Advertisement

Mi a tüdő Transplant?

Pulmonary Transplant magában foglalja a különböző eljárást beállítások: single-tüdő szervátültetés, kettős-tüdő transzplantációs szekvenciális egyetlen-tüdő kétoldalú eljárás, a szív-tüdő-transzplantációs és a lobar transzplantációs donor használatával. Dupla-tüdő transzplantációs betegek, akik szeptikus tüdő betegség, mint például a diffúz bronchiectasis vagy Cisztás fibrózis palántázott a tüdő fertőzés kockázata miatt, ha a maradék tüdő is marad hely mellett. Heart-tüdő transzplantációs egyértelmű jelzése a betegeknél, akik Eisenmengers szindróma nélkül javítható szív, független szívbetegség és magas krónikus thromboembolic tüdő arteriális vérnyomás tüdőbetegség van, ha a thrombendarterectomy nem érhető el. Single-tüdő transzplantációs a betegeknél, akik emphysema leggyakrabban használt eljárás. Sok-sok beteg élet minőségének javítása és a tüdő transzplantációs vezetett. Azonban gyakran csatolják mélyreható mellékhatások.

Noncardiogenic a tüdő ödéma gyakran előfordul a palántázott tüdő röviddel a reimplantation (reperfusion, ödéma). Reperfusion kár radiológiai megállapításokat nem, és azok a betegek, akik elhagyták a kamra hiba, a folyékony túlterhelési és a heveny elutasítási hasonlóak. Arányuk egy finom perihilar haze hiányosak vagy összefüggő légtér konszolidáció érintő, elsősorban a közép- és zónák. Peribronchial és perivascular megvastagodása és retikuláris mintázattal is a legtöbb beteg jelen. A ödéma általában áttelepítése után azonnal megkezdődik, az első 2 napon keresztül elront és súlyosságának második és negyedik arteria napja között, vagy később szív-tüdő transzplantációs csúcsaira.

Heveny elutasítási egy majdnem fajtaösszetevői kialakulásától tüdő-transzplantációs és egy fontos a megbetegedések. Ez fordul elő, elsősorban a szervátültetés utáni első két hónapon belül. Klinikai tüneteket és a jeleket tartalmaz, köhögés, a dyspnoea, a láz, a tachypnoea és a crakles a auscultation. Radiográfiai megállapításai közé tartoznak a finom retikuláris mintázattal, interlobular septal megvastagodása, csiszolatos opacitásának körül, hiányosak vagy összefüggő légtér és új, illetve megnövekedett mellhártya effúziós megerősítését. A diagnózis gyakran a transbronchial biopszia függ. Kedvező válaszra nagy adag intravénás kortikoszteroidokkal szerezhetők be.

Organizing tüdőgyulladás (BOOP) Bronchiolitis-obliterans társított enyhe heveny elutasítási vagy fertőzés, általában cytomegalovirus CMV tüdőgyulladás kontextusában. Ritkán mint egy elszigetelt megállapítás történik. Akkor kövesse vagy constrictive bronchiolitis kialakulása elé. BOOP áttelepítése kapcsolódó radiológiai jellemzői hasonlóak az ideghártya-BOOP, a nontransplant állományban.

Áttelepítés után 6 és 12 hónap közötti általánosan elismert a constrictive bronchiolitis. A klinikai képzés változó, előfordulhat, hogy a betegséget egy alattomos kialakulását és a rest fejlődéshez vagy a gyors fejlődése. Klinikai gyakorlat a klinikai, a sugárzás és a funkcionális kombinációja constrictive bronchiolitis diagnózisa általában alapul. Bronhoszkópia és a transbronchial biopszia hasznos diagnosztikai eljárások. Radiográfiai megállapításai közé tartoznak a csökkent a perifériás vaszkuláris jelölések, a csökkenő vagy növekvő tüdő-mennyiség és a hörgők dilatáció. HRCT ellenőrzés levegővel, túltöltés (1. ábra) megjelenítése a hörgők dilatáció, a hörgők fal megvastagodása és a mozaik perfusion. A dilatáció elsősorban az alacsonyabb mellék, a szegmensek és subsegmental hörgőket, foglalja magában.

20 %-Át, a tüdő transzplantációs címzettek körülbelül 5 %-ról transzplantációt lymphoproliferative rendellenességek (PTLD) fordulhat elő. Legtöbb esetben a jelenlegi szervátültetés utáni első évben. A leggyakoribb radiológiai megállapítások áll egy vagy több göröngy, a légtér és fordulnak elő, illetve a gátorközi nyirokcsomó-duzzanat szórványos területek. A legtöbb polimorf, jóindulatú megjelenő elváltozások szövettani, akik betegeknek klinikailag unsuspected betegség, solitary tüdő Nodulus bemutató és jobban túlélése (2 ábra). Betegek több göröngy, vagy több területet a légtér és alacsonyabb túlélési leggyakrabban megtalálható a allograft monomorphic elterjedése.

Tüdő transzplantációs annak szükségességét, hogy, transzplantációs után a kemoterápiás immunszupresszió elutasítása kapcsolódik gyakran súlyos és alkalmi szervezetek által okozott fertőzések kockázatának jelentős. Pulmonary fertőzés megbetegedéssel és elhullással a tüdő transzplantációs címzettek leggyakoribb oka. A spektrum szervezetek különböző baktériumok, vírusok (CMV), gombák (aspergillosis, a candida és a pneumocystis carinii) és mycoplasma fajok közé.

Mechanikus komplikációk tüdő áttelepítése után a hörgők és a tüdő hajók fordulhat elő. A anastomosis kapcsolódó két bronchiális komplikációk a hörgők dehiscence és a hörgők szűkület. Az előbbi általában akkor merül fel a szervátültetés, néha a fertőzés anastomotic oldalán kapcsolatos első néhány hónappal. Mind a hörgők dehiscence, és a szűkület könnyen felismeri a fuvarozás A legtöbb stenoses, a sztent beszúrási (Fig.3) sikeresen kell kezelni. Az érrendszeri anastomosis kapcsolatos bonyodalmak ritka. Pulmonary artériás vagy a vénás akadályt, valamint a lobar torziós számoltak be.

Imaging példák

A tüdő, transzplantációs kialakítást
A tüdő, transzplantációs 2 ábra
Transzplantációs, tüdő, Fig.3 (a)
Transzplantációs, tüdő, Fig.3 (b)

A fenti cikk ismételt közzététele, Medcyclopaedia ™, egy egyedi szolgáltatás GE Healthcare engedélyével. Medcyclopaedia . a több mint 18 000 orvosi témák - átfogó lefedettséget biztosít interaktív e-learning megoldások, valamint a gazdag orvosi képet és a Média Klipsz-adatbázis. Medcyclopaedia azonnali hozzáférést biztosít megoldásokat & erőforrások, néhány más webhelyekre is megfelelő. Copyright 2010-re Medcyclopaedia szöveget és a képeket. Minden jog fenntartva.

GE Healthcare más webszolgáltatások:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 10, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post