Vanligt kliniskt problem, Rosacea

Published on February 24, 2005 at 4:05 AM · No Comments

Feb.en 24, 2005, utfärdar av New England Förar Journal över av särdrag för Medicin (NEJM) en fallstudie av ett kliniskt problem för allmänning, Rosacea.

Ett nummer av kliniskt tecken och tecken är inklusive under den breda gruppen Rosacea. Ansikts- spola, det utseendemässigt av brutna blodkärl och den ihärdiga rodnaden av vända mot, utbrott av inflammerade fläckar & pimples, på vända mot och förtjockningen av de sebaceous körtlarna av näsan, med område för bulnad & för blodstockning däri. Ändringar i synar är närvarande i mer än 50 procent av tålmodig och spänner från mild dryness och retning med inflammation av ögonlocket och & bindhinneinflammation (vanligt tecken), till sikt-hota, men sällsyntt, sjukdomen av corneaen.

Tålmodig med Rosacea kan erfara den ökande känsligheten av ansiktsbehandlingen flår och kan ha torr flagnande ansikts- dermatit, vänder mot att svälla av upperen, eller ihärdiga fläckar & pimples. Kliniska särdrag kan överlappa, men i majoriteten av tålmodig, dominerar en särskild manifestation av Rosacea det kliniskt föreställer.

Sjukdomen kan klassificeras in i fyra underordnad typ: -

  1. Överilade Erythematotelangiectatic -,
  2. Papulopustular - flå utbrott,
  3. Phymatous - bulnad,
  4. Okulärt - syna infektioner.

Varje underordnad typ graderas enligt strängheten av villkora; 1 (milt), 2 (dämpa) eller 3 (strängt). Sjukdomen kan ha allvarligt psykologiskt, socialt, och yrkes- verkställer på den tålmodig, och dessa dela upp i faktorer bör vara ansedda, när behandlingbeslut göras.

Starten av Rosacea uppstår vanligt mellan åldrarna av 30 och 50 år. Jaga av sjukdomen är typisk kronisk, med remissions och återfall. Några tålmodig kan identifiera exacerbating dela upp i faktorer liksom värmer, alkohol, solljus, hoade drycker, spänningen, menstruationen, bestämda läkarbehandlingar och bestämda matar. Rosacea är mer allmänning i kvinnor än i manar, men manar med Rosacea är mer benägen till utvecklingen av förtjockning, och förvrida flå ändringar. Rosacea har anmälts för att vara tillhörande med ett oljigt, greasy flår villkora-Seborrheic Dermatit, med migränhuvudvärkar i kvinnor och med en smittsam gastric sjukdom - Helicobacter pylori. EttNågot liknande utbrott kan ibland uppstå, när fluorinated Corticosteroids- och Tacrolimus salvor används på ansiktsbehandlingen flår. Två Europébefolkningstudier som illustrerar prevalencen av Rosacea, anmälde en 1,5 procent och 10 procent förekomst, men bedömningar försvåras av svårigheten av att skilja mellan den skadada sunen flår och äktaa fall av Rosacea.

Rosacea kan uppstå sammanlagt ras- och folkgrupper, men är mer allmänning i vit, Anglo Saxongrupper; det ses sällan i mörkerhy. Det finns bevisar att Rosacea är ett ärftligt villkorar.

Tyvärr rymde allmänningmissuppfattningen allmänt att både den ansikts- rodnaden och förtjockningen av näsområdet är ett riktaresultat av överdriven alkoholförbrukning gör Rosacea genera och stigmatizing socialt för att villkora för många som är tålmodiga.

Diagnosen av Rosacea är klinisk. Det finns inte något pålitligt laboratorium testar, och biopsi är endast befogad, i att härska ut alternativa diagnoser;

Diagnosen och terapi varierar enligt underordnad typ.

1. Överilade Erythematotelangiectatic -

Det är svårt att Spola en av den mest allmänningpresentationen av rosaceaen, till fest, men villkora kan förbättra med ledningen av andra manifestations, [som är psychosocial, dela upp i faktorer, ångest eller klimakterium], och undvikandet av att provocera, eller att starta dela upp i faktorer, [bestämda matar, alkohol eller droger]. Flå inflammations är vanligt svars- till medicinska terapier och läker, utan scarring, eftersom skadada blodkärl och svullna områden kräver ofta laser eller kirurgiskt ingripande. Långvariga episoder av strängt spola som medföljs, genom att svettas, att spola, som inte begränsas till vända mot, och, speciellt, tecken liksom diarré, att rossla, huvudvärken, palpitations eller utredningar för svaghetsbehov vidare för att härska ut sällsyntt, villkorar.

Onormala blodkärl är vanligt framstående på kinderna, och näsan graderar in 2 och 3 av denna underordnad typ 1 och orsakar den överilade ansiktsbehandlingen. Detta bildar av Rosacea är svårt att skilja från verkställer av känslig sunskada, lätt irriterat flår, som kan vara another dela upp i faktorer. Det är dåligt svars- till behandling. Tvåna villkorar kräver liknande behandling. Likheter till ansikts- kontaktdermatit & annan villkorar föreslår att mer ytterligare utredningar kan vara nödvändiga. Studier av effektiviteten av medicinsk behandling erbjuder bevisar lite för att stötta effektiviteten av behandlingar.

2. Papulopustular - flå utbrott

Litet utbrott, några av som har mycket lilla pustules, på centralen portion av vända mot, med en överilad bakgrund skiljer detta bildar av Rosacea. I gradera 3 av sjukdomen, inflammed organskador, onormala blodkärl, bulnad, synar inflammation som spolar är allt vanligt. Acne och bildar av dermatit är inklusive i denna grupp.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski