De studie van Stanford toont Pepfar- programma gered het miljoen leven

Published on April 6, 2009 at 10:35 PM · No Comments

Het Rampenplan van de Voorzitter Voor de Hulp van AIDS, het ambitieuze die V.S.- overheidsprogramma in 2003, heeft het dodencijfer van HIV/AIDS door 2007 door meer dan 10 percenten in gerichte landen in Afrika is begonnen met gesneden, hoewel het geen merkbaar effect op overwicht van de ziekte bij die naties, volgens een studie van de Universitaire School van Stanford van Geneeskunde heeft gehad die de eerste is om deze resultaten te evalueren.

PEPFAR, die het beleid van Bush aanvankelijk als van vijf jaar, $15 miljard plan vestigde, heeft mensen levend door fondsen voor de behandeling van AIDS en zorg, bovengenoemde Eran Bendavid, M.D., eerste auteur van de studie effectief te verstrekken gehouden. Zijn rol in het verhinderen van nieuwe besmettingen is moeilijker te meten, voegde hij toe. PEPFAR is het grootste de V.S. buitenlandse hulpverleningsprogramma toegewijd aan één enkele ziekte.

„Het heeft sterfgevallen - heel wat sterfgevallen - met een ongeveer 10 die percentenvermindering met naburige Afrikaanse landen wordt vergeleken,“ bovengenoemde Bendavid, een kameraad in besmettelijke ziekte en in gezondheidsbeleid en onderzoek in Stanford voorkomen. „Nochtans, konden wij geen verandering in overwichtstarieven zien die met PEPFAR.“ werd geassocieerd

De studie zal in 7 April online uitgave van de Annalen van Interne Geneeskunde worden gepubliceerd. Het zal ook gepubliceerd worden in 19 Mei af:drukken versie van het dagboek.

Peter Piot, M.D., Doctoraat, vroegere uitvoerende directeur van het Gezamenlijke Programma van de Verenigde Naties over HIV/AIDS (UNAIDS), riep het onderzoek een belangrijke stap in de beoordeling van van de reactie op AIDS. De „Studies zoals dit zijn kritiek aangezien zij wat met ontwikkelingshulp kan worden bereikt,“ hij zeiden aantonen. „PEPFAR verandert de koers van de epidemie van AIDS.“

Terwijl PEPFAR wijd als één van de belangrijkste verwezenlijkingen van het beleid van Bush is geprijst, is het niet zonder controverse geweest. Sommige critici vroegen zijn nadruk bij de behandeling: Ruwweg 50 tot 60 percent van de financiering werd gewijd aan het voorzien van patiënten van leven-verlengende antiretroviral drugs. Slechts ongeveer werd één vijfde fondsen gewijd aan preventie en, van dat cijfer, werd één derde vereist om voor onthouding-slechts programma's, een wijd gekritiseerd aspect van het programma worden gebruikt. Deze onthouding-slechts bepaling werd verwijderd toen het Congres het programma die vorig jaar reauthorized, financiering verhogen tot $48 miljard.

Bendavid zei hij besliste een dichte blik bij PEPFAR te nemen om te zien of een programma van de buitenlands-hulpgezondheid van deze omvang echt kon werken. Aangezien PEPFAR de eerste vijf jaar van verrichting zonder een resultatenevaluatie voltooide, zei hij het belangrijk was om ervoor te zorgen dat de fondsen effectief werden gebruikt.

„Dit is heel wat geld, met op het spel staande het leven van heel wat mensen,“ hij zei, „zodat is dit type van evaluatie essentieel.“

Hij en zijn collega van Stanford, Vlaamse Gaai Bhattacharya, M.D., Doctoraat, verwante professor van geneeskunde, verzamelden gegevens over HIV mortaliteit en overwicht evenals cijfers aangaande het aantal volwassenen die met HIV 12 Afrikaanse de „nadruk“ landen in van PEPFAR leven. Zij vergeleken deze met gelijkaardige statistieken voor alle 29 andere Afrikaanse naties met een wijdverspreide HIV epidemie en zonder PEPFAR „nadruk“ financierend. Zij bekeken gegevens voor de vijf jaar (1997 tot 2002) aan het begin van het programma leiden evenals de drie jaar die (2004 tot 2007) na zijn lancering. De primaire bron van gegevens voor het HIV overwicht, HIV mortaliteit en mensen levend met de ziekte was UNAIDS.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Filipino | Русский | Svenska | Polski