Advertisement

Τι είναι ένα καρκίνωμα γαστρικού;

Μια γαστρικού καρκίνωμα είναι μια κακοήθη όγκων που προκύπτουν από το επιθήλιο του στομάχου. Adenocarcinoma λογαριασμούς για το 95% των γαστρικού malignancies, το υπόλοιπο 5%, η οποία αποτελείται από sarcomas. Μολονότι η συχνότητα μειώθηκε δραματικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες στον δυτικό κόσμο, αυτού του καρκίνου εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην συνολική θνησιμότητα. Η συχνότητα των adenocarcinoma ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή. Η ετήσια επίπτωση στην Ιαπωνία, εκτιμάται σε 140 περιπτώσεις ανά 100.000 κατοίκους ανά έτος, ότι, στο δυτικό κόσμο, αυτή η επίπτωση, εκτιμάται σε 10 ανά 100.000 κατοίκους. Παρατηρείται μια υψηλότερη συχνότητα στα αρσενικά από τα θηλυκά με μια αναλογία του 1.5:2.5, κακή κοινωνικές ομάδες και στους ανθρώπους επάνω από την ηλικία των 40 ετών.

Αυτό θεωρείται γενικά ότι τροφίμων διατήρηση με ψύξη και όχι από το αλάτισμα που οδηγεί σε μείωση των νιτρικών αλάτων παραγώγων αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη μείωση της επίπτωσης της γαστρικού adenocarcinoma στο δυτικό κόσμο. Άλλοι αιτίων παράγοντες είναι το κάπνισμα, η κατανάλωση οινοπνεύματος και η βιταμίνη ελλείψεις. Αυξημένη επίπτωση της adenocarcinoma του στομάχου, σημειώνεται σε ασθενείς με pernicious αναιμία, atrophic gastritis ή adenomatous polyps. Τέλος, γενετικών παραγόντων επίσης συμμετέχουν, ιδιαίτερα σε ασθενείς που παρουσιάζει με διάχυτες infiltrating τύπο καρκίνωμα.

Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των γαστρικού carcinomas που κατάγονται από την περιοχή prepyloric και pyloric. Το ακαθάριστο εμφάνιση των adenocarcinoma λειτούργησε ως τη βάση για την ταξινόμησή τους, όπως προτείνεται από την Borman: ulcerated polypoid fungating (B1), ulcerated (B2), και να διεισδύσουν (B3), διάχυση διεισδύει (B4). Υπάρχει μια σημαντική αλληλεπικάλυψη μεταξύ οι ταξινομήσεις αυτές, διότι πολλές αλλοιώσεις θα εμφανίζει περισσότερες από μία από αυτές τις δυνατότητες. Κατά τη στιγμή της κλινική διάγνωση σε ασθενείς με καταγγελίες, η ασθένεια είναι συχνά σε προχωρημένο στάδιο, και metastases στην περιφερειακή λεμφογάγγλια ή σε απομακρυσμένες τοποθεσίες είναι συνήθως παρόντες.

Ραδιολογική διάγνωση

Διπλή αντίθεση βαρίου μελέτη είναι δυνατό να εντοπίσει το περισσότερο από το 95% των γαστρικού carcinomas με μια υψηλή εξειδίκευση και πρέπει να θεωρούνται όχι μόνο ως εξαιρετική μέθοδος διάγνωσης, αλλά επίσης ως διαδικασίας ανίχνευσης πρωτογενές γαστρικού καρκίνου σε πρόσωπα σε κίνδυνο.

Μια έκταση αλλοιώσεων B1 (Fig.1) θεωρείται ως ένα ελάττωμα παράτυπων πλήρωσης μέγεθος με περιστασιακά μια ορατή στέλεχος. Διπλή αντίθεση θα αποκαλύψει μια παράτυπες συμπλήρωση ελάττωμα με lobulated επιφάνεια και μερικές φορές επιφανειακή ulceration.

Μια έκταση αλλοιώσεων B2 είναι ορατό ως απότομα περισταλούν έλκος κρατήρας, άνω των 3 εκατοστά σε διάμετρο. Ακτινοβολούντα πάει πάσο συγκλίνει προς το άκρο του το έλκος είναι αμβλυμένες ή συγχωνευθεί. Σε διπλή αντίθεση βαρίου μελέτες B2 όγκους, βρίσκεται στον τοίχο στην εμπρόσθια ή nondependent, μπορεί να παράγει μια εικόνα δύο κουδουνίσματα με εξωτερικό δακτύλιο σκιαγράφησης στην άκρη τα κύτταρα των όγκων και το εσωτερικό δακτυλίδι αναφέροντας το άκρο του το έλκος.

Οι όγκοι B3 είναι συνήθως μεγαλύτερα και βαρίου πλήρωσης θα αποκαλυφθεί όχι μόνο ένα ελάττωμα πλήρωσης αλλά και τους ακαμψία του τείχους της γαστρικού του, πέρα από τις ο κρατήρας έλκος, λόγω της της διάχυτης tumoural διείσδυσης. Συμπίεση ακτινογραφίες αποκαλύπτουν μια ulceration με παράτυπες περιγράμματα και γύρω radiolucent ελαττώματος. Η μάζα που μπορεί να είναι πιο σημαντικές από το έλκος.

B4 όγκους, που ονομάζεται scirrhous όγκους ή linitis plastica, diffusely να διεισδύσουν αλλοιώσεις που αφορούν το prepyloric antrum, ή το σύνολο στομάχι (Fig.2). Χαρακτηρίζονται από μια μείωση και το σφάλμα από το γαστρικού lumen που συνδέονται με απώλεια της pliability των τειχών και ένα μοτίβο σφαιροειδή ή ulcerated από το mucosa.

Ανασυγκρότησης

Στάσης των γαστρικού carcinomas μπορεί να εκτελεστεί από υπερήχων CT και endoluminal (EUS).

Κατάλληλα CT μελέτη μπορεί να είναι καλύτερα εκτελείται παρακάτω κατάλληλη distension του στομάχου με αέρα ή του νερού ως μέσο αντίθεση. Ενδοφλέβια διοίκηση του μια spasmolyticum, καθώς και από ένα iodinated αντίθεση m περίπου το 80% των ασθενών. CT είναι καταλληλότερο για την ανίχνευση του ήπατος και peritoneal metastases.

Υποτίθεται ότι EUS T ανασυγκρότησης είναι ανώτερη από CT ανασυγκρότησης με ακρίβεια EUS για n στάσης που αναφέρθηκαν για να φτάσει στο 75%. Overstaging του βάθους της εισβολής από την EUS είναι πιο συχνά οφείλονται είτε στην συμπίεση των τα κύτταρα των όγκων και των γαστρικού τοίχο από την άκρη του το echoendoscope με ένα μπαλόνι φουσκωμένα είτε να αναβάλλεται φλεγμονή peritumoural για τη νεοπλαστικές εισβολή, η οποία τείνει να παρουσιαστεί συχνότερα με τις ulcerated μορφές.

Πρώιμη γαστρικού καρκίνος

Πρόωρη γαστρικού καρκίνου (EGC) ορίζεται ως το καρκίνωμα που περιορίζεται στο mucosa και submucosa, με ή χωρίς συμμετοχή λεμφικού κόμβου. Σύγχρονη EGCs προκύψει στο 9% των ασθενών. Αυτή η μορφή γαστρικού καρκίνωμα αναφέρεται λιγότερο συχνά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε σχέση με την Ιαπωνία. Οι EGCs έχουν ταξινομηθεί σε τρεις τύπους και τρεις υποκατηγορίες, με βάση το ακαθάριστο εμφάνισή τους (Fig.5).

Τύπος I: προεξέχοντα τύπου (περισσότερο από 5 mm)

Τύπος ΙΙ: Επιφανειακή τύπου, υποδιαιρούνται περαιτέρω σε τρεις υποκατηγορίες:

a. αυξημένα τύπου

b. επίπεδη τύπο- κανένα σημείο της την γύρω mucosa

γ. συμπιεσμένες τύπο- η επιφάνεια είναι ελαφρώς συμπιεσμένες.

Τύπος III: ανασκαφεί

Η συχνότητα των submucosal εισβολή είναι υψηλότερη με τύπους c II και III από με τον τύπο ΙΙ ένα. Σε διπλή βαρίου αντίθεση μελέτη τύπου I αλλοιώσεις εμφανίζονται ως μικρά, απότομα συνορεύει, συμπλήρωση ελαττώματα που είναι παρόμοια με τα χαρακτηριστικά που εξετάζονται σε μικρές sessile polyps. Μια μεγαλύτερη από 1 cm διαμέτρου sessile polyp πρέπει να θεωρηθεί ως πιθανή EGC. Τύπος ΙΙ αλλοιώσεις χαρακτηρίζονται από πλάκα-όπως ανύψωση, βλεννογόνου nodularity (Fig.6) ή/και ρηχά περιοχές της ulceration ή ένα συνδυασμό αυτών των πορισμάτων. Τύπος ΙΙ EGCs εμφανίζονται ως ρηχά έλκος κρατήρες με nodularity των γειτονικών mucosa και ώσης ή με σύντηξη ακτινοβολούντα πάει πάσο, λόγω της tumoural διείσδυσης από το διπλανό πάει πάσο. Radiographically μπορεί να διακριθεί από τύπου III αλλοιώσεις τύπου II c αλλοιώσεις, από τη συλλογή λεπτότερο βάριο η συμπίεση του τύπου ΙΙ γ, σε σύγκριση με τύπου III. Συνήθως το βαθύτερο μέρος (τύπου III) είναι στο κέντρο της κατάθλιψης που περιβάλλεται από το μέρος ρηχή. Τύπος ΙΙΙ αλλοιώσεις έχουν βάθος, ότι τύπου II c αλλοιώσεις μπορεί να είναι ελάχιστα αναγνωρίσιμα περιφερειακές τμήμα των πιο βαθιά κατάθλιψη έλκος.

Απεικόνιση

Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.1 (α)
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.1 (β)
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.2 (α)
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.2 (β)
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.3
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.4
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.5
Καρκίνωμα, γαστρικού, Fig.6

Επαναδημοσίευση του ανωτέρω άρθρου με άδεια από Medcyclopaedia ™, μια μοναδική υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης GE. Medcyclopaedia παρέχει πλήρη κάλυψη από περισσότερες από 18.000 ιατρικά θέματα - Αλληλεπιδραστικές λύσεις ηλεκτρονικής μάθησης, καθώς και η πλούσια βάση δεδομένων των ιατρικών εικόνων και μέσα clip. Medcyclopaedia σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε λύσεις & πόρων που μπορεί να ταιριάζουν μερικές άλλες ιστοσελίδες. Copyright 2010 Medcyclopaedia κείμενο και εικόνες. All rights reserved.

Άλλες υπηρεσίες web από την GE υγειονομικής περίθαλψης:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 9, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post