CAC som avskärmer mer framstående roll för lekar, i att bestämma, riskerar för hjärtinfarkt och slår

Published on December 26, 2013 at 1:20 AM · No Comments

Koronar artärcalcium som testar trumfcholesterol, jämnar, riskerar kickblodtryck och annat dela upp i faktorer i förutsägelsehjärtinfarkter och dödar

En ny studie visar att koronar artärcalcium som (CAC) avskärmer, en bedömning bearbetar som inte rekommenderas för närvarande för folk som är ansett på lowen - riskera, bör leka en mer framstående roll i portion bestämmer en person riskerar för sjukdom-släkt död för hjärtinfarkt och för hjärta såväl som behovet för angioplasty- eller förbikopplingskirurgi. Att avskärma för CAC ger en rikta mäter av calciuminsättningar i hjärtaartärer och erhålls lätt på en bildläsning för beräknad (CT) tomography.

”Visade Vi att det, genom att använda endast det traditionellt riskera dela upp i faktorer, oss missa en viktig procentsats av individer på kicken - riskera. Vi kan också över-behandla ett stort nummer av folk, som kan säkert undvika livslång behandling,” något att säga leder författare Michael G. Silverman, M.D., som fungerade förr på Johnset Hopkins som, Ciccarone Centrerar för Förhindrandet av Hjärtsjukdomen och är nu en cardiologykamrat på Brigham och Kvinna Sjukhus i Boston.

I studien som direktanslutet publiceras på Dec. 23 i EuropéHjärtan, Föra Journal över, forskarna jämförde två att närma sig för att riskera bedömning. En att närma sig sett endast på riskerar dela upp i faktorer inklusive cholesterol, blodtryck, att röka för ström och sockersjuka. Annat använde riktamätningen av atherosclerosis som sett på den koronara artärcalciumställningen.

 ”Visar Vår studie, genom att använda data från nästan 7.000 vuxna deltagare i Mång--Person som tillhör en etnisk minoritet Studien av Atherosclerosis (MESA), att koronart avskärma för artärcalcium ger en exakt personifierad bedömning för de som, vid traditionellt riskerar dela upp i faktorer, är på endera kicken eller lågt - riskera av en hjärtinfarkt eller död från koronar artärsjukdom,” något att säga Khurram Nasir, M.D., M.P.H., studie den höga författare och direktören av wellnessen och förhindrandeforskning på den Baptistiska Vård- Medicinska Gruppen i Miami. Nasir är också en adjunctfakultetmedlem på Johnset Hopkins som Universitetar Skolar av Medicin.

MESA-deltagarna hade inte att bevisa av hjärtsjukdom, då de sammanfogade studien mellan 2000 och 2002. De bedömdes för riskerar dela upp i faktorer och hade en koronar calciumbildläsning och följdes för ett medel av 7,1 år för koronara hjärtsjukdomhändelser, liksom hjärtinfarkter.

”Grundar Vi, att 15 procent av folk som tros för att vara på mycket lågt - riskera hade för artärcalcium för kick koronara ställningar ovanför 100 och var faktiskt på förhållandevis kicken - riskerar av en hjärt- händelse över de nästa sju åren,” något att säga Roger Blumenthal, M.D., professor av medicinen, och direktören av Johnset Hopkins Ciccarone Centrerar, som är enförfattare av studien.  

”Å andra sidan, 35 procent av studiedeltagaretanke som är på mycket kicken - riskera, och när du behöver aggressiv terapi med huvudvärkstablett- och statinläkarbehandlingen hade faktiskt ingen koronar artärcalcium och extremt - låg händelse att klassa av de nästa sju åren. För dem kan vi betona livsstiländringar,” något att säga Blumenthal.

Nasir något att säga resultaten kan uppmuntra en ha som huvudämneparadigmförskjutning i hur läkarebedömninghjärtsjukdomen riskerar för deras tålmodig. ”Visar Vår studie att koronar artärcalcium som testar håll lovar som en framkantbedömning för folk, för de framkallar hjärtsjukdomtecken. I mellantiden tror vi som manipulerar bör betrakta att erbjuda att en koronar artärcalciumbildläsning till deras tålmodig tydligt ska förbättra riskerar förutsägelse, om de är osäkra dem bör är huruvida på livslång statin- och huvudvärkstablettterapi.”,

Källa: http://www.hopkinsmedicine.org/

Read in | English | Español | Français | Deutsch | Português | Italiano | 日本語 | 한국어 | 简体中文 | 繁體中文 | Nederlands | Русский | Svenska | Polski