Forskare skapar nytt ultra-känsligt bearbetar för kemisk, DNA- och proteinanalys

Published on February 16, 2013 at 6:00 AM · No Comments

Använda optiska kännetecken som visas först av de forntida Romansna, har forskare på Universitetar av Illinois på Urbana-Champaign, skapat en roman som ultra-är känslig bearbetar för kemiskt, DNA och proteinanalys.

”Med denna apparat, den nanoplasmonic spektroskopin blir avkänning, för den första tiden, colorimetric avkänning som kräver endast naket, synar, eller den synliga det vanliga färgar fotografi,” förklarade Logan Liu, en assistentprofessor av elektriskt och datoren som iscensätter och av bioengineering på Illinois. ”Kan Den användas för kemiskt avbilda, biomolecular avbilda och integration till bärbara microfluidicsapparater för labb-på-gå i flisor-applikationer. Hans forskninglags resultat presenterades i täckaartikeln av den öppnings- upplagan av Avancerade Optiska Material (AOM som är optiska delar upp av Avancerade Material).

Lycurgusen kuper skapades av Romansna i 400 A.D. Framställning av ett dichroic exponeringsglas, kuper det berömdt olika utställningar färgar beroende av huruvida, eller inte ljust passerar till och med det; rött, när du tändas bakifrån och grönt, när du tändas från framme. Det är beskärningen av inspiration för all samtida nanoplasmonicsforskning-studie av optiska fenomen i nanoscalevicinityen av belägger med metall också ytbehandlar.

”Verkställer Detta dichroic uppnåddes av inklusive mycket litet proportionerar av minutely slipat guld- och försilvrar dammar av i exponeringsglaset,” Liu tillfogade. ”I vår forskning, har vi skapat enområde kick - täthetsamling av en nanoscale Lycurgus kuper genom att använda en genomskinlig plast- substrate för att uppnå colorimetric avkänning. Avkännaren består av omkring en miljard nano kuper i en samling med under-våglängd öppning, och dekorerat med belägga med metall nanoparticles på sidoväggar och att ha liknande forma och rekvisita, som Lycurgusen kuper visat i ett Brittiskt museum. Liu och hans lag var bestämt upphetsada vid de utöver det vanliga kännetecknen av de materiella eftergivena 100 tiderna förbättrar känslighet än någon annan anmäld nanoplasmonic apparat.

Colorimetric tekniker är främst attraktiva på grund av deras low kostar, bruk av billig utrustning, signalerar kravet av mer få transductionmaskinvara, och framför allt som ger enkel-till-förstå resultat. Den Colorimetric avkännaren kan användas för både kvalitativt analytic ID såväl som kvantitativ analys. Strömdesignen som också ska, möjliggör ny teknikutveckling i sätta in av DNA-/proteinmicroarrayen.

”Avlägsnar uppsätta som mål Vår etikett-fria colorimetric avkännare behovet av problematiskt märka för fluorescence av DNA-/proteinmolekylar och hybridizationen av sonden och molekylen avkänns från färgaändringen av avkännaren,” påstod Manas Gartia, den första artikelförfattaren, ”Colorimetrics: Colorimetric PlasmonResonans som Avbildar genom Att Använda Nano Lycurgus, Kuper Samlingar.”, ”Kräver Vår strömavkännare precis en ljus källa och en kamera att avsluta den processaa DNA-avkänningen. Detta öppnar möjligheten för den som man har råd med, enkel och känslig mobil för framkallning ringa-baserade DNA-microarrayavkännaren i near framtid. Tack vare kostar dess low, enkelhet i design, och kickkänsligheten, förutser vi det omfattande bruket av apparaten för DNA-microarrays, terapeutisk antikropp som avskärmer för drogupptäckt och pathogenupptäckt i fattig inställning för resurs.”,

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski