Kronisk hoste og slim betyr større risiko for å utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom

Published on January 2, 2007 at 2:32 PM · No Comments

Unge voksne (alder 20-44) med normal lungefunksjon som senere utvikler kronisk hoste og slim har en firling høyere risiko for å utvikle kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS).

Resultatene av denne 10-årige luftveiene studie vises i den første utgaven for januar 2007 av American Journal of Respiratory og Critical Care Medicine, utgitt av American Thoracic Society .

Isa Cerveri, MD, av Division of Respiratory Diseases ved San Matteo Hospital og University of Pavia i Italia, og 19 medarbeidere viste at tilstedeværelsen av kronisk hoste og slim blant deltagerne var en selvstendig og statistisk signifikant prediktor av KOLS. Av de 5002 personene i studien kohorten ble 123 med diagnosen kols. Alle deltakerne hadde normal lungefunksjon ved baseline.

KOLS er den fjerde største dødsårsaken i USA, drepte 122 283 amerikanere i 2003. Den resultater fra kronisk bronkitt og emfysem, to lungesykdommer som ofte co-eksistere og forårsake obstruksjon å luftstrøm som forstyrrer normal pusting. Røyking er den primære årsaken til KOLS.

"I en stor internasjonal kohort av personer i alderen 20-44, 10-års kumulativ forekomst av KOLS var 2,8 prosent," sier Dr. Cerveri. "Det var 4,6 prosent hos voksne mellom 40 og 44. Dette funnet påpeker at KOLS er et stort helseproblem også i unge voksne som vanligvis ikke anses å være i risikosonen. I avtalen med tidligere forskning, fant vi at progresjon mot luftstrømmen obstruksjon er en kontinuerlig og gradvis prosess, der plutselige endringer er ekstremt usannsynlig. "

Blant kollokviegruppe, var omtrent 77 prosent av de 123 KOLS tilfellene røykere. I utvalget som helhet, omtrent 55 prosent røykte.

Forfatterne bemerket sine resultater bekrefter at, fra et folkehelseperspektiv, forebygging av røyking og røykeslutt er mest effektive strategier for å avskrekke forekomst av KOLS og redusere sin byrde.

"Våre resultater viser at tilstedeværelsen av kronisk hoste og slim er ikke en uskyldig symptom, men er en tidlig markør for luftveisobstruksjon," sier Dr. Cerveri.

I tillegg til å hoste og slim i deltakerne, anses forskere faktorer som kjønn, alder, dyspné (åndenød), røykevaner og utdanningsnivå. Alle deltakerne fikk lungefunksjon tester og blod workups ved begynnelsen og slutten av studien.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Dansk | Nederlands | Ελληνικά | Norsk | Русский | Svenska | Polski