Den Nya studien avslöjer ras- olikhetar i kroniskt smärtar ledning

Published on February 14, 2013 at 6:56 AM · No Comments

Opioids ordineras vanligt för smärtar ledning i noncancer tålmodig, men rekommenderade kliniska anvisningar för att övervaka effektivitet och tecken av drogmissbruk ofta genomföras inte. Tillsammans med väldokumenterada ras- olikhetar, i att ordinera opioiden läkarbehandlingar för, smärtar, ras- skillnader för forskarerapporten i bruket av den rekommenderade opioiden som övervakar, och uppföljande behandling övar. Studien publiceras i strömmen utfärdar av PAIN®.

”I vår studie, undersökte vi huruvida ras- olikhetar finns i en mer omfattande uppsättning av opioiden som övervakar, och behandling övar, däribland bruket av en opioidöverenskommelse, smärtar bedömningen av under uppföljningsbesök, bruket av urinedrograstreringar, och remisser som smärtar, och drogmissbrukspecialtykliniker,” något att säga leder utredaren Leslie R.M. Hausmann, PhD, Kärnar ur Utredare, Centrerar för Vård- RättvisaForskning och Befordran, Vårdsystem för VA Pittsburgh och AssistentProfessor av Medicinen, Universitetar av Pittsburgh.

En retrospektiv cohortstudie undersökte ras- skillnader i dokumentationen av smärtar, och medverkan av specialister i omsorgen av tålmodig, som ordineras opioids för kroniskt noncancer, smärtar. Utredare dragna data från elektroniska vård- rekord för vit 1646 och 253 svart tålmodig, som fyllde opioidrecept för noncancer, smärtar för mer än 90 dagar på apotek för den VeteranAngelägenhetPittsburgh Vårdsystemet från Oktober 2007 till September 2009. Extra data om att övervaka för opioid och uppföljande behandling övar drogs för en uppföljande period för 12 månad, för att avsluta ett omfattande profilerar.

Av dessa tålmodig var nästan 94% male, åldras 22% 65 eller äldre, och 45% att gifta sig eller bodde med en partner. Tålmodig behandlades oftast för baksida smärtar, eller gemensamt smärta. Omkring halvan av studien tar prov hade åtminstone en comorbidläkarundersökning- eller mental hälsadiagnos, och en-tredje hade en historia av drogmissbruk.

Jämfört med vittålmodig, var svart tålmodig markant mer ung, mindre rimliga att att gifta sig, och mindre rimligt för att ha tillbaka att smärta. De hade mer läkarundersökningcomorbid villkorar, mer primär omsorgtidsbeställningar, och det högre maximat smärtar ställningar. De var mindre rimliga att ha en mental hälsadiagnos. Båda studiegrupper var lika rimliga att ha en historia av drogmissbruk. Emellertid avslöjde statistisk analys viktiga ras- skillnader i den rekommenderade opioiden som övervakar, och uppföljande behandling övar. Smärta jämnar dokumenterades mindre vanligt för svart tålmodig än för vittålmodig under medicinska besök, Specifikt. Bland tålmodig, som hade åtminstone en urinedrog att testa, betvingades svart tålmodig också till mer testar, om speciellt de var på högre doser av opioids. Slutligen var svart tålmodig mindre rimliga än mer rimlig vittålmodig som ska ses till en smärtaspecialist och för att ses för drogmissbrukbedömning, når de har ordinerats opioids.

”Föreställer dyka upp är att svarttålmodig, som är kompetent till betaget barriärerna till säkrande av ett recept för opioidläkarbehandlingar kan stilla betvingas till differentiell övervakning och uppföljningbehandling övar som kunde få effekt effektiviteten av deras smärtar ledning,” avslutar Dr. Hausmann. ”Kan att Tilltala olikhetar i opioid som att övervaka övar, vara en föregående eftersatt rutt till förminskande ras- olikhetar smärtar in ledning.”,

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski