Advertisement

Är Vad en Virus?

Vid Dr Ananya Mandal, MD

Virus är mycket lilla organismer, som kan leda till milt till stränga illnesses hos människor, djur och växter. Detta kan inkludera influensa eller en förkylning till något mer liv - att hota något liknande HIV/AIDS.

Hur stora är virus?

Viruspartiklarna är 100 tider mindre än en singelbakteriecell. Den bakterie- cellen bara är mer än 10 tider mindre, än en människacell och en människacell är 10 tider mindre än diametern av ett singelmänniskahår.

Är virus vid liv?

Virus vid dem är inte vid liv. De kan inte växa eller multiplicera på deras eget och behov att skriva in en människa- eller djurcell och för att ta över cellen för att hjälpa dem för att multiplicera. Dessa virus kan också smitta bakterie- celler.

Viruspartikeln eller virionsna anfaller cellen, och taken över dess maskineri som ut bär deras egna liv, bearbetar av multiplikation och tillväxt. En infekterad cell ska virus- partiklar för jordbruksprodukter i stället för dess vanliga produkter.

Strukturera av en virus

En virion (viruspartikel) har tre huvudsakliga delar:

 • Nucleic syra - denna är kärna ur av viruset med DNAEN eller RNAEN (deoxyribonucleic syra och ribonucleic syra respektive). DNAEN eller RNAEN rymmer alla av information för viruset, och det gör den unik och hjälp den för att multiplicera.
 • Protein Täcker (capsid) - Detta täcker över den nucleic syran som skyddar den.
Lipidmembranet (kuvertet) - detta täcker capsiden. Många virus har inte detta kuvert och kallas nakna virus.

Receptors

Virus tas inte enkelt in i celler. De måste firstbilagan till en receptor på cellen ytbehandla. Varje virus har dess receptor för specifi c, ett livsviktigt del- av cellen ytbehandlar vanligt. Det är fördelningen av dessa receptormolekylar varar värd på celler som bestämmer cell-preferensen av virus. Till exempel föredrar förkylningen och influensaviruset mucusfodrarcellerna av lungsna och flygbolagen.

Hur smittar virus?

Virus har inte det kemiska maskineriet som behövs för att fortleva på deras eget. De sökanden ut varar värd således celler som de kan multiplicera i. Dessa virus skriver in förkroppsliga från miljön, eller andra individer från smutsar för att bevattna för att lufta via näsa, mun eller några avbrott i flå och sökanden en cell för att smitta.

En ska förkylning- eller influensavirus uppsätta som mål for example celler som fodrar de respiratoriska (dvs. lungsna) eller för digestivkexen (dvs. magen) områdena. HIVEN (människaimmunodeficiencyvirus) som orsakar, BISTÅR attacker T-Cellerna (en typ av vitblodcellen som slåss infektion och sjukdomen), av immunförsvaret.

Liv cyklar av en grundläggande virus

Det finns några grundläggande kliver att alla smitta virus följer och dessa kallas det lytic cyklar. Dessa inkluderar:

 1. En viruspartikel fäster till en vara värdcell. Detta kallas det processaa av adsorption
 2. Partikeln injicerar dess DNA eller RNA in i vara värdcellen som kallas tillträdeet.
 3. Den invadera DNAEN eller RNAEN tar över cellen och rekryterar värdsens enzym
 4. De cell- enzymen startar nya viruspartiklar för danande som kallas replicationen
 5. Partiklarna av viruset som skapas av cellen, kommer tillsammans att bilda nya virus. Detta kallas enheten
 6. De nyligen bildade virusen dödar cellen, så att de kan bryta fritt, och sökandet för ett nytt varar värd cellen. Detta kallas frigöraren.

Granskat vid , BA Hons (Cantab)

Källor

 1. http://www.safewater.org/PDFS/resourcesknowthefacts/Viruses.pdf
 2. http://fds.oup.com/www.oup.com/pdf/13/9780199206735.pdf
 3. http://cc.bjmu.edu.cn/download/1469d0793292486fb79de5420688-2906309031657.pdf
 4. http://www.ots.ac.cr/tropiweb/attachments/volumes/vol59-3/02-Herrero-Viruses.pdf

mer Ytterligare Läsning

Last Updated: Feb 28, 2013

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post