Advertisement
Advertisement

Mi a gyomor méhnyak?

A gyomor karcinóma a rosszindulatú daganatok, a hámszövet, a gyomor eredő. Adenocarcinoma számlák gyomor jelenti, a maradék 5 %-a alatt álló sarcomas 95 %-át. Bár gyakoriságát is drámaian csökkent az elmúlt évtizedek során a nyugati világban, a rák továbbra is jelentősen hozzájárul az összesített halálozás. Adenocarcinoma gyakorisága jelentősen változhat attól függően, hogy a földrajzi terület. Az éves előfordulási japán 100 000 lakosra, évi 140 ügyet becsülhető meg, mivel a nyugati világban, amikor 10-100 000 lakosra e előfordulási becslések. A magasabb előfordulási gyakorisággal, hímneműek, mint a nők aránya az 1.5:2.5, rossz társadalmi csoportok és 40 év feletti személyek figyelhető meg.

Az általános vélelem áll az élelmiszer-tartósítás hűtéssel, és nem a sózás, amely elvezet a nitrát származékos fontos gyomor adenocarcinoma a nyugati világban előfordulásának csökkenő. Más aetiological tényezők a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a Vízitorma. Egy növekvő adenocarcinoma, a gyomor-előfordulás megjegyezte, a betegek és vészes vérszegénység, atrófiás gastritisek, adenomatous polipok. Végül genetikai tényezők is érintettek, különösen a betegek, szórt, méhnyak infiltrating típusú bemutatása.

A jól ismert, hogy a gyomor carcinomas többsége a prepyloric-és vakbél származik-e. Adenocarcinoma bruttó megjelenését a Borman által javasolt besorolásának alapjául szolgált: polypoid fungating (B1), ulcerated (B2), a ulcerated és a beszivárgó (B3), diffúz beszivárgó (B4). Jelentős átfedés van közötti összefüggéseket, mert sok elváltozások jeleníti meg, ezek a szolgáltatások közül. Panaszok betegek klinikai diagnosztikai időben általában előrehaladott állapotban van a betegség, és általánosan jelen az áttételek, regionális nyirokcsomók, vagy távoli helyeken.

Radiológiai diagnosztika

Kettős kontraszt bárium-tanulmány képes-hoz kinyomoz a gyomor carcinomas több mint 95 %-os magas specificitású, és figyelembe kell venni, nem csak kitűnő diagnosztikai módszer, hanem mint elsődleges szűrővizsgálatot gyomorrák, a veszélyeztetett személyek számára.

A B1 elváltozás (kialakítást.), és időnként látható kocsánnyal teljes különböző méretű a töltés szabálytalan hibának tekintik. Kettős kontraszt akarat feltár egy szabálytalan kitöltése a hiba néha felületi fekélyek a gyomorban és a nyers lobulated felület.

A B2 elváltozás látható, mint hirtelen körülhatárolt ulcer-kráter, átmérőjű, 3 cm-nél. A fekély széléhez konvergáló sugárzó hajtogatást éleit le kerekíteni, vagy zsugorított. A kettős kontraszt bárium tanulmányok B2 daganatok, anterior vagy nondependent falon található, a külső gyűrű lehatároló vízszintes szélén a daganatok és a belső gyűrű a fekély szélét jelző eredményezhet a kétszeri csengetés kép.

A B3 daganatok általában nagyobbak, és a bárium-töltési fog kiderülni, nem csak a töltés hiba de is merevség, a gyomor fal, fekély kráter az miatt, hogy a szórt tumoural beszivárgás nyúlnak. Tömörítés radiographs egy fekélyek a gyomorban szabálytalan határok és a környező radiolucent hiba merült fel. A lehet szembetűnőbb, mint a fekély nélkül.

B4-daganatok úgynevezett scirrhous daganatok vagy linitis plastica, diffusely vannak beszivárgó elváltozások, a prepyloric antrum, vagy a teljes gyomor (2 ábra). Csökkentése és a deformity, a gyomor, a veszteség-pliability, a falak és a mucosa nitrogénmegkötő vagy ulcerated mintázattal társított lumen jellemzi.

Átmeneti

Gyomor carcinomas az átmeneti CT és endoluminal Ultrahang (EUS) lehet elvégezni.

Megfelelő CT-vizsgálat meghatározhatók végrehajtott alábbi megfelelő puffadás, levegőbe vagy vizekbe való gyomrom kontraszt közegként. Egy spasmolyticum, valamint a egy iodinated, intravénás felügyeleti kontraszt m páciensek körülbelül 80 %-át. CT legjobb illesztett, a máj és a peritoneális áttételek.

Feltételezik, hogy Érdekli-T átmeneti superior a CT átmeneti EUS pontossággal, ha az n átmeneti elérheti a 75 %-át jelentik. Invasion által az Európai Unió mélységét, overstaging oka leggyakrabban vagy tömörítő egy felfújt balloon with echoendoscope csúcsa a gyomor fal és a daganat peritumoural-gyulladás, ami gyakrabban fordul elő a ulcerated formák, a daganatos személyiségi mistaking.

A gyomorrák korai

Gyomorrák korai (EGC) határozható meg a méhnyak, mucosa és submucosa, vagy nyirokcsomó bevonása nélkül korlátozódnak. Szinkron EGCs betegek 9 %-ában fordul elő. Ez a formája gyomor méhnyak ritkábban jelentik, Európa és japán mint az USA-ban. A EGCs három típusa és a bruttó külső (fascialis) alapján három altípusok soroltak.

Típus: kiálló típusa (5 mm-nél)

II. típus: Felületi típusú továbbbontani három altípusok:

a. emelt szintű típusa

b sima típusának; Nincs emelés-ban a környező mucosa

c a depressziós típusa; a felülete kissé nyomott.

Típus: kifejtett

Submucosal invázió előfordulása magasabb, és a típusú II c III, mint a típus egy. A kettős bárium kontraszt tanulmány típusú elváltozás jelennek meg, a kis élesen határos, a szolgáltatások látható kis lomblevelű polipok hasonló hibák kitöltése. A lomblevelű polyp nagyobb, mint 1 cm-es átmérővel, úgy kell tekinteni, mint a lehetséges EGC. Típus-II elváltozások jellemzi a plakk-szerű emelés, nyálkahártya nodularity (Fig.6) és/vagy sekély területek, fekélyek a gyomorban vagy ezeket a megállapításokat. Sekély fekély Kráterek típus-II EGCs nodularity, a szomszédos mucosa és a diszkóba járni, vagy a sugárzó többi vonalnál is, köszönhetően a tumoural a szomszédos hajtogatást vízbeszivárgások fúziós jelennek meg. Radiographically típusú c elváltozások megkülönböztethető a Type III elváltozások által a depresszió, II. típusú c típusú III képest a bárium vékonyabb gyűjteménye. Általában a mélyebb (Type III) része a depresszió, veszi körül a sekély része központjában. Típusú III elváltozások van a mélység, mivel lehet, hogy a c típusú az elváltozások alig felismerhető, mélyebb ulcer-depresszió külső részén.

Képfeldolgozás

Gyomor-, méhnyak kialakítást (a)
Gyomor-, méhnyak kialakítást (b)
Gyomor-, méhnyak 2 ábra az (a)
Gyomor-, méhnyak 2 ábra (b)
Gyomor-, méhnyak Fig.3
Gyomor-, méhnyak Fig.4
Gyomor-, méhnyak fascialis
Gyomor-, méhnyak Fig.6

A fenti cikk ismételt közzététele, Medcyclopaedia ™, egy egyedi szolgáltatás GE Healthcare engedélyével. Medcyclopaedia . a több mint 18 000 orvosi témák - átfogó lefedettséget biztosít interaktív e-learning megoldások, valamint a gazdag orvosi képet és a Média Klipsz-adatbázis. Medcyclopaedia azonnali hozzáférést biztosít megoldásokat & erőforrások, néhány más webhelyekre is megfelelő. Copyright 2010-re Medcyclopaedia szöveget és a képeket. Minden jog fenntartva.

GE Healthcare más webszolgáltatások:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 9, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post