Advertisement

Hva er Periodontitis?

Periodontitis ('' peri'' = rundt, '' odont'' = tann, -'' den i sin helhet '' = betennelse) refererer til en rekke provoserende sykdommer som påvirker periodontium - det vil si at vev som omgir og støtte tennene. Periodontitis involverer progressiv tap av alveolar bein rundt tennene, og hvis venstre ubehandlet, kan føre til loosening og etterfølgende tap av tennene. Periodontitis er forårsaket av Mikroorganisme som overholder og vokse på den tann overflater, sammen med en altfor aggressiv immun svaret mot disse Mikroorganisme. Diagnose av periodontitis etableres ved å undersøke myk tannkjøtt vevsprøven rundt tennene med en sonde og røntgenbilder av visuell analyse, for å finne ut hvor mye bentap rundt tennene. Spesialister i behandling av periodontitis er periodontists; sitt felt er kjent som "periodontology" og "periodontics".

Kronisk Periodontitis, den mest vanlige formen av sykdommen, utvikler seg relativt langsomt og blir vanligvis klinisk tydelig i voksen. Aggressiv Periodontitis er en rarer form, men som navnet tilsier, utvikler seg raskere og blir klinisk tydelig i ungdomsårene. Selv om ulike former for periodontitis er forårsaket av Mikroorganisme og mycotic infeksjoner, en rekke faktorer påvirker alvorlighetsgraden av sykdommen. Viktig "risikofaktorer" inkluderer arvede (genetisk) mottakelighet, røyking og dårlig kontrollert diabetes.

Periodontitis epidemiologi

Periodontitis er svært vanlig, og er allment betraktet som den nest vanligste sykdommen verdensomspennende, etter dental forfall, og i USA har en utbredelse av 30-50% av befolkningen, men bare ca 10% har alvorlige skjemaer.

Studier funnet en tilknytning mellom etnisk opprinnelse og periodontal sykdommen. I USA har afrikansk-amerikanere en høyere prevalens av periodontal sykdom sammenlignet med latinske enkeltpersoner så vel som ikke-Hispanic folk av europeisk opphav. I israelske befolkning, individer av Yemenite, nord-afrikanske, asiatiske språk eller Mediterranean origin har høyere prevalens av periodontal sykdom enn personer fra europeisk opphav. og bakteriell matrise tannkjøtt på linje, kalt dental plakk. Andre bidragsytere er dårlig ernæring og underliggende medisinske problemer slik som diabetes. Nye FDA-godkjent finger nick tester blir brukt i dental kontorer for å identifisere og skjermen pasienter for mulige bidragsytende årsaker til tannkjøtt sykdom slik som diabetes. I enkelte mennesker gingivitis utvikler seg til periodontitis - med ødeleggelse av gingival fiber, tannkjøtt vevsprøven atskilt fra tann og med sterkere sulcus, kalt en periodontal lomme. Subgingival Mikroorganisme (de som finnes under gummien sluke) colonize lommene i tannkjøttet og føre til ytterligere betennelse i tannkjøtt vev og progressiv bein tap. Eksempler på sekundære Etiologi ville være de tingene som per definisjon, forårsake microbic plakk akkumulering, for eksempel overhangs restaurering og rot nærhet.

Hvis igjen uforstyrret, calcifies microbic plakett til skjemaet beregning, som ofte kalles Spjåke seg ut. Matematisk analyse over og under gummien sluke må fjernes helt av Tannpleier eller tannlege å behandle gingivitis og periodontitis. Selv om den primære årsaken til både gingivitis og periodontitis er microbic plaque som overholder tannoverflaten, finnes det mange andre endring faktorer. En veldig sterk risikofaktor er ens genetisk mottakelighet. Flere betingelser og sykdommer, inkludert ned syndrom, diabetes og andre sykdommer som påvirker motstand infeksjon også øke mottakelighet for periodontitis.

En annen faktor som gjør periodontitis en vanskelig sykdom å studere er at menneske vert svar kan også påvirke benresorpsjon alveolar bein. Vert response til bakterielle mycotic fornærmelse er hovedsakelig bestemmes av genetikk; imidlertid kan uimottakelig utvikling spille noen rolle i mottakelighet.

Periodontitis symptomer

I de tidlige stadiene, periodontitis har svært få symptomer og i mange enkeltpersoner sykdommen har kommet betydelig før de søker behandling.

Følgende kan være symptomer:

 • Rødhet eller blødning av gums mens du pusser tennene, bruker tanntråd eller bite inn hardt mat (f.eks epler) (selv om dette kan skje selv i gingivitis, der det er ingen vedlegg-tap)
 • Tannkjøtt hevelse som gjentas
 • Halitosis, eller dårlig ånde og en vedvarende metallisk smak i munnen
 • Gingival lavkonjunktur, noe som resulterer i tilsynelatende å forlenging av tenner. (Dette kan også skyldes tung-handed børsting eller med stiv tann pensel.)
 • Dype lommer mellom tennene og gums (lommer er områder der vedlegget har blitt gradvis ødelagt av kollagen ødelegger enzymer, kjent som '' collagenases'')
 • Løs tenner, i de senere stadiene (selv om dette kan skje av andre grunner også)

Pasienter bør innse at gingival betennelser og bein ødeleggelse er i stor grad smertefri. Derav, folk kan feilaktig anta at smertefri blødning etter tannpuss er ubetydelig, selv om dette kan være et symptom på progresjon periodontitis i at pasienten.

Periodontitis forebygging

Daglig munnhygiene tiltak for å hindre periodontal sykdom inkluderer:

 • Børsting riktig på regelmessig basis (minst to ganger daglig), med pasienten forsøker å direkte tannbørste børstehår under tannkjøtt-linjen, for å forstyrre bakterielle mycotic vekst og dannelse av subgingival plakk.
 • Flossing daglig og bruker interdental børster (Hvis det er en tilstrekkelig stor plass mellom tennene), samt rengjøring bak den siste tann, Visdomstann, hvert kvartal.
 • Ved hjelp av en antiseptisk munnvann. Chlorhexidine gluconate basert munnvann i kombinasjon med forsiktig munnhygiene kan kurere gingivitis, selv om de ikke kan tilbakeføre alle vedlegg tap på grunn av periodontitis.
 • Ved hjelp av en "myke" tann pensel for å forhindre skade tann emalje og følsom gums.
 • Ved hjelp av periodontal skuffer for å opprettholde tannlege foreskrevet medisiner på kilden til sykdommen. Bruk av skuffer kan medication å bo i sted lenge nok til å trenge av biofilms hvor microorganism finnes.
 • Vanlig dental sjekk-ups og profesjonell tannpuss som kreves. Dental sjekk-ups tjene til å overvåke personens munnhygiene metoder og nivåer av vedlegg rundt tennene, identifisere noen tidlige tegn på periodontitis og overvåke svar til behandling.

Vanligvis dental hygienists (eller tannleger) bruker spesielle instrumenter til å rense (debride) tenner under langs tannkjøttkanten og avbryte enhver plakk vokser under langs tannkjøttkanten. Dette er en standard behandling å hindre eventuelle ytterligere fremgang av etablerte periodontitis. Studier viser at etter slik en profesjonell rengjøring (periodontal debridement), microbic plakk tendens til å vokse tilbake til pre-cleaning nivåer etter om 3 og 4 måneder. Derav, i teorien, rengjøringer hver 3–4 måneder kan forventes å forhindre innledende utbruddet av periodontitis. Imidlertid har analyse av publisert forskning rapporterte lite bevis enten for å støtte dette eller intervaller så skulle skje.

I stedet er det orde for at intervallet mellom dental sjekk-ups skal bestemmes spesielt for hver pasient mellom hver 3 til 24 måneder.

Likevel avhenger fortsatte stabilisering av en pasient periodontal staten i stor grad, hvis ikke først og fremst, på pasientens munnhygiene hjemme, samt på farten. Uten daglig munnhygiene vil periodontal sykdom ikke bli overvunnet, spesielt hvis pasienten har en historie med omfattende periodontal sykdom.

Periodontal sykdom og tann tap er knyttet til økt risiko for kreft.

En medvirkende årsak kan være lav selen i kostholdet:

"Resultatene viste at selen har den sterkeste tilknytningen tannkjøtt sykdom, med lavt nivå øker risikoen av 13 brett."

Periodontitis behandling

avbilder tenner i nedre venstre kvadrant, utstilling generalisert alvorlig bein tap av 30-80%. Den røde linjen avbilder eksisterende bein-nivå, mens den gule linjen viser hvor gingiva var opprinnelig (1-2 mm over bein), før du pasienten om å utvikle periodontal sykdom. Den rosa pilen, til høyre, peker til en '' furcation engasjement '', eller tap av nok ben å avdekke plasseringen som individuelle røttene av en jeksel begynner å gren fra enkelt rot-stammen; Dette er et tegn på Avansert periodontal sykdom. Den blå pilen, i midten, viser opptil 80% bone tap på tann # 21 og klinisk, denne tann utstilt brutto mobilitet. Til slutt, den peach ellipse, til venstre, høydepunktene aggresiv natur med hvilke periodontal sykdom vanligvis påvirker mandibular incisors. Fordi sine røtter vanligvis ligger svært nær hverandre, med minimal interproximal Ben, og på grunn av deres plassering i munnen, der plakk og kalkulus opphopning er størst grunn av sammenføring av spytt, lider mandibular anteriors overdrevet. Delt i den røde linjen avbilder varierende tettheter av Ben som bidrar til en vag regionen definitive bein høyde.

Hjørnesteinen i vellykket periodontal behandling starter med å etablere gode munnhygiene. Dette omfatter to ganger daglig børsting med daglig flossing. Bruk av en interdental pensel (kalt en Proxi pensel) er også nyttig hvis det er plassen mellom tennene. Personer med behendighet problemer som leddgikt kan finne munnhygiene å være vanskelig, og krever hyppigere profesjonell omsorg og/eller bruk av en strømforsynt tann pensel. Personer med periodontitis må innse at det er en kronisk inflammatorisk sykdom og en livslang diett av utmerket hygiene og profesjonell vedlikehold omsorg med en tannlege/hygienist eller periodontist er nødvendig for å opprettholde berørte tenner.

Første terapi: Fjerning av microbic plakk og kalkulus er nødvendig å etablere periodontal helse. Det første trinnet i behandlingen av periodontitis innebærer ikke-kirurgiske rengjøring under langs tannkjøttkanten med en prosedyre som kalles skalering og debridement. I siste ble Root planlegging brukt (fjerning av cemental lag, så vel som matematisk analyse). Denne fremgangsmåten involverer bruk av spesialiserte curettes mekanisk fjerne plakk og kalkulus fra under langs tannkjøttkanten, og kan kreve flere besøk og lokal anestesi å fullføre tilstrekkelig. I tillegg til første skalering og rot planlegging, kan det også være nødvendig å justere okklusjon (bit) til å forhindre overdreven force på tennene med redusert Ben-støtte. Det kan også være nødvendig for å fullføre alle andre dental behov som erstatning av grov, plakk retentive renovering, nedleggelse i en åpen kontakt mellom tennene og andre krav som stilles på initial bedømmelse.

Vurdering: Flere kliniske studier har vist at ikke-kirurgiske skalering og rot planlegging er vanligvis vellykket i periodontal lomme dybder ikke større enn 4-5 mm '' (se artikler ved Stambaugh RV, Int J Periodontics resten Dent 1981 eller Waerhaug J, J Periodontol, 1978)''. Det er nødvendig for tannlege eller hygienist til å utføre en ny vurdering 4-6 uker etter første skalering og rot planlegging, å finne ut om behandling var vellykket i å redusere lomme dybder og eliminere betennelse. Det er funnet at pocket dybder som forblir etter første terapi større enn 5-6 mm med blødning på verifiserer er veiledende fortsatt aktive sykdom og vil svært sannsynlig vise ytterligere bein tap over tid. Dette gjelder særlig i jeksel tann områder der furcations (områder mellom røttene) har vært utsatt.

Periodontal kirurgi: Hvis ikke-kirurgiske terapi er funnet å ha vært mislykket i å håndtere tegn på sykdom aktivitet, kan periodontal kirurgi være nødvendig å stoppe progressiv bein tap og lag mistet bein der det er mulig. Det er mange kirurgisk tilnærminger brukt i behandling av avanserte periodontitis, inkludert åpne klaff debridement, osseous kirurgi, samt guidede vev fornyelse og bein grafting. Målet med periodontal kirurgi er tilgang for definitive kalkulus fjerning og kirurgisk behandling av bony uregelmessigheter som har resultert fra sykdom-prosess for å redusere lommer så mye som mulig. Langsiktige studier har vist at i middels til avanserte periodontitis surgically behandlede tilfeller ofte har mindre videre oversikt over tid, og kombinert med en regelmessig post-treatment vedlikehold diett er vellykket i å stoppe nesten tann tap i nesten 85% av pasientene (Kaldahl WB, langsiktige evaluering av periodontal terapi: II. Forekomsten av nettsteder bryte ned. J Periodontol. 1996 Feb; 67 (2): 103-8. og Hirschfeld L, Wasserman B. En langsiktig undersøkelse av tann tap i 600 behandlet periodontal pasienter. J Periodontol. 1978 Kan; 49 (5): 225-37.

Vedlikehold: Når vellykket periodontal behandling er fullført, med eller uten kirurgi, kreves det en pågående diett av "periodontal vedlikehold". Dette innebærer regelmessig helsesjekk og detaljert rengjøringer hver 3 måneder for å hindre repopulation av periodontitis-forårsaker Mikroorganisme, og å skjerm berørt nært tenner slik at tidlig behandling kan gjengis hvis sykdommen regelmessig. Periodontal sykdom finnes vanligvis på grunn av dårlig plakk kontroll, derfor hvis børsting teknikkene ikke er endret, periodontal regelmessighet er sannsynlig

Periodontitis prognose

Tannleger og dental hygienists måle"" periodontal sykdom ved hjelp av en enhet som kalles en periodontal sonde. Dette er en tynn "måle stokk" forsiktig settes inn i rommet mellom gums og tennene, og gled under tannkjøtt-linjen. Hvis proben kan bli forsinket mer enn 3 millimeter lengde under tannkjøtt-linjen, er pasienten sagt å ha en "gingival lomme" rundt at tann. Dette er litt av en misnomer, som en hvilken som helst dybde er i hovedsak en lomme, som i sin tur er definert av sin dybde, det vil si, en 2 mm-lomme eller en 6 mm-lomme. Men er det generelt akseptert at lommer er self-cleansable (hjemme av pasienten, med en tannbørste) hvis de er 3 mm eller mindre i dybden. Dette er viktig fordi hvis det er en lomme som er dypere enn 3 mm rundt tann, hjemme omsorg ikke er tilstrekkelig til å rense pocket og profesjonell omsorg må innhentes. Når lomme-dypet nå 6 og 7 mm i dybden, kan ikke hånd instrumenter og cavitrons som brukes av dental professionals komme dypt nok inn i lomma til å rense ut microbic plakk som forårsaker gingival betennelser. I en slik situasjon ben eller gums rundt at tann bør være surgically endret eller har alltid betennelse hvilke vil trolig føre til mer bein mister rundt at tann. En ekstra måte å stoppe betennelsen ville være for pasienten til å motta subgingival antibiotika (for eksempel minocycline) eller gjennomgå noen form for gingival kirurgi for å få tilgang til dypet av lommer og kanskje selv endre lomme dypet slik at de blir 3 eller mindre mm i dybden, og kan igjen forskriftsmessig rengjort av pasienten hjemme med hans eller hennes tannbørste.

Hvis en pasient har 7 mm eller dypere lommebøker rundt sine tenner, deretter ville de trolig risiko eventuell tann tap med årene. Hvis betingelsen periodontal ikke er identifisert og pasienten restene ikke vite av progressiv natur sykdommen deretter, kan år senere, de være overrasket over at noen tenner gradvis blir løs og må du pakket ut, noen ganger på grunn av en alvorlig infeksjon eller selv smerte.

Ifølge den lankesiske te arbeideren studien, i fravær av noen munnhygiene aktivitet, ca 10% lider av alvorlig periodontal sykdom med rask tap av vedlegg (> 2 mm/år). 80% vil lide fra moderat nedsatt (1-2 mm/år), og de resterende 10% vil ikke lide tap.

Periodontitis Alternative behandlinger

Periodontitis har en uunngåelig forholdet med subgingival beregninger (tartar). Det første trinnet i alle prosedyrer er å eliminere kalkulus under gummien sluke en historie, som huser destruktive anaerob Mikroorganisme som forbruker bein, tannkjøtt og cementum (bindevev) for mat.

De fleste alternativ "hjemme" tannkjøtt sykdom behandlinger innebærer sprøytebruken anti-mikrobiell løsninger, for eksempel Hydrogenperoksid, i lommer i tannkjøttet via slanke applicators eller muntlig irrigators. Denne prosessen forstyrrer anaerob Mikroorganisme kolonier og er effektiv på å redusere infeksjon og inflammation når brukt daglig. Det er en rekke potions og elixirs som er kommersielt tilgjengelig som er funksjonelt tilsvarende Hydrogenperoksid; bare til betydelig høyere pris. Disse behandlingene imidlertid behandler ikke kalkulus formasjoner, og er derfor kortvarige, som anaerob Mikroorganisme koloniene Gjenopprett i og rundt kalkulus.

I et nytt felt av studien, er kalkulus formasjoner adressert på en mer grunnleggende nivå. I hjertet av dannelse av subgingival kalkulus sulte voksende plakk formasjoner ut de laveste medlemmene av samfunnet, som calcify i kalsium fosfat salter av den samme formen og størrelsen på de opprinnelige, organisk bacilli. Kalsium fosfat salter (i motsetning til kalsium fosfat; den viktigste komponenten i tennene) er jonisk og overholde tann overflater via elektrostatisk attraksjon. Mindre, gratis flytende kalsium fosfat salt partikler er like tiltrukket til de samme områdene som er mer forkalkede Mikroorganisme, voksende kalkulus formasjoner som unorganized ennå sterk, "brick and mortar" matriser. Mikroskopiske voids i kalkulus formasjoner huset nye anaerob Mikroorganisme, som gjør toppen "sykelig lag".

Fordi rotårsak av subgingival kalkulus utvikling er jonisk attraksjon, var det hypotetiske at innføringen av oppositely ladede partikler rundt formasjonene kan chelate kalsium fosfat salt komponenter bort fra the matrix, dermed faktisk redusere størrelsen på subgingival kalkulus formasjoner.

Hvis du vil gjøre dette, ble en sequestering agent-løsningen består delvis av natrium Tripolyphosphate (STPP) og natrium fluor (gebyr -1) testet på en pasient med behandlede og nye subgingival kalkulus ved en dybde på 6 mm. Pasienten levert løsningen ved hjelp av en muntlig irrigator, en gang om dagen, for seksti dager. Resultatet av denne testen var vellykket eliminering av alle kalkulus formasjoner studerte. Denne testen ble utført ved hjelp av et subgingival endoscopic kamera (Perioscope) av en uavhengig periodontist.

Løftet om denne nye, alternativ behandling er å holde subgingival kalkulus i sjakk, sammen med tradisjonelle periodontal behandlinger. På denne måten kan periodontitis kontrolleres av pasienten, med fullstendig gjenoppretting av tannhelse blir et samarbeidsprosjekt mellom pasienten og dental professional.

Periodontitis Periodontitis inne hundene og kattene

Periodontal sykdom er den vanligste sykdommen finnes inne hundene og vil påvirke mer enn 8 av 10 hundene tre år og eldre. Utbredelsen av periodontal sykdom i hundene øker med alderen, men også reduseres med økende kroppsvekt; Derfor er leketøy og miniatyr arter mye sterkere påvirket. Systemisk sykdommen kan utvikle fordi gums er svært vascular (har en god blod forsyning). Blod vil bære disse anaerob Mikroorganisme via blodet strømmen der de blir deretter filtrert ut av nyrer og leveren. Når fjernet av lever eller nyre vil de deretter colonize i at bestemt orgel å utvikle microabscesses. Mikroorganisme reiser gjennom blodet kan også koble til hjertet-ventiler som resulterer i vegetative endokarditt (infiserte hjertet ventiler). Ekstra sykdommer som måtte resultere periodontitis inkluderer Kronisk bronkitt og lunge fibrosis


Denne artikkelen er lisensiert under Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Den bruker materiale fra Wikipedia-artikkel om "Periodontitis" alt materiale tilpasset brukes fra Wikipedia er tilgjengelig under betingelsene i Creative Commons Attribution-ShareAlike License. Wikipedia ® seg selv er et registrert varemerke for Wikimedia Foundation, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post