Η ταδαλαφίλη βελτιώνει τα συμπτώματα φαινόμενο Raynaud σε άτομα με σκληρόδερμα

Published on November 8, 2010 at 6:44 AM · No Comments

Adding ταδαλαφίλη (Cialis ®? ADCIRCA ®) στη θεραπεία των ατόμων με σκληρόδερμα μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα φαινόμενο Raynaud και να θεραπεύσει και να αποτρέψει το χέρι και το δάχτυλό έλκη που σχετίζονται με αυτό, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ρευματολογίας Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση στην Ατλάντα .

Σκληρόδερμα (πιο επίσημα ονομάζεται συστηματική σκλήρυνση) είναι ένα ρευματικό νόσημα που έχει ως αποτέλεσμα την πάχυνση και την σύσφιξη του δέρματος, καθώς και τη συσσώρευση των ουλώδη ιστό και βλάβη στα εσωτερικά όργανα. Σκληρόδερμα είναι μια σχετικά σπάνια πρόβλημα, που επηρεάζει μόνο 200 έως 300 άτομα ανά εκατομμύριο στις ΗΠΑ Ορισμένες 12 έως 20 νέες περιπτώσεις ανά εκατομμύριο διαγιγνώσκονται ετησίως. Αποτελεσματικές θεραπείες είναι διαθέσιμες για ορισμένες μορφές της νόσου, αν και το σκληρόδερμα δεν είναι ακόμη ιάσιμη. Η πλειοψηφία των ασθενών με σκληρόδερμα, επίσης, υποφέρουν από το φαινόμενο του Raynaud - δομική βλάβη των αιμοφόρων αγγείων που τους αναγκάζουν να αντιδράσει υπερβολικά στη κρύο. Φαινόμενο Raynaud είναι συνήθως χαρακτηρίζεται από τον αποχρωματισμό των δακτύλων χεριών και ποδιών. Αυτό συμβαίνει λόγω της κακής ροή του αίματος και, σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη, όπως το έλκος του στομάχου δάχτυλο, γάγγραινα και ουλές. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη λειτουργία των χεριών και της ποιότητας ζωής κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ερευνητές ολοκλήρωσε πρόσφατα μια μελέτη για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της προσθήκης ταδαλαφίλη, ένα φάρμακο που μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή ροή του αίματος και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, για τη θεραπεία του φαινομένου Raynaud σε άτομα με σκληρόδερμα. Οι ερευνητές μελέτησαν 53 ασθενείς, εκ των οποίων 50 ήταν γυναίκες-των οποίων η μέση ηλικία ήταν σχεδόν 37 χρόνια και οι οποίοι είχαν υποστεί από σκληρόδερμα, κατά μέσο όρο, για σχεδόν έξι χρόνια. Είκοσι έξι από τους συμμετέχοντες είχαν περιορισμένο σκληρόδερμα (η οποία εμφανίζεται μόνο στην βραχίονες, τα χέρια, τα πόδια, τα πόδια και το πρόσωπο) και 27 είχαν διάχυτη σκληρόδερμα (η οποία μπορεί να επηρεάσει σχεδόν κάθε περιοχή του σώματος). Όλοι οι συμμετέχοντες πληρούσαν τα κριτήρια του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας για το σκληρόδερμα διάγνωση και είχε τουλάχιστον τέσσερις του Raynaud επιθέσεις την εβδομάδα.

Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για μία εβδομάδα για να καθορίσει την αρχική σοβαρότητα της νόσου τους και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα, από τους 26 συμμετέχοντες, έλαβαν εικονικό φάρμακο να λάβουν κάθε άλλο-την ημέρα εκτός από την συνηθισμένη τους αγγειοδιασταλτικά φάρμακα (φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να χαλαρώσετε και να διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία). Η δεύτερη ομάδα, των 27 συμμετεχόντων, δόθηκε 20mg ταδαλαφίλης να λάβει κάθε άλλο-την ημέρα μαζί με τα υπάρχοντα αγγειοδιασταλτικά τους. Οι συμμετέχοντες και στις δύο ομάδες δεν ήξερε τι θεραπεία που λάμβαναν και ακολούθησε ανάθεση θεραπεία τους για οκτώ εβδομάδες.

Οι ερευνητές στη συνέχεια, παρακολουθείται η πρόοδος του κάθε συμμετέχοντα. Σημείωσαν ο αριθμός των επιθέσεων καθημερινή του Raynaud και άλλα μέτρα του Raynaud, όπως η διάρκεια του κάθε επίθεση, η επούλωση των υφιστάμενων χέρι και έλκη δάχτυλο, η εμφάνιση νέων ελκών δάχτυλο και βελτίωση σκληρόδερμα συμπτωμάτων με βάση την υγεία και την ποιότητα των ερωτηματολογίων αξιολόγησης της ζωής.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η βελτίωση στην ομάδα της ταδαλαφίλης ήταν σημαντικά καλύτερα από ότι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Στην αρχή της μελέτης, 18 ασθενείς στην ομάδα της ταδαλαφίλης είχε έλκη σε σύγκριση με 13 ασθενείς στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Μετά τη θεραπεία με ταδαλαφίλη, 14 από τα 18 από αυτούς τους ασθενείς θεραπεύονται εντελώς, σε σύγκριση με πέντε από τους 13 ασθενείς στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Περαιτέρω αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα νέα έλκη εμφανίστηκε μόνο σε έναν ασθενή στην ομάδα ταδαλαφίλη, σε σύγκριση με εννέα ασθενείς στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Επιπλέον, άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια (δυσκολία στην αναπνοή), φαινόμενο Raynaud και δακτυλικών ελκών ήταν σημαντικά βελτιωμένη σε όσους έλαβαν ταδαλαφίλη. Τέλος, οι ερευνητές σημείωσαν ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν παρόμοιες στις δύο ομάδες και χωρίς σοβαρές παρενέργειες παρατηρήθηκαν.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τους ερευνητές να πιστεύουν ότι η προσθήκη ταδαλαφίλης σε υπάρχουσα θεραπεία φαινόμενο Raynaud μπορεί να είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τα άτομα με σκληρόδερμα.

"Η ταδαλαφίλη, σε συνδυασμό με άλλα αγγειοδιασταλτικά, όχι μόνο βελτιώνει τον αριθμό, τη διάρκεια και τη σοβαρότητα των επιθέσεων Raynaud, αλλά και θεραπεύει την υπάρχουσα δακτυλικών ελκών σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο», εξηγεί ο Vikas Agarwal, MD? Αναπληρωτής καθηγητής της κλινικής ανοσολογίας στο Sanjay Gandhi Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών και κύριος ερευνητής της μελέτης. "Εκτός από την παρεμπόδιση της ανάπτυξης νέων δακτυλικών ελκών, η ταδαλαφίλη, σε συνδυασμό με άλλα αγγειοδιασταλτικά σηματοδοτεί την έναρξη της νέας φάσης των από του στόματος θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για σοβαρές σκληρόδερμα."

ΠΗΓΗ Αμερικανικό Κολλέγιο Ρευματολογίας

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | العربية | Nederlands | Ελληνικά | עִבְרִית | Norsk | Русский | Svenska | Polski