείας. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των periodontitis περιλαμβάνει μη-χειρουργικά καθαρισμό κάτω από την gumline με μια διαδικασία που καλείται κλιμάκωση και debridement. Στο παρελθόν, η ρίζα πλάνισμα ήταν χρησιμοποιούνται (απομάκρυνση του cemental επιπέδου, καθώς και ο λογισμός). Η διαδικασία αυτή συνεπάγεται χρήση εξειδικευμένες curettes να καταργήσετε μηχανικώς πινακίδα και λογισμός από κάτω από το gumline του και να απαιτούν πολλαπλές επισκέψεις και τοπικές anesthesia να ολοκληρώσετε επαρκώς. Εκτός από την αρχική κλίμακα και ρίζας πλάνισμα, είναι επίσης αναγκαία για την προσαρμογή της αδιαπερατότητας (τσίμπημα) για να αποφευχθεί υπερβολική βία σχετικά με τα δόντια με μειωμένη οστά υποστήριξη. Επίσης είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί τυχόν άλλες οδοντιατρική ανάγκες όπως αντικατάσταση Προκαταρτικές, πλάκα retentive Αναπαλαιώσεις, κλείσιμο, άνοιγμα επαφές μεταξύ δόντια, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες απαιτήσεις που έχει διαγνωσθεί κατά την αρχική αξιολόγηση.

Επανεκτίμηση: Πολλές κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μη-χειρουργικά κλιμάκωση και πλάνισμα ρίζας είναι επιτυχές συνήθως σε βάθη periodontal τσέπης που δεν υπερβαίνει τα 4-5 mm '' (άρθρα βλέπε από Stambaugh RV, Int J Periodontics υπόλοιπο Dent, 1981 ή Waerhaug J, J Periodontol, 1978)''. Είναι απαραίτητο για την οδοντίατρος ή υγιεινολόγος να εκτελέσετε μια επανεκτίμηση 4 έως 6 εβδομάδες μετά την αρχική κλιμάκωση και την ρίζα πλάνισμα, για να προσδιορίσετε εάν η επεξεργασία αυτή επιτυχία μειώνοντας βάθη τσέπης και εξαλείφοντας φλεγμονή. Έχει διαπιστωθεί ότι βάθη τσέπης που παραμένουν μετά την αρχική θεραπειών, μεγαλύτερη από 5-6 mm με αφαίμαξη μετά από διερεύνηση είναι ενδεικτική της συνεχιζόμενης ενεργό νόσου και θα πολύ πιθανό δείχνει περαιτέρω απώλεια οστά διαχρονικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε μοριακή δόντι τοποθεσίες όπου έχουν εκτεθεί furcations (περιοχές μεταξύ των ριζών).

Periodontal χειρουργική: Εάν διαπιστωθεί ότι μη-χειρουργικά θεραπείας δεν ικανοποιήθηκαν στη διαχείριση σημάδια ασθένειας δραστηριότητας, μπορεί να χρειάζονται periodontal χειρουργική να σταματήσει απώλεια προοδευτική οστών και regenerate χάσει οστά, όπου είναι δυνατόν. Υπάρχουν πολλές χειρουργικά προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία των προηγμένων periodontitis, συμπεριλαμβανομένων των ανοικτή μπροστινή debridement, osseous χειρουργική, καθώς και η Καθοδηγούμενη ιστών αναγέννηση και οστά εμβολιασμού. Ο στόχος της periodontal χειρουργική επέμβαση είναι η πρόσβαση για οριστική λογισμός απομάκρυνση και χειρουργικών διαχείρισης οστέινη παρατυπιών που προέκυπταν από τη διαδικασία της ασθένειας να μειωθεί κατά το δυνατόν τσέπες. Μακροπρόθεσμες μελέτες έδειξαν ότι σε μέτρια προηγμένων periodontitis προϊόντα επεξεργασμένα περιπτώσεις συχνά έχουν μικρότερο περαιτέρω ανάλυση σε βάθος χρόνου και ότι όταν σε συνδυασμό με την τακτική συντήρηση μεταεπεμβασιακών σταδιακή είναι σχεδόν σταματήσει δόντι απώλεια περίπου το 85% των ασθενών (Kaldahl WB, μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των periodontal θεραπεία: ΙΙ. Επίπτωση των τοποθεσιών οι οποίες θα κατανέμουν. Ι Periodontol. 1996 Φεβ-67 (2): 103-8. και Hirschfeld L, β. Wasserman Μια μακροπρόθεσμη έρευνα των δοντιών απωλειών κατά 600 αντιμετωπίζονται periodontal ασθενείς. Ι Periodontol. 1978 Μπορεί το-49 (5): 225-37.

Συντήρησης: Από τη στιγμή που επιτυχής periodontal θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, με ή χωρίς χειρουργική, απαιτείται μια συνεχή σταδιακή "periodontal συντήρηση". Αυτό προϋποθέτει οι τακτικοί και λεπτομερείς καθαρισμών κάθε 3 μήνες για την αποτροπή ανασύσταση των periodontitis-προκαλώντας μικροοργανισμός και να στενά οθόνη επηρεάζεται δόντια έτσι ώστε να μπορούν να παρέχονται έγκαιρη θεραπεία, εάν επαναληφθεί η ασθένεια. Συνήθως periodontal ασθένεια υπάρχουν οφείλεται σε κακή πινακίδα ελέγχου, συνεπώς εάν δεν έχουν τροποποιηθεί οι τεχνικές brushing, periodontal επανάληψης είναι πιθανό

Πρόγνωση Periodontitis

Τους οδοντιάτρους και dental hygienists "μέτρο" periodontal ασθένεια χρησιμοποιώντας μια συσκευή που ονομάζεται ένα periodontal καθετήρα. Αυτό είναι ένα λεπτό "μέτρησης stick" που είναι απαλά τοποθετείται στο το χώρο μεταξύ τις τσίκλες και τα δόντια και γλίστρησε κάτω από τη γραμμή κόμμι. Εάν ο καθετήρας μπορεί να μετατοπιστεί περισσότερο από 3 χιλιοστά μήκους κάτω από τη γραμμή κόμμι, ο ασθενής λέγεται ότι έχουν μια "gingival τσέπης" γύρω από το δόντι. Αυτό είναι κάπως του, όπως οποιοδήποτε βάθος είναι στην ουσία μια τσέπη, η οποία με τη σειρά του ορίζεται από το βάθος, δηλαδή, ένα 2 mm τσέπης ή ένα pocket 6 mm. Ωστόσο, είναι γενικά αποδεκτό ότι οι τσέπες είναι self-cleansable (στο σπίτι, από τον ασθενή, με μια οδοντόβουρτσα) εάν είναι 3 mm ή λιγότερο σε βάθος. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν υπάρχει ένα τσέπης που είναι βαθύτερη από 3 mm περίπου το δόντι, απάλλειψη περίθαλψης δεν θα είναι επαρκή για να καθαρίσει το pocket, και πρέπει να επιδιωχθεί η επαγγελματική περίθαλψη. Όταν τα βάθη τσέπης φθάσουν 6 και 7 mm σε βάθος, το χέρι μέσα και τις cavitrons που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες του οδοντιάτρου μπορεί να δεν φθάνει αρκετά βαθιά στο τσέπη για να καθαρίσετε την microbic πλάκα που προκαλούν gingival φλεγμονή. Σε μια τέτοια κατάσταση το οστό ή το κόμμεα γύρω από το δόντι πρέπει να προϊόντα αλλάξει ή θα έχει πάντοτε φλεγμονή που πιθανόν θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες οστά απώλεια γύρω από το δόντι. Μια επιπλέον τρόπος για να σταματήσει η φλεγμονή θα για τον ασθενή να λάβουν subgingival αντιβιοτικά (όπως minocycline) ή να υποβληθούν σε κάποια μορφή gingival χειρουργική πρόσβασης βάθη της τσέπες και ίσως ακόμη και αλλάξετε τα βάθη τσέπης ώστε να γίνουν 3 ή λιγότερο mm σε βάθος και να μπορούν και πάλι να καθαρίζονται σωστά από τον ασθενή στο σπίτι με την οδοντόβουρτσα.

Εάν ο ασθενής έχει 7 mm ή βαθύτερο τσέπες γύρω από τα δόντια τους, τότε θα έκαναν πιθανό κίνδυνο ενδεχόμενης δόντι απώλεια κατά τα έτη. Εάν αυτή η periodontal κατάσταση δεν προσδιορίζεται και ο ασθενής παραμένει στη συνέχεια αγνοεί τον προοδευτικό χαρακτήρα της νόσου, χρόνια αργότερα, μπορεί να μας εκπλήσσει ότι ωριμάζει σταδιακά, θα είναι χαλαρή και ενδέχεται να πρέπει να εξαχθούν, μερικές φορές οφείλεται σε μια σοβαρή προσβολή ή ακόμη και τον πόνο.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Σρι Λάνκα τσάι εργάτης, ελλείψει κάθε δραστηριότητα στοματικής υγιεινής, περίπου το 10% θα πληγεί από σοβαρή ασθένεια στον periodontal με ταχεία απώλεια του συνημμένου (> 2 mm/έτος). 80% θα υποφέρουν από μέτρια απώλεια (1-2 mm/έτος) και το υπόλοιπο 10% δεν θα υφίσταται καμία απώλεια.

Periodontitis εναλλακτικές θεραπείες

Periodontitis έχει ένα αναπόφευκτο σχέση με subgingival λογισμό (τρυγίας). Το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία είναι η απομάκρυνση λογισμός κάτω από τη γραμμή κόμμι, όπως αυτό σπίτια καταστρεπτική αναερόβια μικροοργανισμός που καταναλώνουν οστά, κόμμι και cementum (συνδετικό ιστό) για τα τρόφιμα.

Περισσότερες εναλλακτικές "απάλλειψη" κόμμι νόσου επεξεργασίες αφορούν ενέσιμη χρήση αντιμικροβιακών λύσεις, όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου, periodontal τσέπες μέσω λεπτός φορείς πρωτεϊνες ή προφορικές irrigators. Αυτή η διαδικασία διαταράσσουν αναερόβια μικροοργανισμός αποικίες και είναι αποτελεσματική στη μείωση των λοιμώξεων και φλεγμονή όταν χρησιμοποιείται καθημερινά. Υπάρχουν οποιονδήποτε αριθμό των potions και των elixirs που είναι διαθέσιμες στο εμπόριο που είναι λειτουργικά ισοδύναμα με υπεροξείδιο του υδρογόνου, μόνο με αισθητά υψηλότερο κόστος. Αυτές τις θεραπείες, ωστόσο, δεν καλύπτουν λογισμός σχηματισμούς, και επομένως είναι βραχύβια, όπως αναερόβια μικροοργανισμός αποικίες αναδημιουργήσετε γρήγορα και γύρω από το λογισμό.

Σε ένα νέο πεδίο της μελέτης, λογισμός σχηματισμούς απευθύνονται σε πιο θεμελιώδες επίπεδο. Στην καρδιά του σχηματισμού του subgingival λογισμού, αυξανόμενη πινακίδα σχηματισμούς στερήσουμε από το χαμηλότερο μέλη της Κοινότητας, τα οποία calcify φωσφορικού ασβεστίου άλατά της το ίδιο σχήμα και το μέγεθος της το αρχικό, οργανικών ιοί. Άλατα φωσφορικό ασβέστιο (unlike φωσφορικό ασβέστιο, το πρωτεύον στοιχείο στα δόντια) οι ιονικές και να τηρούν δόντι επιφάνειες μέσω ηλεκτροστατικής έλξης. Μικρότερα, χωρίς κινούμενο φωσφορικό ασβέστιο αλάτι σωματίδια είναι εξίσου προσέλκυσε στις ίδιες περιοχές, όπως είναι πρόσθετες calcified μικροοργανισμός, αυξανόμενη λογισμός σχηματισμούς ως οργανωμένη, ωστόσο, ισχυρή, "τούβλα και κονιάματος" μήτρες. Τη μικροσκοπική εκσκαφής στο λογισμό σχηματισμούς Σώμα νέα αναερόβια μικροοργανισμός, όπως κάνει στην κορυφή "άρρωστα επιπέδου".

Επειδή η αρχική αιτία του subgingival λογισμού ανάπτυξης είναι ιονική έλξη, υπέθεσαν ότι η εισαγωγή του ενώ παράλληλα δίδαξε Φορτισμένα σωματίδια γύρω από αυτούς τους σχηματισμούς που μπορεί να chelate φωσφορικό ασβέστιο αλάτι στοιχεία μακριά από το matrix, στην πραγματικότητα, μειώνοντας το μέγεθος του subgingival λογισμού σχηματισμούς.

Για να επιτευχθεί αυτό, μια λύση sequestering παράγοντα που αποτελείται εν μέρει τριπολυφωσφορικό νατρίου (STPP) και φθοριούχου νατρίου (χρέωση -1) δοκιμάστηκε για έναν ασθενή με burnished και νέων subgingival λογισμού σε βάθος 6 mm. Ο ασθενής διατυπώθηκε το διάλυμα με μια προφορική irrigator, μία φορά την ημέρα, για εξήντα ημέρες. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αυτής ήταν η επιτυχής εξάλειψη των όλα λογισμός σχηματισμούς, σπούδασε. Η δοκιμή αυτή πραγματοποιήθηκε με μια φωτογραφική μηχανή της subgingival ενδοσκοπικών (Perioscope) από μια ανεξάρτητη periodontist.

Η υπόσχεση αυτή μεταχείριση νέων, εναλλακτικές είναι να διατηρήσετε subgingival λογισμού στον κόλπο, σε συνεννόηση με την παραδοσιακή periodontal θεραπείες. Με αυτόν τον τρόπο, οι periodontitis μπορούν να ελέγχονται από τον ασθενή, με την πλήρη αποκατάσταση της οδοντικής υγείας είναι μια συλλογική προσπάθεια από τον ασθενή και την οδοντιατρική professional.

Periodontitis Periodontitis σε σκύλους και γάτες

Periodontal ασθένεια είναι η πιο κοινή ασθένεια που βρέθηκαν σε σκύλους και θα επηρεάσουν περισσότερα από 8 στα 10 σκύλων τρία έτη της ηλικίας και των ηλικιωμένων. Ο επιπολασμός της periodontal νόσου σε σκύλους αυξάνει με την ηλικία, αλλά επίσης μειώνεται με αυξανόμενη σωματικό βάρος, Επομένως, πολύ περισσότερο επηρεάζονται παιχνίδι και Μικροασφάλειες φυλών. Συστημική ασθένεια μπορεί να αναπτυχθεί διότι το κόμμεα είναι πολύ αγγείων (έχουν ένα καλό στο αίμα εφοδιασμού). Αίματος θα μεταφέρει αυτές αναερόβια μικροοργανισμός μέσω ροή του αίματος, όταν αυτά έχουν στη συνέχεια φιλτράρει από τα νεφρά και στο ήπαρ. Μόλις αφαιρεθούν από του ήπατος ή των νεφρών αυτές στη συνέχεια θα αποικίσει στο ότι συγκεκριμένο όργανο ανάπτυξη microabscesses. Δύναται επίσης να επισυνάψει ο μικροοργανισμός ταξιδεύετε μέσω του αίματος για τις καρδιακές βαλβίδες με αποτέλεσμα αγενούς ενδοκαρδίτιδα (μολυσμένων καρδιακές βαλβίδες). Περιλαμβάνει επιπλέον αυτές ασθένειες που μπορούν να προκύψουν από periodontitis, χρόνια βρογχίτιδα και πνευμονική ίνωση


Αυτό το άρθρο έχει αδειοδοτηθεί από την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Χρησιμοποιεί υλικό από την Wikipedia άρθρο για την "Periodontitis" προσαρμοσμένο όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το Wikipedia είναι διαθέσιμο σύμφωνα με την Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Βικιπαίδεια ®, η ίδια είναι σήμα κατατεθέν της το Ίδρυμα Wikimedia, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post