Høje hvide blodlegemer er lig med øget risiko for kræft

Published on January 25, 2006 at 4:19 AM · No Comments

I en undersøgelse af mere end 3.000 ældre australiere, dem med en højere hvide blodlegemer, et tegn på inflammation var mere tilbøjelige til at dø af kræft, ifølge en artikel i januar 23 spørgsmålet om Archives of Internal Medicine .

Hvide blodlegemer (WBC), eller foranstaltningen af ​​hvide blodlegemer i blodet, er en pålidelig og meget anvendt markør, der afspejler betændelse i hele kroppen, ifølge baggrundsinformation i artiklen. Mennesker, der ryger eller har akutte eller kroniske infektioner generelt har en højere leukocyttal. Tidligere undersøgelser har knyttet WBC tælle til andre kroniske tilstande, herunder hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes. Nogle beviser antyder også, at inflammation er relateret til udvikling og progression af kræft, men kun få forskere har undersøgt, om WBC-tal og andre markører for inflammation kan forudsige kræft, skriver forfatterne.

For at vurdere dette potentiale link, Anoop Shankar, MD, Ph.D., National University of Singapore , og hans kolleger studerede 3.189 australiere med en gennemsnitsalder på 65,9 år, som var en del af Blue Mountains Eye Study. Alle deltagerne var født før 1. januar 1943, og var fri for kræft, da de oprindeligt blev evalueret mellem 1992 og 1994. Ved udgangen af ​​undersøgelsen, den 31 December 2001 havde 212 deltagere døde af kræft.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Dansk | Nederlands | עִבְרִית | Bahasa | Norsk | Русский | Svenska | Polski