Advertisement
Advertisement

Hva er en mage Carcinoma?

Mage carcinoma er en ondartet tumour som oppstår fra Epitel av magen. Adenocarcinoma står for 95% av mage malignancies, de resterende 5% blir består av Sarkomer. Selv om dens frekvens har minket dramatisk i de siste tiårene i den vestlige verden, bidrar denne kreft fortsatt betydelig til Total dødelighet. Forekomsten av adenocarcinoma varierer sterkt alt etter geografisk område. Årlig insidens i Japan er anslått til 140 tilfeller pr. 100 000 innbyggere per år, mens i den vestlige verden denne forekomsten er anslått til 10 pr. 100 000 innbyggere. En høyere forekomst blant menn enn kvinner med et forhold på 1.5:2.5, dårlig sosiale grupper og personer over 40 år er observert.

Det antas vanligvis at mat bevaring av nedkjøling og ikke av Salagir som fører til en reduksjon i nitrat derivater er en viktig faktor i nedgang i forekomsten av mage adenocarcinoma i den vestlige verden. Andre aetiological faktorer er røyking, alkoholforbruk og a-vitamin mangler. En økt forekomst av adenocarcinoma av magen er notert i pasienter med pernicious anemien, atrophic Magekatarr eller adenomatous polyps. Til slutt, genetiske faktorer er også involvert, spesielt i pasientene presenterer med en Diffus infiltrating type carcinoma.

Det er velkjent at flertallet av mage Kreftsvulster opphav i prepyloric og pyloriske-regionen. Brutto utseendet på adenocarcinoma har fungert som grunnlag for deres klassifisering som foreslått av Borman: polypoid fungating (B1), ulcerated (B2), ulcerated og infiltrating (B3), diffus infiltrating (B4). Det er en betydelig grad av overlapping mellom disse klassifiseringene fordi mange lesjonene vises mer enn én av disse funksjonene. På tidspunktet for klinisk diagnose hos pasienter med klager sykdommen er vanligvis i en avansert scene og Metastaser i regional lymph noder eller i fjerntliggende steder er vanligvis tilstede.

Radiologisk diagnose

Dobbel kontrast barium studie er i stand til å oppdage mer enn 95% av mage Kreftsvulster med en høy spesifisitet, og bør vurderes ikke bare som en utmerket diagnostiske metode, men også som en primær screening prosedyre for mage kreft i personer i faresonen.

B1-lesjon (Fig.1) er sett på som en uregelmessig fylling defekt av varierende størrelse med sporadisk en synlig stengel. Dobbel kontrast vil avdekke en uregelmessig fylle feilen med en ujevn overflate i lobulated og noen ganger overfladiske sårdannelser.

En B2 lesjon er synlig som en kraftig omskrevet ulcer-krateret, overstiger 3 cm i diameter. Utstrålende kaster konvergerende til kanten av ulcer er blunted eller smeltet. På dobbel kontrast barium kan studier B2 tumours ligger på veggen fremre eller nondependent produsere et dobbelt ringesignal bilde med den ytre ringen skildre kanten av tumour og den innerste ringen som angir kanten av ulcer.

B3 tumours er vanligvis større og barium fylling vil avdekke ikke bare en fylling defekt men også stivhet av mage veggen utvide utover ulcer-krateret, grunnet Diffus tumoural infiltrasjon. Komprimering røntgenbilder avslører en sårdannelser med uregelmessig kantlinjer og omkringliggende radiolucent feil. Det kan hende at massen mer fremtredende enn ulcer.

B4 tumours, kalt scirrhous tumours eller linitis plastica, er diffusely infiltrating lesjonene som involverer prepyloric antrum eller hele magen (Fig.2). De kjennetegnes ved en reduksjon og misdannelse av mage lumen forbundet med tap av pliability på veggene og en nodular eller ulcerated mønster mucosa i.

Regi

Regi av mage Kreftsvulster kan utføres av CT og endoluminal ultralyd (EUS).

Aktuelle CT studien kan bli bedre utføres følgende tilstrekkelig distension i magesekken med luft eller varmt vann som et medium for kontrast. Intravenøs administrasjon av en spasmolyticum så vel som av en iodinated kontrast m ca 80% av pasientene. CT er best egnet til å oppdage leveren og peritoneal Metastaser.

Det antas at EUS T staging er overordnet CT staging med en nøyaktighet på EUS for n staging rapportert å nå opptil 75%. Overstaging dybde av invasjon av EUS er vanligvis på grunn av komprimering av tumour og mage veggen av spissen av echoendoscope med en oppblåst ballong eller til feil peritumoural betennelser for neoplastic invasjon, som har en tendens til å oppstå oftere med ulcerated former.

Tidlig mage kreft

Tidlig mage kreft (EGC) er definert som carcinoma begrenset til mucosa og submucosa, med eller uten lymph node engasjement. Synkron EGCs forekommer i 9% av pasientene. Denne formen for mage carcinoma rapporteres sjeldnere i Europa og USA enn i Japan. EGCs har blitt klassifisert i tre typer og tre undertyper basert på deres brutto utseende (Fig.5).

Type I: utskytende type (mer enn 5 mm)

Type II: Overfladiske type, videre inn tre undertyper:

a. forhøyede type

b. flat type; Ingen heving i omkringliggende mucosa

c. deprimert type; overflaten er litt deprimert.

Skriv inn III: utgravd

Forekomst av submucosal invasjon er høyere med typer II c og III enn med type II en. På dobbel barium kontrast studie type I lesjonene vises så liten, kraftig grenser, fyller defekter ligner funksjoner sett i små fastsittende polyps. En fastsittende polyp som er større enn 1 cm i diameter bør anses som mulig EGC. Type II lesjonene er preget av plaque-lignende heving, mucosal nodularity (Fig.6) og/eller grunne områder av sårdannelser eller en kombinasjon av disse funnene. Type II EGCs vises som grunne ulcer kratere med nodularity av tilstøtende mucosa og clubbing eller fusjon av utstrålende kaster, grunnet tumoural infiltrasjon av de tilstøtende kaster. Radiographically kan Type II c lesjonene skilles fra Type III lesjonene ved tynnere samlingen av barium i depresjoner av Type II c i forhold til Type III. Den dypere delen (Type III) er vanligvis i sentrum av depresjon omgitt av grunne del. Type III lesjonene ha dybde, mens Type II c lesjonene kan være neppe gjenkjennelig i den ytre delen av en dypere ulcer depresjon.

Bildebehandling

Carcinoma, mage, Fig.1 (a)
Carcinoma, mage, Fig.1 (b)
Carcinoma, mage, Fig.2 (a)
Carcinoma, mage, Fig.2 (b)
Carcinoma, mage, Fig.3
Carcinoma, mage, Fig.4
Carcinoma, mage, Fig.5
Carcinoma, mage, Fig.6

Den ovennevnte artikkelen publiseres på nytt med tillatelse fra Medcyclopaedia ™, en unik tjeneste fra GE Healthcare. Medcyclopaedia gir deg omfattende dekning av mer enn 18.000 medisinsk emner - interaktive løsninger for e-læring, i tillegg til rik databasen medisinske bilder og media Utklipp. Medcyclopaedia gir deg umiddelbar tilgang til løsninger og ressurser som kan matche noen andre nettsteder. Copyright 2010 Medcyclopaedia tekst og bilder. Med enerett.

Andre nettjenester fra GE Healthcare:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 9, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post