Advertisement

Är Vad Tamoxifen?

Tamoxifen är en antagonist av estrogenreceptoren i bröstsilkespapper. Det har varit den standarda terapin för endocrinen (anti-estrogen) för hormon-realitet tidig sortbröstcancer, även om aromataseinhibitors har varit föreslagna för postmenopausal kvinnor.

Några bröstcancerceller kräver estrogen att växa. Estrogenröror till och aktiverar estrogenreceptoren i dessa celler. Tamoxifen metabolizeds in i sammansättningar att också röran till estrogenreceptoren men inte aktiverar den. Dessutom förhindrar tamoxifen estrogen från bandet till dess receptor. Hence blockeras bröstcancercelltillväxt.

Tamoxifen upptäcktes av ICI Pharmaceuticals (nu AstraZeneca) och säljs under handeln namnger Nolvadex, Istubal och Valodex. Emellertid ses drogen, även för dess patenterade förfallodag, var och stilla, brett till av dess släktnamn ”tamoxifen.”,

Tamoxifen används för närvarande för behandlingen av både tidig sort och avancerad bröstcancer för ER+ (estrogenreceptorrealitet) i pre- och posta-menopausal kvinnor. Dessutom är det den mest allmänninghormonbehandlingen för male bröstcancer. Det är också godkänt vid FDAEN för förhindrandet av bröstcancer i kvinnor på kicken - riskera av framkallning av sjukdomen. Den har varit vidare godkänd för förminskningen av contralateral (i motsatsbröst) cancer.

Globala reor av tamoxifen i 2001 var $1.024 miljoner.

Sedan förfallodagen av patent i 2002, det är nu brett - tillgängligt som en generisk drog runt om världen. Barr Labb Inc hade utmanat det patenterat (som i 1992 var härskat unenforcable), men mer sistnämnd kom till en överenskommelse med Zeneca att licensera patent, och selltamoxifen på Zenecas prissätter nästan.

Som av 2004, var tamoxifen världens största säljande hormonal drog för behandlingen av bröstcancer.

I USEN kostar 20 mg-tamoxifentablets under $20 per månad i antal. I UKEN betalar NHSEN £1.90 per månad (tålmodig mottar dem endera fritt eller för den standarda receptladdningen av £7.10 i England, £4 i Skottland, £3 i Nordligt - ireland och frigör i Wales). Andra länder anmäler liknande prissätter.

Jämförbara studier

I 2006 avslutade den kliniska studien för den stora STJÄRNAN att raloxifene är lika effektiv i förminskande förekomsten av bröstcancer, men, efter ett genomsnitt 4 årsuppföljning där var 36% mer få livmoder- cancer och 29% mer få blodproppar i kvinnor som tar raloxifene än i kvinnor som tar tamoxifen, även om skillnaden inte är statistiskt viktig.

I 2005 visade ATAC-försök att efter genomsnitt 68 månader efter en 5 år adjuvantbehandling, gruppen, som mottog anastrozole (Arimidex) hade markant bättre resultat än tamoxifengruppen mäter in fri överlevnad för lik sjukdom, men ingen total- dödlighet gynnar. Data från försök föreslår att anastrozole bör vara den föredragna läkarbehandlingen för postmenopausal kvinnor med lokaliserad bröstcancer som är estrogenreceptor (ER)realiteten. En Annan studie grundar att riskera av recurrencen förminskades 40% (med något riskera av ben bryter) och att ER-negationtålmodig gynnade också från växling till anastrozole.

mer Ytterligare Läsning


Denna artikel licenseras under den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Den använder materiellt från den Wikipedia artikeln på ”Tamoxifen,” All som materiellt anpassat som används från Wikipedia, är tillgängligt under benämner av den Idérika AllmänningTillskrivning-ShareAlikeLicensen. Wikipedia® sig själv är ett registreringsvarumärke av Wikimediaen Fundament, Inc.

Last Updated: Feb 24, 2013

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post