Advertisement

Mikä on tavallinen flunssa?

Flunssan (akuutti virustauti nenänielun, akuutti nuhaa virus ylähengitystieinfektio, tai kylmä) on tarttuva, viruksen tartuntaa ylempien hengitysteiden, pääasiassa aiheuttanut rhinoviruses, (picornaviruses) tai coronaviruses. Se on yleisin infektiotauti ihmisillä ei ole tiedossa parannuskeinoa, mutta se on erittäin harvoin kuolemaan.

Yhteenlaskettuna vilustuminen, influenssa ja muut infektiot samanlaisia ​​oireita sisältyvät diagnoosi influenssan kaltainen sairaus. Usein influenssan ja flunssan on sekoittaa keskenään, vaikka ammatillinen terveydenhuollon työntekijöitä, mutta suurin osa suositteli kotona hoitoja (juo runsaasti lämmintä nestettä, pitää lämpimänä, jne.) ovat samankaltaisia ​​tai samoja. Influenssan oireita usein myös kuumetta ja ovat vakavampia kuin kylmä.

Flunssan oireet

Tavallisia oireita ovat yskä, kurkkukipu, nuha, nenän tukkoisuus ja aivastelu, joskus mukana "vaaleanpunainen silmä", lihassärky, väsymys, huonovointisuus, päänsärky, lihasheikkous, hallitsematon vapina, ruokahaluttomuus, ja harvoin äärimmäisen väsyneinä. Kuume on yleisesti oire influenssa, toinen virus ylähengitystieinfektio (URTI) jonka oireet pitkälti päällekkäisiä kylmä, mutta ovat vakavia. Oireet voivat olla voimakkaampi imeväisten ja pikkulasten (niiden immuunijärjestelmä ei ole täysin kehittynyt) sekä vanhukset (niiden immuunijärjestelmä usein heikentynyt).

Kärsiville vilustuminen usein raportti tunne kylmyys, vaikka kylmä ei yleensä liittyy kuumetta, ja vaikka vilunväristykset ovat yleensä liittyy kuumetta, tunne ei ole aina aiheuttamia todellisia kuume. Noin 30-50% vilustuminen johtuvat rhinoviruses.

D-vitamiini

2009 tutkimuksessa todettiin, että matala veren seerumin D-vitamiinipitoisuus liittyi noussut flunssaan. Satunnaistetussa kontrolloidussa tutkimuksessa todettiin, että 104 postmenopausaalisilla Afrikkalainen amerikkalaiset naiset asuvat New Yorkissa antaa D-vitamiinia kolme kertaa vähemmän todennäköisesti ilmoittavat kylmä ja flunssa oireita kuin 104 lumelääke valvontaa. Pieni annos (800 IU / vrk) paitsi lyhentää raportoitu esiintyvyys, se poistetaan kausiluonteisuus ilmoitettu vilustuminen ja flunssa. Suurempi annos (2000 IU / vrk), koska viime vuoden tutkimuksessa lähes hävitettyä kaikki raportit vilustuminen tai flunssa.

Altistuminen kylmä sää

Vanha uskomus edelleen yleisiä nykyään väittää, että kylmä voi olla "kiinni" Pitkäaikainen altistuminen kylmä sää, kuten sade tai pakkasella, mikä on kun tauti on saanut nimensä. Vaikka flunssat ovat kausiluonteiset enemmän esiintyy talvisin kokeiden toistaiseksi ole pystyneet todistamaan, että lyhytaikainen altistuminen kylmällä säällä tai suora jäähdytys lisää alttiutta infektioille, mikä tarkoittaa, että vuodenaikojen vaihtelu on sen sijaan johtuu muutoksesta käyttäytymistä, kuten lisääntynyt aika sisätiloissa lähellä toisia.

Osalta syy-yhteyttä flunssankaltaiset''oireet''tutkijat flunssan keskuksen Cardiffin yliopiston tutkimuksessa mitattiin koehenkilöiden itse ilmoitettujen vilustumisoireet, ja usko heillä oli kylmä, mutta ei siitä todellista hengitystieinfektioita kehitetty. Se katsoi, että huomattavasti enemmän niistä aiheista jäähdytetty kehitetty vilustumisoireet 4 tai 5 päivää sen jälkeen jäähdytys. Siinä todetaan, että alkaa flunssan''oireita''voi johtua akuutti jäähdyttäminen jalat. Mahdollisia selityksiä ehdotettiin oireita, kuten plaseboa tai kurouma verisuonten nenäkäytävien jotka saattavat johtaa vähäisempään koskemattomuutta, mutta "tarvitaan lisätutkimuksia määrittää suhdetta oire sukupolven tahansa hengitystieinfektio."

Toinen mahdollisuus, joka jää tutkittava kuuluu roolia että proteiinit täydentävät järjestelmän pelata ehkäisyyn jatkuva infektio. Laskua lämpötila voi aiheuttaa lasku kudoksen läpäisevyys, ja seurauksena saattaa pienentää plasman vuotoja. Niistä monet proteiinit keskeytettiin plasmassa täydentävät proteiinien (esim. C3) joiden tehtävänä on poistaa, tuhota, tai tag hävittämistä vierashiukkasten (tässä tapauksessa virus capsids). Näin jatkuva altistuminen kylmälle voi estää tehokkaasti täydentävät järjestelmän ja mahdollistaa viruksen paremmat mahdollisuudet luoda tilaa tartunnan.

ICAM-1 reseptorin rhinovirus sitoutuu jotta infektoida soluja, tiedetään lisääntyvät ja omaksua vastauksena monille ärsykkeille, kuten pölyn ja siitepölyn. Tämä kylmä ilmasto yhdessä vaihtelevalla kosteus voi toimia samalla "ärsyttävä" on syytä tutkia.

Flunssan Patofysiologia

Flunssaa virus tarttuu pääasiassa kosketuksiin syljen tai nenän eritteiden tartunnan saaneen henkilön, joko suoraan aerosolituotteet tuottamat yskimistä ja aivastelua, tai likaantuneet pinnat.

Oireet eivät ole välttämättömiä viruksen leviämistä tai siirto, prosentteina oireettoman aiheita näyttely viruksia nenän pyyhkäisynäytteestä. Se ei yleensä ole mahdollista tunnistaa viruksen tyyppi kautta oireita, vaikka influenssa voidaan erottaa sen äkillinen kuume ja yskä. Rhinovirus vilustuminen ei yleensä aiheuta vahinkoa nenän epiteelin. Makrofagit laukaista sytokiinien, joka yhdessä sovittelijoiden aiheuttaa oireita. Sytokiinit aiheuttaa systeemisiä vaikutuksia. Sovittelija bradykiniini on tärkeä rooli aiheuttaa paikallisia oireita kuten kurkkukipua ja nenän ärsytystä. Oireet alkavat yleensä 2-5 päivää sen jälkeen, kun alkuperäinen infektio, mutta joskus esiintyä niin vähän kuin 10 tunnin kuluttua. Oireet huippu 2-3 päivää oireiden alkamisen jälkeen, kun taas influenssa oireiden alkamisesta on johdonmukaisesti ja välittömästi. Nämä ovat joskus mukana lihassärky, väsymys, huonovointisuus, päänsärky, heikkous, tai ruokahaluttomuus. Yskää ja kuumetta osoittaa yleensä influenssan sijaan ylempien hengitysteiden virus positiivinen ennustearvo noin 80%. Ylempien hengitysteiden virukset voivat myös olla voimakkaampi tupakoivilla.

Flunssan ehkäisy

Paras tapa välttää kylmää on pestä kädet huolellisesti ja säännöllisesti; ja vältä silmien, nenän, suun ja kasvojen. Antibakteerinen saippua ole satunnaisia ​​vaikutuksia kylmä virus, se on mekaanisesti käsin pesemällä saippualla, joka poistaa viruksen hiukkasia. Rhinoviruses voi elää jopa 3 tuntia kehon ulkopuolella iholla tai esineitä.

Alkoholi-pohjainen käsihuuhde ei kuitenkaan kokonaan poistaa kylmä aiheuttavia rhinovirus.

Kumpikaan saippualla ja vedellä tai alkoholin geelit tarjoavat jäljellä suojaa uudelleen tartunnan.

Flunssaa aiheuttavat monenlaisia ​​viruksia, jotka muuttua melko usein aikana lisääntymiseen, mikä jatkuvasti muuttuvassa viruskantoja. Siten onnistunut rokotukset on erittäin epätodennäköistä.

Probiootit lapsilla 3-5 vuotta vanha löytyi tehokkaasti vähentää vilustumisoireet kun otetaan yli 6 kuukautta.

Flunssan Management

Flunssan yleensä itsestään vuonna 7-10 päivää, mutta jotkut oireet voivat kestää jopa kolme viikkoa. Ei lääkkeitä tai rohdosvalmisteita osoittautunut lyhentää sairauden. Hoito on oireenmukainen tukea yleensä kautta kipulääkkeiden kuume, päänsärky ja lihassärky, nenän tukkoisuutta ja imeskelytabletit ja kurkkukipu.

Konservatiivinen

Hoidot auttavat lievittämään oireita ovat yksinkertaisilla kipulääkkeillä, kuten ibuprofeeni, ja parasetamoli.

Todisteet ei osoita, että kylmä lääkkeiden mitään tehokkaampia kuin yksinkertaisilla kipulääkkeillä. Niitä ei suositella käytettäväksi lapsille, koska mitään todisteita tukemaan siellä tehokkuutta ja mahdollisuuksia vahinkoa.

Lepäämällä paljon, juominen nesteitä pitää nesteytyksen gargling lämpimällä suolavedellä, tai käyttämällä over-the-counter kipu lääkkeet ovat kohtuullisia konservatiiviset toimenpiteet.

Todisteet kannustaa aktiivista nesteen ottoa akuutissa hengitystieinfektioita on puutteellinen, sillä on käyttöä lämmitetty kosteuden.

Antibiootteja ja viruslääkkeitä

Antibiootit kohdistaa vain bakteerit ja näin ei ole myönteinen vaikutus flunssaan. Ei ole hyväksytty viruslääkkeiden ja flunssan.

Vaihtoehtoiset hoidot

Monet vaihtoehtoisia hoitoja käytetään hoitoon flunssaa. Ei mitään, kuitenkin tukevat vankkaan tieteelliseen näyttöön. Joitakin vaihtoehtoisia hoitoja, kuten Echinacea, ei ole osoitettu olevan mitään vaikutusta usein infektio, kesto infektio tai vakavuus oireita flunssaan. Muita vaihtoehtoisia hoitoja, jotka vastaavasti puuttuu vankka tieteellinen näyttö sisältää kehäkukka, inkivääri, valkosipuli ja C-vitamiini täydentää.

Vaikka C-vitamiinin normaali tai suurentunut annosten ei ole osoitettu olevan hyötyä normaaliväestössä ehkäisyyn tai hoitoon vilustuminen, se saattaisi olla hyödyllistä ihmiset altistuvat kausia vaikea liikuntaa tai kylmissä olosuhteissa.

Flunssan ennuste

Vaikka tauti on yleensä lievä ja itsestään rajoittuvia, potilaiden flunssat usein hakeudu lääkärin apua, käytä over-the-counter lääkkeiden ja voi jäädä koulun tai työn päivää. Vuotuinen kumulatiivinen yhteiskunnalliset kustannukset flunssan kehittyneissä maissa on huomattavat käytetyn rahan korjaustoimenpiteitä, ja tunnin menetetty tuottavuus.

Ei viruslääkkeiden hyväksytty hoitaa tai parantaa tartunnan; kaikki lääkkeet käytetään lievittävä ja hoitaa oireita vain. Vaihtoehtoiset hoidot, kuten C-vitamiinia, auringonhattu, ja sinkki on ehdotettu, mutta yksikään niistä ei ole osoitettu vähentävän kesto sairaus, kädet on todettu tehokkaaksi, sillä se minimoi kahdenkeskinen viruksen leviämistä.

Flunssan Epidemiologia

Ylempien hengitysteiden infektiot ovat yleisimpiä tartuntatauteja aikuisten, jotka ovat viisikymmentäkahdeksan yli kolme hengitystieinfektioita vuodessa. Lapset voivat olla kuusi-kymmenen vilustuminen vuodessa (ja jopa 12 vilustuminen vuosi koululaisille). Yhdysvalloissa, ilmaantuvuus vilustuminen on suurempi syksyllä (syksy) ja talvella eniten infektioita esiintyy syys-huhtikuussa. Kausivaihtelu voi johtua alusta lukuvuoden vuoksi tai ihmisten viettää enemmän aikaa sisätiloissa (siis lähemmäs toisiaan) lisäämällä mahdollisuus viruksen leviämistä. Norman Moore liittyy hänen historian tutkimuksessa lääketieteen että James olen jatkuvasti kärsinyt nenän vilustuminen, joista sitten ajattelin johtuvan polypi, sinus ongelmia, tai autotoxaemia.

Vuonna 18. luvulla, Benjamin Franklin pidetään syitä ja ennaltaehkäisyä flunssaa. Useiden vuosien tutkimuksen hän totesi: "Ihmiset usein vilustut toisistaan ​​kun hiljaa yhdessä pienissä lähellä huoneet, valmentajat, jne. ja kun istuu lähellä ja conversing jotta hengittää toistensa hikoiluun." Vaikka virukset ei ollut vielä löydetty, Franklin arveltu, että flunssan hyväksyttiin ihmisten välillä ilmassa. Hän suositteli liikuntaa, uiminen ja maltillista ruoan ja juoman kulutusta välttää flunssan. Franklin teoria toimittamista kylmä todettiin noin 150 vuotta myöhemmin.

Vilustuminen yksikkö

Yhdistyneessä kuningaskunnassa, vilustuminen yksikkö perusti Medical Research Council vuonna 1946. Yksikkö työskenteli vapaaehtoisia, jotka saivat tartunnan eri viruksia. Rhinovirus löydettiin siellä. 1950-luvun lopulla, tutkijat pystyivät kasvamaan näistä kylmä viruksia kudosviljelmässä, koska se ei kasva lannoittaa kananmunissa, käytetty useita muita viruksia. Vuonna 1970, CCU osoittivat, että interferonihoidon aikana itämisajan vaiheessa rhinovirus infektio suojaa jonkin verran tautia vastaan, mutta ei käytännön hoitoa voitaisiin kehittää. Yksikkö suljettiin vuonna 1989, kaksi vuotta sen jälkeen valmistunut tutkimus sinkin glukonaatti imeskelytablettia ennaltaehkäisyyn ja hoitoon rhinovirus vilustuminen, ainoa onnistunut hoito historian yksikön.

Flunssan sosiaalinen ja kulttuurinen

Taloudelliset kustannukset

Yhdysvalloissa, vilustuminen johtaa 75-100 miljoonaa lääkärikäynneistä vuosittain varovaisen kustannusarvio 7,7 miljardia dollari vuodessa. Amerikkalaiset käyttävät 2900000000 dollari on over-the-counter lääkkeiden ja toinen $ 400 miljoonaa reseptilääkkeitä oireiden lievitystä.

Yli kolmasosa potilaista, jotka näkivät lääkärin sai antibiootti reseptiä, mikä vaikuttaa antibioottiresistenssin alkaen liikakäyttöä tällaisia ​​lääkkeitä.

ViroPharma ja Schering-Plough kehittävät viruslääke, pleconaril, että tavoitteet picornaviruses, viruksia, jotka aiheuttavat suurimman osan flunssat. Pleconaril on osoitettu olevan tehokas suun kautta.

Schering-Plough kehittää sisäistä nenän muotoilu, joka voi olla vähemmän haittavaikutuksia.

Tutkijat University of Maryland ja University of Wisconsin-Madisonin on kartoitettu genomi kaikki tunnetut viruskantojen jotka aiheuttavat flunssaa.


Tämä artikkeli on lisensoitu Creative Commons Attribution-ShareAlike License . Se käyttää materiaalia Wikipedian artikkeli " vilustuminen "Kaikki materiaali mukautettu käytetty Wikipedia on käytettävissä lisenssillä Creative Commons Attribution-ShareAlike License . Wikipedia ® on itse rekisteröity tavaramerkki Wikimedia Foundation, Inc.

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post