Kognitiivinen kuntoutus auttaa ihmisiä hankittujen aivojen vahingon kanssa

Published on January 13, 2009 at 10:18 PM · 1 Comment

Kognitiivinen kuntoutus jälkeen vakavia aivojen vahingon tai viivan voi auttaa paljon samalla tavoin kyseisen Fysioterapia mielessä auttaa elin, uusi meta-analyysi mukaan.

Koska tiedot viittaavat siihen, että käsittely voi toimivat parhaiten, kun räätälöity ikä, vahingon, oireet ja aika vuodesta vahinkoa, päätelmät voi auttaa muodostamaan tosiasioihin perustuvien hoito-ohjeet. Täydellinen raportti on Neuropsykologia, jotka on julkaistu American Psychological Association tammikuuta ongelma.

Tutkijoiden Etelä Alabama yliopisto ja Pohjois-Carolinan yliopisto, Charlotte analysoidaan ja järjestelmällistä arvioon, julkaistu vuonna 2000 sisältämät tiedot päivitetään * ja 2005 **, useita satoja tutkimusten kognitiivinen kuntoutuksen. Tutkijat ottivat näiden tutkimusten jonka näytteiden ja menetelmien olivat kaikkein erityiskohtien tiukkaa tilastollisia menetelmiä ja dokumentoitu, johon eri käsittelyistä parantaa kieli, huomiota, muisti ja muut kognitiivinen vahingon hankittujen aivojen (esimerkiksi onnettomuuden, viivan tai hapen – toisin sanoen tappiota ei synnynnäisestä) jälkeen ilmeneviä ongelmia määrin.

Meta-analyysi tutki 97 artiklassa 115 opiskeli kohtelun näytteiden ja 45 vertailunäytteet. Nämä näytteet sisällyttää 2,014 henkilöihin, jotka jalostustoiminto kognitiivinen kuntoutus jälkeen aivojen vahinkoa ja 870 yksilöiden yhteisesti lajikkeen valvontaa koskevista edellytyksistä. Alkuperäisen arvioon laatijat ovat tehneet oli olemassa riittävästi näyttöä, joka tukee yleisesti lajikkeen kuntoutushoitoa käsittelyjen käyttöä. Kehittää erityiskäsittelyä suuntaviivoja, tämä uusi analyysi asiakirjalla, joihin hoidon tyyppi- ja ajoitus, alkuperä vahinkoa, hyödyntämisen taso ja osallistujan ikä vaikuttaa menestys kertoimet määrin.

Koska ne todettiin kuviot, laatijat tarjotaan alkuperäisen hoito-ohjeet:

  • Yleensä on parempi aloittaa aineitten potilaiden aikaisin kuin mahdollista sen sijaan, että odotetaan kattavampi neurologisia hyödynnettäväksi.
  • Jopa vanhat potilaiden (ikä 55 ja jopa) voivat hyötyä kognitiivinen kuntoutus, erityisesti, jos aivojen vahinko johtuu iskunpituus.
  • Kliinisten tulisi keskittää ponnistelunsa suoraan kognitiiviset taidot koulutus tietyt kognitiivinen toimialueet (kuten huomiota tai visuospatial käsittely). Enemmän kokonaisvaltaista, kohdentamaton avustustoimien näyttävät vähemmän tehokas.

Erityisesti, jos ne oli käsitelty pian tapahtuman jälkeen, kielikoulutus auttoi ikääntyneiden jälkeen viivan Afasia, kanssa ongelmia tuottavat ja/tai comprehending kieli. Kielikoulutus oli kuitenkin edelleen tehokkaasti juuri ole niin paljon, kun se alkoi yli vuosi sen jälkeen, kun piirto.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Finnish | Norsk | Русский | Svenska | Polski