Uusi kasvainmerkkiaineet määrittää hoidon intensiteetti

Published on March 17, 2009 at 9:56 PM · No Comments

Ominaisuus muutoksia DNA medulloblastoma, yleisin pahanlaatuinen aivokasvain lapsuudessa, ilmoitetaan täsmällisesti, miten aggressiivisesti kasvain jatkaa levittää ja mitä mahdollisuuksia taudin uusiutumisen on.

Tutkijat Center for lasten ja nuorten lääketieteen Heidelbergin yliopistollisen sairaalan ja Saksan Cancer Research Center ovat havainneet tämän korrelaation. Tämän uuden sarjan kasvainmerkkiaineet, intensiteetti hoito voidaan säätää yksilöllisesti ja mahdollisesti haitallisia vaikutuksia vähentää. Tulokset on nyt julkaistu verkossa arvostetussa Journal of Clinical Oncology.

Medulloblastoma on yleisin lapsuuden aivokasvain

Yleisin pahanlaatuinen aivokasvain lapsuudessa on medulloblastoma - vuosittain yli 100 lasta Saksa kehittää tätä kasvain pikkuaivoissa ja noin 30-40 lasta kuolee siihen. Ensimmäiset oireet ilmaantuvat yleensä koulujen alaluokilla, mutta kasvain, joka voi jo syntyä sikiön kehitystä, voi esiintyä myös vauvat ja pikkulapset. Aggressiivinen säteily ja solunsalpaajahoitojen leikkauksen jälkeen voi vaurioittaa aivojen kasvavan lapsen, esimerkiksi johtavat koordinointiin häiriöt ja rajallisesta kasvusta.

"Käyttämällä ominaisuus muutoksia geneettiseen koostumukseen medulloblastoma, voimme ennustaa tarkemmin kuin perinteisillä menetelmillä, miten potilas reagoi hoitoon ja kuinka suuri riski on, että kasvain palaa leikkauksen jälkeen ja sen jälkeen säteilyn ja kemoterapiaa", selitti tohtori . Stefan Pfister, joka toimii hänen tiiminsä laitos lasten onkologian Center for lasten ja nuorten lääketiede (lääketieteellinen johtaja: Professori Dr. Dr. Andreas Kulozik) ja Department of molekyyligenetiikan Saksalaisessa Cancer Research Center (Director : Professori Dr. Peter Lichter). Toistaiseksi onkologit voisi arvioida tätä riskiä vain pohjalta histologian havaintojen, ikä diagnoosin, jäljellä kasvain leikkauksen jälkeen, ja onko etäpesäkkeitä diagnoosi.

Potilaat, joilla on huono ennuste voidaan hoitaa tehokkaammin

Read in | English | Italiano | Finnish