Den Nya apparaten kan förenkla övervakning av tålmodigs svar till behandling för ovarian cancer

Published on December 6, 2013 at 8:29 PM · No Comments

Den Nya apparaten som är kompetent till isolaten, analyserar cancerceller från vanligt kasserad buk- vätska

Enbaserad apparat som framkallas av Massachusetts Allmänt sjukhus (MGH)utredare, kan väldeliga förenkla övervakningen av tålmodigs svar till behandling för ovarian cancer - det dödligast bilda av gynecologic cancer - och bestämda andra malignancies. Laget från MGH-Cancern Centrerar, och Centrera för SystemBiologi anmäler genom att använda deras apparat till isolaten och identifierar tumorceller från ascites, en ackumulation av vätska i magen som uppstår ofta i buk- cancer. Den pappers- PNAS-Tidig sortUpplagan beskriver också utveckling av en panel av fyra proteinmarkörer exakt för att identifiera ovarian cancerceller i ascites.

”Var Vi kompetent att visa, att spruta enkelt lilla belopp av annars kasserade ascites som var fluid in i vår tillåtna apparat oss för att kvantifiera tumorceller och för att undersöka mechanistic markörer av tumorfortgången utan behovet att bearbeta liter av ascites med avancerad instrumentation inte klart - tillgängligt i många gemenskapsjukhus,” Centrerar Centrerar något att säga Cesar Castro, MD, MMSc, MGH-Cancer och för SystemBiologi, denbly- författare av PNASEN skyler över brister. ”Dessutom och att uppnå peka-av-omsorg readouts av tumorcellmarkörer från upprepade gånger samlade ascites på olik tid pekar, kunde låta för frekventerar övervakning av behandlingsvaret utan måste väntan för den nästa avbilda bildläsningen.”,

Kapaciteten pålitligt att spåra behandlingsvar låter i grunden caregivers veta huruvida en särskild anticancer drog bör fortsättas eller, om ett annat alternativ bör försöks. Tumorrecurrencen börjar, för metastases blir synliga på att avbilda studier, så flera alternativ för non-invasive ”vätskebiopsier” utforskas, inklusive analys av cirkulerande tumorceller, och annat dela upp i faktorer funnit i blod. Sedan ovarian cancermetastases begränsas vanligt till det buk- hålet, och ascites bildar gemensamt i avancerad sjukdom, theorized forskninglaget att fluid ascites kunde vara ett alternativ, om inte bättre, alternativ än blod för behandlingövervakning.

Isolering av ascitestumorceller (ATCs) har varit utmana, sedan de utgör mer mindre än 1 procent av cellerna i fluid ascites. ATCs sig själv varierar i storleksanpassar väldeliga, och annan vätska tillfredsställer - upphetsa och ge första erfarenh celler, celler från det buk- fodrar och extra skräp - bildar ofta stora ruggar som skulle typiska microfluidic apparater för träskon. Tillsammans med att ta bort non-tumor-cellen delarna av ascitesvätska, behövde laget också a långt exakt att identifiera ovarian cancerceller och att analysera deras molekylära rekvisita.

Till Och Med ett långt bearbeta att involverat laboratoriumarbete som jämför ovarian cancerceller med godartada celler och ascites tar prov från ovarian cancertålmodig med de från individer med noncancerous villkorar lik cirrhosis, de avtäckta utredarna en panel av fyra proteinmarkörer som identifierade specifikt ATCs från ovarian cancertålmodig. De bekräftade exaktheten av panelen som kallades ATCDX som var separat, tar prov itu uppsättningar som jämför ascites som var fluid från ovarian cancertålmodig med endera noncancerous fluid eller med ascites från tålmodig med andra typer av cancer.

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski