Advertisement
Advertisement

Ποιο είναι το κοινό κρυολόγημα;

Το κοινό κρυολόγημα (οξεία ιογενή ρινοφαρυγγίτιδα, οξεία κόρυζα, ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ή ένα κρύο) είναι μία μεταδοτική, ιογενής μολυσματική ασθένεια του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, κατά κύριο λόγο προκαλείται από rhinoviruses, (picornaviruses) ή coronaviruses. Είναι η πιο συχνή μολυσματική ασθένεια σε ανθρώπους? Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, αλλά είναι πολύ σπάνια θανατηφόρες.

Συλλογικά, τα κρυολογήματα, γρίπη και άλλες λοιμώξεις με παρόμοια συμπτώματα περιλαμβάνονται στη διάγνωση της γρίπης-όπως ασθένεια. Συχνά, γρίπη και το κοινό κρυολόγημα είναι λάθος για τον άλλον, ακόμη και από επαγγελματίες του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά οι περισσότερες από τις συνιστώμενες θεραπείες στο σπίτι (άφθονο πόσιμο ζεστών υγρών, διατηρώντας ζεστό, κ.λπ.) είναι παρόμοιες, αν όχι το ίδιο. Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν συχνά πυρετό και είναι πιο σοβαρή από το κρύο.

Κοινή συμπτώματα κρυολογήματος

Τα συνήθη συμπτώματα είναι ο βήχας, πονόλαιμος, καταρροή, ρινική συμφόρηση, και το φτάρνισμα? Μερικές φορές συνοδεύονται από «ροζ μάτι», μυϊκούς πόνους, κόπωση, κακουχία, κεφαλαλγία, μυϊκή αδυναμία, ανεξέλεγκτες ρίγη, απώλεια της όρεξης, και σπάνια υπερβολικής εξάντλησης. Πυρετός είναι πιο συχνά ένα σύμπτωμα της γρίπης, μια άλλη ιογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (URTI) τα συμπτώματα των οποίων συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με το κρύο, αλλά είναι πιο σοβαρά. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και μικρά παιδιά (λόγω ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο) καθώς και στους ηλικιωμένους (λόγω του ανοσοποιητικού τους συστήματος συχνά να αποδυναμωθεί).

Εκείνοι που υποφέρουν από κρυολογήματα έκθεση συχνά μια αίσθηση ψυχρότης παρόλο το κρύο δεν είναι γενικά συνοδεύεται από πυρετό, ρίγη και παρόλο που συνδέονται εν γένει με πυρετό, η αίσθηση δεν είναι πάντα προκαλείται από την πραγματική πυρετό. Περίπου το 30-50% των κρυολογήματα προκαλούνται από rhinoviruses.

Η βιταμίνη D

Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι τα χαμηλά επίπεδα ορού αίματος της βιταμίνης D σχετίστηκαν με αυξημένα ποσοστά του κοινού κρυολογήματος. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη διαπίστωσε ότι 104 μετεμμηνοπαυσιακές αφρικανικές αμερικανικές γυναίκες που ζουν στη Νέα Υόρκη λόγω βιταμίνης D είχαν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν το κρύο και τα συμπτώματα της γρίπης από 104 ελέγχους το εικονικό φάρμακο. Μια χαμηλή δόση (800 IU / ημέρα) όχι μόνο να μειώνονται αναφερόμενη επίπτωση, θα καταργηθεί η εποχικότητα των αναφερθέντων κρυολόγημα και τη γρίπη. Μια υψηλότερη δόση (2000 IU / ημέρα), που παρέχεται κατά το τελευταίο έτος της μελέτης, εξαλείφθηκε σχεδόν όλες τις εκθέσεις του κρυολογήματος ή γρίπης.

Η έκθεση σε κρύο καιρό

Μια αρχαία πεποίθηση ακόμα κοινό σήμερα ισχυρίζεται ότι ένα κρύο μπορεί να "πιάνεται" από παρατεταμένη έκθεση σε κρύο καιρό, όπως βροχή ή το χειμώνα, η οποία είναι όπου η ασθένεια πήρε το όνομά του. Παρόλο που η κοινή κρυολογήματα είναι εποχιακά, με περισσότερα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα πειράματα μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι βραχυχρόνια έκθεση σε κρύο ή άμεση ψύξη ευαισθησία αυξάνεται σε λοιμώξεις, γεγονός που συνεπάγεται ότι η εποχιακή διακύμανση είναι αντί οφείλεται σε αλλαγή της συμπεριφοράς όπως όπως αύξηση του χρόνου που δαπανάται σε εσωτερικούς χώρους σε κοντινή απόσταση από τους άλλους.

Όσον αφορά την αιτιώδη συνάφεια της ψυχρής συμπτώματα'''', ερευνητές από το κοινό κρυολόγημα Κέντρο του Πανεπιστημίου του Cardiff Η μελέτη μέτρησε αυτοαναφερόμενα συμπτώματα κρυολογήματος τα θέματα », και η πεποίθηση ότι είχαν ένα κρύο, αλλά δεν είναι αν μια πραγματική λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος αναπτυχθεί. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ένα σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό από εκείνα τα θέματα διατηρημένα με απλή ψύξη αναπτύσσονται συμπτώματα κρυολογήματος 4 ή 5 ημέρες μετά την ψύξη. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος τα συμπτώματα''''μπορεί να προκληθεί από οξεία ψύξη των ποδιών. Μερικές πιθανές εξηγήσεις προτάθηκαν για τα συμπτώματα, όπως το εικονικό φάρμακο ή συστολή των αιμοφόρων αγγείων των ρινικών οδών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένη ανοσία, όμως «χρειάζονται περαιτέρω μελέτες προκειμένου να καθοριστεί η σχέση της γενιάς των συμπτωμάτων σε οποιαδήποτε αναπνευστική λοίμωξη."

Μια άλλη δυνατότητα που απομένει να διερευνηθούν αφορά το ρόλο ότι οι πρωτεΐνες του συστήματος του συμπληρώματος παίζουν στην πρόληψη της σταθερής μόλυνσης. Μειωμένη θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της διαπερατότητας των ιστών και, ως εκ τούτου, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της διαρροής του πλάσματος. Μεταξύ των πολλών πρωτεϊνών που αιωρούνται στο πλάσμα είναι πρωτεΐνες του συμπληρώματος (π.χ. C3) που χρησιμεύουν για να απενεργοποιήσετε, να καταστρέψει, ή ετικέτα για καταστροφή ξένων σωματιδίων (σε αυτήν την περίπτωση ιογενή capsids). Έτσι, η παρατεταμένη έκθεση στο κρύο μπορεί να αναστείλει την αποτελεσματικότητα του συστήματος του συμπληρώματος και επιτρέπουν στον ιό μια καλύτερη πιθανότητα της δημιουργίας ενός κράτους της μόλυνσης.

ICAM-1, ο υποδοχέας που rhinovirus δεσμεύει για να για να μολύνει τα κύτταρα, είναι γνωστό ότι αυξάνει σε αριθμό και δεκτικότητα σε απάντηση σε πολλά ερεθιστικά, συμπεριλαμβανομένης της σκόνης και γύρης. Αυτό ένα κρύο κλίμα σε συνδυασμό με ποικίλους βαθμούς υγρασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως μια παρόμοια «ερεθιστικό» πρέπει να διερευνηθεί.

Κοινή Ψυχρού Παθοφυσιολογία

Το κοινό κρυολόγημα ιός μεταδίδεται κυρίως από την επαφή με το σάλιο ή ρινικές εκκρίσεις ενός μολυσμένου ατόμου, είτε άμεσα, υπό μορφή αερολύματος που παράγονται από το βήχα και το φτάρνισμα, ή από μολυσμένες επιφάνειες.

Τα συμπτώματα δεν είναι απαραίτητες για την εξάπλωση του ιού ή μετάδοση, ως ποσοστό των ασυμπτωματικών ατόμων παρουσιάζουν τους ιούς στα ρινικά επιχρίσματα. Είναι γενικά δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο τύπος του ιού μέσω των συμπτωμάτων, αν και η γρίπη μπορεί να διακριθεί από αιφνίδια έναρξη, πυρετό, και βήχα. Κρυολογήματα rhinovirus δεν προκαλούν γενικά βλάβη στο ρινικό επιθήλιο. Τα μακροφάγα προκαλεί την παραγωγή κυτοκινών, οι οποίες σε συνδυασμό με μεσολαβητές να προκαλέσουν τα συμπτώματα. Κυτοκίνες προκαλούν οι συστηματικές επιδράσεις. Ο μεσολαβητής βραδυκινίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της τοπικής συμπτώματα όπως πονόλαιμο και ρινικό ερεθισμό. Τα συμπτώματα αρχίζουν συνήθως 2 έως 5 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση, αλλά μερικές φορές εμφανίζονται σε μόλις 10 ώρες μετά. Τα συμπτώματα αιχμής 2-3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, ενώ γρίπης έναρξη των συμπτωμάτων είναι σταθερή και άμεση. Αυτές είναι μερικές φορές συνοδεύονται από μυϊκούς πόνους, κόπωση, κακουχία, κεφαλαλγία, αδυναμία, ή απώλεια όρεξης. Ο βήχας και πυρετός μαρτυρούν γενικά των πτηνών και όχι των άνω αναπνευστικών ιών με θετική προγνωστική αξία της τάξης του 80%. Ανώτερου αναπνευστικού ιοί αυτοί μπορούν επίσης να είναι πιο σοβαρή σε καπνιστές.

Κοινή Ψυχρού Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα κρύο είναι να πλένετε καλά τα χέρια σας και τακτικά? Και να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, και το πρόσωπο. Anti-βακτηριακή σαπούνια δεν έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα για την εν ψυχρώ ιός? Είναι η μηχανική δράση πλυσίματος των χεριών με το σαπούνι που αφαιρεί τα σωματίδια του ιού. Rhinoviruses μπορεί να ζήσει έως και 3 ώρες έξω από το σώμα στο δέρμα ή τα αντικείμενα.

Με βάση την αλκοόλη απολυμαντικό χεριών, όμως, δεν εξαλείφει ολοκληρωτικά το κρύο-προκαλώντας rhinovirus.

Ούτε σαπούνι και νερό ούτε τζελ αλκοόλ παρέχουν εναπομένουσα προστασία από την εκ νέου μόλυνση.

Το κοινό κρυολόγημα προκαλείται από μια μεγάλη ποικιλία των ιών, η οποία μεταλλάσσονται αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής, με αποτέλεσμα να αλλάζει συνεχώς στελέχη του ιού. Έτσι, η επιτυχής ανοσοποίηση είναι εξαιρετικά απίθανη.

Τα προβιοτικά σε παιδιά ηλικίας 3 - 5 ετών βρέθηκαν αποτελεσματική στη μείωση συμπτώματα κρυολογήματος κατά την παραλαβή από 6 μήνες.

Κοινή Ψυχρού Διαχείρισης

Το κοινό κρυολόγημα συνήθως υποχωρεί αυθόρμητα σε 7 έως 10 ημέρες, αλλά κάποια συμπτώματα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχουν φάρμακα ή φυτικά φάρμακα, αποδεδειγμένα να μειώσει τη διάρκεια της ασθένειας. Η θεραπεία είναι συμπτωματική υποστήριξη συνήθως μέσω αναλγητικά για τον πυρετό, κεφαλαλγία και μυαλγία, ρινική αποσυμφορητικά, και ρόμβους για πονόλαιμο.

Συντηρητικός

Θεραπείες που βοηθούν να ανακουφίσει τα συμπτώματα περιλαμβάνουν απλά αναλγητικά, όπως η ιβουπροφαίνη, και ακεταμινοφαίνη.

Τα στοιχεία αυτά δεν αποδεικνύουν ότι κρύα φάρμακα είναι πλέον αποτελεσματική από απλά αναλγητικά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά λόγω της δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα και το δυναμικό της βλάβης.

Να πάρει την αφθονία του υπολοίπου, το πόσιμο υγρά για να διατηρήσει ενυδάτωση, γαργάρες με χλιαρό νερό αλάτι, ή τη χρήση των over-the-counter φάρμακα πόνου είναι λογικές συντηρητικών μέτρων.

Αποδεικτικά στοιχεία για την ενθάρρυνση της ενεργού πρόσληψη υγρών σε οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις είναι ανύπαρκτη, όπως είναι η χρήση έντονων υγρός αέρας.

Αντιβιοτικά και αντιιικών φαρμάκων

Αντιβιοτικά μόνο βακτήρια στόχων και κατά συνέπεια δεν έχουν ευεργετική επίδραση στο κοινό κρυολόγημα. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες αντι-ιικά φάρμακα για το κοινό κρυολόγημα.

Εναλλακτικές θεραπείες

Πολλές εναλλακτικές θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Καμία, ωστόσο, υποστηρίζονται από στερεά επιστημονικά στοιχεία. Μερικές εναλλακτικές θεραπείες, όπως η Echinacea, δεν έχουν δείξει να έχει επιπτώσεις στη συχνότητα των λοιμώξεων, η διάρκεια της λοίμωξης, ή τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Άλλες εναλλακτικές θεραπείες, οι οποίες στερούνται ομοίως στερεά επιστημονικά στοιχεία περιλαμβάνουν καλέντουλα, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα συμπληρώματα βιταμίνης C.

Ενώ η βιταμίνη C υπό κανονικές ή αυξημένες δόσεις δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικές σε ένα φυσιολογικό πληθυσμό για την πρόληψη ή τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, μπορεί να είναι επωφελής σε ανθρώπους που εκτίθενται σε περιόδους σοβαρής φυσικής άσκησης ή κρύα περιβάλλοντα.

Κοινή Ψυχρού Πρόγνωση

Παρά το γεγονός ότι η νόσος είναι γενικά ήπια και αυτοπεριοριζόμενη, οι ασθενείς με κοινά κρυολογήματα αναζητούν συχνά επαγγελματική ιατρική βοήθεια, χρησιμοποιούν over-the-counter φάρμακα, και μπορεί να χάσετε το σχολείο ή ημέρες εργασίας. Το ετήσιο σωρευτικό κοινωνικό κόστος του κοινού κρυολογήματος στις αναπτυγμένες χώρες είναι σημαντικές από την άποψη των χρημάτων που δαπανώνται για τα διορθωτικά μέτρα, και ώρες της χαμένης παραγωγικότητας.

Δεν υπάρχουν τα αντιιικά φάρμακα εγκριθεί για τη θεραπεία ή θεραπεία της λοίμωξης? Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι παρηγορητική και τη θεραπεία των συμπτωμάτων μόνο. Οι εναλλακτικές θεραπείες, όπως η βιταμίνη C, echinacea, και ο ψευδάργυρος προταθεί αλλά καμία από αυτές δεν έχει αποδειχθεί για να μειώσει τη διάρκεια της ασθένειας, τα χέρια έχει βρεθεί αποτελεσματική, δεδομένου ότι αυτό ελαχιστοποιεί τη διαβίβαση πρόσωπο-με-πρόσωπο του ιού.

Κοινή Ψυχρού Επιδημιολογίας

Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού είναι οι πιο κοινές μολυσματικές ασθένειες μεταξύ των ενηλίκων, οι οποίοι έχουν δύο με τέσσερις αναπνευστικές λοιμώξεις ετησίως. Τα παιδιά μπορεί να έχουν 6 έως 10 κρυολογήματα ετησίως (και έως 12 κρυολογήματα ετησίως για παιδιά σχολικής ηλικίας). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επίπτωση του κρυολογήματος είναι υψηλότερη το φθινόπωρο (φθινόπωρο) και το χειμώνα, με τις περισσότερες λοιμώξεις συμβαίνουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου. Η εποχικότητα μπορεί να οφείλεται στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, είτε λόγω των ανθρώπων ξοδεύουν περισσότερο καιρό σε εσωτερικούς χώρους (έτσι σε προσέγγισε ένας με τον άλλον), αυξάνοντας την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Norman Moore αναφέρεται στην ιστορία του για τη Μελέτη της Ιατρικής ότι ο James μου συνεχώς έπασχαν από ρινική κρυολογήματα, τα οποία στη συνέχεια πιστεύεται ότι προκαλούνται από polypi, των παραρρινίων κόλπων προβλήματα, ή autotoxaemia.

Τον 18ο αιώνα, τον Benjamin Franklin θεωρείται τα αίτια και την πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Μετά από πολλά χρόνια ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα: «Οι άνθρωποι συχνά αλιευμάτων κρύο μία από την άλλη, όταν κλείσει όλα μαζί σε μικρά στενά δωμάτια, τουριστικά λεωφορεία, κλπ., καθώς και όταν κάθονται κοντά και να συνομιλούν, ούτως ώστε να αναπνεύσουν σε διαπνοής ο ένας του άλλου." Αν και οι ιοί δεν είχαν ακόμη ανακαλυφθεί, Franklin υπέθεσε ότι το κοινό κρυολόγημα ψηφίστηκε μεταξύ των ανθρώπων μέσω του αέρα. Συνέστησε άσκηση, μπάνιο, και με μέτρο κατανάλωση τροφίμων και ποτών για την αποφυγή του κοινού κρυολογήματος. Θεωρία του Φράνκλιν για τη διαβίβαση του ψυχρού επιβεβαιώθηκε περίπου 150 χρόνια αργότερα.

Κοινή Ψυχρού Μονάδα

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το κοινό κρυολόγημα Μονάδα συστάθηκε από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο το 1946. Η μονάδα λειτούργησε με τους εθελοντές που είχαν μολυνθεί με διάφορους ιούς. Η rhinovirus ανακαλύφθηκε εκεί. Στα τέλη του 1950, οι ερευνητές ήταν σε θέση να αναπτυχθεί σε ένα από αυτά οι ιοί του κρυολογήματος σε ιστοκαλλιέργεια, καθώς δεν θα αυξηθεί σε γονιμοποιημένα αυγά κότας, η μέθοδος που χρησιμοποιείται για πολλούς άλλους ιούς. Στη δεκαετία του 1970, το CCU έδειξε ότι η θεραπεία με ιντερφερόνη κατά τη φάση επώασης της λοίμωξης rhinovirus προστατεύει κάπως κατά της νόσου, αλλά δεν έχει πρακτική θεραπεία θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Η μονάδα έκλεισε το 1989, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της ρόμβους γλυκονικού ψευδαργύρου στην προφύλαξη και τη θεραπεία της rhinovirus κρυολογήματα, η μόνη επιτυχής θεραπεία για την ιστορία της μονάδας.

Κοινή Ψυχρού κοινωνικές και πολιτιστικές

Οικονομικό κόστος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κοινό κρυολόγημα οδηγεί σε 75 έως 100.000.000 γιατρό επισκέψεις το χρόνο σε μια συντηρητική εκτίμηση κόστους 7,7 δισ. δολάρια το χρόνο. Αμερικανοί ξοδεύουν $ 2.9 δισεκατομμύρια για πάνω-the-counter φάρμακα και άλλα 400 εκατομμύρια δολάρια για συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη συμπτωματική ανακούφιση.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών που είδε έναν γιατρό έλαβε ένα αντιβιοτικό συνταγή, η οποία έχει επιπτώσεις ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά από υπερβολική χρήση τέτοιων φαρμάκων.

ViroPharma και Schering-Plough αναπτύσσουν ένα αντιικό φάρμακο, Pleconaril, που στοχεύει picornaviruses, τους ιούς που προκαλούν το πλείστον τα κοινά κρυολογήματα. Pleconaril έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική σε προφορική μορφή.

Schering-Plough αναπτύσσει μια ενδο-ρινικό διατύπωση που μπορεί να έχουν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison έχουν χαρτογραφηθεί το γονιδίωμα για όλα τα γνωστά στελέχη του ιού που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.


Αυτό το άρθρο είναι υπό την άδεια Creative Commons License Attribution-ShareAlike . Χρησιμοποιεί υλικό από το Wikipedia άρθρο για την « Κοινή Ψυχρού "Όλο το υλικό προσαρμοσμένο χρησιμοποιείται από την Wikipedia είναι διαθέσιμα υπό τους όρους της Creative Commons Attribution-ShareAlike License . Βικιπαίδεια ® η ίδια είναι ένα σήμα κατατεθέν της Wikimedia Foundation, Inc

Last Updated: Feb 1, 2011

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Dansk | Nederlands | Filipino | Finnish | Ελληνικά | עִבְרִית | हिन्दी | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Magyar | Polski | Română | Türkçe
Comments
The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views and opinions of News-Medical.Net.
Post a new comment
Post