Advertisement
Advertisement

Mikä on puoleista kohdunkaulan?

Puoleista kohdunkaulan on pahanlaatuisia kasvaimen johtuvat vatsaan Epiteelikudos. Adenocarcinoma osuus on 95 prosenttia puoleista malignancies, loput 5 prosenttia koostuu sarcomas. Vaikka sen taajuuden on vähentynyt huomattavasti viime vuosikymmenten aikana Länsi maailmassa, tämä syövän edelleen edistää merkittävästi yleistä kuolleisuutta. Adenocarcinoma esiintyvyys vaihtelee suuresti riippuen maantieteellisellä alueella. Japanissa vuosittain esiintyvyys on arviolta 140 tapauksissa vuodessa, 100 000 asukasta kohti olisi Länsi maailman tämän esiintyvyys on arviolta 10 100 000 asukasta kohti. Havaitaan korkeampi esiintyvyys yleisempää miesten kuin naisten 1.5:2.5 suhde, heikko sosiaalinen ryhmät ja yli 40 vuoden ikäiset ihmiset.

Yleensä kuulu kyseisen elintarvikkeen säilyvyyden jäähdytys ja ei suolaamalla, joka johtaa nitraatin johdannaiset väheneminen on tärkeä tekijä puoleista adenocarcinoma Länsi maailman esiintyvyys taantuvien. Muut aetiological tekijät ovat tupakointi, alkoholin ja vitamiini puutteita. Adenocarcinoma vatsaan lisääntynyt esiintyvyys on todettava potilaiden Pernisiöösi anemia, atrophic mahakatarri tai adenomatous polyyppi on. Lopuksi Perinnölliset tekijät ovat mukana, erityisesti potilaiden hajanainen infiltrating tyyppi on kohdunkaulan esittäminen.

On yleisesti tunnettua, että suurin osa puoleista carcinomas peräisin prepyloric ja pyloric alueen. Adenocarcinoma brutto ulkoasu on käytetty perustana niiden luokittelu Borman ehdottaman: polypoid fungating (B1), ulcerated (B2), ulcerated ja infiltrating (B3), hajanainen infiltrating (B4). On huomattavaa päällekkäisyyttä välillä nämä luokitukset koska monet vaurioita näkyy enemmän kuin yksi näistä ominaisuuksista. Kliiniset diagnooseja potilaiden valitusten milloin tauti on yleisesti pitkälle ja metastases alueellisen imusolmukkeiden tai puistoja ovat usein läsnä.

Radiologisten diagnoosi

Kaksinkertainen kontrasti bariumkarbonaatin tutkimuksen on voitava havaita yli 95 prosenttia puoleista carcinomas korkea spesifisyys, ja olisi otettava huomioon ei ainoastaan erinomainen diagnoosimenetelmän vaan myös ensisijainen seulontamenettely puoleista syövän henkilöiden vaarassa.

B1-vauriota (1) nähdään vaihtelevassa, koko ja toisinaan näkyvissä puumaiset sääntöjenvastaisten täyttämisen vika. Kaksinkertainen kontrasti paljastaa epäsäännöllinen, täyttämisen vika karkea lobulated pinnan ja joskus pinnallisia ulceration kanssa.

B2-vauriota on näkyvissä kuin jyrkästi sidotun ulcer kraatteri suurempi kuin 3 cm halkaisija. Ulcer reuna Yhtyvä säteilevien taitosten tekeminen pyöristettyjä tai sulatetun. Kaksinkertainen kontrasti bariumkarbonaatin tutkimukset B2 kasvaimia, sijaitsee Törmäyssuunta tai nondependent seinä voi tuottaa hälytysääni kuvan Boundary lateraaliset määräävät kasvaimen ja joka osoittaa, ulcer reuna sisempi rengas reunan ulkoreunalla.

B3 kasvaimia ovat yleensä suurempia ja bariumkarbonaatin täyttämisen paljastaa täyttämisen vika paitsi myös ulcer-kraatteri ansiota hajanainen tumoural virtaaminen ulottuu puoleista seinän jäykkyys. Pakkauksen radiographs paljastaa ulceration sääntöjenvastaisten reunat ja ympäröivän radiolucent vika. Massa voivat olla merkittävämpi kuin ulcer.

B4 kasvaimia, nimeltään scirrhous kasvaimia tai linitis plastica ovat diffusely infiltrating prepyloric antrum tai koko vatsaan (Fig.2) vaurioita. Ne ovat ominaista vähentäminen ja seinät pliability ja mucosa nodular tai ulcerated kuvio menetystä liittyvä puoleista valovirran alenemakerroin epämuodostuma.

Väliaikaisen

CT ja endoluminal ultrasound (EUS) voidaan suorittaa väliaikaisen puoleista carcinomas.

Asianmukaiset CT tutkimus voidaan paremmin lentoliikenteen tai veden kanssa vatsaan kontrasti väline aiheutuvat suoritetaan seuraavat riittävä distension. Spasmolyticum sekä iodinated of suonensisäisen hallinnon kontrasti m noin 80 prosenttia potilaille. CT soveltuu parhaiten havaitsemiseksi maksan ja peritoneal metastases.

Oletetaan, että EUS T väliaikaisen on ensiluokkaista CT väliaikaisen EUS tarkkuudella n staging-vaihetta raportoitu enintään 75 prosenttiin. EUS maihinnousu syvyys overstaging on yleisimmin johtuu joko kasvaimen ja puoleista seinän echoendoscope kanssa paineistetun puhekuplan Vihje mukaan pakkausta tai mistaking peritumoural tulehdus neoplastisia maihinnousu, joka on omiaan tapahtuvaksi useammin ulcerated lomakkeita varten.

Varhainen puoleista syöpä

Varhainen puoleista syövän (EGC) määritellään vain mucosa ja submucosa, kanssa tai ilman imusolmuke osallistumista kohdunkaulan. Synkronista EGCs esiintyvät potilaiden 9 prosenttia. Tämän lomakkeen puoleista kohdunkaulan raportoidaan vähemmän usein Euroopassa ja Japanissa kuin Yhdysvalloissa. EGCs on luokiteltu kolmenlaisia ja kolme alatyyppien perustuu niiden brutto ulkoasusta (Fig.5).

Tyyppi I: ulkonevat tyyppi (yli 5 mm)

Tyyppi II: Pinnallisia tyyppi, momentteihin kolme alatyypit:

a. laajennetuilla tyyppi

b. tasainen tyyppi; ei käyttöoikeuksien ympäröivän mucosa

c. masentunut tyyppi; pinta on hieman masentunut.

Tyyppi III: louhittu

Submucosal maihinnousu esiintyvyys on korkeampi kuin III ja tyypit II c tyyppi II. Kaksinkertainen bariumkarbonaatin kontrasti tutkimuksen Kirjoita I vaurioita näkyviin pienenä, jyrkästi dialla, täyttämisen samanlaisia ominaisuuksia, pieni sessile polyyppi on nähnyt vikoja. Sessile polyyppi, joka on suurempi kuin 1 cm: n läpimittainen olisi katsottava mahdollista EGC. Tyypin II muutoksia on ominaista muistolaatta kaltaiset laajentamisen, mucosal nodularity (Fig.6) ja/tai suppea alueiden ulceration tai yhdistelmän näistä päätelmistä. Tyyppi II EGCs näkyvät matala ulcer kraaterit nodularity vierekkäiset mucosa ja clubbing tai fuusio säteilevien taitosten tekeminen vierekkäisten taitosten tekeminen tumoural virtaaminen ansiota. Radiographically tyypin II c vaurioita voidaan erottaa tyyppi III vaurioita tyyppi II c tyyppi III verrattuna alenemiseen bariumkarbonaattia ohuempi kokoelman. Yleensä syvempää osa (tyyppi III) on matala osa ympäröi masennuksen keskuksessa. Tyyppi III vaurioita on syvyys, tyyppi II c vaurioita voidaan tuskin tunnistettavan syvempää ulcer masennuksen perifeerisestä osa.

Imaging-ohjelmassa

Kohdunkaulan, puoleista, 1 (a)
Kohdunkaulan, puoleista, 1 (b)
Kohdunkaulan, puoleista, Fig.2 (a)
Kohdunkaulan, puoleista, Fig.2 (b)
Kohdunkaulan, puoleista, kaavio
Kohdunkaulan, puoleista, Fig.4
Kohdunkaulan, puoleista, Fig.5
Kohdunkaulan, puoleista, Fig.6

Edellä artiklan julkaistaan GE terveydenhuollon Medcyclopaedia ™, ainutlaatuinen palvelu lupaa. Medcyclopaedia säädetään kattavasti About 18,000 lääketieteellisen aiheet - vuorovaikutteisia e-oppimisen ratkaisuja sekä lääketieteelliset kuvia ja media leikkeet rikas tietokannan. Medcyclopaedia ansiosta voit käyttää ratkaisuja & resurssit, että harvat muut sivustot voi vastata. Copyright 2010 Medcyclopaedia tekstiä ja kuvia. Kaikki oikeudet pidätetään.

Muut web-palveluita GE Healthcare:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 9, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post