Het verminderen van vergroot hart blijft het risico van hartfalen

Published on September 13, 2007 at 11:02 PM · No Comments

Voor hoge-bloeddruk patiënten, het voorkomen of verminderen van vergroot hart (linker ventrikel hypertrofie of LVH) vermindert het risico van hartfalen.

De studie is gepubliceerd in de 04 september Annals of Internal Medicine en wordt geleid door arts-onderzoekers aan de NewYork-Presbyterian Hospital / Weill Cornell Medical Center in New York City.

Naar schatting 20 procent van alle hoge-bloeddruk patiënten, of 12 miljoen Amerikanen hebben LVH en hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van hartfalen.

Terwijl de directe relatie tussen de niveaus van LVH bij patiënten met hoge bloeddruk en het risico van cardiale complicaties - met inbegrip van overlijden, een hartaanval, beroerte en atriale fibrillatie - is eerder aangetoond door NewYork-Presbyterian/Weill Cornell onderzoekers (JAMA, 2004 en 2006), de nieuwe studie is de eerste om aan te tonen dat preventie of regressie van LVH risico lopen te worden opgenomen in het ziekenhuis voor hartfalen vermindert - en dat deze relatie bestaat onafhankelijk van het type behandeling en de voordelen van de bloeddruk. De studie maakt gebruik van gegevens uit de Losartan Intervention voor Endpoint Reduction in Hypertension (LIFE) studie uitgevoerd tussen 1995 en 2001.

"De boodschap voor hoge bloeddruk patiënten is dat door het voorkomen of omkeren vergroot hart, is er een extra voordeel, bovenop een eventuele verlaging van de bloeddruk, het verlagen van risico op hartfalen", zegt de hoofdonderzoeker van deze studie, Dr peter Okin, directeur van het klinische zaken en professor in de geneeskunde in het Greenberg afdeling Cardiologie van Weill Cornell Medical College en een cardioloog in NewYork-Presbyterian/Weill Cornell.

"En, vanuit een oogpunt van de volksgezondheid, onze bevindingen suggereren dat de bloeddruk therapie gericht op regressie of preventie van LVH kan helpen om de toenemende incidentie van hartfalen stomp," vervolgt Dr Okin.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Finnish | Русский | Svenska | Polski