Advertisement
Advertisement

Vad är en mag Carcinom?

En mag Carcinom är en elakartad tumör som härrör från epitel i magen. Adenocarcinom står för 95% av mag Maligniteter, de återstående 5% som består av sarcomas. Även om dess frekvens har minskat drastiskt under de senaste decennierna i västvärlden, bidrar denna cancer avsevärt till den totala dödligheten. Förekomsten av adenocarcinom varierar stort beroende på det geografiska området. Den årliga incidensen i Japan är uppskattningsvis 140 fall per 100 000 invånare per år, och i västvärlden här förekomsten uppskattas till 10 per 100 000 invånare. En högre incidens i män än kvinnor med ett förhållande av 1.5:2.5, dåliga sociala grupper och personer över 40 år har observerats.

Det generellt antas att livsmedel bevarandet av kyl och inte genom saltning vilket leder till en minskning av nitrat derivat är en viktig faktor i en minskning av förekomsten av mag adenocarcinom i västvärlden. Andra etiologiska faktorer är rökning, alkoholkonsumtion och vitamin brister. En ökad incidens av adenocarcinom i magen noteras hos patienter med pernicious anemi, bestod gastritis eller adenomatous polyper. Slutligen, genetiska faktorer är också delaktiga, särskilt hos patienter som presenterar med en diffus infiltrating typ av carcinom.

Det är väl känt att majoriteten av mag Carcinom har sitt ursprung i regionen prepyloric och hypertrofisk. Adenocarcinom brutto utseende har tjänat som grund för deras klassificering som föreslås av Borman: polypoid fungating (B1), ulcerated (B2), ulcerated och infiltrera (B3), diffusa infiltrera (B4). Det finns en betydande överlappning mellan dessa klassificeringar eftersom många skador kommer att visa mer än en av dessa funktioner. Vid tidpunkten för klinisk diagnos hos patienter med klagomål sjukdomen är ofta i ett sent skede och metastaser i regionala lymfkörtlar eller avlägsna platser förekommer ofta.

Radiologisk diagnostik

Dubbla kontrast barium studien är kunna upptäcka mer än 95% av mag Carcinom med en hög specificitet och bör betraktas inte bara som en utmärkt diagnostisk metod, utan också som ett primärscreening förfarande för mag cancer hos personer i riskzonen.

En B1 lesion (Fig.1) ses som en oregelbunden fylla defekt av varierande storlek med ibland en synlig stjälk. Dubbla kontrast kommer att avslöja en oregelbunden fylla defekt med en grov lobulated yta och ibland ytliga ulceration.

En B2 lesion är synlig som ett skarpt avgränsade ulcer krater, överstiger 3 cm i diameter. Utstrålande veck konvergerar till kanten av ulcer är trubbiga eller smält. På dubbla kontrast barium ge studier B2 tumörer, belägen på främre eller nondependent väggen, en dubbel signal bild med den yttersta ringen avgränsning kanten av tumören och den inre ringen som anger ulcer kant.

B3 tumörer är vanligen större och barium fyllning kommer att avslöja inte bara en fyllning defekt utan även stelhet mag muren sträcker sig utanför ulcer krater, på grund av att den diffusa tumoural infiltrationen. Komprimering röntgenundersökningar visar en ulceration med oregelbundna gränser och en omgivande radiolucent defekt. Massan kan vara mer framträdande än ulcer.

B4 tumörer, kallas scirrhous tumörer eller linitis plastica, diffusely infiltrera organskador som omfattar prepyloric antrum eller hela magen (Fig.2). De kännetecknas av en minskning och deformitet av mag lumen är associerad med en förlust av smidighet på väggar och en matrissystem eller ulcerated mönster i slemhinnan.

Förproduktion

Av mag Carcinom kan utföras av CT och endoluminal ultraljud (EUS).

Lämpliga CT studie kan vara bättre utförs, på följande tillräcklig distension i magen med luft eller vatten som kontrast medium. Intravenös administration av en spasmolyticum såväl som av en iodinated kontrast m ca 80% av patienterna. CT är bäst lämpad för att upptäcka levern och peritoneal metastaser.

Det förutsätts att EUS T Förproduktion är överlägsen till CT Förproduktion med en noggrannhet av EUS för n mellanstationer rapporterade att nå upp till 75%. Overstaging av djup invasion av EUS är oftast beror antingen på komprimering av tumören och mag väggen av spetsen av echoendoscope med en uppblåsta ballongen eller att ta miste peritumoural inflammation neoplastiska invasion, som brukar uppstå oftare med ulcerated former.

Tidiga mag cancer

Tidiga mag cancer (EGC) definieras som Carcinom begränsas till mukosa och submucosa, med eller utan lymfkörteln engagemang. Synkron EGCs förekommer i 9% av patienterna. Denna form av mag Carcinom rapporteras mindre ofta i Europa och Förenta staterna än i Japan. EGCs har klassificerats i tre typer och tre subtyper baserat på deras grova utseende (Fig.5).

Typ I-prov: utskjutande typ (mer än 5 mm)

Typ II: Ytliga typ, indelade i tre undertyper:

a. förhöjda typ

b. platt typ. ingen höjd i de omgivande slemhinnan

c. deprimerad typ. ytan är lite deprimerad.

Typ III: utgrävda

Förekomsten av submucosal invasionen är högre med typer II c och III än med typ II en. På dubbla barium typ kontrast studie I organskador visas som små, kraftigt gränsar, fylla brister liknar funktionerna ses i små sessile polyper. En sessile polyp som är större än 1 cm i diameter bör betraktas som möjligt EGC. Typ II organskador kännetecknas av plakett-liknande höjd, mucosal nodularity (Fig.6) och/eller grunda områden av ulceration eller en kombination av dessa slutsatser. Typ II EGCs visas som ytlig ulcer kratrar med nodularity av intilliggande mukosa och Trumpinnefingrar eller fusion i utstrålande veck, på grund av att tumoural inträngning av de intilliggande veck. Radiographically kan typ II c organskador skiljas från typ III organskador tunnare insamling av bariumkarbonat i depression av typ II c jämfört med typ III. Vanligtvis är den djupare delen (typ III) i centrum av depressionen omgiven av den grunda delen. Typ III organskador har djup, typ II c organskador kan vara knappt igenkännlig vid den perifera delen av en djupare ulcer depression.

Bildbehandling

Carcinom, mag, Fig.1 (a)
Carcinom, mag, Fig.1 (b)
Carcinom, mag, Fig.2 (a)
Carcinom, mag, Fig.2 (b)
Carcinom, mag, Fig.3
Carcinom, mag, Fig.4
Carcinom, mag, Fig.5
Carcinom, mag, Fig.6

Ovanstående artikel publiceras med tillstånd från Medcyclopaedia ™, en unik tjänst av GE Healthcare. Medcyclopaedia erbjuder omfattande täckning av mer än 18 000 medicinska ämnen - interaktiva e-learning solutions samt rika databasen av medicinska bilder och media klipp. Medcyclopaedia ger dig omedelbar tillgång till lösningar & resurser som några andra webbplatser kan matcha. Copyright 2010 Medcyclopaedia Text och bilder. Alla rättigheter reserverade.

Andra webbtjänster från GE Healthcare:

Controversies and Consensus in Imaging and Intervention

Last Updated: Feb 9, 2010

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post